Benim derdim yengem...

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
nerden başlasam nasıl anlatsam bilmiyorum.kiminize göre adı görümcelik olucak biliyorum ama hayatta benim için en önemli insanlardan biri olan abimin durumuna üzülüyorum işte.artık onu da geçti dünya tatlısı yeğenimin geleceği beni endişelendiriyor.
hani her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var derler ya gerçekten ne kadar doğru bi sözmüş bu böyle.yuvayı gerçekten de dişi kuş yapıyormuş.

2 senelik evliler yaklaşık olarak.yani yengeme elimden geldiğince iyi davranıyorum.kafa dengim değil kendisi ama yengem sonuçta.aramızda bir tartışma,sürtüşme olmamıştır.kendisi ev hanımı.1,5 yaşında çocukları var.uzak bir şehirdeler.ne zaman onlara kalmaya gitsem 2.günde cidden hayattan beziyorum.yemek yapamıyor,ev işleri öylece kalıyor,abimle ilgilenmesi yok en önemlisi yeğenimin gelişimi...2 sene elbette çok kısa bir süre.ama bunların hiçbirinde bı gr gelişme gstermedi.annem iyi bi ev kadınıdır sürekli anlatır yol gösterir.evet tamam diyor sonra her şey aynıı.ev savaş alanı gibi.yemekten sonra yeğenimi uyutmaya gidiyor,yemek masası öylece kalıyor.yemekler dışarda.orda kaldığım zamanlarda hepsini topluyorum yerleştiriyorum peki kalmadığım zaman?kalmadğım zaman noluyo acaba?onu düşünmek bile istemiyorum işte.ama telefon ve internete ayırcak vakti her zaman vardır.bunlar anlatıcaklarım arasında yalnızca bir örnek.abime üzülüyorum...sürekli ona bir şeyler anlatma derdinde.evet tamam hıhı anladım diyor ama yok yok gerisi yok...

arkadaşlar bana bi akıl verin nolur.yani nasıl düzeltilir nasıl yol gösterilir?abimi geçtim artık yeğenim benim için çok önemli.konuşsam olmuyor sussam gönül razı değil derler ya durum tam da bu.ne yapmalı ne etmeli bi akıl verin

Bu anlattıklarınızda dert edilecek bise görmedim daha da önemlisi sizi ilgilendiren bise hic göremedim. İster hemen toplar masasını isterse de diğer yemeğe kadar toplamaz. Diğer dert yandığınız seylere bir ornek verip açıklayıcı olamadığınız icin yorum yapamiycam ama mutfağı da is yapması da masası da gorumceyide kayananayi da hic ilgilendirmez herkes kendi işine baksin

canım ben karışma derim hem abın halını görmuyosa sen ne yapabılırsın belkı senı görunce öyle yapıyodur normalde öyle degıldır.

Yengeniz kaç yaşında? Bazen insanlar evliliğe adapte olamayabilirler bir süre. Çocuk bakımı da olunca evle pek ilgilenmiyor olabilir. Tabi ki herkeste bu durum böyle değil. Ama böyle bayanlarda yok değil. Bence geçici bir durum. Abiniz şikayetçi mi bu durumdan?

Ev işlerinde yetersiz olabilir, şahane yemekler yapamayabilir..
Belki abinizin gönlünü başka yerden çalıyordur, abiniz hayatından memnundur.
Siz bunu bilemezsiniz.
Memnun değilse zaten kendi evliliği için ne yapabilirim tasasına eşler düşerler.
Üzerinize vazife değil kusura bakmayın.
Görümce, kaynana, kp olarak kısa ziyaretlerinizi yapın, gerisine karışmayın.
Evlilik eşler ve çocuklardan oluşan bir kurum.
Hiç bir sorun dışarıdan yapılan müdahaleler kadar kötü etkilemez bir evliliği emin olun.

canım ben karışma derim hem abın halını görmuyosa sen ne yapabılırsın belkı senı görunce öyle yapıyodur normalde öyle degıldır.

ben karışmıyorum zaten.ama kardeş bu ya canım kanım en değerlim yani.ayda bir yanımıza geldiklerinde üçünün birden erimesine katlanamıyorum.varlık içinde yokluk çekiyolar resmen.

