Benim elimdeki parayla bir is yapmam lazim...

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.342
Kizlar selam :)

Yeni evlendim. Dugunden bir kac ay once isten ayrildim. Su an issizim. Calismak istiyorum.

Diyeceksiniz ki ee is bul. Onu pek istemiyorum cunku benim meslegim itibari ile cumartesi calismamak, hafta ici 7den once isten cikamamak gibi durumlar cok yaygin. Hani calisasim var ama her seyimi ortaya koyarak değil. Yani aksam 9da eve gelip de hala laptoptan maillerimi cevaplamak istemiyorum. Ev isine bile tam adapte olamadim, cokerim.

Dugunde takilan takilarla balayidir, arabadir vs aldik. 10 12 bin tl kadar bir altin kaldi. Ustune cikma sansim yok.

Esim de o parayla sen bir seyler yap diyor. Ben o parayla bi is kurabilir miyim? Ne yapabilirim?

Kisaca sorum su, 10 12 bin tl sermaye ile ne isi yapilabilir? Aslinda esimle beraber yapabilecegimiz bir is istiyorum ama zor gibime geliyor.

Düşünüyorum dusunuyorum bir sey bulamiyorum.

Bi el ativerin bana ^-^

İlgi ve beceri alanlarınız neler?
İş yeri kirası,kuruluşu vs derken zaten 3-4 bin harcayacaksınız.
eee dükkana malzeme doldurmak gerek.
elektrik-su bağlatmak gerek.
ucu ucuna belki yeter o para.

İlgi ve beceri alanlarınız neler?
İş yeri kirası,kuruluşu vs derken zaten 3-4 bin harcayacaksınız.
eee dükkana malzeme doldurmak gerek.
elektrik-su bağlatmak gerek.
ucu ucuna belki yeter o para.

Esim de ben de tekstildeyiz. Sizin dediginize ve bizim son care olarak gordugumuz plana gore sadece tekstil atolyesi devralabiliyoruz. Onda da ben cok mudahil olamayacagim. Makinadan falan anlamam pek.

bulunduğunuz ili bilmiyorum ama ben olsam sulu yemek yapan küçük bir esnaf lokantası açardım .

Istanbuldayiz. Olabilir aslinda. Beraber yapabilecegimiz bir is.

O parayla olsa olsa dükkan falan açılır ama onda da ne haftasonu görürsünüz ne de 9dan önce dükkanı kapatmak. Daha çok, daha yoğun çalışmanız gerekir.

Istanbuldayiz. Olabilir aslinda. Beraber yapabilecegimiz bir is.[/QUOTE]

lokantacılık sabır isteyen bir meslektir eğer kendinizi sevdirirseniz ve sabrederseniz çok para kazanırsınız .

Kizlar selam :)

Yeni evlendim. Dugunden bir kac ay once isten ayrildim. Su an issizim. Calismak istiyorum.

Diyeceksiniz ki ee is bul. Onu pek istemiyorum cunku benim meslegim itibari ile cumartesi calismamak, hafta ici 7den once isten cikamamak gibi durumlar cok yaygin. Hani calisasim var ama her seyimi ortaya koyarak değil. Yani aksam 9da eve gelip de hala laptoptan maillerimi cevaplamak istemiyorum. Ev isine bile tam adapte olamadim, cokerim.

Dugunde takilan takilarla balayidir, arabadir vs aldik. 10 12 bin tl kadar bir altin kaldi. Ustune cikma sansim yok.

Esim de o parayla sen bir seyler yap diyor. Ben o parayla bi is kurabilir miyim? Ne yapabilirim?

Kisaca sorum su, 10 12 bin tl sermaye ile ne isi yapilabilir? Aslinda esimle beraber yapabilecegimiz bir is istiyorum ama zor gibime geliyor.

Düşünüyorum dusunuyorum bir sey bulamiyorum.

Bi el ativerin bana ^-^

KOSGEB desteği alabilirsiniz ilgi ve becerinize göre, hem sermayeniz daha yüksek olur hem de eğitim alırsınız iş alanınızla ilgili .

Biraz riskli bir iş açıkcası.
Piyasa pek parlak değil ve herkes bir dikiş tutturma derdinde.
Ama ay dediğin çabuk geliyor. Kirası ,vergisi,stopajı vs derken.
gelir-gider dengesini ve müşteri portföyünü iyi hesaplamak lazım öncesinde.

Esim de ben de tekstildeyiz. Sizin dediginize ve bizim son care olarak gordugumuz plana gore sadece tekstil atolyesi devralabiliyoruz. Onda da ben cok mudahil olamayacagim. Makinadan falan anlamam pek.

Istanbuldayiz. Olabilir aslinda. Beraber yapabilecegimiz bir is.
10-12 bin tl'ye bir atolyeyi devralabileceğinizi sanmıyorum...anca kira vs. eder o para

eczane en guzelı aslında yenı mezun bırıyle anlasıp onunla bırlıkte bır ıs yapabılırsınız hem saatlerınız bellı olur hem ıs sahıbı olursunuz hemde meslek ogrenırsınız.yenı mezun olupda kendısıne ıs yerı acamayan bırsuru kısıvar

10-12 bin tl'ye bir atolyeyi devralabileceğinizi sanmıyorum...anca kira vs. eder o para

Yok tekstil atolyesini sifirdan kurmak zor ama devralmak gercekten kolay. Bide bodrum katlara falan kuruluyorlar 250 300 tl kiralari var. Esimin kuzeni 7 makineli kucuk atolyesini 6bine devretti geçen ay.

Yok tekstil atolyesini sifirdan kurmak zor ama devralmak gercekten kolay. Bide bodrum katlara falan kuruluyorlar 250 300 tl kiralari var. Esimin kuzeni 7 makineli kucuk atolyesini 6bine devretti geçen ay.

Kendi işinde daha çok çalışman gerekecek ki.
Hatta cumartesileri de akşama dek belki.
Yani dışarda çalışmanla aynı olacak.
dışarıda yine işini yapıp maaşını ay dedin mi alacaksın.Ama kendi işinde gelir gider ,alacak verecek,bilmem ne daha yoğun ve daha stresli.

Son düzenleme:
dükkan sahibi olmak daha zor erken kapatamazsın . güvenilir eleman bulman gerekcek ona maaş faalan

Elinizdeki para sermayeye yetmez, ancak kiralama ve kuruluş gibi masrafları karşılar. Ticaret için bu dönem uygun değil bence, ekonominin tepe taklak gittiği bir ortamda yeni girişimler tehlikeli
Ayrıca kendi işiniz olunca daha çok çalışacaksınız, bir iş yeri sahibi olmak son derece yıpratıcı bir şey
Paranız dursun kenarda şimdilik, bir işe girin bir müddet birikim yapın mevcut paranızı da arttırmış olursunuz, ileride Allah Kerim

eğer eliniz yatkınsa küçük bi dükkan kiralayıp hani şu bebek şekerleri, nikah,sünnet gibi şeyler için sipariş alıp bu şekilde yapabilirsiniz. yani bilmem anlatabildim mi ama kafam dağınık biraz bugün :KK14:

anladığım kadarıyla ev araba tamam ve herhangi bir borç yok , tuzunuz kuru bir nevi ve elinizde riske atabileceğiniz 12.000 TL var. bence hepsini bile kullanmanıza gerek kalmadan sanal mağazacılık yapabilirsiniz. yurt dışından ürün alıp internet üzerinden satabilirsiniz.

X