• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim Derdim Dubai

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.773
49.041
798
Merhaba hanımlar,

Bu yaz sonu eşimle Dubai'ye taşınma planlarımız var.
Oradan güzel bir iş teklifi aldı.
Sorun şu ki, benim yüksek lisansım da bitiyor yazın ve ben doktoraya başvuracaktım.
Bu durumda kalıyor doktoram.
Çünkü orada eğitim alanında doktora yok bildiğiniz. Hepsi işletme alanında. Ben ise ilkokul eğitim alanındanım.

para biriktirebileceğimiz kadar 3-4 yıl kalıp dönsek doktoraya öyle başlasam hayat geçiyor mu sizce?
25 yaşındayım çünkü.
Hayata çok geç kalıyor muyum sizce?

Veya siz olsaydınız ne yapardınız?
mesela 30 yaşında doktoraya başlasam 35'inde bitse.
Kimse beni yardımcı doçent yapmaz değil mi o saatten sonra?

Ben gitmeyi çok ama çok ama çok istiyorum.
Deli gibi hem de.
Tek düşündüğüm kariyerim.

Orada bir okulda çalışabilirim.
Bir sürü sertifika programı var üniversitelerin sunduğu, onlara katılabilirim.

Ay kızlar kafamı toparlayamıyorum.

Eğitim danışmanlığı alabileceğim bir yer biliyor musunuz en azından?

Benim hocalarımın çoğu PhD lerini 35 lerinden sonra bitirmisler hic bir sıkıntı da yok akademide güzel güzel doçentliklerimi, profluklarını aldılar :-) bence geç değil, döndükten sonra da yapabilirsiniz .

Dubai hakkında fikrim yok

lakin şimdi çalışıyor musunuz yani yüksek lisans yapıp hem de araştırma görevlisi misiniz

doktoraya başlasanız da yardımcı doçentliğin garantisi yok

orada alabileceğiniz kadar eğitim alın

yöneticilik eğitimi alın varsa yani idarecilik okul yönetimi vs vs

çocuk gelişimi varsa onu da alın

döndüğünüzde akademisyenlik olmasa da özel sektörde sizi öne geçirecek bir çok artınız bulunsun

Yerinizde olsam giderdim ben, zaten calisacakmissiniz yine. Akademinin hali ortada hicbir seyin garantisi yok. Hakkinizda hayırlısı...

Birley diyim mı,dubai ye gittiğinde meslek filan ihtiyacın olmicak :)))
Orda zengin olursunuz ve kendinize yeniden bir hayat kurarsınız oh miss :)) gelmek bile istemeyeceksin bunu dert etme:))

Dubai hakkında fikrim yok

lakin şimdi çalışıyor musunuz yani yüksek lisans yapıp hem de araştırma görevlisi misiniz

doktoraya başlasanız da yardımcı doçentliğin garantisi yok

orada alabileceğiniz kadar eğitim alın

yöneticilik eğitimi alın varsa yani idarecilik okul yönetimi vs vs

çocuk gelişimi varsa onu da alın

döndüğünüzde akademisyenlik olmasa da özel sektörde sizi öne geçirecek bir çok artınız bulunsun

ya mesajınızı okuduğumda anladım ki şu anda cidden kafam durmuş.
3-4 yıl kalsam bir sürü sertifika programına katılırım.
çocuk gelişiminde öğretim görevlisiyim şu anda.

evet yar doçluğun garantisi yok ama döndüğümde beni öne geçirecek bir sürü şey yapabilirim.

Sadece eleştiri duymaktan korkuyorum sanırım.
Ay bak gitti, 35 yaşına gelmiş bişi olamamış gibi.

bir yandan da hayata bir kez geliyoruz, dubai de de yaşamak isterim.