Yengeniz kaç yaşında? Bazen insanlar evliliğe adapte olamayabilirler bir süre. Çocuk bakımı da olunca evle pek ilgilenmiyor olabilir. Tabi ki herkeste bu durum böyle değil. Ama böyle bayanlarda yok değil. Bence geçici bir durum. Abiniz şikayetçi mi bu durumdan?

23 yaşında.abimi ne zaman görsem sürekli tartışıyorlar.şunu şöyle yap böyle yap.abim evin hem annesi hem babası hem de yükü hiç paylaşılmadan...çocuğumuz çok zor bi bebek doğru ama öyle alıştırılmış anlatabiliyo muyum.o konuya hiç girmedim zaten.en en en büyük sıkıntı orda

bu evlilik devesini senmi güdüceksin arkadaşım...???
senin bu duruma karışmaya hakkın yokki...
sen elinden geleni yapmışsın
demekki abinde pek rahatsız değil bu durumdan :ssz:

siz annenızın etkısınde kalıyor olabılırmısınız acaba

çünkü gerçekten abınızın evı sızı ılgılendırmez

kusur görmek ısteyen herşeyde görur

abınız hayatıdan memnunsa yada değilse zaten bşiler yapar yada dvm eder evliliğine

bence siz varsınız diye öyle davranıyor, anladıgım kadarıyla birbirinizden cok haz etmıyorsunuz,abinizin hatrına susuyorsunuz ıkınızde..
ama şu da bir gercekki belki cocuk biraz hareketli,fazla aktiftir, tüm enerjisini ona veriyordur.
bence ev hanımıda olsa küçük cocuk varken beylerde eslerine destek olmalılar..
toplanmayan bi masa varsa ortada en azından yemek yapılmıs demektir, abin ac değil acık değil dert etme :))

abine üzülmeni anlayabiliyorum ama bence de karışma.. inan hiç birşey iyiye gitmez sen karışınca en sonunda suçlu da sen çıkarsın.. bırak abin tepkisini koysun istyorsa tabi..

Ev işlerinde yetersiz olabilir, şahane yemekler yapamayabilir..
Belki abinizin gönlünü başka yerden çalıyordur, abiniz hayatından memnundur.
Siz bunu bilemezsiniz.
Memnun değilse zaten kendi evliliği için ne yapabilirim tasasına eşler düşerler.
Üzerinize vazife değil kusura bakmayın.
Görümce, kaynana, kp olarak kısa ziyaretlerinizi yapın, gerisine karışmayın.
Evlilik eşler ve çocuklardan oluşan bir kurum.
Hiç bir sorun dışarıdan yapılan müdahaleler kadar kötü etkilemez bir evliliği emin olun.

abim yeğenimi annesine değil de benim anneme emanet ediyorsa hem beni üzerime vazife hem de ailemin.bilmem anlatabiliyor muyum?
görünen köy kılavuz istemez.

bu yorumun altında da şunu belirtmek istiyorum.burda sadece bana faydalı olabilecek yorumlara cevap yazıcam.kaynanası veya görümcesinden çok çekmiş 'sen karışamazsın'vari yorumlarına değil.garip ki işlerine gelince sadece eşle değil ailesiyle de evleniyosun demeyi çok bilir onlar.üzerinize alınmayın belirtmek istedim

herkesin kendine gore ev duzeni var,
normalde bende canim nasil isterse oyleyim evde yani ister toplarim ister toplamam,
ama en azindan misafir varken bence dikkat edilmeli,
boyle olay oluyor iste sonra,gorumcem yok bu arada ne sansliyim...:1:

agbine neden uzuluyorsun,
esi iyi yemek yapamiyor diye acliktan olmuyordur,
herkes yemek yapmasini bilmiyorki evlenirken,
yavas yavas ogreniliyor kimsede acliktan olmus degil :56:

Bi kadın evini nası çekip çevirceğini,çocuğunu nası yetiştirceğini kocasının kardeşinden öğrencek değil.
Çok canınız sıkıldıysa siz de evlenin,bi de çocuk yapın.Kendi görümcenizin size iş öğretmesini oturun izleyin ondan sonra.

masayı toplasa çocuğu ağlatsa bu seferde vay yeğenım dıye olurdu başlık

bu gelinler na yapsa yaranamıyor :ssz::ssz::ssz:

yengenızı ancak kendınızde evlendığınızde anlıycaksınız

sız tertipli düzenli bi ev hanımı olabılırsınız evlendiğinizde ama mutlaka anlıycaksınız şu ankı düşüncelerinizin nekadar yersız olduğunu

