Beni tepetaklak eden üniversite sınav sonucum.

lavinharper

dünya ne taraftan dönüyor?
Pro Üye
25 Mart 2022
402
950
53
Günaydın hanımlar,
28 yaşındayım 4 senelik evliyim bebek planladığım sene de öylesine girdiğim ve öylesine tercih yaptığım üniversite sınavında bilgisayar mühendisliği bölümüne yerleştim.
12 senedir bifiil aktif çalışıyordum 2 ay önce artık çok yorulduğum için işi bıraktım,muhasebeciydim. Çok güzel bir bölüme yerleştim ilk üniversitemi maddi imkansızlıklardan bırakmak ve iş hayatına atılmak durumunda kalmıştım.
Tam bebek planladığım zamanlarda biraz şoke oldum açıkçası ama ne yalan söyleyeyim hevesliyim de bu bölüm için. Eşimde mühendis ve bu konuda da kararım ne olursa olsun arkamda duracağını söyledi.
Evlilikte çalışmadığım halde bile yine ev işlerini ve sorumlulukları bölüşebildiğim anlayışlı bir eşim var. Sizce ne yapmalıyım beni çok mu zorlar bu süreç,mezun olduğumda da +30 yaşında olacağım bu işi yapabilir miyim? Çok tıkandım.

Merhaba;
Öncelikle bir kadın doğum dokturuna gidip amh kontrol ettiriniz. Eğer verileriniz çok iyiyse bence çocuğu biraz erteleyebilirsiniz, yaşınız çok genç çünkü. 5 yaş çocuk annesi olarak çocuk ile üniversite okumak kesinlikle çok zor derim, imkansız değil ama zor yıpranırsınız. Kontrollerde amh niz alarm veriyor ve bir an önce çocuk yapmanız gerekiyorsa da üniversite konusunu askıya alıp direkt çocuk için yola gidin derim. Ama o da anneliği gerçekten çok istiyorsanız.

Bu arada bölümünüz çok güzel tebrik ediyorum. Kararınız da her bu aşamaları iyi düşünün, sonrasında pişman olmazsınız.

Öncelikle tebrik ederim.
Yaşınız daha genç ve emek harcayıp zorlanmadan da hiçbir şey elde edilemiyor.
Evet biraz zorlanırsınız ama sonunda iyi bir mesleğiniz olur. Severek yapacağınız bir işiniz olur. Hayat uzun bir maraton. 4 sene zorlanmayi göze alamadığıniz için bir ömür mutsuz olmayın.

Ablam hamileyken girdi sınavı kazandı. Anne desteğiyle de bitirdi dört sene de. İsterseniz yapabilirsiniz elbette ama bakımına destek bir aile büyüğü de olmalı en azından sınav haftalarında. Yaşı da 30 üstüydü bu arada

Muhasebecilikte ne uzar ne kisalirsin, kus kadar maasa calisirsin üstüne ofis gelir goturu yaparsın. Onu ultra açık bir meslek var seceyim mi diye soruyorsun kanka, sence cevap nedir durma atla tabi düşüneceksin hiçbir şey göremiyorum:halay:

Kuzenim 2 çocukla 30 yaşında mimarlığı bitirdi
2. Sınıfta hamileydi
Neden olmasın

Günaydın hanımlar,
28 yaşındayım 4 senelik evliyim bebek planladığım sene de öylesine girdiğim ve öylesine tercih yaptığım üniversite sınavında bilgisayar mühendisliği bölümüne yerleştim.
12 senedir bifiil aktif çalışıyordum 2 ay önce artık çok yorulduğum için işi bıraktım,muhasebeciydim. Çok güzel bir bölüme yerleştim ilk üniversitemi maddi imkansızlıklardan bırakmak ve iş hayatına atılmak durumunda kalmıştım.
Tam bebek planladığım zamanlarda biraz şoke oldum açıkçası ama ne yalan söyleyeyim hevesliyim de bu bölüm için. Eşimde mühendis ve bu konuda da kararım ne olursa olsun arkamda duracağını söyledi.
Evlilikte çalışmadığım halde bile yine ev işlerini ve sorumlulukları bölüşebildiğim anlayışlı bir eşim var. Sizce ne yapmalıyım beni çok mu zorlar bu süreç,mezun olduğumda da +30 yaşında olacağım bu işi yapabilir miyim? Çok tıkandım.
28 yas daha bebek planlamak icin erken bir yas aslinda okula adapte olduktan sonra belki 2.senenin sonlarina dogru falan dusunebilirsiniz.

