Benim ailem neden böyle?

Boşverin siz de en azından ne güzel yuvanızı kurmuşsunz bakmayın arkanıza.. ne kadar aile de olsa biraz bencil olmak gerekiyo demekki.. araba da ev de kimseye minnet etmeden sizin daha güzelleri olur inşallah bende yoruldum valla gölge etmesinler yeter..

bazı anne babalar bazı evlatlarını doğurduğu için taksitle bunu geri ödemesini isterler şaka gibi zaten. benim kocamın ailesi de o kafada.kocam çalışıp okurken para kazanmış para yollamış ailesine. para içinde yüzerlerken.kaynıma hazır parayı yığıyorlar.para yemeği öğretiyorlar. asalak gibi yetiştiriyorlar.aman bize bulaşmasında onların hakkından gelsin.

Ne mi yapsın? Sana ne yaptıysa bana da aynısını yapsın. Ne eksik ne fazla. Böyle deyin ablanıza.

annem istiyo çünkü çeyiz alıyomuş bana göndermm gerekirmis asla demez ben annesiyim tabiki yapcam diye.. ablamın abimin herşeyini yapmışlardı.
Şu çeyiz Alicam lafı ne saçma ya
Etrafımda kaç kız var tüm maaşını annesine veriyor , anneden harçlık alıyor
Neden?
Çeyiz alacakmış.
Çok saçma.
Bir gün daha yeni mezunken annem de 'zaten maaşının bin lirasını bana vereceğin icin' dedi
Dedim 'ney ney ney???' biriktirecekmis-bana çeyiz yapacakmis- kenara altın atacakmis ileride bana verecekmiş (ailem asla paragöz değildir. Eminim ki verdiğim parayı sadece benim için biriktirirdi,gerçekten aksi yönde birşey aklıma bile gelmez)
Ben de dedim ki 'kusura bakma ama evlenene kadar kazandığım parayla sadece gezmek istiyorum. Kazandığım para ileride evime dantel olacagina bana İtalya'ya bilet olsun. Zaten günü gelince bir şekilde alınacak, neden bugünümden kısayim? Kusura bakma bir kuruş da vermem'
Bu kadar basit :)
Sonuç olarak annemin eline (ceyizim icin) para saymadigim gibi ülke ülke ,şehir şehir de gezdim, kazandığım üç kuruş paranın hayrını gördüm.
Hem 'hayir' demeyi bilmiyorsunuz hem de sömürüldüğünüz için üzülüyorsunuz
HA YIR
Nasıl aileniz size yüzlerce kez söyledi, siz de artık onlara söyleyin. Ha söyleyemiyorsaniz artarak devam eder istemediğiniz her şey, zamanla görürsünüz zaten .

annem istiyo çünkü çeyiz alıyomuş bana göndermm gerekirmis asla demez ben annesiyim tabiki yapcam diye.. ablamın abimin herşeyini yapmışlardı.

E aynısını annene de söyle. Onlara her şeyini aldın bir ben mi fazla geldim de. Ev arkadaşımla olan durumu duygularını da anlat. Yine de gönder derse alma o zaman şimdiden bana bir şey aldığın kadarı yeter sağol de. Kendin al. Her işini kendin yapıyorsun.

Sen ayaklarının uzerınde durabileceğini göstermişsin.. Anneniz siz geri adım atmayın diye calısmanıza motive etmek istiyordur belki.. Zaten calıstıgınız için size para yollamalarını gerektirecek bi durum yok. Ama madem bu kadar zorluyor sizi ; Para yollamayın.. Bankaya koyun.. Evlendiğinizde istediğinizi alırsınız.. Talep ettiğiniz halde sizin isteklerinizi yerine getirmiyorlarsa, yardımcı olmuyorlarsaorada sıkıntı var demektir..

haklısınız bundan sonra bende maaşımın zerresini vermicem zaten geçim zor..

hiç sormayın alma diyorum ısrarla alıyo heralde beni mecbur bırakcak göndermeye amacı neyse artık böyle iyilik hiç yapılmasın daha iyi.