şuan o kadar siniriliyim ki!
en sevdiğim bu hayattaki tek gerçeğim dediğim insandı abim.
taa ki evlenene kadar.daha nişanlıyken aramıza soğukluklar girdi.gelinimizle benim bi sorunum yok ama muhabbetim de yok çok açıkçası arayıp konuşmak istemiyorum.ama ararsa da gayet güzel konuşrum.
bana dünya bir yana sen bi yana diyen abimle,onlar nişanlıyken 3 ay konuşmadım.beni her daim öpen,bana hep sarılan abim uzun yola çıkacağı vakit tek bi kelime etmeden yüzüme bile bakmadan gitmişti.o hareketi o kadar çok zoruma gitmişti ki ta ki o arayana kadar aramadım.bu da 3 ayı buldu...bu olayı düşününce hep ağlarım istemsiz şuan olduğu gibi ne kadar zoruma gittiyse...size belki basit bi olay gibi gelicektir ama bu olay benim abimden kopuş noktamdı belki de
şimdi yabancıdan farksız bana.ne o arar ne ben.ben küçüğüm ya hep benden bekliyo beyefendi.aylar oldu hususi daha numarasını cevirmedim telefonda.annem üzerinden haberleşiyoruz christo iyi mi,iyi okulu nasıl iyi bu kadar.
aradığım zaman da pişman ediyo beni.uzun uzun sessizlikler,sanki konuşsak da bitsek der gibi cvplar,eski abi şefkatini göremiyorum artık onda...bu zamana kadar elimden tutan o değlmiş gibi,sadece bi yabancı gibi
biraz önce aradı.onun üzerine kayıtlı bi hat kullanıyorum faturasını da o ödüyo.30 liranın hesabını yapmış beni aradı ben de sanıyorum ki abim nasılsın ne ediyosun diye arıyo.bende de laf çarpma gibi bi huy yoktur ki yüzüne vurabilym ama çok koydu.anneme söyledim gitsin kapattırsın o hattı istemiyorum,ilet diye.durdum durdum gittikce zoruma gitti başladım birden sesli sesli ağlamaya.annem babam korktu
beni bunun icin aradığına inanamıyorum.hep işi düştüğünde aradığına inanamıyorum!
o hep böylemiydi evlenince mi değişti bilemiyorum
onun her dediğine uyan,istemediği hicbir şeyi yapmayan,küçük kardeşine böyle davranması zoruma gidyo.annemden babamdan önce onu sayardım ben.kız çocuklarının ilk aşkı babasıdır benimki abimdi.her şeyimdi.
ama artık di'li geçmş zaman kullanıyorum.
artık yabancıdan farksız benim için adı abi olsa bile!

Şekerim senin sorununun altında yatan hisler belli oldu şu konundan..
Silmişsin ama alıntılar sağolsun.
Aşkım abimdi nedir yahu?
Bu nasıl bir saplantıdır ki daha nişanlandığında başlamışsın sen problem yaşamaya
Senin derdin evin temizliği, yengenin iyi bir ev hanımı olamamasından öte canım.
Sen yengeni abini senden çalan bir hırsız olarak görüyorsun.
Bu duygular normal değil bir kere.
Uzman desteği almanı öneriyorum.
Herkesin kardeşi var. İnsanlar büyür,evlenir ve aşkları herşeyleri önce eşleri
sonra evlatları olur. Bu gerçeği kabullen ki hem mutsuz olma hem mutsuzluğa sebep olma..

oglunu seven anne gelininin abisini seven kardes yengeye yada geline fazla laf söylemeyecekki abisi evde rahat etsin:)) bunu bilir bunu söylerim.. kat be kat abine ve evliliğine yansıyacak cok vahim bir durum çünkü ;)sizlerden gidecek en ufak laf evde fırtınalar koparabilir..

