Benim Cozumum Nedir Sizce

yanlizinsann

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2018
73
20
3
27
Merhaba herkese bi onceki konusmamda ozguvenimin hic arkadasimin olmadigini hep ezilip dayak yedigimi anlatmistim.Ablalarimin annemin babamin tavrida cok kotu bana deli diye hitap ediyorlar.20 yasinda bu yil universteye yerlestim ikinci donem bazi sebrplerden dolayi biraktim biraktigima pismanim zaten cok uzuluyorum eylulde devam edecegim terkrar .Ben hep kazanabilmek icin tek cabaladim annem dershane parami erkek kardesinin borcu var diye ona verdi dershaneye gidemedim bugun ablamlarla kavga ettim ablam sunlari soyledi canim cok yandi:anne diye o kadinin yanina gittin simdi ama o hep sana kotu davrandi cocuklugunu egitim hayatini bitirdi dun teyze de dedi hic senin gedlecegini dusunmedi begum 4 yildir o evde okulsuz egitimsiz oturuyor demis.senin dershane parani dayima verdi ve uste cikti hic itiraz edemedin ve sana daha neler yapti herkes ozel universiteye gitti sende gidebilirdin ama bak egitimsdiz kaldin ferlan dedi .Bende ne obana dost ne de siz hayatta kimsem yok dedim arkadaslar durum tam olarak bu.Kimsem yok hayyatta yapayanlizim sizce benim cozumum ne yas oldu 21 cok cok uzuluyorum kendime basima gelenlere

Biraz sert olun çatır çatır lafinizi söyleyin... Siz sindikce daha çok ezerler...

Bence okul zamanı da part time olarak çalışabileceğin bir iş bul satış danışmanlığı ya da oyun ablalığı olabilir. Bulabiliyorsan kendi bölümünle alakalı bir iş daha iyi tabi. Elin azcık para görsün bak nasıl değişecek davranışları. Okul bitince az da para biriktirirsen dirseği gösterirsin acımayacaksın bunlara ana baba diye.

Kendine üzülmekle eline bir şey geçmeyecek canım benim. Yapabileceğin en iyi şey, okula devam edip bir yandan da çalışarak para kazanmak. Bir yandan da kitaplar okuyup kendini iyice geliştirmek. Bir an evvel kaç kurtul bunlardan.

Bence okul zamanı da part time olarak çalışabileceğin bir iş bul satış danışmanlığı ya da oyun ablalığı olabilir. Bulabiliyorsan kendi bölümünle alakalı bir iş daha iyi tabi. Elin azcık para görsün bak nasıl değişecek davranışları. Okul bitince az da para biriktirirsen dirseği gösterirsin acımayacaksın bunlara ana baba diye.
Meslegimi elime alip istanbula yerlesserm onlardan uzaga onlarada sogukmesafeli davransam bu cozummu?

Kendinize acımamakla işe başlayabilirsiniz. Ailemizi secemiyoruz ne yazık ki ve sizin durumunuzdaki herkes de sizin gibi değil. Özel üniversiteye gidemediyseniz gidemediniz paranızı verdiyse verdi. Unutun bunları artik bu sekilde davrandıkca kendinizi onlara muhtac duruma sokmaktan baska bi sey yapmıyosunuz. Aile cok önemli evet ama bütün zayıflıklarınızın nedeni aile degil. Üzülmek istemiyosanız güçlü durmanız lazım. Okulunuzu okuyun parttime çalışın bi yerde. Geçmişe takılmak size bi sey vermez geleceginizi de mahvedersiniz

Kendine üzülmekle eline bir şey geçmeyecek canım benim. Yapabileceğin en iyi şey, okula devam edip bir yandan da çalışarak para kazanmak. Bir yandan da kitaplar okuyup kendini iyice geliştirmek. Bir an evvel kaç kurtul bunlardan.
Tesekkur ediyorum aynen oyle bende bunu dusundum meslegimi elime alincada uzaklara gider yeni hayat kurarim kendime

Tesekkur ediyorum aynen oyle bende bunu dusundum meslegimi elime alincada uzaklara gider yeni hayat kurarim kendime
İçinde bir hırs olsun bu. Sakın üzülme, kendini kötü hissetme. Senin hiçbir suçun yok. Bazı insanların gerçekten ebeveyn olmamaları gerek bence. Sen masumsun. Okulun bitsin, çok daha güçleneceksin. :KK200:
Hem herkes kendi yolunu kendi yürür. Bu yüzden de üzülme. Bak burada ne zaman istesen destek bulabilirsin.

