Benim derdim sadakatle ilgili

kahvesevenkiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2018
308
88
103
Sevgili hanimlar

Bugün yine sadakat konusunu tartisirken erkeklerin hiçbirinin sadik olmadiklarini duydum cogu kez. Kiskansan bile belli etmicekmissin bilmem ne. Bu forumda cogu bayanlar var kiminiz evli bazilariniizinda sevgilileri vardır ve haliyle erkeklerle tecrübe yasadınız. Lütfen beni aydınlatabilir misiniz? Bende az çok tecrübelerime dayanarak bir erkeğin sadik kalabileceğine inanmıyorum. Ya gercekten merak ediyorum bi erkek sadik kalabilir mi karısına/sevgilisine? Bence kadın erkeğe değer ve sevgi verdigini hissettirse bile bence erkek aldatır. Aldatmayan erkek bulamayandır. Bence fırsatı varken aldatır. Haksiz miyim? Kötü oldum durduk yere ileride evlenirsem ben bi erkeğe güvenemicek miyim yani ? (((((

Bekarken "kesin aldatır aldatmayan yoktur" diyorsun. Evlenince sihirli değnek değecek ve bir anda güvenmeye başlayacaksın..

Doğru mu anladım?

Bu arada bu lafları genelde aldatılan kadınlar ayrilmamak amacıyla kullanır.

"Hepsi aldatır" kendini teselli cümlesidir.

Bence.

Yok artık ya. Erkekler de tüm kadınlar paragözdür diyor mesela. Daha zenginini bulsa arkasına bakmadan terk eder diyorlar. Bu durumda siz de mesela paragöz müsünüz?

Her erkek ve her kadın farklıdır. Kadının da erkeğin de iyisi kötüsü var. Böyle genellemeler yapmak çok saçma ya.

Nasıl ki aldatan kadınlar var,erkeklerin de aldatan bir kısmı var.Erkekler de insan,onlar da seviyor aşık oluyor yeri geldiği zaman onlarca fedakarlık yapıyorlar sevdikleri insan için.Ayrı bir tür değiller yani,onların da duyguları var bizim de.

Sey dusuunun iki zarin ayni anda 6 gelmesi gibi sanss iste.

Offf offf sen çok derin mevzulara girmişsin hayatın gerçeği bu bununla yaşamayı öğrenmelisin böyle düşünürsen evlenemezsin evlensende huzurlu ve sağlıklı bi evliliğin olmaz..evet maalesef erkekler çokta sadık değil aldatmayan yada ihanete hep bi meyilli olmayan erkek olmadığını sanmıyorum..ne kadar güzel olursan ol saygılı sevgili ol yine bi arayış içinde oluyorlar heyecan istiyorlar hayatlarında o ilk günki aşkı sevgisi heyecanı hep taze tutabilirsen belki aldatmaz..ama ben hiç bir zaman bunu erkek kadın diye ayırmadım günümüzde artık en çok aldatanlarda kadınlar..hiç bi erkekte sebepsiz yere aldatmaz kadınların da kabahati çok dışardakilerde kaşınıyor bazen bi kadının düşmanı hep bi kadın artık ben tiyeee alır oldum bi kadınla ilgili sorun veya kıskançlık yaşadığımda kaşınıyor kaşıda gel diyorum diğer türlü şizofreniye bağlıyorum..erkek aldatır yapar bunun önüne geçmek mümkün değil tek gecelik ilişkiler artık normal geliyor kalbi aldatmasın kafiii...diyceksinki aldatıldınmı eşin sadık değilmi hiç yakalamadım ama eminde değilim yapmıştır kimse melek değil ..

Genellemelere oldum olası ayar oluyorum. Her erkek aldatmaz, her kadın paragöz değildir, her erkek futboldan hoşlanmaz, her kadın çiçek ya da takı sevmez... 5 parmağın 5'i bile bir değilken her insanı ay kefeye koymak... Bu güvensizlik ile işiniz zor.

Genelleme yapmak saçma burda çok bayan var kocamı aldatıyorum diyen ...
Yakalamadığın sürece aldatıldığından haberin olmuyor nasılsa , henüz bekarken bunları düşünme boşuna , hayatta hiç bişeyin garantisi Yok zaten .