bu kadar suskun ve çekingen olmayın.
hakkınızı isteyin ablanız gibi
inanın çok denedim sonra olay bana dönüyo dalga geçilen ben oluyorum yetmezmiş gibi ablamla annem bir olupyapıyolar bunu. lanet olsun parasına da puluna da uzak oluyum onlardan Allah muhtaç etmesin tek istediğim bu.

bu şekilde motive olsaydım keşke.. bana deseydi o zaman kızım sen çalışıyosun ama çok ezerlerse seni senden önemli değil yeni bi iş bulana kadar destek oluruz biz.. asıl böyle motive olur insan hayır sorunum yok dersin o zaman olsa bile.. ki şimdi bile işteki sıkıntıların çoğunu anlatmıyorum..bu durum liseden beri böyle zaten çok şükür şimdi de hem biriktiriyorum hem istediğimi alıyorum ama sadece insanın canı sıkılıyo

Sessiz ve pısırık kaldığım sürece bu durum devam edecek. Açık açık kızınla oğluna yagdiriyorsun ben üvey miyim ne bu cimrilik, aldığım üç kuruş para ona da göz mu diktin demedikten sonra seni yıkanacak kaz olarak görmeye devam edecekler.

diiynce suçlu ben oluyorumki bunlarla adam gibi konuşmaya da gelmiyo..

Artık çeyiz falan kalmadı mağazaya gidiyorsun beğendiklerini alıp çıkıyorsun..anne çeyiz paramı ben biriktiriyorum sana göndermeme gerek yok de..zaten ihtiyaçları yok..onlarla yaşamıyorsun kendi ayaklarının üzerindesin lüzumda yok..

Diğer konuya da yazdım..tek somya, iki tabak-çatalın olsun ama ne kendi ailenden nede evleneceğin adamın ailesinden birşey bekleme..az olsun senin olsun..

Seni çok taktir ettim tek başına varolmayı başardığın için..Sevgiler.

Herkesin ayrı bi ifadesi vardır.. Emin ol annen sana çok güveniyor.. Bi arkadaşımın annesine tavır gösteriyor diye tepki vermiştim.. Bana öyle yumuşak davranırsam.yelkenleri suya indirir... O yüzden.boyle davranıyorum demişti.. Annenizle konuşma seklinizde değişikliğe gidin.. Daha yumuşak daha sakin.. Kimseyi kiyaslamadan.. Kimseyi suçlamadan.. Kendinizi yanliz hissettiginizi ifade edin.. Babama işte sorunlarimdan bahsedince iş hayatı kızım olacak o kadar çözersin derdi..Is işte kalır derdi.. Bende hiç yansitmadim .. Kendi sorunlarımı kendim çözmeyi öğrendim.. Kimi aile nazlandirir.. Kimini uslandirir.. Gerçekten fark var. Sevgi hiç hissetmedim diyorsanız orası ayrı tabi..

Çok teşekkür ederim benim de hoşuma gidiyo kimseye arkasını yaslmamış kadınları görmek inşallah hayatım boyunca da böyle olur bu. evet haklsınız sözlüme de hep söylüyorum zaten ne aile ne arkadaş bundan sonra ikimiz kimseye minnet etmeden ev mi araba mı neyse berabe yapcaz dedim

Haklısınız belki de öyle annem ailesiz büyüdüğü için bi gaddarlık var zaten ona da kızamıyorum ne bilyim kendi kendime işte kızıyorum üzülüyorum duruluyorum sonra ..

Haklısınız belki de öyle annem ailesiz büyüdüğü için bi gaddarlık var zaten ona da kızamıyorum ne bilyim kendi kendime işte kızıyorum üzülüyorum duruluyorum sonra ..
Annenizle konusun mutlaka.. Sadece sevgi beklediğinizi belirtin.. Kardeşlerin yanında ve belliki bağımlı yaşamaya alışmışlar.. Kıyaslamayın bu konuyu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…