Benim elti sorunsalım. Nasıl başa çıkacağım ben bu kadınla...

Yani aslında bence başa çıkılamayacak, çokta sıkıntı yapılacak bi durum yok gibi..
Okudum hepsini kaçırmış olabilirim ama neden böyle davrandığına dair herhangi bir olayda yok belli ki sana karşı pek yakın olmak istemiyor.Hoşlanmıyor sanki. Hangi ortama girse kaçıyor ama söylediği bi sözde yok.
Sende öyle yap görmezden gel. Hani çok yakın biri olur neden bu kadar uzak bana karşı diye üzülürsün ama umuruma bile takmazdım senin yerinde olsam. Hem kayınvalidende senden yana.
Onunda kendi tercihi boşver. muhattap olma.

Sorun yapma bence, dış kapının dış mandalı.Görüşmezsin olur biter.Sana yakın olmak istediği zamanlarda da yüz verme , alma evine.Azcık canını sıkan şeyler olur ama diren.

canım takma kafana. bendede bir elti var köyden geldi ( kesinlikle yanlış anlaşılmasın aşağladığımda değil) istanbulu öğrenene kadar benimle acayip samimiydi nasıl ki çevre edindi etrafı öğrendi havalandı ben ondan büyüğüm saygısızın teki. allah herkesi bildiği gibi yapsın

( Çok uzun olmuş, okuyanında canı sağolsun okuyamayanında arkadaşlar)

Arkadaşlar ben yaklaşık 1 senelik evliyim. Eltimle ortaokul yaşlarından beri tanışıyoruz, çok samimi olmamakla birlikte arkadaştık. Gider gelirdik ayda yılda birkerede olsa, ama özellikle başbaşa görüşmüşlüğümüz yoktu aynı arkadaş gurubundaydık yani. Ozamanlarda sorunlu bi kızdı. Hep ailesinden falan dert yanardı. Sonra evlendi düğününe gittim altın bile taktım, hatta kına gecesi bizim yöremizde kızın arkadaşları kızla kalırlar, onun yanında hiçkimse kalmadı ben kaldım.

Sonra ben bu gurupla çok sık görüşemedim, okudum, çalıştım vs. ama bağlarımız tamamiyle kopmadı. Küçük biyerde oturduğumuz için hep duydum. Sürekli ailevi problemler yaşadı (güya), sağda solda hep kayınvalidelerini kayınpederini kayınlarını anlattı, olur olmaz herkese şikayet etti, hep ağlandı durdu. Sonra ben bu aileye nişanlanacağım zaman yine bisürü olayları vardı.kayınvalidemlerle küstü ne isteme merasimime geldi nede sözüme.Kocasınıda göndermedi. O, o sırada k.vnin üst katında oturuyordu oradan çıktı 2 sokak ötede kiraya taşındı.Kendi isteğiyle.Kv ile anlaşamadığı için. Aradan 2-3 ay sonra nişanım oldu oraya geldi soğuk soğuk, ama arayı düzeltmeye başladı. Ben onu kuaföre götürdüm.İlgilendim samimiyetle. Kınada düğünde hiçbirşey yok, düğün bitti bizim elti 90 derece döndü.

ben onların olduğu semte minibüs mesafesinde biyere taşındım, sonra denk geldiğimizde gördüğü yerde bana selam vermez, görmezden gelir, ortak arkadaşları evine davet eder beni çağırmaz, kocasıyla oldum olası sorunludur ama o dönem faceden mutluluk pozları dağıtır, kayınvalidemle canciğer kuzu sarması oldu, mesela kv nin dükkanında karşılaştık bigün ben daha 1-2 aylık evliydim annem kv ve ben varım. bu içeri girdi benim anneme selam verdi hal hatır sordu bana hiç bakmadı bile. ve bunun gibi birçok örnek...
Sonra durup dururken iyi oldu, bigün arkadaşları topladığında benide çağırdı, gittim bende. zaten aramızda geçen bişey yok, sorunlu bi yapısı olduğu için idare edeyim dedim. bikaç kere gittik geldik, benim evime 3 kere falan geldi bi tanesinde bayıldı öyle gitti, diğerlerindede ya beli ağrıdı ya başı... bi süre bu böyle gitti.

