• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BENİ ŞİMDİDEN Bİ SIKINTI SARDI- doğumumd destekçim görümcem ve annesini kıskanan bebesi

Selam değerli kk üyeleri;

Konu tam da başlıkda ki gibi. Allah razı olsun, doğumum da destekçim kv ve görümcem olacak. Ama gel gelelim' görümcemin 6 yaşında ki oğlu, annesini deliler gibi kıskanıyo. Nerden biliyorum; görümcemin kuzeni geldi, 4 aylık bebeği var. Annesi, bebeği sevmek için kucağına alsa rengi atıyo, hatta kuzeni, abla gelsene bebeği yıkayalım diyince, nerdeyse ağlayacaktı ve anne yıkama, yıkamanı istemiyorum dedi. Görümcem de yıkamayıp, sinirlenip gitti.

Ve görümcemin çocuğu hep dibimde olacak. Lohusa kafası bana gelirler diye tahmin ediyorum. Çünkü pek tahammüllü biri değilim. Kuzen olacak arkadaş, bebeği uyutuyo, 10 kes tepesine gidiyo, emziriyo tepesinde. Sürekli bebeğin etrafinda dolanıp dolanıp darlıyo insanı. Bu arada çocuğun 6 yaşında olduğunu yazdım mı bilmiyorum. Benim ilk doğumum ve görümcem ve kv'den başka bi şansım yok ailem 12 saat mesafede gelemeyecekler.

UZUN LAFIN KISASI; BEN BU BEBEYİ, BENİM BEBEĞE NASIL HAZIRLAYABİLİRİM? GEÇEN GÜN kendisine sordum, nisa bebek gelirken sana ne getirsin dedim, oyuncak kedi getirsin dedi ama bu küçük hediye onun o davranışlarına çare olur mu? Gelip gidip karnımı seviyo, nisa bebek nasıl, selam söyle diyo ama bilemiyorum. Lohusa lohusa, tepemde mız mız, sürekli sorun yaratan bu çocuk sinirlerimi yıpratır. Var mı alternatif fikirleriniz, kiskanmamasi için 😞

Genel yorumlara baktım da insanların hamile biri için bu kadar ağır yorumlar yapıyor olması ne acı. Sanki hicbirsey yaşamamışlar gibi.. eminim ki çoğu tırnağı kırılsa ortalığı ayağa kaldırır ama başkasına itham etme konusunda çok rahat.. vallahi aşırı sinir olup, üye oldum cevap verebilmek için 🤦

Hanımefendi öncelikle bebeğiniz hayirli olsun. Aileniz gelemiyor olabilir, gönül ister ki onlar gelsin tabiki gelemiyorlarsa yapacak pek birşey kalmıyor. Anladığım kadar ile mecbur kaynana ve görümce gelicek. Kaynana bakıcı ise görümce işte çalışıyordur diye düşünüyorum bu durumda annesini kıskanması pek sık karşılaştığınız birşey olmucaktır. Birkaç saat sabır ediceksiniz mecburen. Ama bende benzer bir durum yaşamış biri olarak çocuğun asıl anneanneyi kiskanacagini düşünüyorum ki bizde öyle oldu. Bende skain kalamam ortalığı birbirine kararım diye düşünüyordum ama aşırı aşırı sakin karşıladım her olayı. Sanırım kullanılan ilaçlardan ve yapılan iğnelerle alakalı idi. Mecburen geliceklerse eğer o anlarda sadece bebeğinizle vakit geçirmeye, dinlenmeye özen gösterin. Bosverin kim ne derse desin ne yaparsa yapsın. Sakin bir şekilde isteklerinizi dile getirin. Aksi halde bebegunuz sizin kötü enerjinizden etkilenebilir, eşinizle de iletişimde olabilirsiniz, eşiniz rahatsız olduğunuz durumu usulünce dile getirir.

Kusura bakmayın da bu söylemler ne? Sizinki en değerli,siz en değerli ama 6 yaşındaki küçücük bir çocuk sıkıntı öyle mi? Bir de 6 yaşındayı belirtip çok büyükmüş gibi davranıyorsunuz.Çocuğun yaptığı normal,ne anlasın kim ne nasıl? Kuzuma çok da üzüldüm açıkcası böyle Tahammülsüz,yalnızca kendi çocuğunu önemseyen bir yengesi olacak.Düşünüyorum da,abimin evleneceği kişi benim çocuğuma böyle yapsa sinirden çatlardım

Cogunluk o alti yasinda bir cocuk seni kotu cadi nasil dersin havasinda yazmis konu sahibine ama konu sahibi alti yasindaki cocuktan nefret ediyorum filan demiyor hakli bir tedirginligi var. Dusunun dogum yapacaksiniz hastanedesiniz bebek aglayacak sizin sanciniz olacak vs zaten insana hersey batiyor. Birde alti yasinda bir cocuk var ortada. Bence bu pandemi de ve boyle hassas bir durumda once de dedigim gibi cocugun isi yok hastanede filan. Ama bunu konu sahibinin gorumcesiyle duzgunce konusmasi gerekiyor hos akli selim biri olsa gorumce bunu kendi akil ederdi ama iste etmemis. Bence kirilirlar diye korkma git soyle abla siz sonra gelin de yani kibarca. Toparla kendini bebekle de oglan sonra kaynassin.