şuan o kadar siniriliyim ki!
en sevdiğim bu hayattaki tek gerçeğim dediğim insandı abim.
taa ki evlenene kadar.daha nişanlıyken aramıza soğukluklar girdi.gelinimizle benim bi sorunum yok ama muhabbetim de yok çok açıkçası arayıp konuşmak istemiyorum.ama ararsa da gayet güzel konuşrum.
bana dünya bir yana sen bi yana diyen abimle,onlar nişanlıyken 3 ay konuşmadım.beni her daim öpen,bana hep sarılan abim uzun yola çıkacağı vakit tek bi kelime etmeden yüzüme bile bakmadan gitmişti.o hareketi o kadar çok zoruma gitmişti ki ta ki o arayana kadar aramadım.bu da 3 ayı buldu...bu olayı düşününce hep ağlarım istemsiz şuan olduğu gibi ne kadar zoruma gittiyse...size belki basit bi olay gibi gelicektir ama bu olay benim abimden kopuş noktamdı belki de
şimdi yabancıdan farksız bana.ne o arar ne ben.ben küçüğüm ya hep benden bekliyo beyefendi.aylar oldu hususi daha numarasını cevirmedim telefonda.annem üzerinden haberleşiyoruz christo iyi mi,iyi okulu nasıl iyi bu kadar.
aradığım zaman da pişman ediyo beni.uzun uzun sessizlikler,sanki konuşsak da bitsek der gibi cvplar,eski abi şefkatini göremiyorum artık onda...bu zamana kadar elimden tutan o değlmiş gibi,sadece bi yabancı gibi
biraz önce aradı.onun üzerine kayıtlı bi hat kullanıyorum faturasını da o ödüyo.30 liranın hesabını yapmış beni aradı ben de sanıyorum ki abim nasılsın ne ediyosun diye arıyo.bende de laf çarpma gibi bi huy yoktur ki yüzüne vurabilym ama çok koydu.anneme söyledim gitsin kapattırsın o hattı istemiyorum,ilet diye.durdum durdum gittikce zoruma gitti başladım birden sesli sesli ağlamaya.annem babam korktu
beni bunun icin aradığına inanamıyorum.hep işi düştüğünde aradığına inanamıyorum!
o hep böylemiydi evlenince mi değişti bilemiyorum
onun her dediğine uyan,istemediği hicbir şeyi yapmayan,küçük kardeşine böyle davranması zoruma gidyo.annemden babamdan önce onu sayardım ben.kız çocuklarının ilk aşkı babasıdır benimki abimdi.her şeyimdi.
ama artık di'li geçmş zaman kullanıyorum.
artık yabancıdan farksız benim için adı abi olsa bile!

Şekerim senin sorununun altında yatan hisler belli oldu şu konundan..
Silmişsin ama alıntılar sağolsun.
Aşkım abimdi nedir yahu?
Bu nasıl bir saplantıdır ki daha nişanlandığında başlamışsın sen problem yaşamaya
Senin derdin evin temizliği, yengenin iyi bir ev hanımı olamamasından öte canım.
Sen yengeni abini senden çalan bir hırsız olarak görüyorsun.
Bu duygular normal değil bir kere.
Uzman desteği almanı öneriyorum.
Herkesin kardeşi var. İnsanlar büyür,evlenir ve aşkları herşeyleri önce eşleri
sonra evlatları olur. Bu gerçeği kabullen ki hem mutsuz olma hem mutsuzluğa sebep olma..

:46::46::46:

evlerden ırak görumce

agbine neden uzuluyorsun,
esi iyi yemek yapamiyor diye acliktan olmuyordur,
herkes yemek yapmasini bilmiyorki evlenirken,
yavas yavas ogreniliyor kimsede acliktan olmus degil :56:

canım benim sadece bir örnek verdim.devamında eş çocuk...yoksa vay abim yemek yiyemiyor diye üzülmüyorum elbette.
evlilik neden var?ya da bekar bi kadın/adam neden evlenir?hayatı paylaşmak için değil mi...dertleri sıkıntıları sevincleri hüzünleri paylaşmak için...paylaştıkça yükün azalır hafiflersin.ben evlendiğinden beri bu yükü abimin üzerinde görüyorum.burda evi çekip çeviremiyorum diye bi konu açılmış...herkes derdini paylaşmış falan.demekki rahatsız edici mevzulardan biri bu.demekki evi çekip çeviremeyince olmuyormuş...ki bu bahsettiğim yalnızca bi kısmı.benim derdim eğer bi yol varsa gsterelim.yardımcı olmak istiyorum.bu böyle gitmez değil mi?

Back
X