İçinde bir hırs olsun bu. Sakın üzülme, kendini kötü hissetme. Senin hiçbir suçun yok. Bazı insanların gerçekten ebeveyn olmamaları gerek bence. Sen masumsun. Okulun bitsin, çok daha güçleneceksin. :KK200:
Hem herkes kendi yolunu kendi yürür. Bu yüzden de üzülme. Bak burada ne zaman istesen destek bulabilirsin.
4 yil evde kaldimcok uzuluyorum herkes okudu bitirdi ben egitimsizkaldim eylulkde yeni baslicam okula

Meslegimi elime alip istanbula yerlesserm onlardan uzaga onlarada sogukmesafeli davransam bu cozummu?
Yani olurd da çok zor yapabiliyorsan helal olsun sana. İstanbulda iş bulmak zor. Geçinmek daha zor. Başlangıç maaşıyla kira bile zor ödenir İstanbul'da ama tanıdığın varsa olabilir.

Selamun aleykum canım başına gelenlere çok üzüldüm :( Rabbımın Rahman isminin tecellısındekı anne babalar bu ismin hakkını veremiyor ise bizim çocuklarımız ne yapsın gencecik çocukları hayata küsmüş olarak hazırlıyorlar :( ne acı :(

lakin yalnız değilsin zannetme ki senin çektiklerini sana çektirenler o acıyı çekmeden huzur bulacaklar kendi kuramadıkları yuvada düzende acılarını zayıflardan çocuklarından cıkaranlardan daha zayıf daha aciz mahlukat var mı?

Geçmişini bilmiyorum yasadıklarınıda burdakı anlatımın dısında okumadım bilmiyorum paylaşımında çektiğin acıların üstüne ablalarında hakkını savunmaktan bahsetmiş neden ablaların seni koruyamamıs madem öyle onlar seni okutsunlar konuşmak herkese kolay gulum lakin aile kurmak üniversite okumak okutmak herkes için kolay olmayabilir nurum hele özelde okumak daha pahalı 10 yıl öncesinde bir tanıdığım kadın oğlunu okutmak için evini satmıştı çocuk özel üniversite bitirdi ama sıfırı tukettıler çünkü kadın içkiye sarmıştı tolarlanamıyordu esınden ayrılmıştı esıde başka kadın ılen evlenmişti ailesine sahip çıkmıyordu bu durumda üzüntüden kadın içkiyle başlamıştı babadan kalma evıde gidince tamamiyle bitince kadın başka biri ılen evlenmek zorunda kaldı çocuk üniversite bitirince annesine bakamadı bir süre işsiz kaldı sonra haber alamadık aılenınde demekki paraları yok ki bu çözümü bulmuşlar ama diyebilirlerdı seni karşılarına alabılırlerdı kızım bizim paramız bukadar dershanenın parasını ödemez isek eve haciz gelecek ek gelirimizde yok diyebilirlerdı :( ailemizi secemıyoruz evet ve inan kimse dört dörtlük yaşamıyor yaşayan gibi gözüken zenginlerin çoğu zekatlarını vermedıklerınden dolayı iktisat yapmadıklarından dolayı fakiri gozetmedıklerınden dolayı o paraları çarçur oluyor boşa gidiyor ondan paraları çok değerli oluyor yani hiç birşey göründüğü gibi değil nurum

seni anlıyorum sen gençliğin baharındasın ve birşeyler yapman lazım herkes biryere gidiyor iken senin yerinde saymaman lazım üstüne üstlük yapmak istediklerini bastırmaya çalışan bir ailen var iken dahada zor oluyor haklısın lakin çözümü de var sen ınsaAllah cozumu bulanlardan olursun nurum, inşaAllah ailenin senin bu kadar üstüne gelmesinden yanlış şeyler yapmazsın :( bu vesile ılen sana dua edebilirim kardeşin kardeşe duası kabul olurmuş Rabbim sana hayr kapılarını açsın evine huzur bereket ihsan etsin inşaAllah konuşmak istersen özelden konuşalım istişare yapalım ablacım