Erkek egemen kültürün, kadın sadıktır, anadır, eştir, saçını süpürge edendir, erkekse dürtülerine hakim olamayan, tabiatı gereği mutlaka aldatacak olan, daha güzelini bulursa bir dakika durmayan, gel teklifine hayır diyemeyen bu sebeplerden erkeğin elinin kiri olan sıfatlarıyla donattığı bir ekol bu.

Bilim aynı şeyleri söylemiyor, insan (sadece erkek değil bakın), çok eşli bir canlıdır.Sosyal evrim sonucunda tek eşli canlılar olarak hayatımıza devam ediyoruz.Aldatma oranları yüksek evet ama bu sadece erkek aldatmasını kapsamıyor.

Journal of Marital and Family Therapy dergisindeki araştırmaya göre evlilik dahil herhangi bir ilişkide aldatma sonuçları kadınla erkekte neredeyse eşit: Erkeklerde %57, kadınlarda %54. Ek olarak, ‘’yakalanmayacağımdan emin olsam aldatırdım’’ diyenlerin oranı: Erkekler %74 ve kadınlar % 68.

Yine Türkiye'ye dönecek olursak,Türkiye’de erkeklerin yüzde 58’i karısını veya partnerini aldatıyor... Evli kadınların da yüzde 40’ı kocasını veya partnerini aldatıyor..

Bunlar sadece anketler sonucunda ulaşılan sonuçlar.Aldatma denilen olguyu saklamak için taktir edersiniz ki pek çok neden var.Daha istatistiklere yansımayan sonuç nelerdir bilemiyoruz.Üstelik bizim gibi kadının çiçek olduğu, kadın sevişmesinin ahlaksızlık görüldüğü toplumlarda saklamak için daha çok neden var.

Yani kısacası kafanıza takmayın, bu sadece kadınları ilgilendiren acaba erkek muhakkak aldatır mı paranoyası yaşatacak bir durum değil, bence erkekler de biraz kafaya taksınlar bu durumu.Tabii gerçeklerle yüzleşmeye yürekleri yetiyorsa.

İki evlilik yaptım, iki evliliğimde de aldatmaya dair hiçbir şey fark etmedim.Üstelik bu konularda çok pimpirikliyimdir. Her erkeğin ya da kadının aldatması diye bir şey mümkün değil.Kendine saygısı olan, bir sürü insan var dünyada.

Aldatmayan ilişkisini / evliliğini adam gibi yaşayan milyonlarca erkek var
Bu genelleme erkeklerin bütün kadınlar kötüdür demesi gibi bir şey
Aldatmayan erkek bulamayandır da komik olmuş, insan kafaya koyduğu zaman bulması yarım saat
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Kadin veya erkek fark etmez
Aldatmayan bir suru kadin da var erkek de. Genelleme yapmak yanlis

Çoğu genellemeler gibi bu da yanlıştır.
Eğer gerçekten karakterli ve kendini yetiştirmiş, aile terbiyesi almış biriyle evlenirsen aldatmaz. Çünkü kendine yakıştıramaz.

aldatırsa da aldatır adamı kafese koyacak halimiz yok. Ha aldatırsa yanında durmayacağını belli edersin restini de gerçekleştirir kendine saygını korursun. Öz ahlakı yüksek prensip sahibi bir eşim var aldatmaz diyorum ama şeytana uyar aldatır belki. Beyninin içine girip kontrol edemem ya. Ama sürekli ya aldatırsa diye düşünüp tırlatacak da değilim. Olursa öyle bir rezillik o zaman üzülürüm

Sadık erkek vardır ama nerdeee dermişim
Erkeklerin çoğu aldatmasa bile en ufak bir ilgiye tav olur hoşlarına gider.
O yüzden daha kolay aldatır diye düşünüyorum.sürekli birşeyleri ispat etmek isterler kendilerine.
Evet kıskançlıkla ilgili söyledikleri doğru.bir erkeği ne kadar kıskanırsan ve kısıtlarsan kendini o kadar bulunmaz hint kumaşı sanar.en iddiasız tiplerde bile görülür.
O yüzden gizliden takip edip fazla kıskançlık yapmayın rahat olun bu demek değil herseyi sineye çekin çekmeyin tabi ama bağırarak kavga ederek değil mesafe koyarak yapın bunu.
O sizi kaybettiğine üzülsün .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…