Ben 2 ay önce bunun boşaltalı 2 sene olduğu kv nin üst katına taşındım, ki o, o evi boşalttığında kv oturdu orada 1 seneden uzun bir süre. Sonra biz bazı özel sebeplerden dolayı (diğer konularımda var) oraya taşındık. Küçük bir semt burası, taşınacağımız duyulunca her duyan hayırlı olsuna geldi, yada gördükleri yerde iyi dileklerini sundular. Ne o nede eşi tek kelime etmedi, taşındım hayırlı olsunda demedi. Sonra kuzenimizin düğünü vardı, kınaya gittik, yan yana oturduk yüzüme bile bakmadı, konuşmadı lafıma laf vermedi.

Şimdide olaylar iyice büyüdü, en son patlak veren olay yeni evlenen çifti önce biz yemeğe aldık eltimlerde dahil herkesi çağırdık geldiler. Sonra o çağırdı, kayınvalidemleri yeni evlenen çifti ve ailesini, ama kayınvalideme demişki justmarried ve x (kocam) gelmesin. tabi bu durumda ne kv ne kp nede kayınlarım hiçbiri gitmedi. kaınvalidem üzüntüden sinirkrizi geçird kadıncağız.
Bende bu durumun üzerinde açık ve net söyledim eşimin ailesine, ''ben onun cahilliğine verdim, zaten normal yetişkin bi insan olarak görmediğim için onu, hoşgördüm idare ettim ama ben onun kocası değilim kayınvalidesi değilim ben ömrüm boyu onu idare edemem, bu saatten sonra benim onunla tüm hukukum bitmiştir. doğumuma bile istemem bundn sonra dedim'' herkeste hakverdi haliyle.

Sorun şu ki, hatun dur durak bilmiyor. Ben sesimi çıkartmadıkça, ben karşılık vermedikçe daha çok hırslanıyor olsa gerekki iyice alevleniyor. En son yine bi kına gecesinde geçen hafta sonu kendini kastıda kastı, surat bi karış, hatta bi yakınız neden oynamıyorsun bütün akrabalar pistte demiş, ''YAN YANA GELMEK İSTEMEDİĞİM İNSANLAR VAR, KOCAM KIZIYO'' demiş. Hatta baktı gördüki ben ön plandayım kınanın yarısında kayboldu. Ertesi gecede kayınvalideme laf sokmuşlar karıkoca, kadın ağlayarak çıktı salondan. Son olarak dün gece kocası yani kaynım bizim evin bahçesindeydi deposu var orda, benim eve girdiğimi gördü ben yukarı çıktım telefonla ortanca kaynıma bişeyler söylenmeye başladı ''siz anlamıyosunuz olayın boyutu başka yere kayıyo'' falan diye.Ama onunda karısından aşakalır tarafı yok.

Şimdi size sorum arkadaşlar, herkes zaten bunun normal bi kadın olmadığının bilincinde, beni telkin ediyor millet aman kızım cahil o boşverin kendi hayatlarını mahvediyorlar diye. Bende zaten hiç ilgilenmiyorum, hiçbi yaptığına karşılık vermiyorum. zaten ortada bişey yok ne onun bana bizzat söylediği nede benim ona yaptığım söylediğim bişey yok. herşey onun kurgularından türüyor ama bu kadın büyüttükçe büyütüyor. Cahil, dengesiz, psikolojik sorunları var önemsenecek biri değil diyorum ama ben hernekadar cevap vermesemde artık huzurumu kaçırıyorlar. Eşim geriliyor, haliyle banada yansıyor. Sen takma zaten herkes biliyomuş falan diceksiniz ama büyüttükçe büyütüyorlar olmayan bişeyi,daha nereye vardıracaklar bilmiyorum. Sizce bu durumda yapılabilecek bişey var mı arkadaşlar ne yapsamda bu kadının içindeki yangınını söndürsem...

