benim derdim herkesten cok?

Bazı belediyelerin ücretsiz çocuk psikologları oluyor götürün bence bir araştırıp belediyenizde var mi diye .
Evet mizaci da bu olabilir ancak fazla agresifse evdeki huzursuzluğu hissediyordur inanın çocuklar his konusunda bizden cook öndeler. Bir mimiğinizden ne anlamlar çıkarırlar.
Kabul ediyorum yol arkadaşınızın böyle çıkması enerjinizi düşürebilecek bir durum, her seye ısyan edecek moda gelmişte olabilirsiniz ama bakın bu modda size rahat yok, belki daha da hırslanıyorsunuz. Sürekli sızlanmak enerjiyi götürür sadece. Enerjisizken de zaten eliniz kolunuz kalkmaz ki çözüm üretesiniz. Biz burda sizi motive edebiliriz en fazla belki - O bile zor gözüküyor- kendi hayatınızı kendiniz değiştirebilirsiniz.
Size bir örnek vereyim, yakın arkadaşımın eşinin babası, küçükken 2 çocukla kadını terk edip gitmis. Bir daha da ne aramış ne sormus. Ailesi de sahip çıkmamış kadina. Eğitimi de yok.
alti yaşındaki çocuğa üç yaşındaki çocuğu emanet ederek evlere temizliğe gitmek zorunda kalmış. Bu sekilde büyütmüş evlatlarini iste onunda kazancı bu kadar olmuş ama aslan gibi büyütmüs. Arkadaşımın eşi mühendis olmus :)
Her şey para demek değil yani inanın az kazançla da çocuk büyür yeterki psikolojisi iyi olsun.
6 yasindaki cocuga 3 yasindaki cocuk emanet edilir mi hic ben oyle bisey yapsam eve geldigimde o cocugu olu bulurum 6 yasindaki cocuk nasil cocuga baksin kendi cocuk hemden cok kucuk bir cocuk

babasinin yumusak oldugu bir dk yok bende bazen sinirleniyorum bunca derdin arasinda insanim sonucta ben annesiz parasiz buyudum ama hic hircinlik yaramazlik yapmadim
Ben cok sakin bir cocuktum. Ama ben de sacimi tirnagimi kestirmekten nefret ederdim. Her cocuk farklıdır sizin sucunuz yok tabi esinizin size davranışları cocugunuza yansiyordur. Sizi dövüyorsa cocugunuzu sa dövüyordur. Acaba kızınıza sorumluluk mu verseniz ? Biz siniftaki hiperaktif cocuklara sorumluluk veririz getir götür yapmak gibi. Siz de kiziniza kendi sacini kesmesini tirnagini kesmesini söyleyemez misiniz ?

Ben cok sakin bir cocuktum. Ama ben de sacimi tirnagimi kestirmekten nefret ederdim. Her cocuk farklıdır sizin sucunuz yok tabi esinizin size davranışları cocugunuza yansiyordur. Sizi dövüyorsa cocugunuzu sa dövüyordur. Acaba kızınıza sorumluluk mu verseniz ? Biz siniftaki hiperaktif cocuklara sorumluluk veririz getir götür yapmak gibi. Siz de kiziniza kendi sacini kesmesini tirnagini kesmesini söyleyemez misiniz ?
soylerimde yapmaz ki

baskalari birbirlerine kenetli olumde olsa dugunde olsa kosa kosa gidiyorlar
Dikkat ettim de baskalari soyle yapiyor. Baskalarinin cocugu boyle yapiyor..
Baskalarini nerden biliyorsunuz? Belki cevrenizde sadece 1-2 ornek gordunuz diye herkes oyle mi geliyor acaba?

Valla kardes kardese bile yüz çeviriyor bu devirde.öyle hayal ettiğiniz gibi degil insanlar.
Herkes isine geldigi kadar seviyor insanlari ve yardim ediyor emin olun.

Yanlış anlamayın tabii ki cok iyi bir annesinizdir tavsiye vermej bana düşmez ama pekiştireç diye bir sey var. Her doğru davranisi ödüllendirseniz illa cikolata veya maddi bir sey olmaz zorubda değil. Aferin gibi ya da bunu yaparsan disari cikarız gibi
ya yapmazmiyim kac kere soyledim mesela disari cikiyoruz cikmadan evde disarida yaramazlik yaparsan bir daha goturmem seni diyorum evde tmm diyor disari ciktigimizda yine yapiyor

Şu an ailenizle mı yaşıyorsunuz?tek başınıza mı?

