beni sıkıntıya sokan bir ev meselesi

Trizomi13-15

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2016
318
267
103
37
Bugünlerde çok mu hassasım bilemedim.. biliyorum çok konu açmaya başladım.. ama çok sıkıntılıyım kafam çok ağrıyor midem bulanıyor ama hepsi stresten biliyorum.. geçen ki konumda bahsetmiştim ablama altınlarımı verdim şimdi ev alacağız bana bozuk atıyor diye.. bugün büyük ablamla konuştum çok uzak ve Tripli konuştu. Sizin umursamazlığınızdan ve geleceği düşünmemenizden bıktım , ne zaman zora girseniz abla diyorsunuz diyor.bıktım benimde 2 çocuğum kendime göre durumum var dedi. Küçük Ablam, büyük ablama arabamı satmayım kredi çek sen demiş.bende arabanı satma kredi çek 200-300 tl sinede her ay yardım ederim demiştim. Büyük Ablam ise ben nasıl ödeyim onun kredisini arabasını satsın ödesin diyor. En son küçük ablamda arabasını satmaya karar vermiş.. ama yinede bana tripliler benim yüzümden satıyormuş. Bekleyememişim 3-4 ay daha,3/4 ay sonra altın paramı verecekti.bizde bir an uygun bi ev bulduk istemek zorunda kaldım. Yok eşim bilerek ev almayıp durup durup şimdi parasını istesin diye böyle yaptığını düşünüyorlar. Ben çok arada anlamlar ve eşim atasında kaldım. O evden soğudum. Ama kesin anlaşmış eşim pazarlık edip anlaştım aldım o evi diyor.benim içim çok sıkıntılı. Bide alınan evin üst katında görümcem oturuyor bende hiç mıçmıç ilişki sevmem korkuyorumda bu durumdan.kafayı yicem çok mutsuzum..

Burda iki mesele var.

1-neden görümcenin alt katına razı oluyorsunuz? Satın alıyorsunuz ha deyince taşınmanızda imkansız.
2-Eminim bu ablalardan iyi olur o görümce. Teşekkür edeceği yerde bide suçlu çıkarıyorlar. Ne biçim kardeşlik bu.
Bence onlar ödemeyi hiç düşünmüyordu ondan tepki.
Para ne kadar bu arada?

Aslında 15 güne kadar gö
Aslında 15 güne kadar ben o evi beğeniyordum. Ama tam hayalimdeki evde değildi. Bu olaylar sonrası iyice soğudum o evden. O evi tercih nedenimde satan biraz sıkışmış ve biraz daha uyguna satıyor değerinin diye.3-4 ay sonra borcunun yarısı kadar parası gelecek kesin ödeyecekte gerisinide eline geçtikçe ikramiye filan aldıkça ödeyecekti.şuan oda çok sıkışık 7 ay önce ev aldık ama oturamadan tayini başka bir ile çıktı. Ben ve büyük Ablam yardım ettik ve kredi çekip evi almıştı. Yeni tayin yerinde maaşı 1000 tl düştü. Kredi borcu ve çeşitli borçları varmış Mart’a kadar zorlu bir süreçte.şuanda kendide yakın bi bekar akraba yanında kalıyor vede oda sürekli herşey için para istiyormuş ablamdan. Oda kiraya eve çıkmak istiyordu zaten üst üste geldi sıkıntıları bide ben aniden para isteyince böyle oldu..

Bu zamanda kimseye iyilik yapmıcaksin bunu bilir bunu söylerim. Kimse kendini borcunu ödemeye kasmiyor.
Ablalar çok karismis bu arada :)

Sonuç olarak bir adet kullanmadığı ev ve altında bir araba var değil mi?
Ve siz ilk defa ev alıyorsunuz?
Bu paranın miktarı ne kadar totalde?

Tamam zorda kalmış olabilir ama sonuç olarak siz zamanında elinden tutmuşsunuz.

Güzelce diyebilirdi ki, kardeşim şuan beni çok zorlayacak sağol bana destek oldun bunu unutmıcam ama beklemediğim zamanda isteyince nasıl denkleştireceğimi düşünüyorum.

Ev istemedigin bi evmiş,
Madem ablanda zora girecek,
Başka bi ev bakın olmuyor mu ?

Evet sonuçta kullanmadığı bir evi ve arabası var..bende kiradayım ilk evim olacak..totalde 32 bin tl borcu.

yahu insanlara iskence yapmaktan zevk mi aliyorsunuz ne bicim baslik bu ?
valla protesto edip okumuyorum konuyu
az biraz saygi lutfen
Kusura bakmayın başlığı sonra yazayım derken bian gönderildi. Acaba başlıkta düzenleme yapılabiliyor mu? Yoksa kimseyi zorlama bir anacım yok.

Evet sonuçta kullanmadığı bir evi ve arabası var..bende kiradayım ilk evim olacak..totalde 32 bin tl borcu.
Arkadaşlar haklılar önce başlığı düzenleyin lütfen.

Ve konuya dönecek olursak, bi Allah razı olsun’u esirgeyen insana acımayın. Satarsa satsın evini arabasını. Ne ala memleket!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…