benim derdim fast food firmalari ve reklam

tamamen katılıyorum bu yoruma...hem okul kantinlerinin satış standardına... hem de bilgi sahibi olmadan açılmasına...

uzun zamandır Mc veya burger gibi yerlerin tabelasını görsem midem bulanıyor..zaten et tavuk yiyen biri deilimdir..değil ki bu adamlara para kazandırıcam..yok ya! illa et yicem diyosanız bulun ahlaklı bir kasap kessin usulüne göre ... gerisi yenecek gibi değil,inanın..şu büyük marketlerde satılan ünlü et ve tavuk markaları var ya.onlardan da uzak durun..bırakın sağlıklı olmasını o ineklerin ve tavukların daha gelişkin olması için yedirdikleri hormonların haddi hesabı yok.hiçbiri doğal ortamında yaşamıyor ve beslenmiyor.reklamlarda gördüğünüz mutlu ve şarkı söyleyen ineklerin hepsi yalan!..bir örnek; yakında böyle olucaz..
"japon balıkçılık şirketleri, avladıkları balıkları taze ve diri tutmak için içinde su bulunan büyük tanklara koyarlarmış.
ancak son zamanlarda çok ilginç bir uygulamaya başlamışlar.
bu büyük tankların içine bir de köpekbalığı koyuyorlarmış.
köpekbalığı içindeki balıklardan bazılarını yiyormuş, ama öteki balıklar eskisine göre çok daha diri kalıyormuş.

neden?

çünkü tanktaki balıklar kendilerini tehdit eden büyük bir ‘‘meydan okumayla’’ karşılaşınca salgıladıkları hormonla dokuları daha diri kalıyormuş."

ayrıca devlet insan sağlığını falan düşünmez kardeşim.saçma görevler atfetmeyin devlete .. oraya buraya fast food firmalarının açılmasına izin veren bir devlet insan sağlığını düşünen bir devlet değildir.onun için öncelik kar sağlayan şirketlerdir ki daha çok vergi verilsin..başka bir derdi yoktur.okulda satışın yasaklanması ise ağza çalınan bir parmak baldır.."ayy çok düşnüüyoruz sizi" muhabbetinden öte gitmez.çocuk gider okulun karşıısındaki dönerciye yer ekmek arasını döner gelir.kimsede gıkını çıkarmaz.

geldim kizim rahatsizlamis grip gibi kizlar bu konu benim deyil tüm anne baba ögretmenlerin olmali
türkiyedede bir cocugun burnu kanasa burda bizim ciyerimiz sizlar yurt disinda yasayanlar bilir
ben disardan gördgümü söyledim tabiki siz okula cocuk gönderenler veya ögretmenler benden iyi bilir
evet yurt disindaki insanlar cok kilolu devlet cok para harcayinca obaziteye simdi akilandi cocuklari korumaya aldi
bende diyorumki neden bizim cocuklarimiz ilerde obaziteyle ugrasinki reklamlara kanipda türk kadinlarin yaptigi yemekleri kim yapabilirki
yemegimize ve cocuklarimiza sahip cikalim

kesinlikle bende buna takıldım çok yanlış bi davranış.çocuğu hem aç bırakmak hemde çocuğun gözü kalmıştır yazık

uyarabilirdi birdaha böyle zararlı yicekler gelmiyecek diye ki bence çikolatallı ekmek hergün yenilmedigi taktirde çokta zararlı degil çocuktur biz bile kocaman insanlarız ihtiyaç duyuyoruz.

şu yarım saatte spiarişiniz ulaşmazsa bedava kampanyası yaan fast food firmaları da yarım saatte ulaştıramayan kuryenin maaşından alıyormuş yemeğin parasını arkadaşlar bilginize. biz bi yerlerden kar edelim derken emekçi kurye arkadaşlarımızın ekmeğiyle oynamayalım.

birde yurtdışında daha çok dikkat ediyorlar ama nedense obezite sınırı daha fazla orda

evet bencede daha fazla,e çocukken kısıtlıyorsun yasak istek uyandırır mantığımı nedir.diyetisyenim %75 sağlıklı geri kalanı canınız ne çekiyorsa yiyin diyor. bu düzeni tutturursanız sağlık problemide kilo problemide yaşamazsınız demişti.

