lütfen özür dilemeyin ,böyle şeylere alışık değilim

Allah kaldıramayacagın yuk vermezmiş kullarına doğru bu yazdıklarımı sadece çok samimi arkadasım biliyor ve bana sende paygamber sabrı var dıyorlar ama artık Rabbime şöyle dua ediyorum;yaradnım yüce rabbim acı bana lütfen acı daha fazla kaldıramayacagım dıyorum ..beni duydu sanırımki eşim artık kimin ne oldugunun kimin ne yapmaya calıstıgının gayet iyi farkında

ama k.validmeın bir savunması var bana karsı aynen sunu soyletıyor eşime,''bende k.valide olucakmısım yaa bırgun işte ozaman onu anlayacakmısım suan anlamamam gayet normalmıs''..1ay once k.validemlerdeydık eşim yıllık iznini almıstı ozamanda aynen söyle beddua etti bana ''insallah oğlun olur insallah senın gibi bi gelın verirde sana benım neler cektıgımı anlarsın!''

bunu duyanda eşşek sudan gelınceye kadar eziyet edip itip kaktıgımı duusunur yani.. neyse ben Allaha havale ediyorum..
tapas hanım ben siz inanın yada inanmayın diye yazmadım.. ben sadece gelin-kaynana uyusmazlıgındakı genellemeyi yok etmek için yazdım yani illaki bütün k.valideler kötü değildir yada illaki bütün gelinlerde kötü değildir demek için yazdım.. dört duvar arası kım ne ceker bilinmez kimi gelininden çeker kimi k.validesınden ceker.. burda bi genellemeye gitmek çok yanlış..
konu sahibi hanfendi gelininden çekiyormus ya cocugunu gostermıyormus vs.. bende nedenlerini acıklayarak yazdım belki bundan dolayıdır dedim,bende göstermeyecegımı izah ettim yine nedenlerini sıralayarak.. burdaki kimse hakkında yargısız infaz yapmadım.
konu sahıbının oğlu eşinden şikayetci olsaydı eger,gelın cocugu koz olarak kullansa dahi yinede bosanır ustunede velayet davası acarak cocugu alırdı..demekki mutlular..tamam gelin yine kötüdür güleryüz göstermez soğuktur vs.. demekki o gelinede bi akıl veren var k.validene söyle davran böyle davran vs.. yaa bu duruma uyandada hata var söyle dusunmesı lazım o gelının neden ben baskaları için mutlugumu bozayım? (tabii arada baska bişeyin yok oldugunu kabul ederek bunları yazdım) sonra bu durum tek gelın içinde gecerli değil ki k.validede belki baskasının aklına uydu geline soyle davran boylşe davran ne bilim ezdirme kendını vs.. diyen bırının aklına uymasıda yanlıs..
aklı olmayan gelin nıye evlendı yada aklı olmayan k.valide neden gelin aldın?? yaaa bu boylee uzarrr giderr...
benim tek dileğim kimseye yargısız infaz yapmayın.. belki inata bındı kımbılır belki sizde hatalarını goruyorsunuz ama sırf k.valide dayanısması içerinde olmak için savunuryorsuuz kımbılır yada bu tek taraflı değildir bunu her zaman söylerim,,burdaki gelin arkadaslar bende dahil ''gelin hakkında bır bılgıye sahip olmasakta'' hemen savunmaya gecer,z.. gectık bile

o öyle değildir böyledir bide gelini dinleyelım vs.. bunlar neden oluyor.. demekki hepimizin bi acısı var bir dokun bin ah işit cinsinden hemde.. belkide konu sahıbının gelıne oyuzden toz konduramıyoruzdur kımbılır.. yani durdur yere kimse çocugunu gostermek istemez sonucta.. haa eger gercekten durduk yereyse(sırf k.valideye 1-0 ustunluk sağlamak içinse,eşine karsı bak senın anneni ben böyle ezerim edasıyla yapıyorsa) arada hiç bişey yoksa ozaman bende gelini hatalı bulurum..ne demek göstermemek..
bu kadar sakin anlattıgıma bakmayın bende bi ara dengemi yitirmiştim hatta doğrular yanlıss,yanlıslarda doğru olmaya bıle baslamıstı.. mesela k.validem eşimin kucagına oturdugu zaman elimden olmadan sasırıyordumya ozaman k.validemde bana sasıryordu bunlar normal seyler kızım neden sasıryorsunkı sımdı anorml olan sensın dıyordu

artık kıskanmamak için eşimi kardesımın yerıne koymustum (gerci benım kardesım 12 yasından sonra ne annemın kucagına oturdu nede annem kardesımın kucagına şuan benım kardesım 22 yasında)kısaca aklımı yitireyazdım..
hatta 2010kasım ayında yıne boyle daldıgında içeri ,

yanında 3yasındakı gorumcemın kızıda vardı Allahtan ustumuz ortuluydu

:78: cimcimem tutturdu kalkın allah kalkın

bende olmaz kuzum biraz daha uyucaz bız hem pijamayla nerde gorulmus evde dolasıldıgı diye yalan soylemıstım..

:78:
k.validem bana nısanımızın olacagı aksam demıstı aslında
ben oğlumdan ayrılmam sevgılı gibi beraber kucak kucaga oturur sevısır gibide uyuruz demıstıde ozamanlar inanmamıstım kıskanclıgına benı sinir etmek için söylediğini sanmıstım.. nerden bileyimmm böylee olacagını..

Rabbimde bana acıdı sanırım eşimde artık bazı şeyleri görmeyi başladı..
bu arada aklıma gelmısken ..benım k.validem gorumcemın k.validesini şikatet eder drur neymıs görümcenlere çok sık gidermıs (aynı sehırdeler) nıye bu kadar sık gidiyomus işte görğmcemın özel hayatları kalmıyormus vs yaa insan olan kızına yapılmasını istemeyenleri gelinine yapmaz bikere.. sonra gorumcem tasıncak gıbıydı k.validesinin apartmanda boş bi yer varmıs orası olcak gıbıydı..benım k.validem orası olmasın kızımın huzuru bozulur kaynansı hiç rahat vermez diye kırk takla attı.. ama basarılı olmadı.. Ey Allahım Sen Nelere Kadirsin demekten alamıyorum kendimi..