Unıversıteye bu sene gidemedi isen belki seneye üniversiteye gidebilirsin bu sene çalış paranı bırıktır ailenede verme bursda kazabılme ihtimalin var ise Allahın izini ılen neler neler başarabilirsin :)

okumak kendinı geliştirmek için hiç bir zaman geç değil sakın öfkeyle kalkıp zararla oturma güzelim dayak konusu için özelden yaz bir dua var o duayı ihlasla okuyanı Allah cc Settar ismi hürmetine koruyor kötüyü görmeden iyinin ne olduğunu bılemeyız bunlar hep tecrübe olarak ileride hayata dahada iyi tutunmanı saglayacak böylece ailenin sana yaptığı hataları sen çocuklarına yapmazsın inşaAllah cehaletin ne olduğunu bi kadar genç yaşta yattığın için ailen adına özür diliyorum senden lakin ayaklarının üzerinde durmak için geç değil dünyalık küçük şeyler için kendilerini heba edenler yüzünden sende kendini heba etme önce kendini yetıstır toparla konuşmak yazmak bızede kolay değil nurum bizde hemen hemen aynı cılelerı çektik şimdi elhamdülillah diyorum iyiki çekmişiz ki ıyıyle kotuyu doğru ılen yanlısı görebiliyoruz inşaAllah Rabbim sanada hayr kapılarını açsın inşaAllah gönlünde ne varsa Rabbim hayra çevirsin sana ulaştırsın selam dua ılen ablacım yazmak istersen herzaman yaz selam dua ılen :*

okula gidemedin diye neden 4 yıl evde kaldın ki
keşke bir işe girip çalışsaydın
lise mezunu olunca çalışılmıyor mu?
hem kendine güvenin olurdu, paran olurdu, çevren olurdu..

Selamun aleykum canım başına gelenlere çok üzüldüm :KK43: Rabbımın Rahman isminin tecellısındekı anne babalar bu ismin hakkını veremiyor ise bizim çocuklarımız ne yapsın gencecik çocukları hayata küsmüş olarak hazırlıyorlar :KK43: ne acı :KK43:

lakin yalnız değilsin zannetme ki senin çektiklerini sana çektirenler o acıyı çekmeden huzur bulacaklar kendi kuramadıkları yuvada düzende acılarını zayıflardan çocuklarından cıkaranlardan daha zayıf daha aciz mahlukat var mı?

Geçmişini bilmiyorum yasadıklarınıda burdakı anlatımın dısında okumadım bilmiyorum paylaşımında çektiğin acıların üstüne ablalarında hakkını savunmaktan bahsetmiş neden ablaların seni koruyamamıs madem öyle onlar seni okutsunlar konuşmak herkese kolay gulum lakin aile kurmak üniversite okumak okutmak herkes için kolay olmayabilir nurum hele özelde okumak daha pahalı 10 yıl öncesinde bir tanıdığım kadın oğlunu okutmak için evini satmıştı çocuk özel üniversite bitirdi ama sıfırı tukettıler çünkü kadın içkiye sarmıştı tolarlanamıyordu esınden ayrılmıştı esıde başka kadın ılen evlenmişti ailesine sahip çıkmıyordu bu durumda üzüntüden kadın içkiyle başlamıştı babadan kalma evıde gidince tamamiyle bitince kadın başka biri ılen evlenmek zorunda kaldı çocuk üniversite bitirince annesine bakamadı bir süre işsiz kaldı sonra haber alamadık aılenınde demekki paraları yok ki bu çözümü bulmuşlar ama diyebilirlerdı seni karşılarına alabılırlerdı kızım bizim paramız bukadar dershanenın parasını ödemez isek eve haciz gelecek ek gelirimizde yok diyebilirlerdı :KK43: ailemizi secemıyoruz evet ve inan kimse dört dörtlük yaşamıyor yaşayan gibi gözüken zenginlerin çoğu zekatlarını vermedıklerınden dolayı iktisat yapmadıklarından dolayı fakiri gozetmedıklerınden dolayı o paraları çarçur oluyor boşa gidiyor ondan paraları çok değerli oluyor yani hiç birşey göründüğü gibi değil nurum

seni anlıyorum sen gençliğin baharındasın ve birşeyler yapman lazım herkes biryere gidiyor iken senin yerinde saymaman lazım üstüne üstlük yapmak istediklerini bastırmaya çalışan bir ailen var iken dahada zor oluyor haklısın lakin çözümü de var sen ınsaAllah cozumu bulanlardan olursun nurum, inşaAllah ailenin senin bu kadar üstüne gelmesinden yanlış şeyler yapmazsın :KK43: bu vesile ılen sana dua edebilirim kardeşin kardeşe duası kabul olurmuş Rabbim sana hayr kapılarını açsın evine huzur bereket ihsan etsin inşaAllah konuşmak istersen özelden konuşalım istişare yapalım ablacım