Sen söndüremezsin onun içinde ki yangını canım...bir insan fesat olmayı görsün,ne yaparsan yap olmaz..duyma,görme ve konuşma:ssz:

Yani aslında bence başa çıkılamayacak, çokta sıkıntı yapılacak bi durum yok gibi..
Okudum hepsini kaçırmış olabilirim ama neden böyle davrandığına dair herhangi bir olayda yok belli ki sana karşı pek yakın olmak istemiyor.Hoşlanmıyor sanki. Hangi ortama girse kaçıyor ama söylediği bi sözde yok.
Sende öyle yap görmezden gel. Hani çok yakın biri olur neden bu kadar uzak bana karşı diye üzülürsün ama umuruma bile takmazdım senin yerinde olsam. Hem kayınvalidende senden yana.
Onunda kendi tercihi boşver. muhattap olma.

Yakın olmak istemiyor olsa sadece mesafe koyması yeterli değil mi? Siz sırf samimi olmak istemiyorsunuz diye aile yemeğinize gelmesinler mi dersiniz yoksa geldiklerinde mesafeli ve soğuk mu davranırsınız? Sonuçta bu bi aile yemeği.
Yada bir düğün yerinde ulu orta herkese belli mi edersiniz, bunun ki mesafe koymak değil küslük yaratmak.

valla tariflerine göre eltin borderlıne kısılık bozuklugu tasıyor gıbı. ne kadar uzak ne kadar umursamaz olursan o kadar ıyı derım. bı sure delırecek abartacaktır ama sen karsılık vermedıkce bıkar,,cok komık yaaa kadın.

Yakın olmak istemiyor olsa sadece mesafe koyması yeterli değil mi? Siz sırf samimi olmak istemiyorsunuz diye aile yemeğinize gelmesinler mi dersiniz yoksa geldiklerinde mesafeli ve soğuk mu davranırsınız? Sonuçta bu bi aile yemeği.
Yada bir düğün yerinde ulu orta herkese belli mi edersiniz, bunun ki mesafe koymak değil küslük yaratmak.

Tabiki yeterli ama bu şahıs abartmış artık.
Artık çağırsada gittmeyin, gelmek istesede kabul etmeyin. Mecburi görüştüğünüz ortamlardada görmezden gelen siz olun.
Çünkü davranışları dengesiz. Küçücük çocuklar gibi komik ve garip hareketleri var anladığım kadarıyla.
Bu konu hakkında konuşmaya bile değmez emin olun böyle bi kişiliğe sahip bir insandan ne bekliyosunuz ki?
Mesafe koymayıda aklınca böyle sanıyor galiba.. En güzeli önemsememek.

Konuşma,görüşme,duyma,senle yakın olmaya çalıştıgı dönemlerde asla taviz verme..en güzeli...

Ben onu 2 senedir idare ettim zaten edebileceğim kadar, cahilliğine verdim ki benden 1 yaş büyük. Ama bu yaptıkları artık yenilir yutulur cinsten değil. Bariz çirkeflik yatarıyor, ama karşılık bulamayınca dahada alevleniyor. Büyük konuşmak istemiyorum ama, bu saatten sonra hiçbir bağım kalmadı onunla, kurmamda. Ama işin kötüsü gitgide büyütüyorlar.

Artık çağırsada gittmeyin, gelmek istesede kabul etmeyin. Mecburi görüştüğünüz ortamlardada görmezden gelen siz olun.
Çünkü davranışları dengesiz. Küçücük çocuklar gibi komik ve garip hareketleri var anladığım kadarıyla.
Bu konu hakkında konuşmaya bile değmez emin olun böyle bi kişiliğe sahip bir insandan ne bekliyosunuz ki?

sizce kıskanıyor mu fesatlıktan yapıyor diyorlar ama...?

valla tariflerine göre eltin borderlıne kısılık bozuklugu tasıyor gıbı. ne kadar uzak ne kadar umursamaz olursan o kadar ıyı derım. bı sure delırecek abartacaktır ama sen karsılık vermedıkce bıkar,,cok komık yaaa kadın.

