Benim derdim yengem...

Bazı yorumları okudumda ne kadar sert eleştirmişsiniz hatunlar .. demekki abisi ile arasında farklı bir sevgi saygı var bukadar yerden yere vuracak bir şey yazdıgını göremedim ben .. benim yengemde abimi rahatsız edecek kadar tertip düzensiz ve kavgacı olsa bende buraya gelip sıkıntımı paylaşırdım bunun sebebi abime olan sevgim olurdu .. arkadaşın evliliklerine burnunu soktugu falan yok sadece can sıkıntısını paylaşmış

Siz yorulmayın ben size getireyim...

şuan o kadar siniriliyim ki!
en sevdiğim bu hayattaki tek gerçeğim dediğim insandı abim.
taa ki evlenene kadar.daha nişanlıyken aramıza soğukluklar girdi.gelinimizle benim bi sorunum yok ama muhabbetim de yok çok açıkçası arayıp konuşmak istemiyorum.ama ararsa da gayet güzel konuşrum.
bana dünya bir yana sen bi yana diyen abimle,onlar nişanlıyken 3 ay konuşmadım.beni her daim öpen,bana hep sarılan abim uzun yola çıkacağı vakit tek bi kelime etmeden yüzüme bile bakmadan gitmişti.o hareketi o kadar çok zoruma gitmişti ki ta ki o arayana kadar aramadım.bu da 3 ayı buldu...bu olayı düşününce hep ağlarım istemsiz şuan olduğu gibi ne kadar zoruma gittiyse...size belki basit bi olay gibi gelicektir ama bu olay benim abimden kopuş noktamdı belki de
şimdi yabancıdan farksız bana.ne o arar ne ben.ben küçüğüm ya hep benden bekliyo beyefendi.aylar oldu hususi daha numarasını cevirmedim telefonda.annem üzerinden haberleşiyoruz christo iyi mi,iyi okulu nasıl iyi bu kadar.
aradığım zaman da pişman ediyo beni.uzun uzun sessizlikler,sanki konuşsak da bitsek der gibi cvplar,eski abi şefkatini göremiyorum artık onda...bu zamana kadar elimden tutan o değlmiş gibi,sadece bi yabancı gibi
biraz önce aradı.onun üzerine kayıtlı bi hat kullanıyorum faturasını da o ödüyo.30 liranın hesabını yapmış beni aradı ben de sanıyorum ki abim nasılsın ne ediyosun diye arıyo.bende de laf çarpma gibi bi huy yoktur ki yüzüne vurabilym ama çok koydu.anneme söyledim gitsin kapattırsın o hattı istemiyorum,ilet diye.durdum durdum gittikce zoruma gitti başladım birden sesli sesli ağlamaya.annem babam korktu
beni bunun icin aradığına inanamıyorum.hep işi düştüğünde aradığına inanamıyorum!
o hep böylemiydi evlenince mi değişti bilemiyorum
onun her dediğine uyan,istemediği hicbir şeyi yapmayan,küçük kardeşine böyle davranması zoruma gidyo.annemden babamdan önce onu sayardım ben.kız çocuklarının ilk aşkı babasıdır benimki abimdi.her şeyimdi.
ama artık di'li geçmş zaman kullanıyorum.
artık yabancıdan farksız benim için adı abi olsa bile!

Şekerim senin sorununun altında yatan hisler belli oldu şu konundan..
Silmişsin ama alıntılar sağolsun.
Aşkım abimdi nedir yahu?
Bu nasıl bir saplantıdır ki daha nişanlandığında başlamışsın sen problem yaşamaya
Senin derdin evin temizliği, yengenin iyi bir ev hanımı olamamasından öte canım.
Sen yengeni abini senden çalan bir hırsız olarak görüyorsun.
Bu duygular normal değil bir kere.
Uzman desteği almanı öneriyorum.
Herkesin kardeşi var. İnsanlar büyür,evlenir ve aşkları herşeyleri önce eşleri
sonra evlatları olur. Bu gerçeği kabullen ki hem mutsuz olma hem mutsuzluğa sebep olma..

Kırmızı kısım arkadaşın bir başka konusunda yazdıklarıdır..
Abisi için en büyük aşkımdı diyen biri için normaldir diyemiyorum ben kusura bakmayın..
Bu his, bu saplantı insanı o yengeye düşman eder!