Unıversıteye bu sene gidemedi isen belki seneye üniversiteye gidebilirsin bu sene çalış paranı bırıktır ailenede verme bursda kazabılme ihtimalin var ise Allahın izini ılen neler neler başarabilirsin :)

okumak kendinı geliştirmek için hiç bir zaman geç değil sakın öfkeyle kalkıp zararla oturma güzelim dayak konusu için özelden yaz bir dua var o duayı ihlasla okuyanı Allah cc Settar ismi hürmetine koruyor kötüyü görmeden iyinin ne olduğunu bılemeyız bunlar hep tecrübe olarak ileride hayata dahada iyi tutunmanı saglayacak böylece ailenin sana yaptığı hataları sen çocuklarına yapmazsın inşaAllah cehaletin ne olduğunu bi kadar genç yaşta yattığın için ailen adına özür diliyorum senden lakin ayaklarının üzerinde durmak için geç değil dünyalık küçük şeyler için kendilerini heba edenler yüzünden sende kendini heba etme önce kendini yetıstır toparla konuşmak yazmak bızede kolay değil nurum bizde hemen hemen aynı cılelerı çektik şimdi elhamdülillah diyorum iyiki çekmişiz ki ıyıyle kotuyu doğru ılen yanlısı görebiliyoruz inşaAllah Rabbim sanada hayr kapılarını açsın inşaAllah gönlünde ne varsa Rabbim hayra çevirsin sana ulaştırsın selam dua ılen ablacım yazmak istersen herzaman yaz selam dua ılen :*
Tesekur ederim ablacim ben gerccekten kotu biri degilim namazlarimi kiliyorum naif saf trmiz biriyim neden bunlkari yasiyorum anlamiyorum cok canim yaniyor be abla yas oldu 21 ne okul var elimde ne diploma kimsem yok bu hayatta yapayanlizim

Can namazlarını kılan efendımz sav. Amcası ebu leheb ve ınanamayanlardan ne eziyetler görmüş hem yetım hem öksüz olan efendımz sav.'e sahip çıkan Allah cc biz zalimlerden çeken yetimlere sahip çıkmaz mı?
Namazlar bizim Allah cc olan asli gorevlerımız lakin namazlarımızı kılıyoruz diye basımıza neden bunlar geliyor diye düşünme daha yolun başındasın yaşamadan öğrenilmiyor ıgrenılse idi Rabbımın en çok sevdiği O nur efendımz sav. O kdar acı cekmezdi din konuşmak bazı bilinçsiz dindarlar yüzünden yasak can yönetime bu konuda hak veriyorum benide nacizane sözlerimden dolayı banlamazlar inşaAllah ondan özelden konusalım nurum herzaman istişare yapabiliriz Allah bize kerim ablalarında güzel tavsiyeler vermiş biz zayıf aciz kimsesiz değiliz nurum bız insanız biz bıreyız bir darlık arasında iki ferahlık vardır nurum o ferahlığa ulaşmak için öğrenmek yaşamak gerek lakin pes etme sakın kendini kullandırma başkalarının sömürulerıyle geçinenler sömürulmeye mahkumdur o mahkumlara katlanmak zorunda değilsin uzaklasman gerekiyorsa uzaklasmalısın bunu Allah için yapabilirsin 4 yıldır sana birşey katamamıslar elindekinin lafını ediyorlarsa sende çalış hayatını kazan kurtulursun inşaAllah nurum : Rabbim bizi insanlarla hasr etsin :* haberlerini bekliyorum selam dua ılen

