benim de günlüğüm olsun bakalım:)

sedalein

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
5.035
4.403
248
merhabalar,,,
ben 30 yaşında vermesi gereken 30 kiloyu dert edinmeye karar vermiş bir tombiğim:)
28 yaşıma kadar zayıftım,,, hiç yediklerime dikkat etmezdim.. 7/24 koşturan biri olmanın avantajı ile yaşamışım meğer..
2 yıldır ev hanımıyım ve 19 aylık bir kızım var.. hamileliğimde aldığım kilolarım da var maalesef.. bebekle evde olmanın stresi yorgunluğu ile bir türlü kilolarımla uğraşamadım.. ama artık başlamalıyım.. bir dolap dolusu 36 beden kıyafetin ziyan olmaması için en azından:) şaka bir yana sağlığımı düşünmeliyim artık.. ben böyle rahat oldukça bu işin sonu iyi değil gibi..

günlük tutmak belki beni motive eder diye düşündüm..
hergün ne yedim içtim yazmaya niyetim yok.. yazan arkadaşları takdir ediyorum.. ben çok sıkılırım.. karnım acıkır walla yazdıkça.. az yemişim bugün dur biraz daha yiyeyim derim mazallah..
daha çok içimi dökmeye ihtiyacım olacak sanırım.. düzenli dengeli sağlıklı beslenmek bana zor gelecek canım sıkılacak..
30 kilo verirken neler hissettiğimi okumak.. umarım sizi sıkmaz..
diyetimin psikolojik tarafı ile burada olacağım.. beklerim.. sevgiler..

umarım kısa zamanda kalıcı olarak verirsiniz kilocukları benim de 30 kilom var ama vericez umarım :)) sevgiler :16:

Son düzenleme:
sevgili günlük,,,, :)
evet yarın başlıyorum.. çok mu hazırım? pek değilim.. ama başlayacağım.. ara ara "yaaa niye üzüyorum tatlı canımı ye gitsin" diyebilirim.. o anlarda kendimi tutabilirsem gerisi gelir inşallah.. sabah şunu öğlen bunu ye listesi asmayacağım dolabın üstüne:) ne yememem gerektiği aklımda :) sağlıklı beslenmenin belli kurallarına uyarak devam edeceğim yoluma.. dukan karatay ayça kara bu şu o hepsini okudum dinledim.. hayatım boyunca dolaba yapışmış listelerle yaşayamayacağıma göre sürekli devam edebileceğim bir yol tutturmak da fayda var.. spor yapmam mümkün değil bebeğim var.. bırakıp gidemem.. yürüyüşe çıkabilirsem şanslıyım.. bakalım..

kilom 84-85 arası.. hedefim 58:) eski günlerdeki gibi.. çok eski değil ama 2 yıl öncesi :)
30 yaşımda 30a yakın kilo verdim demek istiyorum 31 yaşımda:)))))))))

başarılar kendimeeee...

başlayabildim mi? tabiki hayır:) yani kısmen başladım desem daha doğru.. günde yarım saat yürüyeceğim dedim onu yaptım bu soğukta.. benim sorunum çok yemek hiç olmadı (hamileliğim hariç) düzensiz yeme alışkanlığım zirvede hep.. eskiden alışkanlıktı şimdi biraz da mecburiyet.. dakika yerinde durmayan ve asla yemek yapmama müsade etmeyen kızımı buradan öpüyorum:))) bi gün yemek yapsam ertesi gün olmuyor.. eşim artık alıştı "bugün yine pabucumuzu yiyeceğiz galiba" diyor evin halini görünce.. acaba ev yemekleri yapan bir yer mi bulsam??? sanırım kurtuluşum öyle olabilirrrr...

ve başladım:))))))

en yakın arkadaşımla "kilolar" konulu 1000. muhabbetimiz esnasında kafama "dank" etti.. "dank" sesini duydum desem yeridir.. :)

1 haftadır her akşam yarım saat yürüyordum şimdi yemeye de başladım:)

evet yemeye başladım..

kilolarımı veremeyişim bütün gün aç gezip gece yemek yiyerek olduğundan kahvaltı öğle yemeği ve akşam yemeği yemeye başlamam gerekiyordu..

bir de nefret ettiğim "su içme" işinin de üstüne gidiyorum.. henüz 3 lt değilse de bana 1 ton su gibi gelen 1 litreyi içmeye başladım..

1haftalık yürüyüş 2 günlük çaba ile 83.3 den 82.7 ye düşmenin sevinci içindeyim..

bu sefer aç gezmek yok, kola ve çikolata yok:) çikolatadan başka "tatlı" sevmediğimden rahatım.. baklavaymış hiçbir şerbetli tatlıyı sevmem.. hamur işine bayılırım ama.. ondan uzak durmak en zoru olacak..

ay bi misafirliğe gidesim var şöyle kekler börekler konsun önüme de "hayır teşekkürler o eskidendi" diyip motivasyonumu tavan yapsam..

canım arkadaşım sağol.. diyetimin fişeğini ateşledin!

15 martta 77 olacağıma söz verdim sana.. yapacağım.. sevgiler..

bugün çok moralimi bozan bir durum yaşadım,,, normalda rejim falan hemen bırakır çikolatalara sarılırdım..

"bu sefer öyle olmayacak" dedim.. yarın sıkıntım geçecek ama kilolar yine duruyor olacak yerinde..

çikolata yediğimde de mutsuzdum bari yemeden mutsuz olayım ama zayıflayınca mutlu:)))

bu sabah 82.1 idim.. hergün düzenli yürümenin bir haftada 1200gram edeceğini düşünmezdim..

devamı gelecek.. :)

daha önce arkadaşımın feci gazı ile 1,5 kilo verene kadar gittim sonra yine "niye sıkıyorum kendimi ayyy ye gitsin" moduna döndüm tabi:(
hemmencecik aldım geri 1,5 kiloyu..
83.5 cuğuma geri döndüm..
1-2 kilo verince bir zayıfladım ben bir ay yeter havası geliyor sanki tam orada şak diye bırakıyorum..
03.03.2014 itibariyle yine başladım dikkat etmeye.. 5 gün oldu 1.5 kilo verdim.. viraja geldim yani.. bu sefer bırakmayacağım inşallah..
kızımın peşinde koşarken aç kalıp geceleri yeme olayımı bıraktım neyseki.. en büyük sorun buydu..
gün içinde 4 kez azdan biraz fazla yiyorum.. protein, karbonhidrat, vitamin, kalsiyum vs dengeli yemeye çalışıyorum..
hayırlısı..
yürüyüşlere başlayamadım ama:( çok etkisi oluyor.. mutlaka başlamalıyım..
son olarak aferin bana:)

Back
X