Son düzenleme:
Sadece konu içeriğine yorum yapıyorum:

Yaptığın görümcelik değil, belki o kişi ablan olsa yine aynı şeyleri söylerdin. Biz kadınlar "görümce" deyince oturup bir düşündüğümüz için bu tepkileri yadırgama, herkesin az çok vardır ağzının yanmışlığı...

Şu durumda senin yapabileceğin hiç birşey yok gibi görünüyor. Abin halinden şikayetçi değil ise sen de düşünme bence... Eğer o da şikayetçi ise, küçük olarak söz sana düşmüyor, aile büyüklerinden birinin uygun bir dille yardımcı olması gerekir.

Yengeni abla gibi gör, ama sakın ona ablalık yapmaya kalkma olur mu?:34:

ablamın da çocuğu çok küçük ona da aynı şeyleri söylüyorum emin ol.geçen bi gittim salmış çayıra mevlam kayıra,enişteme yazık valla dedim.ne diym abla harika bi ev hanımısın böyle devam et mi diym...kocasının ablamdan soğumasını neden istiym?hadi yengeme görümce olduk ablama da mantıken üvey kardeş gibi olmuş oluyorum o zaman ben :D

yengemdeki sorun ne biliyo musun.temizlik yapmaması,eşiyle çocuğuyla ilgilenememesi değil esasen...bunlar sonuçlar....sorun bu gelişmelere kapalı olması..yani bi hata yapıyosun diyelim bi kere daha bi kere daha bi kere daha....hatandan ders çıkarmıyosun,ya da çıkaramıyosun...oyy oyy anlatamıyorum dostlar tanımanız lazım sanırım

abiniz rahatsız olsa bu durumdan bence boşanırdı karısından, yani bir erkek için çok önemlidir evinde mutlu olmak, mutlu değilse niye evli kalsın ki erkek sonuçta neden korkacak? ve o mutluysa geri kalan birşeyin önemi yok gibi, sonuçta yengenizin evi de çöp ev değildir, öyleyse de ihbar ederler :52: ayrıca bir arkadaş eski konunuzu kopyalamış da şaşırdım siz henüz ev işini bilmezken sizinle yaşıt yengenizin hem kocasını hem bebeğini idare edip bir de pırıl pırıl evi olsun istiyorsunuz; siz şuan evli olsanız bir bebeğiniz olsa acaba kimsenin desteği olmadan sürdürebilirmisiniz evliliğinizi, bir de böyle düşünün anlamaya çalışın, benim teyzem de bu kafada bir insan gelinlerini kötüler kızları da anneleri gibi gelinlerinden nefret eder, halbuki gelinler kocalarıyla çok mutlu şen şakraklar ve ev işi yapmasalarda mutlu ederler kocalarını yani :34: bir de çok eleştiren kuzenlerim evde kalmak üzereler yemek ev işi bilmezler buna rağmen de eleştirirler :) sorunlarının koca bulamamak olduğunu düşünüyorum ben, bir evlenseler zaten kendi sorunları içinde boğuşurken milletin evliliğine dil uzatamazlar :ssz:

haha:)önce şuna cevap veriym.ablam ve yengemin çocukları olduktan sonra bizim evde çok şey değişti.ben annemi 3 ay görmediğimi biliyorum...ben bazı şeyleri rahatlığımdan yapmıyordum.annem vardı,o zamanlar ablam vardı hiçbir işe elimi sürmezdim.ama şimdi öyle değil...o kadar çok şey öğrendim ki...bi çocuğu elime versen emin ol bakabilirm.amaaa şunu da söyliym bunlar çok büyük sorumluluklar...ben kendimi ne zaman hazır hissedersem ve gerçekten istersem o zaman evlenirim.şuan için ve uzun bi süre hiç öyle bi isteğim yok:)ayrıca milletin evliliği değil abimin evliliği....öte yandan boşanmak o kadar kolay mı allah aşkına?burdan çocuğu var diye boşanmayan insanları okumuyo musunuz yani....ki bunlar boşanmaya götürcek mevzular değil..taaa ki birikene kadar....yıllar insanı çok yoruyo çünkü birikmişlik artıyo...ben burda kızlar yengem böyle böyle yaaaaaaaa ne pis dimii napcaz bunu yazsam neyse de bunun bi çözümü vardır belki diye konu açtım...daha onun da yaşı küçük çünkü.ki o genç yaşta evlenme cesaretini bulabilenlerden demek ki

