benim dertlerim bitmez ki -- 25 yaşındayım ilk defa babamdan dayak yedim ...

kaderinisev

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
122
3
38
Çanakkale
daha önce başıma gelen kötü olaylardan bahsetmiştim. erkek arkadaşım olcak karaktersiz beni 15 bin tl lik bi borca sokmuştu , neden o borca girdiğimle ilgili önceki başlıgımda yazmıştım. neyse ben o adamın benim başıma açtıgı sıkıntılardan sadece borç kısmını söyledim aileme ... acil ödenmesi gereken taksitler vardı. annem ev hanımı 10 senedir babasından kalan dükkanının kira gelirini alıyor sağ olsun hemen verdi bana acil odemeleri yaptım kalanıda çalışıp ödüyorum.. asıl konu burası değil babam yıllardır bankalardan kredi cekip borca giriyo nedensiz yere annemin haberi olmadan ondan sonrada onları ödeyemiyor, icralık oluyo annemde bizler üzülmeyelim diye babamın icralık durumlarını babasından kalan dükkan kirasıyla kapatıyordu,, yıllarca hep böyle oldu. evde ki hemen hemen tüm eşyalar annemin geliriyle alındı bizede okurken cok destek oldu .. ama nedense yıllardır babam hep borçlu ve annemde hep onun arkasını topluyo borçlarını kapatıyor.. ama bi süre sonra yine bi bankadan icra kağıdı geliyo yine aynı kavgalar yıllarca böyle sürüp gitti.. annem abimin vefatından sonra artık babamın borçlarını ödemek istemiyor , ve gelen kira gelirini babama vermiyordu. tabi babam yine borç içinde sıkıntıda , benim çalışmamında ona faydası olmuyo. halbuki başıma gelen leri anlatınca sakın o adamı arama borç bizim borcumuz ben senin her zaman yanındayım demişti.. annemde bana yardım ettim düzene girdi benim borçlarım ama kazandıgım cogu o borçlara gittiği için eve bi faydam olmuyo ... babam olur olmaz şeylerden kavga cıkartıyor, zaten yıllardır hep sorumsuz bi babaydı abim hayatttayken bizimle manevi anlamda hep abim ilgileniyordu , o yüzden babamın sorumsuzlugunu o kadar hissetmiyordum. neyse dün akşam iftar sofrasından annemle küçük bi münakaşamız oldu ana kız arasında olan şeyler ,, babamda hemen bana sataştı yine o konuda laf soktu bende tepki verdim her seferinde yüzüme vurma diye , tabi hep hayırsız oldugumu işe yaramadıgımı söyleyip duruyor. yine bunlarla ilgili konuşunca dayanamayıp bende bagırdım sinirlenip sofradan kalktım arkamdan geldi bana bi tokat indirdi... zaten zor günler geçiriyorum birde babamın bu davranışı beni bitirdi.. kendimi cok sahipsiz hissediyorum. babamın bu bencillikleri beni bitirdi zaten annemide yıllardır yalan dolanıyla yıprattı. inanın kızlar gidecek yerim olsa durmicak bi dakka ama yok malesef.. abim vefat ettikten sonra hayat benim için daha zor bi hal aldı , bi kız kardeşim var 12 yaşında onun içinde kendim içinde cok endişeleniyorum.. babamdan bize fayda yok bu yaşa kadar ne bi ev alabidi nede kenarda bi kuruş parası var .. babam bu arada devlet memuru yani düzenli gelire sahip .. gelecege korkuyla bakıyorum her konuda cıkmazdayım

Son düzenleme:
tutunacak dalın var.ANNEN ve kardeşin.en önemlisi bir anne varsa başında çok şey önemini yitiriyor.seni hayatta kisenin sevemeyeceği kadar seviyor o kadın.evet durum gerçekten üzücü.ama diyorum ya annen ve kardeşin seni ayakta tutsun.birbirinize sarılın.gidecek yerin bile olsa anneciğini bırakıp gidemezsin ki.Allah yardımcınız olsun

Canım aynı sorumsuz şahsiyet bizim evde de var :) Ama ALLah'tan borç yapmıyor kendisi ama verdiğini laf eden türden bizimki. Üstelik bendeki bi de üvey :)
İnsan alıştım dese de bazen kaldıramıyor bir noktada pes ediyor biliyorum.
Baban neden bu durumda bilemiyorum sebebini sen hiç düşündün mü merak ettim sebebini ben.
Annen maddiyat yüzünden mi sabrediyor babana ?
Daha öncede söylendiği gibi senin hayata tutunmanı sağlayacak 2 nedenin var.
Önce kendin için sonra onlar için çabalamaktan vazgeçme.
Vazgeçtiğinde kaybeder insan. Dimdik ayakta dur ki kimse seni çiğneyemesin.
Rabbim sevdiği kuluna dert verirmiş öyle derler. Biraz sabır ve azimle üstesinden gelemeyeceğin şey yok.
Derdini veren dermanını da verir kuluna üzme sen kendini hiç zamanla her şey düzelir farkettiğinde şaşırırsın bile.