Lohusalikta insan hic katlanamiyor öyle cocuk vs. Benim bir ay oldu hala ziyarete cocuklu biri gelince geriliyorum. Illaha ellemek bakmak tepende gezmek istiyorlar hic sevmem oyle sey. Bence ne yap ne et cocugu ekarte et hastanede cocuk olmaz.
Şu dönemde bi de Küçücük bi bebek varken Misafir mi kabul ediyorsun! Pes vallahi pes bi de akıl vermişsin ekarte et diye sen önce sana misafir gelecek olanları ekarte et

Şöyle bir göz attım da siz şimdiden lohusasınız🙄 Allah kolaylık versin ne diyeyim bebeğe zarar vermediği sürece sorun yok bence. Kıskanması normal.

Zaten bebekle sen ilgilenirsin. Sana ev isi ve yemek yapacak insan lazim. Gorumce kucagina almayiversin bebegini

Bencilliğin kaçıncı leveli bu konu?
Görümcem gelsin yardım etsin ama “bebesine” tahammülüm yok. Oldu.
Umarım kendilerine yardım ettiğiniz halde bebenize tahammül edemeyen insanlara denk gelmezsiniz.

Mecburen geleceklerse sen de mecburen idare edeceksin. Niye tepende dikilecekler anlamadım annelik senin işin onlar ev işlerine yardımcı olmaya gelirler. Odana geçersin bebekle ilgilenirsin zaten yeni doğmuş bebek emer altı değişir uyur sürekli. O uyuyunca sen de uyursun. KV görümce vs yanlarında rahat emziremediğini çıplak emzireceğini söylersin ki zaten çıplak emzirmek daha iyi. Odanın kapısını kilitlersin olur biter. Yiyip içip yatarsın. Bunlar normal ve iyi niyetli KV için geçerli senin rahatını düşünür evi çekip çevirir o sırada.

Keşke benim oğlumda beni kıskansa. Cocuk dedigin bebek dedigin sadece annesinin yanında akıllı olur annesinin kucağında durur. 50 gunluk. Insallah değişir. 😏 onun harici o çocukla da ilgilenin bir şekilde 6 yasinda çokta bisey yapılamaz. Yaramaz mi peki eğer yaramazsa sıkıntı olur.

Şöyle bir göz attım da siz şimdiden lohusasınız🙄 Allah kolaylık versin ne diyeyim bebeğe zarar vermediği sürece sorun yok bence. Kıskanması normal.
Bu sitede gördüğüm kadarı ile ne lohusalık bitiyor ne duygusallık ne hormon bitiyor ne hamilelik. Anlamadim tuhaflık bende mi. Lohusalık denen şey cok basit ve gelip geçici birsey yani neden bu kadar büyütülüyor anlamıyorum. 6 ay boyunca bebeğine durumlara alışamayan var ne deyim insan biseylere çabuk ulaşınca boyle oluyor demek ki. Hep şikayet hep.

Lohusalık denen şey cok basit ve gelip geçici birsey yani neden bu kadar büyütülüyor anlamıyorum.
Bence bu kişiden kişiye değişir. Hamileliğim çok çok kolay geçti zımba gibiydim. Doğum da sezaryendi ve çok güzeldi her şey keyifliydi. Ama lohusalık benim için kabus. Hormon mudur ne naneyse beni alt üst etti resmen 😁 3.5 aylık bebeğim, duruldum yeni yeni.

Ünlem ve büyük harf kullanımı yazı dilinde bağırmak demektir. Size yardımcı olmaya çalışanlara bagiriyorsaniz 6 yaşındaki çocuğa gıcık kapmanizi da normal karşılamak gerekir. Lohusa kafası çekemem diyosaniz gelmesin çocuk deyin zaten doğum evinde çocuğun ne işi var. Saçma. Başka da çözüm önerim yok tabiki aşırı kıskanacak zaten kiskanmasa cocik gerizekali demektir yani tepkileri GAYET NORMAL

Keşke benim oğlumda beni kıskansa. Cocuk dedigin bebek dedigin sadece annesinin yanında akıllı olur annesinin kucağında durur. 50 gunluk. Insallah değişir. 😏 onun harici o çocukla da ilgilenin bir şekilde 6 yasinda çokta bisey yapılamaz. Yaramaz mi peki eğer yaramazsa sıkıntı olur.
Benimki de öyleydi. 5 aylk oldu şimdi yeni yeni bende durmaya başladı 😁😂

Bence bu kişiden kişiye değişir. Hamileliğim çok çok kolay geçti zımba gibiydim. Doğum da sezaryendi ve çok güzeldi her şey keyifliydi. Ama lohusalık benim için kabus. Hormon mudur ne naneyse beni alt üst etti resmen 😁 3.5 aylık bebeğim, duruldum yeni yeni.
🤔🤔🤔 yalniz miydiniz ki acaba bebek bakımında mi zorlandınız birden bire vücuttaki hormon beta hc düşünce tabi vücut afalliyor ama 3.5 ay da az değilmiş. Geçmiş olsun size de🥰

Siz su an bu durumdaysaniz lohusa haliniz cok daha kötü olur. Aranizin Kötü olmasini istemiyorsanız cagirmayin kimseyi kendi cocugunuza kendiniz bakın. Ama bitaz daha sakin olmaya baslayin bebek iyle göründüğü gibi sadece sevmelik degil size bu çocuğun bu kadarlık davranisi agir geliyorsa bebegin sorumluluğu cok daha ağır gelecektir

Görümcenizin yanınıza gelmesi size destekten çok stres yapacaksa açık açık söyleyin. Böyle şeylere kirilicaksa da kendileri bilir önce siz onemlisiniz ama ben çocuğun size bı zararı olucagini düşünmüyorum. Çok kıskanç çocuk gördüm ama yeni doğanlara karsi abi/abla olmaya çok hevesli olurlar kafanıza kötü şeyler takilmasin

Back
X