Belki çok tertipli düzenli iseniz bu druum sizin için sinir bozucu olabilir .. ki bende hiç haz etmem yengemde olsa kardeşimde beni bu durum rahatsız eder .. ama siz boşuna üzmeyin kendinizi emin olun erkek son noktaya gelince direk boşar mücadeleci değildir kadınlar gibi .. çogu erkekte evin düzen terbini pek önemsemez ev niye dagınık sofra niye toplanmadı diye tartışma çıkarmaz .. kendi aralarında halletsinler bunlar büyük büyük aşılmayacaksorunlar değil emin olun .. henüz yaşı 23 müş belki yaşının verdiği olgunlukta değil çok yeni evliler anlaşılan hemen bebek olmuş .. düzene girerler elbet üzmeyin kendinizi

Bazı yorumları okudumda ne kadar sert eleştirmişsiniz hatunlar .. demekki abisi ile arasında farklı bir sevgi saygı var bukadar yerden yere vuracak bir şey yazdıgını göremedim ben .. benim yengemde abimi rahatsız edecek kadar tertip düzensiz ve kavgacı olsa bende buraya gelip sıkıntımı paylaşırdım bunun sebebi abime olan sevgim olurdu .. arkadaşın evliliklerine burnunu soktugu falan yok sadece can sıkıntısını paylaşmış

çok çok tertipli düzenli değilim.herkes gibi benim de dağınıklıklarım olur.ama rahatsız olmam gereken durumda mutlaka yaptığım şeyler de olur...dersena yüklenenler görümcelerinden çok çekmiş olanlar belli.diyorum ya burdan çok güzel sosyolojik tahliller cıkar.ben cıkardım bile:)aralarından bazıları kardeş sevgisini tatmayanlar da olabilir tabi...kimsenin kimseye karıştığı yok emin ol.2 senelik evliler evet daha yeni sayılır...belki ilerleyen yıllarda muhteşem bi ev kadını olucak ben de örnek alıcam neden olmasın...

bence elinden geldigi kadar yardim et ama konusma daha kendi cocuk evlilige alismadan birde cocuk olunca isler iyice sarppa sarmis hic azina alma gidince yardim et
illerde kendi anlatim gülecek bu günlere sunu yapamiyordum bunu yapamiyordum diye ilk yillar bende yemek yapmasini bilmiyordum ama esim bayilarak yerdi ellerine saglik
düsün ben yimemezdim kendi yaptigimi esim derdi seven zehirde olsa sevdigi icin yer gerci simdi elime kadinim diyen su dökmez ama ilk yillar ögleee
abinin sikayeti yoksa karismaa

yook ben ederim niye etmiym.ayyy gittim de işini gücünü gördüm diye de sitem etmem.ailem ya niye ediym.

Çok dallanıp budaklanabilecek bir konu bu, ne kadar tanıyorlardı birbirlerini evlenmeden önce? Biz 7 yıl içinde olaylara nasıl? Hangi cümlelerle tepki vereceğimizi öğrendik mesela? Yani şu durumda sevgilim benim bir evi nasıl çekip çevireceğimi, temizlikte nasıl olduğumu gayet iyi bilir. Abiniz açıkça dile getirmiyor sürekli annenizi veya sizi eve çağırmakla eşinin istediği gibi olacağını zannediyor. Abine göre değişecek bir durum, hani görürse alışır, değişir gibi.

Hem artık bir de çocuk var, çocuk olunca öncelik o olduğundan evle ilgilenme aksayabilir pek tabii, abinizin yapması gereken şey eşini karşısına alıp konuşması ve ev işlerinde yardım etmesi, sürekli anne gelemez ya böyle? Veya ben çocukla ilgileneyim sende masayı topla, bulaşıkları hallet veya yemeği hazırla gibi..

işte baak aynen görür bişeyler öğrenir,geliştirir kendini...ama o hep aynı biliyo musun.yani diyorum ki anlamıyo mu acaba vallahi bana çok garip geliyo.tanımanı isterdim...yoksa abimin sürekli akıl verdiğini duyuyorum ben.ama bi söylersin iki söylersin üçüncüsün de sen de yorulursun...bu yorgunluktan başka bişey vermez ki insana...
abim inanılmaz yoğun çalışıyo.üstüne bi ayağı hep evde olduğu için işlerini aksatıyo...valla şuan için her şey yeğenim için.biraz büysün kendini kurtarsın da annem de gitmez zaten.benim şuan anneme ihtiyacım var mesela ama yeğenimin daha çok var belki.bişey diyemiyorum:)

Konu sahibi arkadas bende bir gorumceyim. Ustelikte uc tane gelinin. Ilk yillarda annem de senin annen gibi gelinleri begenmezdi, vay ev isi bilmiyorlar vay calismiyorlar..vay oglanlarim eziliyor gibi. ben evli olmadigim icin anneme hak verirdim hep. Evlerine giderdik yengemin mutfaginda bulasik olurdu rahatsiz olurdum, bak annem hakli diye gecirirdim icimden..

