• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim çocuğum yavru kedi mi!!

Ne yapıcam o anda. Salonda eşimle kp var çay demledim iktamlık hazırlıyordum geldi cocuğa yöneldi etti aldıktan snrada bana usulen sorar gibi alabilriim dimi diyor.
Eşim var birşey demedi. Kp var orda ne diyeyim yani. O an okadar sinir oldum ki aslında desem birşeyler ters olucaktı.
Hayır anne götürmeni istemiyorum, bebeği halıya bırak diyebilirdin.

Ben asla göndermem göndermedim de. Gelen misafirin kucağına da vermedim.

Hayır anne götürmeni istemiyorum, bebeği halıya bırak diyebilirdin.

Ben asla göndermem göndermedim de. Gelen misafirin kucağına da vermedim.
Ben eğer o söyledğiniz gibi söyleseydim kp de laf söylerdi ordan bana nolcak vs gibisinden. Ve eminimki suratın da alasını yaparlardı

Ne yapıcam o anda. Salonda eşimle kp var çay demledim iktamlık hazırlıyordum geldi cocuğa yöneldi etti aldıktan snrada bana usulen sorar gibi alabilriim dimi diyor.
Eşim var birşey demedi. Kp var orda ne diyeyim yani. O an okadar sinir oldum ki aslında desem birşeyler ters olucaktı.
Olsun
Çocuğunuzdan önemli değil ki

Bu da son hatan olsun bi daha izin verme ne derse desinler isterlerse kötü olsunlar senle.

Usulen sorsa bile ''kusura bakma anne ama kalabalığın içine göndermek istemiyorum huzursuzdu zaten yeni sustu'' de.

Ya da ''kışa girdik salgın var ortalıkta anne çocuğuma grip falan bulaştırırlar bünyesi kaldıramaz bile, olmaz uyuyomuş dersin inince'' de.

Ya da hafif şakaya vurarak ''annesi olmadan bi yere gidemez bekle ben de ineyim'' de, çocuğunla in beş dk sonra al çocuğunu da çık yukarı. Hep böyle yap o mu bıkacak sen mi bakalım.

Benim bebeğim kışın doğdu bebek mevlüdü yapalım dediler. Asla dedim. Kalabalık, camlar kapalı, grip olan da gelecek. Kalsın dedim. dua etmek isteyen evinde okusun kızıma göndersin dedim. Kadınların eli temiz mi, pis mi tuvaletten çıkınca ellerini kaç sn sabunladı. Kafayı yerdim. Taşın en iyisi...

Bu da son hatan olsun bi daha izin verme ne derse desinler isterlerse kötü olsunlar senle.

Usulen sorsa bile ''kusura bakma anne ama kalabalığın içine göndermek istemiyorum huzursuzdu zaten yeni sustu'' de.

Ya da ''kışa girdik salgın var ortalıkta anne çocuğuma grip falan bulaştırırlar bünyesi kaldıramaz bile, olmaz uyuyomuş dersin inince'' de.

Ya da hafif şakaya vurarak ''annesi olmadan bi yere gidemez bekle ben de ineyim'' de, çocuğunla in beş dk sonra al çocuğunu da çık yukarı. Hep böyle yap o mu bıkacak sen mi bakalım.
Adım kadar eminim bıkmadan ysanmadan bi bahaneyle yüne tekrarlar öyle bir yapıda zaten.
Hamilelğim ve loğusalıım boyunca yeterince doldum ona karşı birde bu yaptıkları iyice çileden çıkarıyor ve nedense ağzımı açamıyorum.

Bunlar hep kültür ve anlayış eksikliginden.söyleseniz de anlamazlar ki.ne var sevsek olur.

Off şimdide misafirler gitmiş geldi yukarıya. Oyun halısında yatıyo bebeğim onunla oynayıp öpüyor bide. Ki öpmek yok diye defalarca söylememe rağmen !!
Ya Allahım den sabır ver.
hah işte tam olarak söylemek istediğim bu senin yanında böyleyse kimbilir aşağıda nasıllar..

Benim bebeğim kışın doğdu bebek mevlüdü yapalım dediler. Asla dedim. Kalabalık, camlar kapalı, grip olan da gelecek. Kalsın dedim. dua etmek isteyen evinde okusun kızıma göndersin dedim. Kadınların eli temiz mi, pis mi tuvaletten çıkınca ellerini kaç sn sabunladı. Kafayı yerdim. Taşın en iyisi...
Ahh taşınmakk. En çok istediğim hergece dua ettiğim şey.

Ben burdan sinir oldum.
Nasıl olurda bir bebege sahip çıkıp koruyaniyorsunuz.
Bu kadar mi korkuyorsunuz kaynana kayinbabadan.
Agzinizi acip iki kelime edemiyor musunuz?
Kadinin ustune atla parcala demiyor ki kimse hayir diceksiniz hepsi bu.
Bu kadar korkmayın.
Yok kayinbababam laf eder surat asarlar gibi bahane yapamaz bir anne.
Kendinize gelin kucucuk cocuga sahip cikmaya calisin.
Kimseye guven yok. Annesiz cocuklar bir dk bile bir yere gitmesin diye bas bas bağırıyor millet.
Beni annem bir kisiye bile opturmemis.
Annemin yigeni gelir kadin hala der annen bir kere bile kucağımiza verip opturmedi diye.
Liseye kadar okul kapisina gelip birakirdi cikista alirdi.
Komsunun bahcesine bile tek gondermezdi. O zamanlar aglardim gönder diye asla göndermezdi. Bunlar basit orneklerim.
Neden peki annem manyak miydi ?
Sadece bilinçli bir anne. Kaynanasi surat ascak diye bebegini verip gonderen bir anne degil.
Cocugu en ufak rahatsiz olcak diye elletmeyen bir anne.
Cocuklar hasta oluyor basina bir kötülük geliyor sonra vah vah tuh yuh.
Ama el kadar bebegi koruyacak anne yok.