Benim hocalarımın çoğu PhD lerini 35 lerinden sonra bitirmisler hic bir sıkıntı da yok akademide güzel güzel doçentliklerimi, profluklarını aldılar :-) bence geç değil, döndükten sonra da yapabilirsiniz .

gerçekten mii
ne bileyim, mesela öğretmenliğe kadro açılında 100 tane birden açılıyor
ama akademi de tek kadro 500 kişi var.
ondan atanmak çok zor.

yaşlı derler almazlar diye çekindim açıkcası

Birley diyim mı,dubai ye gittiğinde meslek filan ihtiyacın olmicak :)))
Orda zengin olursunuz ve kendinize yeniden bir hayat kurarsınız oh miss :)) gelmek bile istemeyeceksin bunu dert etme:))

derdim çok zengin olmak değil,

burada ev alacak kadar biriktirsek yeter. :D

ya mesajınızı okuduğumda anladım ki şu anda cidden kafam durmuş.
3-4 yıl kalsam bir sürü sertifika programına katılırım.
çocuk gelişiminde öğretim görevlisiyim şu anda.

evet yar doçluğun garantisi yok ama döndüğümde beni öne geçirecek bir sürü şey yapabilirim.

Sadece eleştiri duymaktan korkuyorum sanırım.
Ay bak gitti, 35 yaşına gelmiş bişi olamamış gibi.

bir yandan da hayata bir kez geliyoruz, dubai de de yaşamak isterim.

bence çok sıkıntı olmaz gidin kendinizi geliştirin

hatta oraları bilmiyorum ama imkan varsa değişik yabancı dil öğrenin

İspanyolca bu sıralar özel okullarda pek bir moda mesela

bir tanıdık açık öğretimden iki yıl çocuk gelişimi okudu, bu sayede bir çok kişiyi geçti özel sektörde iş bulurken öğretmen olarak

vay bak hevesli imiş bu alanda kendini geliştirmeye ne güzel deyip onu aldılar

süre yeterse de işletme vs her ne varsa ondan bir de doktora ya da işte üst eğitim vs de cebinize artı olarak gelebilir

Oradaki fırsatları değerlendirip buraya döndüğün zaman için yatırım yapabilirsin.

Döndüğünde CV için ekleyecek bilgin artar. Senin için daha bile iyi olabilir.

Çocuğun yoksa ve ya hamile değilsen, kendini geliştirebileceğin kurslara girebilirsin. Döndüğünde iş imkanlarının seçenekleri artmış olur.

kesinlikle giderdim
bi arkadasim yerlesti , instagramdan silesim var kizi o kadar guzel fotolar paylasiyor ki :)
guzel bir deneyim olu4 sizin icin
doktora da 30 yasinda yapilabilir , cok gencsiniz daha

Sıcağı hariç yaşanılacak yerlerden biri Dubai, küçük Amerika gibi.. gidin bence eğer dönerseniz ki dönmeyeceğinize eminim neredeyse, 35 den sonra bile yapabilirsiniz.. benim 50 yaşında tıp okuyan tanıdığım var hiçbir şeye geç kalmıyorsunuz.. buraların durumu malum kaçırmayın bu fırsatı :)

ben de yuksek lisansımı bitirdim cok oldu su an 25 yasındayım ama doktoraya su an baslamayı dusunmuyorum yakın gelecekte. bence sorun olmaz tanıdıgım butun hocalar 40 küsür yasında ve hala yardımcı docent. bence yas dgil de tamamen senin calıskanlıgına kalmıs.

Sıcağı hariç yaşanılacak yerlerden biri Dubai, küçük Amerika gibi.. gidin bence eğer dönerseniz ki dönmeyeceğinize eminim neredeyse, 35 den sonra bile yapabilirsiniz.. benim 50 yaşında tıp okuyan tanıdığım var hiçbir şeye geç kalmıyorsunuz.. buraların durumu malum kaçırmayın bu fırsatı :)

ya ne biliyim
öyle bir aklıma takıldı.
bende gitmeyi çok istiyorum ama

Yuksek lisans ve doktora lisans bitince gidip kosa kosa yapilacak seyler degil

Mesela bi cok arkadasim is yasamini hic bilmeden vizyonu hic gelismeden yuksek yapti suan cok pismanlar. Alanimizi bile ezbere sectik keske biraz calisip deneyimleyip secseydik diyorlar. (Beslenme diyetetik bolumunden arkadaslarim)

Yani aksine sizin icin iyi olur. Tabii orda bos durmamaniz lazim.

Hakkinizda hayirlisi olsun

Dönüp burada ne yapacağınızı gittikten sonra karar verin derim.
Dubai oldukça imkanları yüksek bir yer. Arkadaşların da yazdığı gibi sıcağı dışında sizi zorlayacak birşey olmaz.

Back
X