Merhaba herkese bi onceki konusmamda ozguvenimin hic arkadasimin olmadigini hep ezilip dayak yedigimi anlatmistim.Ablalarimin annemin babamin tavrida cok kotu bana deli diye hitap ediyorlar.20 yasinda bu yil universteye yerlestim ikinci donem bazi sebrplerden dolayi biraktim biraktigima pismanim zaten cok uzuluyorum eylulde devam edecegim terkrar .Ben hep kazanabilmek icin tek cabaladim annem dershane parami erkek kardesinin borcu var diye ona verdi dershaneye gidemedim bugun ablamlarla kavga ettim ablam sunlari soyledi canim cok yandi:anne diye o kadinin yanina gittin simdi ama o hep sana kotu davrandi cocuklugunu egitim hayatini bitirdi dun teyze de dedi hic senin gedlecegini dusunmedi begum 4 yildir o evde okulsuz egitimsiz oturuyor demis.senin dershane parani dayima verdi ve uste cikti hic itiraz edemedin ve sana daha neler yapti herkes ozel universiteye gitti sende gidebilirdin ama bak egitimsdiz kaldin ferlan dedi .Bende ne obana dost ne de siz hayatta kimsem yok dedim arkadaslar durum tam olarak bu.Kimsem yok hayyatta yapayanlizim sizce benim cozumum ne yas oldu 21 cok cok uzuluyorum kendime basima gelenlere
Başka bir üyenin konusunda daha okudum özel üniversiteye gidemedim serzenişini.
Arkadaş devlet üniversitelerinin suyu mu çıktı?
Bunlar hep boş bahaneler, insan yeter ki istesin okunacak okul çok.
Liseden sonra kazandığım üniversiteyi 1. Sınıfta bırakmak zorunda kaldım. Evlendim, çocuğum oldu,içimde hep dolduramadığım bir boşluk vardı.
Sağolsun eşim de destek oldu.
Önce tekrar örgün eğitime dönüp 2 yıl kız meslek lisesi fark derslerini aldım, çocuk gelişimini bitirip usta öğretici oldum.
Takip eden Eylül ayında çalışmaya başladım, o tarihten bu yana da çalışıyorum.
33 yaşındaydım tekrar sınava girdiğimde, 6 yaşında da oğlum vardı.
AÖF okul öncesi öğretmenliği lisans programını 4 yılda bitirip öğretmen oldum.
Geçen yıl 45 yaşında yüksek lisansımı tamamladım. Diyeceğim o ki etrafı bırakın, eğitiminize odaklanın.

Liseden sonra kazandığım üniversiteyi 1. Sınıfta bırakmak zorunda kaldım. Evlendim, çocuğum oldu,içimde hep dolduramadığım bir boşluk vardı.
Önce tekrar örgün eğitime dönüp 2 yıl kız meslek lisesi fark derslerini aldım, çocuk gelişimini bitirip usta öğretici oldum.
Geçen yıl 45 yaşında yüksek lisansımı tamamladım. Diyeceğim o ki etrafı bırakın, eğitiminize odaklanın.
Azminizi tebrik ediyorum bakin beni yanlis anlamissiniz ben ozel universditerye gidemedim diyr uzulmedim bunu bana ablam soyledi dayim iki def buyuk borc yapti ilkinde dershaneye gidemedim ikincisinde ise az bi puanla dis hekimligini kacirdim babam ozel unide gonderecerkti annem o paranin tamamini dayima verdi ablamdabunu kast etti devlket universiteine yerlestim ikinci donrm saglik sorunum oldu biraktim eylulkde tedkrarbasliyacagim 1.siniftan

Sizi başarı gayret ve azminizden dolayı kutlarım Rabbim tüm darrda kalanlara hayr kapılarını açsın inşaAllah yeıse düşürmesin Rabbim çocuklarınıza da hayrlı mertebeler nasip eylesin örnek hayatınız inşaAllah vesile olur

Azminizi tebrik ediyorum bakin beni yanlis anlamissiniz ben ozel universditerye gidemedim diyr uzulmedim bunu bana ablam soyledi dayim iki def buyuk borc yapti ilkinde dershaneye gidemedim ikincisinde ise az bi puanla dis hekimligini kacirdim babam ozel unide gonderecerkti annem o paranin tamamini dayima verdi ablamdabunu kast etti devlket universiteine yerlestim ikinci donrm saglik sorunum oldu biraktim eylulkde tedkrarbasliyacagim 1.siniftan
Hadi inşaAllah Rabbim önündeki engelleri kaldırsın aliy bedi eylesin Fettah ismi ılen hayr kapılarını açsın şimdiki anlatımında daha iyi anlaşılıyor nurum ilk anlatımında bu kadar net bende anlayamadım benimde annem yokluk zamanında üvey dayımın oğluna bırıktırdıgı altınlarını vermişti 18 yıldır geri alamadı üstüne üstlük dayımla anneme iftira attılar evden kovmaktan beter ettiler :( yani herkes seçimlerinin sonuçlarını er yada geç bu dünyada yada ahirette bir şekilde çekiyor çekecek kimse dört dörtlük değil nurum

Ablamızın kısaca demek istediği; sana yılma umudunu kaybetme bir kapı kapalı ise bir kapı açılır sen metanetlı ol inancın tam olsun ki gerçekleşmesi için önündeki engeller kalksın diyor selam sevgilerle

Back
X