Adım kadar eminim bıkmadan ysanmadan bi bahaneyle yüne tekrarlar öyle bir yapıda zaten.
Hamilelğim ve loğusalıım boyunca yeterince doldum ona karşı birde bu yaptıkları iyice çileden çıkarıyor ve nedense ağzımı açamıyorum.

o zaman sen de reddetmekten bıkma... aç ağzını. içinde kalıp sana dert olacağına söyle onlara dert olsun. en azından için soğur.

Ahh sinir katsayım yine tavan yaptı akşam akşam !

Hemen şuracığa belirteyim doğum yapalı 70gün oldu.

Bu akşam kp bize çıktı oturmaya. Aşağıya misafir gelicekmiş bayanlar kv kovalamış evden. Sorun değil başımın üstünde yeri var kp.

Aradan yarım saat geçti misafirlet geldi. Kv yukarıya çıktı. Ben mutfaktaydım o sıra çay ikramlık falan ayarlıyorum eşimle kp.
' ayy bilmem kim çok özlemişler bebeğide getirsene yenge sevelim azıcık dediler' diye diye yerde oyun halısında yatan çocuğu kucakladı. Örtü ağız bezi falan ayarlamaya çalışıyo. Sonra mutfak yoluna doğru geldi alabilirim dimi poka bebeği dedi !! Almışın zaten neyine soruyosun.
O an hayır alamazsın niye diyemedim ki !
Sadece diyebildiğim, görmek sevmek isteyen zahmet edip yukarıya çıksın oldu ama moral surat kayboldu bendee.
Anladımı derseniz anlayıp anlamamışa yatar muhtemelen.
Halbuki daha geçen gün bu muhabbet üzerine telkinde bulundum.
Sana birileri geldiğinde habire bana bebek uyumuyosa indir vs gibi şeyler söyleme görmek isteyen buyursun diye.

Allah aşkına yavru kedi köpek mi ki bu habire mahalleli geldikçe o geldi indir bu geldi indir şunlar geldi alayımmı.

Daral geldi!!

Yarın son kez açık açık birdaha yapmamasını benmi söylesem yoksa eşime söylesemde o mu söylese
Valla ben vermezdim sonuçta kış ayındayız ve küçük bebeği grip yaparlarsa siz çekeceksiniz. Yazık bebeğe. Ben iki ay nerdeyse odasindan çıkarmamıştim zaten doğduğunda yoğun bakımda kalmıştı doktorum kesinlikle kalabalık ortama sokma demisti. Yarın uygun dille kalabalık ortama sokmak istemiyorum dersin. Hem biraz büyüsün çok küçük daha. Evime gelen herkesi önce lavaboda ellerini yıkayıp öyle salona alıyordum. İnsanın evladı herkesten önce gelir..

ben olsam ızın vermem
severken dusururler bır terslık olur hep gozunuzun onunde olsun
ne munasebet cocugunuzun duzenını bozuyor bunlar
sınır olurum boyle ınsanlara haklısınız

asla kimsenin ağzıyla konuşmayın sorun varsa büyük karşınızdaki kırmayacak bir üslup ile uyarın kötü niyetle yapmıyorlar

İlk seferde Hayır deseydiniz keşke..
2 aylık bebeğimi gözümden ayirmam isteyen buyursun gelsin derdim.. seni de yoruyorlar in çık anne hayret bişey diye de eklerdim.. yok yorulmadim derse yok yok yoruldun ben bilmez miyim derdim.. pes etmeyin koyun sınırlarınızı.. bebeğime turşu yedirdiler diye konu vardı yakın zamanda o günler geliyor şimdiden yatırım yapın :) ama sinirinizi bozmadan..

Kayinvalidenizle kayinpederinizin surat yapmasi bebeginizden daha mi onemli?
Benimki de kış bebegiydi ozellikle de boyle mevsim gecislerinde degil misafire sevdirmek odadan cikarmazdim, cibinligin arkasindan gosterirdim kimsenin kirilmasi uzulmesi benim bebegimin sagligindan ve huzurundan daha onemli degil cunku.

Nasıl düşünememişler böyle bi şeyi. Bi kere misafirler de saçma davranmış. Önce çıkıp seni bi hayırlasınlar. Sonra kalkıp bebeği severler. Bebeği devamlı indirip çıkarması bebeğe de yanlış bu havada. İzin verme bi daha .

ortalikta her turlu hastalik kol geziyo kv hanim.2 aylik bebegi kalabaligin icinee sokuyo

Evet bende hatalıyım farkındayım bunun. İşte bişey diyemediğimden oluyo bunlar. Yani sert çıkamıyorum. Birazda eşimden destek bekliyorum ama o sesini çıkarmayınca bende o an bişey diyemedim daha fazla.
Ama yarın olurda yukarıya çıkıp ederse söylicem birdaha aynı şeyi yapmamasını ve öpmemesinii.

Back
X