beni taşınmam için ikna edin

ebrrruu

Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
38
0
6
35
İstanbul
arkadaşlar konunun içinden çıkamıyorum şöyle özetliyeyim

şuanda kvdemlerle aynı bınada ayrı katlarda yaşıyorum müstakil ev evliliğim boyunca çok sorunlar yaşadım kvdemle çok geçimsizliklerim oldu gezmeme mısafırıme alışverişime eşimle aramdaki tartışmalara hepsine karıştı durdu halada devam edıyor aslında

yatırım amaçlı bır apartman dairesı aldık 5 yıl kadar kredi ödiycez eşimde bende çalışıyoruz eşimin maaşı krediye gıdıyor benımkide askari ücretten hallice ama geçinmek için çokta yeterli değil tabı tutumlu davranırsak artırabılırız bıle

bunları şu yuzden yazdım kvdemle yememiz içmemiz bır mutfak masrafım yok bır çocuğum var 2 yaşında ben çalışırkende oğluma kvdem bakıyor ama kreş imkanımda var istesem ücretsiz baktırabılırım yanı demek istediğim daireye taşınmayıp kvdemın yanında kalsammı bunca geçimsizliğe rağmen rahat yaşamak adına (rahattan kasıt masrafların az olması yoksa kafam rahat değil )yada daireden gelecek kıra gelirini boşverrıp daireyemı yerleşsem şuankı oturduğum evide kıraya verme ımkanım var fakat yarı yarıya düşer fiyat ne yapmalıyım bılemıyorum tabı bu karar aşaması sadece benım elimde değil ama önce kendımı ıkna etmeliyim

işin içinden çıkabileceginize inaniyorsaniz (mutfak masraflari deyip geçmeyin bi hayli tutuyor) dairenize taşinin şu ölümlü dünyada boşuna kv kahri çekmeyin

Tabiki yeni aldıgınız eve taşınmalısınız.Şimdiki oturdugunuz yeri kiraya verirsiniz senin kazandıgın ve kira parasını evin geçimi için kullanırsınız eşinizin maaşı ile de kredinizi ödersiniz.Çocugunuz içinde ücretsiz kreş iimkanı varmış madem bu fırsatı değerlendirmeniz gerek.

evet kızlar bencede böyle ama şu mantığıma ne oluyorda otur oturduğun yere ya başaramassan diyor sanırım baskı altında yaşamaya alıştım kendıme güvenım tukendı

hayatım 5sene dile kolay ama hiç kolay geçmiyor

bence sabret kaç sene geçmiş alışmışsındır artık kv ye nasıl davranacağını biliyorsundur

ye iç keyfine bak kreş parasından kurtul neticede aynı evde değilsin çalışıyorsunda her dakika birlikte değilsin

sonra ömür boyu rahat edersin.

önerileriniz için teşekkürler ama soru işaretlerime yanıt bulamadım hala zaten ıkıye bölünülmüş yorumlardada işte bende geçinemeyıp yetırmeyıp geri dönmekten korkuyorum ama rısk almadan kvdemın yanında oturmaya devam edersemde kendıme çok kızıcam belkide çok şey kaçırıcam

huzurun olacak ama işlerin çoğalacak ,yemek yapma ,çocuğu sabah kreşe kaldırma ve hiç bir yardımcın olmayacak eşine iş düşüyor o yardım eder mi,isyan eder mi? bunları , tart güçlüysen elinde hızlıysa başarırsın

ben olsam 1-2 yıl daha sabrederim
para biriktirmeye çalışırım
mesela taşınsanız mutfak masrafına ayıracağınız parayı kenara koyun 300 - 400 mesela
sanki taşınmış gibi yani
yepyeni evinize yeni eşyalarınızla girmiş olursunuz

bir de gidip çok sıkıntı çekip yapamamak var
bu bence çok kötü olur
bir de insan maddi olarak yıpranınca birbirini de yıpratıyor
bu kadar katlanmışsınız biraz daha dayanın bence
uzaktan davulun sesi hoş gelir diyebilirsiniz ama benim görüşüm bu

sabredersem borcumuz bıtse bıle gıdemem ozamanda yaşlanacaklar ve bıze ıhtıyaçları olacak vıcdanım el vermez ozamanda gıtmeye kreşe para vermıycem iş yerımde kreş imkanı var 6 aylık bebekle bıle gelen var benımki 2yaşında nerdeyse yazdan sonra taşınacak olursam ozaman anca bıter ev 2 .5 yaşında olur