Ama simdi evlendim islerin nasil yurudugunu anladim. Sanirim ilerde sende anlarsin ve bana hak verirsin.
Her insanin ayri bir ozeli vardir. Ona kimse karisamaz bu kv olsun, veya gorumce olsun farketmez. eger yengen sana bir sey danisirsa, veya abin bir sey danisirsa cevap verirsen. Degilse senin onlarin evine barkina karismana hic gerek yok ve hic hakkin yok...

Ayrica su anda yengen bebek buyutuyormus, burda her seyden onemli olan o bebek. Evin temizligi, isi gucu, yemek memek durabilir baska bir zaman yapilabilir. veya disardan bir seyler alip yenilebilir ama bebek beklemez. Yengen ne kadarda guzel yapiyormus, bebek aglayinca ona bakiyormus evin temizligi kaliyormus.. Sen olmasan cocuk uyuyunca veya sakinlesince yapacak, sen varken sen yapmissin tabiki yapacaksin evlerine gidip yemek yemeyi biliyorsunda bulasik yikamayida bileceksin...Aferin ona iyi bir annenin yapmasi gerekende bu..

Ayrica evlenince anliyorsun bebek varsa yarim insan oluyorsun..temizlige yemege basliyorsun ama tamamlayamiyorsun. sonra tamamliyorsun ya da tamamlayamiyorsun.. cok guzel yapiyorum diyen insana inanmam o zaman cocuklarini ihmal ediyordur, cocuklariyla hic oynamiyordur onlara yeterince zaman ayirmiyordur..

Abin de yengen icin cocuga bakamiyor diyormus ya..
inan bir erkek bunu durduk yere kendi basina demez. Bunu ya annenden ya da senden duymustur. Ya da siz onu o fikre yonlerdirmissinizdir. Bence siz abinle yengeni rahat birakin kendi duzenlerini kursunlar...eger yengenin bir zeka sorunu yoksa bebegine kendi cok guzel bakacaktir ve evini de istedigi zaman temizliyecektir. Her zaman duzenli tertipli olmak zorunda da degil cunku orasi onun kendi evi, kendi ozeli, istedigi gibi ozgur yasamali..kimbiler sizin davranislarinizdan ne kadar rahatsiz oluyordur da soylemiyordur... ustelik sen bir bayan olarak abinin tarafini degilde onun tarafini tutmaya calis, onunla empati kurmaya calis

canım benim sadece bir örnek verdim.devamında eş çocuk...yoksa vay abim yemek yiyemiyor diye üzülmüyorum elbette.
evlilik neden var?ya da bekar bi kadın/adam neden evlenir?hayatı paylaşmak için değil mi...dertleri sıkıntıları sevincleri hüzünleri paylaşmak için...paylaştıkça yükün azalır hafiflersin.ben evlendiğinden beri bu yükü abimin üzerinde görüyorum.burda evi çekip çeviremiyorum diye bi konu açılmış...herkes derdini paylaşmış falan.demekki rahatsız edici mevzulardan biri bu.demekki evi çekip çeviremeyince olmuyormuş...ki bu bahsettiğim yalnızca bi kısmı.benim derdim eğer bi yol varsa gsterelim.yardımcı olmak istiyorum.bu böyle gitmez değil mi?

Israrla YARDIM ETMEK diyorsunuz Gelin 23 yaşında peki siz kaç yaşındasınız?
Bu yaşta evlilik-çocuk ağır gelmiş olabilir,dagınık -pasaklı-ev işi sevmeyen gayyeeet rahat bir hatun da olabilir.

Önemli olan sizin değil abinizin istekleri,o rahatsız olursa uyarıda bulunur,Eşi ister düzelir ister düzelmez.Sizin tasarrufunuzda olan bir durum görmüyorum.

Ha kişisel fikrimi söylerseniz bu tarz bir kadına ne dersiniz diye elbette rahatsız edici yanları oldugunu kabul ederim.

Ama LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ.Sizin annenizin uyarması yapmasıyla olmaz.Kendi istemesi ve yapması gerekir.Yoksa sadece eleştiren GÖRÜMCE olarak kalırsınız.

abiniz Sizin hayal ettiklerinizi degil yaptıgı seçimler sonucu payına düşeni yaşayacak...