yasak gercek ilgi uyandirir ama reklamla cocuklarin gözüne sokmak sonra yasak demek kötü
yasak deyilde saglikli beslenme yasak ve ceza cocuklarda daha cok ilgi uyandirirmis
cocuklarda zati diyet olmaz eskiler ne et süt yogut sebze tabiki ekmek hanburger cipler kolalar deyil bunlar yenmesin deyil ama cocuklarin vaz gecilmezleride olmamali olmasada olur
biz deriz ama cocuklar diyemez

bulunduğun yer küçük bir ilçe buradaki çoğu bayanlar tarımda çalışıyorlar büyük şehirde olmamalarına rağmen genç kızlar aşırı derecede şişman çünkü evlerde sürekli börek ve unlu yiyecekler pişiriliyor tabi ucuz ve hanımların bilgili olmamalarınında nedeni var , en büyük düşman bence cehalet , kendilerini geliştirmeyen hanımlar sadece atadan gördüklerini uygulayan kadınlar bunun içinde tembellikte var , eşleri ise çalışmıyor bütün gün evde kadın hem tarlada hem evde çalışmak zorunda kalıyor sanırım gelişememenin bir nedenide bu ayrıca çoğunluk akraba evliliği nasıl yeni yemek kültürü oluşsun ki ??

Canim zaten turkiyedeki okullarda artik cips,hamburger,pizza gazli icecek turu satilmiyor kardesimin okulunda satilmiyor cunku bu konuda denetimler yayginlasti.Birde bu faktorun aile boyutu var ilkokullarda yada anasiflarinda ogretmenler velilere yemek listesi veriyor evde yapilmis olmasi sarti ile ama bazi aileler evde yapmak yerine beslenmeye hazir gidalar koyuyor tama devlet ilgilenmeli ama ailelerede buyuk pay dusmektedir.

Bana bu gıda teröründen gına geldi artık, reklamlarda bilboardlarda kafanızı çevirdiğiniz her yerde fast food, kola, çeşit çeşit çikolata reklamları... Kadın programlarında her gün proflar aman şunu yemeyin bunu yemeyin ölürsünüz, kanser olursunuz demeçleri...

Yaşamaktan soğuyor insan. Önünüze bir tabak leziz bir yemek koyuyorlar ama yemek için değil sadece bakmak için. Bunun gibi bir şey...

uyarabilirdi birdaha böyle zararlı yicekler gelmiyecek diye ki bence çikolatallı ekmek hergün yenilmedigi taktirde çokta zararlı degil çocuktur biz bile kocaman insanlarız ihtiyaç duyuyoruz.

biz küçükken böyle standartlar mı vardı.. işte trans yağ ve kim dikkat ediyordu buna..annlerimiz de biliyor muydu bunları. hayır.. şimdi tehlike artıyor yiyeceklerde ama bir o kadar da denetleniyor, dikkat ediliyor..artık her yiyecek kendi gurubunda bazı kalite standartlarını taşımak zorunda gibi.. ben de aynen bir kaç çeşit alıyorum eve ve çocuğuma da belli markanın çikolatasını belli ölçüde veriyorum

Allah nasip ederse çocuğum olduğunda kolaya;''kirli su,ıyyy,temiz su siyah olur mu hiç?'' diye soğutacağım çocuğumu
ben 7 senedir ağzıma sürmüyorum.
cips yemesindense de evde patates kızartırım sık sık onu yesin cips niyetine: ))
mümkün olduğunda dışarda sadece bizim kültürümüz yemeklerini yedrmek istiyorum,lahmacun,pide,döner vs..
tabi bunlarda çok sağlıklı sayılmaz ama nedense bana hiç bir yiyecek fast food kadar zararlı gelmiyor.
niyeyse o hamburgerlerde hep çok daha zarar verici şeyler varmış gibi geliyor.
nette bir blog var.bir ev hanımı çocuklarını cezbetsin diye,evde kendi patates cipsine benzer birşey yapıyor,
kendi hamburger köftesi yapıyor,ekmeğini yapıyor,malzemelerini koyup kendi yaptığı hamburgerini yediriyor,
içeek olarak kendi yaptığı limonatayı veriyor,lahmacun,döner yapıyor.
çok hoşuma gitti çocukları için yaptıkları,takdir ettim.
tarifleride aldım.inşallah bende öyle yapmak istiyorum.
kızartma sonuçta elbetteki bizim yaptıklarımızında zararı oluyordur fakat zannetmiyorumki hazır yiyecekler daha az zararlı olsun.