tutunacak dalın var.ANNEN ve kardeşin.en önemlisi bir anne varsa başında çok şey önemini yitiriyor.seni hayatta kisenin sevemeyeceği kadar seviyor o kadın.evet durum gerçekten üzücü.ama diyorum ya annen ve kardeşin seni ayakta tutsun.birbirinize sarılın.gidecek yerin bile olsa anneciğini bırakıp gidemezsin ki.Allah yardımcınız olsun

Canım aynı sorumsuz şahsiyet bizim evde de var :) Ama ALLah'tan borç yapmıyor kendisi ama verdiğini laf eden türden bizimki. Üstelik bendeki bi de üvey :)
İnsan alıştım dese de bazen kaldıramıyor bir noktada pes ediyor biliyorum.
Baban neden bu durumda bilemiyorum sebebini sen hiç düşündün mü merak ettim sebebini ben.
Annen maddiyat yüzünden mi sabrediyor babana ?
Daha öncede söylendiği gibi senin hayata tutunmanı sağlayacak 2 nedenin var.
Önce kendin için sonra onlar için çabalamaktan vazgeçme.
Vazgeçtiğinde kaybeder insan. Dimdik ayakta dur ki kimse seni çiğneyemesin.
Rabbim sevdiği kuluna dert verirmiş öyle derler. Biraz sabır ve azimle üstesinden gelemeyeceğin şey yok.
Derdini veren dermanını da verir kuluna üzme sen kendini hiç zamanla her şey düzelir farkettiğinde şaşırırsın bile.

ah bi bilsek zaten neden bu kadar borca giriyo.. onun yıllardır borca harcadıklarını annemle hesap ediyoruzda insan aklını kaçırır .. bide gel gör bize sundugu hayatı inanmazsın.. elde yok avucta yok.. eşya desen yok .. giyim kuşamda istemiyoruz ondan zaten annem kendine yetiyo kişisel ihtiyaçlarını karşılıyor, hastalandıgından babamdan kurtardıklarıyla her ihtiyacını alıyo bizede yardım ediyo.. kız kardeşimin eksiklerinide ben karşılıyorum gücüm yettikçe şimdi sıkıntım büyük ama yinede kardeşime yardımcı olurum.. ona bi ev masrafları kalıyo , gezme yok tatil yok ama nasıl oluyorda bu kadar borç var anlıyamıyorum. hani kardeşlerine veriyor desek kardeşleriylede arası ii değil görüşmüyor pek, biri hayatında olsa illa kokusu bu zaman kadar çıkardı küçük bi çevrede yaşıyoruz.. bilemiyorum zaten bi beklentim yok ama bu kavgaları sebepsiz huzursuzlukları yetti canıma ses çıkarmıyoruz olana razı geliyoruz yetmiyor beyefendiye

Anneni dusun cnm zaten abinin acisini yasamis bide sen uzme onu baban boyle davrandikca sen daha siki saril ailene ki annen kardesin senden cesaret alsin. En cok annene uzuldum inan arada kalan hep anneler oluyor zaten. Oda bilir tekmeyi basmayi ama inan sizler icin icindeki evlat acisiyla bide babani cekiyor. Siki siki saril anana sevgini hep hissettir bugunlerin gececegini unutma. Belki de sizlerin sinavi bu. Ama keske baban vurmasaymis demektwn alamadim kendimi yaptigi dogru degil ama ata iste elden gelecek birsey yok.

ah bi bilsek zaten neden bu kadar borca giriyo.. onun yıllardır borca harcadıklarını annemle hesap ediyoruzda insan aklını kaçırır .. bide gel gör bize sundugu hayatı inanmazsın.. elde yok avucta yok.. eşya desen yok .. giyim kuşamda istemiyoruz ondan zaten annem kendine yetiyo kişisel ihtiyaçlarını karşılıyor, hastalandıgından babamdan kurtardıklarıyla her ihtiyacını alıyo bizede yardım ediyo.. kız kardeşimin eksiklerinide ben karşılıyorum gücüm yettikçe şimdi sıkıntım büyük ama yinede kardeşime yardımcı olurum.. ona bi ev masrafları kalıyo , gezme yok tatil yok ama nasıl oluyorda bu kadar borç var anlıyamıyorum. hani kardeşlerine veriyor desek kardeşleriylede arası ii değil görüşmüyor pek, biri hayatında olsa illa kokusu bu zaman kadar çıkardı küçük bi çevrede yaşıyoruz.. bilemiyorum zaten bi beklentim yok ama bu kavgaları sebepsiz huzursuzlukları yetti canıma ses çıkarmıyoruz olana razı geliyoruz yetmiyor beyefendiye

Çözmek zor inan babanı. Çok saçma sapan bir durum dışarıdan bakıldığında.
Allah yardımcınız olsun. Dualarım seninle. Sen de duanı et Rabbime bol bol o bir kapı açar elbet.
En iyisi susmak aslında ne yaparsa yapsın ne cevap ver ne konuş çekil bir kenara izle konuşur konuşur susar nasıl olsa.

Back
X