Azminizden dolayi tebrik ediyorum, yolunuz acik olsun💕

İşiniz hazır değilse kariyer açısından yaşınız büyük bir dezavantaj olacak. Amacınız sadece eğitimse hiç kolay bir bölüm değil. Çok emek istiyor her anlamda. Çocuğu ertelemeyin ikisini bir arada yürütmeye çalışın bence. Sadece kariyere odaklı biri olsaydınız başka olurdu ama öylesine girdim dediğinize göre yapmanız gereken fedakarlıkların farkında olmayabilirsiniz.

bulunduğunuz şehirde mi okuyacaksınız?
zaten kayıtlar oldu çoğu yerde, kayıt yaptırdınız mı?
ilk okulunuz neydi? sayısalcısınız diye anladım ilk gittiğiniz bölümle şimdiki 1. sınıf dersleri aşağı yukarı aynı olabilir.
mühendisliklerden okuması daha zor olan bölüm daha çok aslında, bilgisayarın matematiği fiziği filan diğer bölümler kadar zor değil.

bilgisayar sizi özellikle proje zamanlarında -altyapınız olmadığı için -zorlayabilir. bunu dikkate alın. mesela grup çalışmaları filan olacak. diğer çocuklar kodlamaya algoritmaya filan alışkın tiplerken siz herşeyi okulda öğrenecek olabilirsiniz, mesela. ben de ileri yaşta öğrendim aslında kod yazmayı, oradan biliyorum bu süreci.
bu açıdan kendinize süre tanıyın. eğer hobi olarak programlama dili filan öğrenmiş bir tip değilseniz bunlar zor gelebilir.
birşey öğrenmeden mezun olacağınıza uzatın, güzel projeler yapın, ne istediğinizi bilerek mezun olun. bişey olmaz.

İşiniz hazır değilse kariyer açısından yaşınız büyük bir dezavantaj olacak. Amacınız sadece eğitimse hiç kolay bir bölüm değil. Çok emek istiyor her anlamda. Çocuğu ertelemeyin ikisini bir arada yürütmeye çalışın bence. Sadece kariyere odaklı biri olsaydınız başka olurdu ama öylesine girdim dediğinize göre yapmanız gereken fedakarlıkların farkında olmayabilirsiniz.

Oyle tabi ki, emek cok, kafa gucu çok ama sonrasında donusu de cok. Piyasada is çok, sadece yazılım degilim konu sahibesi baska teknik alanlarda da is bulabilir, bilgi-islem/IT, product management, UX design ve benzeri teknik is de cok. Cocuk sahibi olmak istiyorsa çocuğa ve kendine yapacağı en büyük yatırım bence bu bolumu okumak olur neden derseniz evden calışma imkanı çok, esnek saatlerle calisan çok, isteyenler icin yarim gun calisma var ... Cocuk dediğin max 3 yıla buyuyor kreşe gidiyor, konu sahibesi ondan sonra evden calisir hem isini yapar hem cocuk eve gelince evde olur missssss. Muhasebecilik yaparsa sabahtan aksama kadar , cumartesi her gun calisip kus kadar para alacak, cocuk icin kreş bakici arayacak bulunca da kazancının hepsini verecek tabi calismak istiyorsa. uzun vadede bakarsak kesinlikle kaçmaması gereken bir fırsat.

Oyle tabi ki, emek cok, kafa gucu çok ama sonrasında donusu de cok. Piyasada is çok, sadece yazılım degilim konu sahibesi baska teknik alanlarda da is bulabilir, bilgi-islem/IT, product management, UX design ve benzeri teknik is de cok. Cocuk sahibi olmak istiyorsa çocuğa ve kendine yapacağı en büyük yatırım bence bu bolumu okumak olur neden derseniz evden calışma imkanı çok, esnek saatlerle calisan çok, isteyenler icin yarim gun calisma var ... Cocuk dediğin max 3 yıla buyuyor kreşe gidiyor, konu sahibesi ondan sonra evden calisir hem isini yapar hem cocuk eve gelince evde olur missssss. Muhasebecilik yaparsa sabahtan aksama kadar , cumartesi her gun calisip kus kadar para alacak, cocuk icin kreş bakici arayacak bulunca da kazancının hepsini verecek tabi calismak istiyorsa. uzun vadede bakarsak kesinlikle kaçmaması gereken bir fırsat.
Şuan her alanda rakabet çok yüksek. İş çok ama uzmanına çok. Fırsat verilirse uzman olabilir. O fırsatı ya yakalayacak ya da işi hazır olacak. Türkiye'de evden çalışan, güzel maaş veren şirkette çalışmak bir başarıdır maalesef. Konu sahibi bence anne olmayı önceliğine koymalı çünkü kariyer yapmak hele tek başına biriyseniz çok zor. Dediğim gibi sağlam bağlantıları vardır, işi hazırdır o ayrı. Ama güzel bir kariyer için genç olmamak dezavantaj. Oyüzden çocuk önceliği olmalı. Gerçekçi düşünmekte fayda var. Ama mesela ben sonradan girdim üniversiteye yani 2.üniversiteme, hayalimdeki bölüme, hala 20'lerdeyim. Ben evli değilim ama tüm odağım kariyerim şuan ona rağmen zorlanıyorum. Ama imkansız değil tabi, imkan fırsat buldukça insan çok şeyi başarabilir.

Günaydın hanımlar,
Bu konuda endişelenmeyin her yaştan insan üniversite bitiriyor iş hayatına atılıyor. Burada daha çok önemsemeniz gereken şey sağlığınız sonucta iki canlisiniz

yarım bıraktığınız bölümden transkriptinizi alın. 1-2 dersten muaf olabilirsiniz.
bence bi başlayın derslerinize. keyif alırsanız çorap söküğü gibi gelir. planlarınızı tekrar gözden geçirirsiniz.

Günaydın hanımlar,
bütğn fırsatlar senin ayağına gelmişken neden tepesin ?

Back
X