- 25 Mart 2022
- 402
- 950
- 53
- Konu Sahibi lavinharper
-
28 yas daha bebek planlamak icin erken bir yas aslinda okula adapte olduktan sonra belki 2.senenin sonlarina dogru falan dusunebilirsiniz.Günaydın hanımlar,
28 yaşındayım 4 senelik evliyim bebek planladığım sene de öylesine girdiğim ve öylesine tercih yaptığım üniversite sınavında bilgisayar mühendisliği bölümüne yerleştim.
12 senedir bifiil aktif çalışıyordum 2 ay önce artık çok yorulduğum için işi bıraktım,muhasebeciydim. Çok güzel bir bölüme yerleştim ilk üniversitemi maddi imkansızlıklardan bırakmak ve iş hayatına atılmak durumunda kalmıştım.
Tam bebek planladığım zamanlarda biraz şoke oldum açıkçası ama ne yalan söyleyeyim hevesliyim de bu bölüm için. Eşimde mühendis ve bu konuda da kararım ne olursa olsun arkamda duracağını söyledi.
Evlilikte çalışmadığım halde bile yine ev işlerini ve sorumlulukları bölüşebildiğim anlayışlı bir eşim var. Sizce ne yapmalıyım beni çok mu zorlar bu süreç,mezun olduğumda da +30 yaşında olacağım bu işi yapabilir miyim? Çok tıkandım.
İşiniz hazır değilse kariyer açısından yaşınız büyük bir dezavantaj olacak. Amacınız sadece eğitimse hiç kolay bir bölüm değil. Çok emek istiyor her anlamda. Çocuğu ertelemeyin ikisini bir arada yürütmeye çalışın bence. Sadece kariyere odaklı biri olsaydınız başka olurdu ama öylesine girdim dediğinize göre yapmanız gereken fedakarlıkların farkında olmayabilirsiniz.
Şuan her alanda rakabet çok yüksek. İş çok ama uzmanına çok. Fırsat verilirse uzman olabilir. O fırsatı ya yakalayacak ya da işi hazır olacak. Türkiye'de evden çalışan, güzel maaş veren şirkette çalışmak bir başarıdır maalesef. Konu sahibi bence anne olmayı önceliğine koymalı çünkü kariyer yapmak hele tek başına biriyseniz çok zor. Dediğim gibi sağlam bağlantıları vardır, işi hazırdır o ayrı. Ama güzel bir kariyer için genç olmamak dezavantaj. Oyüzden çocuk önceliği olmalı. Gerçekçi düşünmekte fayda var. Ama mesela ben sonradan girdim üniversiteye yani 2.üniversiteme, hayalimdeki bölüme, hala 20'lerdeyim. Ben evli değilim ama tüm odağım kariyerim şuan ona rağmen zorlanıyorum. Ama imkansız değil tabi, imkan fırsat buldukça insan çok şeyi başarabilir.Oyle tabi ki, emek cok, kafa gucu çok ama sonrasında donusu de cok. Piyasada is çok, sadece yazılım degilim konu sahibesi baska teknik alanlarda da is bulabilir, bilgi-islem/IT, product management, UX design ve benzeri teknik is de cok. Cocuk sahibi olmak istiyorsa çocuğa ve kendine yapacağı en büyük yatırım bence bu bolumu okumak olur neden derseniz evden calışma imkanı çok, esnek saatlerle calisan çok, isteyenler icin yarim gun calisma var ... Cocuk dediğin max 3 yıla buyuyor kreşe gidiyor, konu sahibesi ondan sonra evden calisir hem isini yapar hem cocuk eve gelince evde olur missssss. Muhasebecilik yaparsa sabahtan aksama kadar , cumartesi her gun calisip kus kadar para alacak, cocuk icin kreş bakici arayacak bulunca da kazancının hepsini verecek tabi calismak istiyorsa. uzun vadede bakarsak kesinlikle kaçmaması gereken bir fırsat.
Bu konuda endişelenmeyin her yaştan insan üniversite bitiriyor iş hayatına atılıyor. Burada daha çok önemsemeniz gereken şey sağlığınız sonucta iki canlisinizGünaydın hanımlar,
28 yaşındayım 4 senelik evliyim bebek planladığım sene de öylesine girdiğim ve öylesine tercih yaptığım üniversite sınavında bilgisayar mühendisliği bölümüne yerleştim.
12 senedir bifiil aktif çalışıyordum 2 ay önce artık çok yorulduğum için işi bıraktım,muhasebeciydim. Çok güzel bir bölüme yerleştim ilk üniversitemi maddi imkansızlıklardan bırakmak ve iş hayatına atılmak durumunda kalmıştım.
Tam bebek planladığım zamanlarda biraz şoke oldum açıkçası ama ne yalan söyleyeyim hevesliyim de bu bölüm için. Eşimde mühendis ve bu konuda da kararım ne olursa olsun arkamda duracağını söyledi.
Evlilikte çalışmadığım halde bile yine ev işlerini ve sorumlulukları bölüşebildiğim anlayışlı bir eşim var. Sizce ne yapmalıyım beni çok mu zorlar bu süreç,mezun olduğumda da +30 yaşında olacağım bu işi yapabilir miyim? Çok tıkandım.
bütğn fırsatlar senin ayağına gelmişken neden tepesin ?Günaydın hanımlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?