KARISTIGINIZ TAKTİRDE HUZURU BOZAN VE DIŞLANAN YİNE SİZ OLACAKSINIZ...

Canim benimde yengem öyle ama bu benim sorunum değil.Birbirlerini seviyorlar kardeşimde seviyor.Yeğenlerimin hali berbat ama biz aile olarak sadece söyleriz bacım şöyle yap böyle yap diye.Bence ne olursa olsun kimse kimsenin evliliğne karışmamalı.Mesala benim yengem hep köyde kalmiş köy işlerinde çalışmış farklı bir kadın.Çok sinir olsamda çok severimde kardeşim için severim sonuçta.Boşver canım onlar bir aile.

Her seyı geçtim de şu çocuk gelişimi lafına çok takıldım.Merak etme canım senin yeğenini düşündüğünün bin katı düşünüyordur o gelin evladını..
Senin halan ya da bir başkası mı baktı sana bunu merak ediyorum.Bir düşün annenden başka varmıdır kahrını çeken..
Bence git yeğenini sev,abinla muhabbet et,yengenle kahve iç sohbet et..Sen dışardan bir insansın kimsenin evine müdahale edemezsin..Yengen size tamam vs diyorsa buda saygısındandır öp basına koy..Sizin doğrularınızla yasayacak değil ya ..
Sizin anneniz babanın gibi onlarda sizden ayrı bir aile oldular önce bunu kabul edin..
Size ne..?

nerden başlasam nasıl anlatsam bilmiyorum.kiminize göre adı görümcelik olucak biliyorum ama hayatta benim için en önemli insanlardan biri olan abimin durumuna üzülüyorum işte.artık onu da geçti dünya tatlısı yeğenimin geleceği beni endişelendiriyor.
hani her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var derler ya gerçekten ne kadar doğru bi sözmüş bu böyle.yuvayı gerçekten de dişi kuş yapıyormuş.

2 senelik evliler yaklaşık olarak.yani yengeme elimden geldiğince iyi davranıyorum.kafa dengim değil kendisi ama yengem sonuçta.aramızda bir tartışma,sürtüşme olmamıştır.kendisi ev hanımı.1,5 yaşında çocukları var.uzak bir şehirdeler.ne zaman onlara kalmaya gitsem 2.günde cidden hayattan beziyorum.yemek yapamıyor,ev işleri öylece kalıyor,abimle ilgilenmesi yok en önemlisi yeğenimin gelişimi...2 sene elbette çok kısa bir süre.ama bunların hiçbirinde bı gr gelişme gstermedi.annem iyi bi ev kadınıdır sürekli anlatır yol gösterir.evet tamam diyor sonra her şey aynıı.ev savaş alanı gibi.yemekten sonra yeğenimi uyutmaya gidiyor,yemek masası öylece kalıyor.yemekler dışarda.orda kaldığım zamanlarda hepsini topluyorum yerleştiriyorum peki kalmadığım zaman?kalmadğım zaman noluyo acaba?onu düşünmek bile istemiyorum işte.ama telefon ve internete ayırcak vakti her zaman vardır.bunlar anlatıcaklarım arasında yalnızca bir örnek.abime üzülüyorum...sürekli ona bir şeyler anlatma derdinde.evet tamam hıhı anladım diyor ama yok yok gerisi yok...

arkadaşlar bana bi akıl verin nolur.yani nasıl düzeltilir nasıl yol gösterilir?abimi geçtim artık yeğenim benim için çok önemli.konuşsam olmuyor sussam gönül razı değil derler ya durum tam da bu.ne yapmalı ne etmeli bi akıl verin