1 dk yerinde durmaz susmaz ayni seyi 100 kere sorar 1 dakikada 2 3 kere kanal degistittirir bana yemek yemez sacini taratmaz tirnagini kestirmez laf dinlemez mesela sebepsiz yere duraktakilere parktakilere vurun kek al diye tutturur daha marketin kapisinda paketini acmadan yemiycem diyip yere atar
Kızınızda hiperaktive ve dikkat bozukluğu mu var ? Yaptiklari onu gosterdi bana aslinda devlet hastanesinde teshis konuluyor ve sadece ilac ile tedavi edilebiliyor (eger hiperaktivite ise ) Siz ve kızınız özellikle kızınız psikolojik destek alırsanız bence çok daha iyi olur . Ayrıca eminim çok çok zor bir hayatınız var ama benim derdim en çok herkesten çok diye düşünmek size birşey kazandırmaz aksine kaybettirir .çok veya az bunun bir önemi yok herkesin derdi kendine çok yada en çok sizin önemli olan bununla baş edebilmek. Kendinize acımak yerine neler yapabilirsiniz bunları düşünmek lazım. Is bulma şansınız var mı? Yada eşiniz ne yapıyor? Kaymakamlığa gidip sosyal yardimlasmadan yada valiliğe gidip oradan yardım talebinde bulunabilirsiniz belki biraz ferahlatır sizi .Ayrıca bol bol dua edin umarım herşey gönlünüzce olur

Kızınızda hiperaktive ve dikkat bozukluğu mu var ? Yaptiklari onu gosterdi bana aslinda devlet hastanesinde teshis konuluyor ve sadece ilac ile tedavi edilebiliyor (eger hiperaktivite ise ) Siz ve kızınız özellikle kızınız psikolojik destek alırsanız bence çok daha iyi olur . Ayrıca eminim çok çok zor bir hayatınız var ama benim derdim en çok herkesten çok diye düşünmek size birşey kazandırmaz aksine kaybettirir .çok veya az bunun bir önemi yok herkesin derdi kendine çok yada en çok sizin önemli olan bununla baş edebilmek. Kendinize acımak yerine neler yapabilirsiniz bunları düşünmek lazım. Is bulma şansınız var mı? Yada eşiniz ne yapıyor? Kaymakamlığa gidip sosyal yardimlasmadan yada valiliğe gidip oradan yardım talebinde bulunabilirsiniz belki biraz ferahlatır sizi .Ayrıca bol bol dua edin umarım herşey gönlünüzce olur
basvurmadigim yer yok ama yardim alamiyorum sabah aksam dua ediyorum zaten bana baska bi care lazim benim ustumde dolasan kara bulutlari dagitmak icin sansimi acmak icin

Bende çok kötü şeyler yaşadım bir çok kez dibi gördüm ozman bile mutlu ve umutluydum anne baba aile aşk herşey düşün ama yılmadım bu kadar negatif olma ben kendime hiç acımadim bu kadar negatif olma çocuğuna kötü bir örneksin oturup düşüneceğine çalış çabala herşeyin evde otururken bekleme

tek sorun tirnagini kestirmemesi degil ki camasir makinesini kiran bir cocuk herkesin derdi var ama kimsenin benim kadar cok degil
Bulunduğunuz ortamda, bu psikoloji de sağlıklı çocuk yetistirememis olabilirsiniz.
Anlıyorum, yargilamiyorum, annesiz buyumussunuz, elbette çok zordur.

Bakın çocuğunuzun fıtratı da böyle olabilir, anne babasının yanlış eğitiminden dolayı da olabilir.
Ne olursa olsun siz ona sahip cikmalisiniz.
Diğer konulara bişey demiyorum.
Zor çocuğun kitabını yazarım, boşa konuşuyorum da sanmayın 😆

Öncelikle ona sahip çıkmak için güçlü olmak zorundasiniz, bir Dr a gittim dışarı çıkardı demekle olmaz o iş.
On Dr a daha gidin, pes etmeyin tekrar gidin.
Çocuk sorunlu olmasa orda işiniz de.

Bırakacak kimsem yok deyin, bir şekilde bakan Dr bulacaksinizdir..
Diğer konulariniz da yorumum yok, tek diyeceğim hiçbirşey çözümsüz değildir, önce siz bir silkelenin.

En kötü kader benim derseniz en kötü kader sizin olur zaten..

Anlıyorum çok sıkıntı yaşamışsınız ama bunları yaşayan ilk insan siz değilsiniz. Sizinle aynı hatta daha beter şeyleri yaşayan çok insan var. Siz kendinizden sorumlusunuz başkasından değil. Öncelikle bir şeyleri düzeltmek istiyorsanız yakınmayı bırakın harekete geçin.

Bir kez doktora götürdüm yazmışsınız. Çocuğu bırakacak akraba, eş, komşu, arkadaş kimse mi yok? Hadi yok diyelim okula da mı gitmiyor bu çocuk?

Başka hastaneye, başka doktora da götürebilirsiniz. Annesinin dayak yediği bir evde çok ruh sağlığı yerinde bir çocuk yetişmesi beklenemez zaten.

Kadın sığınma evine başvurabilirsiniz gidecek yeriniz yoksa. Hiç kimse sizi orda bulamaz bırakın bu bahaneyi. Onlar meslek edinmenize de yardımcı olurlar. Hiç değilse emniyette olursunuz

Mesleğim yok, ortaokul mezunuyum yazmışsınız bu yüzden gidemiyormuşsunuz. 10 yılda liseyi geçtim üniversiteyi bile okur bitirirdiniz açıktan, hadi bunu yapamadınız halk eğitimin, belediyenin ücretsiz bir sürü meslek edindirme kursu var. Çocuğunuz okuldayken bunlara gitmeyi denediniz mi? Mesleğim yok yazdığınıza göre denemediniz.

Artık yakınmayı bırakın harekete geçin derim. Evet çok kötü şeyler yaşamışsınız ama hayatınızı iyiye çevirmek sizin elinizde

Back
X