KADINLAR ŞU MAKYAJ PARALARINA HARCADIKLARI KADAR SAĞLIKLI BESİNLERE HARCASALAR , tencere yemek pişirseler sanırım daha sağlıklı nesiller olurdu , ben evde hamburger pişirmiyorum artık cola aldırtmıyorum zaten kendimde içmiyorum kadınlar aşırı tembel sorun bu sanırım , her şey hazır ve otomatiğe bağlı google amca istedikten araştıorılır sonra sağlıklı yemek pişirilir obezitede önlenir

Son düzenleme:
kızlar ne devleti ne de şirketleri suçlayın bence dönüp kendimize bakalım.evde sürekli TENCERE YEMEĞİ yapalım.hazır çorba yerine ev çorbası yapalım.
-çocuk hamburger mi seviyor.al hamburger ekmeği,etini de sen hazırla yedir,ne kadar sağlıklı bir öğün olur.
çocuk pizza mı seviyor kendin hazırla.içine süt yoğurt koyarak yoğur oooh mis.alın tarifi,çook pratik.

pizza tarifi

6 kahve fincanı un
2 fincan yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta

Hamuru hazırlayarak yarım saat kadar dinlendirin. Daha sonra tepsiye yayın. Üzerine salçalı sos hazırlayarak sürün. Dilediğin, sevdiğiniz şekilde malzemelerinizi kullanarak pizzanızı oluşturun. Salam, sucuk, kaşar peyniri, mantar, zeytin vs. kullanabilirsiniz. 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun..

ben yağ bile koymuyorum azıcık terayağ koyuyorum çok lezzetli oluyor.

bence asıl sorun annelerin üşengeçliği.

yoğurdu evde yapalım.bunu ben de yapamıyorum ama başlayacağım inşallah.

ha ayda bir -iki kere yemeyle de ne obez olurlar ne sağlıkları bozulur kaçamak olur.

1-2 yil once okumustum,yapilan bir arastirmaya gore Dunyada ki yag orani fazla olan kadinlarin oldugu 1. Ulke ABD 2. Turkiyeydi.annelere cok is dusuyor ,saglikli beslenmeye onem vermeliler.

takıldıgım tek kısım ögretmenin çocugun elinden alıp attıgı ekmek birde yüzsüz bi şekilde aç kalda gör demesi :/

Yuzsuzluk degil canim kural oyle.. Kural kuraldir kimse bozamaz. Okulda zararli yiyecekler yasak.
Bizimde okulda yasak ogle yemegi hazirlayan firma ozel sinvarlardan geciyo.
Hatta bi keresinde oglumun cebinden seker cikti diye eve mektup geldi:)))
Ve bu ulkede ortalama yas 90
80 e bile genc diyolar.

evet öyle almanlar icin kural kuraldir kimse disina cikamazzzz ister ister cöpcü ol ister basbakan
bir neinnnn dedikten sonra bittii burdada öyle cocuklar sanki ailelerin deyil devletin mali gibi davraniyorlar
bazen bende bunaliyorum ama elden ne gelirrrrr
burda ögretmen ailelerida katti ise saglikli beslenmali yemekleri su olmali
ekmegini cöpe attigi cocuk ve ailesi önemsemedi

Son düzenleme:
evet öyle almanlar icin kural kuraldir kimse disina cikamazzzz ister ister cöpcü ol ister basbakan
bir neinnnn dedikten sonra bittii

Bizim cok komik bir huyumuz daha var. Randevu yapilmis saat tam 12.00 da. Adam randevuya geliyi ama saat daha 11:50,
Kapinin onune duruyo 10 dk bekliyo ve tam saat 12:00 da zile basiyo:))))
Kurall yaa iste.
Bizde oylemi yoooo.
Randevuya ha 10 dk once geldin ha yarim saat sonra nolucak ki??

Yalnız okullara fast food girmesine değil her türlü meşrubat, çikolata ,cips, şarküteri, dondurma reklamınada karşıyım arkadaş.
Gün geçmiyor ki çocuğun canı reklamlardan birşey çekmesin.
Anneee çok canım çekti ama diyor unutturana kadar anam ağlıyor.
Ne kadar uzak tutabilirim ki.
Okul kantininden bu sene daha alışverişleri yasak ama seneye cips ti magnumdu gofretti dadanacak.
O almasa arkadaşı yanında yiyecek yine canı çekicek, kedi gibi yalanacak yanında.
Toptan bir çözüm bulunması lazım
Okula verdiğim yemek parası ayrıca dudak uçuklatacak cinsten. (Özeller)
Okullar okul olmaktan çıktı holdingleşti resmen

Zaten ugrasilmaz cocugun ogretmeniymis yok saglik ocagiymis( kotu olur sonucu.
En iyisi biz kurallara devam:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…