belkı kadının uyumayan..zahmetlı bır cocugu var..belkı butun enerjısını cocugun yemesı ıcın uykusu ıcın harcıyor.. belkı cocugun daha yenıyenı uykusu duzelıyor..cocuk yetıstırmek kolay degıl kucuk cocugu.
.uzak sehırdeler demıssın..kadın belkı hayatından bezdı.belkı ınternetten telefondan baska aılesıyle ıletısım ımkanı yok..belkı bunaldı aılesıyle dertlesıyor..belkı kadın depresyondaaa.
ayrıca belkı abın ıdare edıyor esını..alan razıı satan razıı belkı..bellkı bu gecıcı bır donem yengen ıcın..
kadın 2 senelık evlı hemen cocuk yapmıslar..belkı agır geldı ona ..belkıı cocukla tek basına ılgılenmek cook yormustur onu....belkı gercekten dogumdan sonra yasadıkları kadına fazla geldı cok bıtkın hıssedıyor kendını
belkı
sen nezamn gıtsen ona senın de yuk oldugunu dusunuyor..kendı kendıne ben zaten yorgunum dınlenemıyorum ıkıde bır bunlar gelıyor bır de bunlara mı hızmet etcem dıye dusunuyor..
belkı senın ona destek olmanı beklıyor ve sen varken ona yardımcı olursun umuduyla cocugu uyutmak ıcın odaya gıdıyor...
sen kalmadıgın zamanda merak etme o kadın kendı yapıyordur kendı ısınnı yada kocası yardımcı oluyordur..
tabıkı bunların hepsı belkiiiiiiii canım..
ayrıca abın esını sevıyorsa onu ıdare edıyorsa bence sen hıc dertlenmeee..onlar karı koca..abın ıcın bırsey demıyeyım amaa bır cocugu annesınden daha cok kımse dusunemez...halası bılee...

Zeynepmeliss yazdiklarin o kadar dogruki, bunlarin hepsini ben gercekten ilk cocugumda yasadim. Is yapardim, isim yarim kalirdi. Oglum cok hareketli, uyumayan, cok aglayan, surekli emmek isteyen, kucak isteyen bir cocuktu. Ona coook fazla zaman ayirdim. ben bu arada cok yiprandim. Cunku evde isim, yemegim yarim kaliyordu. Arada sirada kayinvalidem geliyordu, ama hic bir zaman sen bu cocuga bakamiyorsun, evin isi kaliyor dedigini duymadim Allah'a sukur. Esime de beni hic sikayet etmedi.
Bana hep yardimci oldu, gerekirse bulasigimi yikadi. Yemegimi yapti, camimi sildi. Sen bebeginle ilgilen kizim dedi. Ve her zaman sen cok guzel bakiyorsun, aferin gibi sozler kullandi. Ben yemek yapmayi da pek bilmezdim, kv bana cok ogretti. Ben bunlardan daha da bir guc aldim. Ve su an oglum 6 yasinda cok tatli, uysal, zeki bir oglan oldu cikti. Yani emeklerimin karsiligini aldim sukurler olsun.
Yani diyecegim cevrenin yaklasimi cok onemli. Sen ve annen, evlilik hayatina yeni baslamis yengene yardim edeceginize onu sucluyor ve yapamaz edemez diyorsunuz. Oysa sizde benim kv gibi davransaniz hic bir sey kaybetmezsiniz. Yengeni ve yegenini kazanirsiniz.

çoğunuz yazdıklarımı neresiyle okuyor gerçekten anlamıyorum.yazmıym yazmıym diyorum bu kadar düz kafa olmayın ya.yok yengemle çay içip sohbet edicekmişim de,halası annesi kadar düşünmezmiş....yengeme biraz önce yemek hazırlayıp beraber yiyip sohbet ettik.ayıp günah valla.hepiniz gelinsiniz hepiniz çok çekmişsiniz belli ama bizde öyle bi sorun yok.salak saçma sen başkasın onlar başka gören de bizi iki kat yabancı el sanıcak.burda örümcek beyinleriyle yazdıklarımı anlamayan,önyargıyla yaklaşıp yorum yapan insanlara ihtiyacım yok.

o pas tutmuş beyinlerinizi önyargılarınızı kırmak için kullanın biraz da!

hee ole olee..ucmussun sen ayaklarını yere bas bence..sen sana HAKARET ETMEDEN yorum yapanlara hakaret edıp bınlerce kısının uye oldugu sıtede yengenın gıybetını yaparken gunahı dusunmee..sonra yazanlara ayıp gunah de...kınıyorum senı hatun..yengene yazılanları okut bakalım cay ıctıgın yengen hangısıne razı gelecek..kımse sana kufretmedıı burada yahuu az sakınn....

Sayın christoredentor,
bazı yorumlara kızdığınız için hakaret edemezsiniz. İnsanlar edep ve saygı çerçevesinde olduğu sürece eleştiri yapabilir, eleştirilerden hoşnut olmadıysanız bunun karşılığında pas tutmuş beyin, düz kafa, örümcek beyin gibi saygısız kelimeler yazamazsınız.
Topiğiniz talebiniz üzerine kapatılmıştır...

christoredentor kullanıcısından alıntı
son konum 'benim derdim yengem' adlı konumun kapatılmasını rica ediyorum

Back
X