beni sıkıntıya sokan bir ev meselesi

Arkadaşlar haklılar önce başlığı düzenleyin lütfen.

Ve konuya dönecek olursak, bi Allah razı olsun’u esirgeyen insana acımayın. Satarsa satsın evini arabasını. Ne ala memleket!!
Başlığı nasıl düzenleyebilirim. Düzenle diyorum sadece paragraf çıkıyor..yardımcı olabilir misiniz?

Önceki konunuzu da okuyup yorum yapmamıştım. Ablanızın ne kadar malı mülkü olsa da verdiğiniz borcu anlaştığınız tarihten önce istemek ayıp. Hadi diyelim ki aşırı düşeş kelepir bir ev buldunuz ve acil almanız lazım. O zaman ablanıza rica edersiniz durumum uygun değil diyorsa banka kredisiyle ya da borçla halletmeye çalışırsınız. Kendi paramız dururken niye borç alalım demeyin çünkü ablanızdaki Mart’a kadar sizin paranız değil. Yani bu ev sahibinin ayın ortasında gelip çok sıkıştım kirayı erken verin demesine benziyor. Ayrıca görümcenizin alt katında oturma olayına niye giriyorsunuz aksiyon entrika boşluğu mu hayatınızda? Bu evi almazsak eşim bi daha kalkışmaz kısmına hiç girmiyorum bile o ne acayip şey

Aslında bende sizin gibi düşünüyorum ama eşimde beni sıkıştırıyor ancak kredi çekip ve arabamızı satıp birikimimizi koyup vede ablamda verince ucu ucuna yetiyor yoksa istemeyecektik yetse. Eşimde herkesten borç istedim mart a kadar YÖK diyorlar napıyım ben kötü bi insan mıyım zorda kalmasam istemem diyor. İki arada kaldım resmen..

Ablanız arabasını filan satıp verirse siz de tribini çekin alttan alın yaptığı jestin anlamını bildiğinizi hissettirin. Yok vermezse de ille evi alacağız diye icra memuru gibi kadının üstüne gitmeyin bence. Belki daha içinize sinen bi ev bulursunuz bunu almayıp öyle düşünün. Ablanız parayı vermezse eşinize karşı da ezik durmayın üste çıkın hatta ablanızın da haklı olduğunu söyleyin. Sonra yıllarca sürecek bi ablan vermedi de evi kaçırdık da bıdınısının önünü kesin şimdiden

Görümce evinin altında gitmeyin.. ev uygun olabilir.. zamanla sorunlar çıkar.. eve bahane bulun sık sık.. değilse yok yere başınız çok ağrır.. bir insan kendi ailesinde de eşinin ailesinden de uzak kalmalı.. ne kadar iyi olurlarsa olsun..

Eşimde herkesten borç istedim mart a kadar YÖK diyorlar napıyım ben kötü bi insan mıyım zorda kalmasam istemem diyor. İki arada kaldım resmen..
Ablamın da yokmuş... düşman mı olayım ablama.. kapısına icra memuru mu göndereyim .. olmadı yakasına mı yapışayım.. sen nasıl yok diyorsan bulamadım diyorsan.. bizde de yok.. deyin... kusura kalmayın ama sanki eşiniz pskolojik baskı yapıyor size.. kötü olmaya değmez kimseyle...

O evden sana hayır gelmez söyleyeyim .. bir kere sogumussun. .ayrıca anlastiginiz tarihten önce ablandan borcunu isteyip zora sokmussun. .esin kadar sende düşüncesiz oluyorsun bu durumda ..bide görümcenin oturduğu binayı , bulmuşken kacirmayayim, kardeşime de yakın olayım ,düşüncesiyle istiyordur esin ..bence sen çok isteme ..

Ben mi biraz fesatim bilmiyorum ama bana esiniz cok iyi niyetli gelmedi ev her zaman bulunur. Gorumceniz alt katindan daire alacak. Esinizin ailesinin de bu borc meselesinden haberi varsa onlar doldurmuş bu evi de onlarin bulmus olma ihtimali yuksek.

İyi de bu iş garip yani araban varken ev almak için çevreden neden borç toplayayım ki

Bekar kız anladığım arabasız da yapabilir hani bebeği bakıcıyla bırakma derdi vs yok

Ama vermişsiniz sonra erken alabilir miyiz demişsiniz o da olmamış başka çözüm arayın

Bu nedenle kimseden borç istemeden yaşamak en güzeli

Ben küçük ablayı haklı buluyorum, borç verip bir yıl dolmadan geri istemişsiniz, bu şekilde vermeseymişsiniz daha iyimiş. Eşiniz de ablanızdaki parayı istediği için bu kadar acele iş yapıyor, yoksa ev almayı sürekli erteleyen biri birdenbire nasıl karar veriyor ki hemen.

Ana be olursa olsun en haklı büyük abla, yazık ya

eğer elin bollaşınca veya şu tarihte ödersin diye anlaşıp ona göre borç verdiyseniz, ve tarih gelmeden borcunu istiyorsan ayıp.
siz ev alacaksınız diye hemen o anda nasıl bulsun parayı?
siz tarihinden önce parayı istediğiniz için ablan yatırım olarak aldığı evinden ve arabasından olacak öyle mi?
hem eşini hem seni çok fesat buldum.

eşim kardeşinden borç alırken bir tarih söyledi ve o güne kadar ne kardeşi ne eşi asla ödemesi için aramadı, ima dahi etmedi.
bizim elimize toplu para geçti, günü gelmeden ödedik.

ayrıca görümce görümce, görmeyim seni ömrümce demişler.

hem evi değerinden aşağıya alacaksınız, hem ablalarını bunaltacaksın, hem görümcenin dibinde olacaksın.

o evde huzurun olmaz, söyleyeyim.

Aslında eşim verirken ben ev alana kadar veriyorum demişti..ama kaç yıldır alacak gücü var ama tam bi niyetlenmiyordu..bu kadar çabuk alacağımızı bende ablamda düşünmemiştik..

Senet yok hala iş ortağımız verir vernesinede kim bilir ne zaman 5 yıldır verecek paramız pul oldu..
eşin ortağından 5 yıldır alamıyor ama ablana gelince al da al.

şimdiye kadar ev alabilecek gücünüz varken, almadınız ama ablana giden altınla kocana dert olmuş galiba.

Eşin ablanın borcunu ödemeyeceğini ve evi bahane ederek parayı alabileceğini düşünüyor bence. Bir de ev kardeşinin olduğu binada. Kim buldu o evi acaba başka ev mi yoktu. Eşini iyi niyetli görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…