Ebru arkadaşım neden geçinemiyeceksiniz yaşadıgınız şehir çok mu pahalı.Madem ev aldınız eviniz varken kayınvalidenizle altlı üstlü oturmaya gerek yok.Eşinizin maaşı krediye gidecekmiş senin maaşın ve şimdiki oturdugunuz yeride kiraya verirseniz rahatlıkla geçinebilirsiniz.Çocugunuz içinde ücretsiz kreş imkanınız varmış daha ne olsun.

sıkışmadanda para bırıkmıyorki bıde yenı daireye kıracı koyunca ordanda para gelicek bıda eşim hiç gitmek istemez

aslında bu işler benı heyecanlandırıyor bır aile olduğumu hıssedıcem şimdi böyle hep kendımı yarım hıssedıyorum bir yemek yapmaya kalksam bitek eşim yemıycek kötü olsa telore edemıyorum yanı 10 yıllık evliyim ama daha tam manasıyla aile olduğumuzu hıssedemıyorum çünkü sadece eşim yok hayatımda

yaşadaığım şehir pahalı buyuk şehirlerin bırındeyım ama çevremde hem kırada olup sadece erkeğin parasıylada geöçineneleri görüyorum aslında ekstra bı durum olmazsa geçinebıleceğime ınanıyorum sonuçta 1 milyardanfazla olur belki ama bır mılyar olarak hesaplıyorum apartman aidatları faturlar falan 500 gitse fazla ffazla hesaplıyorum yıne gerıye 600 falan kalıyor

sıkışmadanda para bırıkmıyorki bıde yenı daireye kıracı koyunca ordanda para gelicek bıda eşim hiç gitmek istemez

evet doğru birikmiyor ama gerçekten de ucu ucuna yaşamak da çok zor
ben de çalışıyorum oğlum kreşe gidiyor onu al eve gel yemek yap herşey koştur koştur
inan akşam kafamı yastığa koyar koymaz uyuyakalıyorum bunlar da var
bunun yanında eşin yeni evden daha çok para geleceği için rahat alışırsa
bu sefer düşlük kiraya talim etmek istemez keinlikle çıkmaz çünkü erkekler hemen rahata alışıyor
bu da alınamayacak bir risk bence
eğer kesinlikle çıkmayacağını düşünüyorsan asla durma orda hemen evine çık derim

evet canım çıkmaz zaten bıraz fazla annecı hepten kalırım ozamanda hayat bana cehennem olur sanırım az gıyıp az yıyıp çıkıcam ınana herşeyden fazgeçtim mutfak masrafından başka ve çocuğun ıhtıyaçlarından başka 5 yıl hiç bişeye bakmaa zaten öyle alışveriş delisi bı kadında hiç bı zaman olmadım ben kreşe kendım götürücem kendım alıcam bıde kvdemle konuştum çok sıkışırsak haftanın bıkaç gununu burda geçirsek nasıl olur dedim ne olcak kalın dedi

çok yıpranırsın ama ne istediğini biliyorsan mutlu olursun hayata kendin yön vereceksin senin kararın olacak ,insan herşeye sahip olamaz seçimni yapacaksın iyisiylede kötüsüylede senin ve eşinin kararı olacak annesinin değil

Allah yardımcınız olsun canım o zaman 5 yıl çok uzun süre değil 5 yıl dayanırsınız inşallah
Allah yine de kimseye mecbur etmesin inan bazı akşamlar bi çorba bi salata yetiyor bize
600 kalır diyorsun inşallah yeter canım

inşaallah allah utandırmasın

bide şöyle bı durum var yenı evımız merkezi bır yerde şuan oturduğum yere yakın ama daha merkezi ve şuankı yerımızden daha aktıf bır yer buda benı cezbedıyor açıkçası sanırım bızde çorba salata ıkılısıne talim olucaz :) arada makarnada yaparımm okadarda kaçamak olsun artık :))şaka bıyana bunlara razıyım ekstra olabılecek şeylerden korkuyorum sadece yoksa gözü yuklerde bı ınsan değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…