Bunlar benim 1 senede yaşadıklarımın özeti. Bide zavallı kayınvalidemi düşünün. Kadın 5 sene oturmuş onunla altlı üstlü, neler yaşamışlar. Ben korkudan taşınmakta nekadar tereddüt ettim ama maşallah allah nazarlardan saklasın diyim kv -kp ikiside heryerde benden nekadar memnun olduklarını dile getiriyorlarmış. Yani herkesin hayatını sorun haline getiriyor.

Gidermiyim allah korusun. Bu satten sonra hiçbir akrabalık bağım kalmadı benim onunla. ben idare ettim onu edebileceğim kadar ama banane ben onun kocasımıyım kaprislerini çekicem.
Onu alevlendiren benim davranışlarımda zaten. Onu görmezden gelişlerim. Çünkü ben hiçbişey yokmuş gibi davranıyorum, aynen dediğiniz gibi görmezden geliyorum, o var diye kendimide kasmıyorum. Ama o aksine ben iyi oldukça deliriyor, kendini kasıyor, etrafa belli ediyor, tabi o belli ettikçe insanlar onu ayıplıyor. Yani anlayacağınız kendi kendini batırıp beni yüceltiyor :)

Sorun yapma bence, dış kapının dış mandalı.Görüşmezsin olur biter.Sana yakın olmak istediği zamanlarda da yüz verme , alma evine.Azcık canını sıkan şeyler olur ama diren.

Aslında başlarda hiç canımı sıkmıyordu, aksine kıskanıyor diye hoşuma bile gidiyodu ama durdurak bilmiyor ki abarttıkça abartıyor. Bi sorunun varsa içinde halledersin yada küssen küssündür, bu artık sağda solda konuşuyor. İşin içine kocasını da karıştırıyor. Karşına alıp konuşulacak insanlar olsa konuşayım ama anlamicakları için hiç bulaşmıyorum. Ben a dicem o b dicek daha çok sinir olucam. Ama kocasını karıştırdığı için artık ailelerde karışacak diye korkuyorum. ki karışmaya başladı yani.

Aslında başlarda hiç canımı sıkmıyordu, aksine kıskanıyor diye hoşuma bile gidiyodu ama durdurak bilmiyor ki abarttıkça abartıyor. Bi sorunun varsa içinde halledersin yada küssen küssündür, bu artık sağda solda konuşuyor. İşin içine kocasını da karıştırıyor. Karşına alıp konuşulacak insanlar olsa konuşayım ama anlamicakları için hiç bulaşmıyorum. Ben a dicem o b dicek daha çok sinir olucam. Ama kocasını karıştırdığı için artık ailelerde karışacak diye korkuyorum. ki karışmaya başladı yani.
Sen hep ihtimalleri karşındaki insan sağlıklı gibi tartıyorsun; Derdi ne?, ne yaptım ki?, niye ellerle paylaşıyor...Ama önce karşındakiinn normal olmadığını kabullen.Onun kendisini "normale" göre ayarlamasını bekleme, sen ona göre kendini ayarla.Hakkıdna konuşma, soğuk ve mesafeli ol.Yarın bir gün kv. ve kp. ile araları düzeldiğinde, kimse de "aaa ama bak bizim küçük geline şöyle yapıldı böyle dendi" demez.Unutulursun.Sen tavrını koy.Ama asla kavgacı olma, kavga etme, kötü söz söyleme...

Canım bir de aklıma şu geldi, eltin belki sağlık problemi yaşıyordur.Yani bu yaptıkları kişiliği değil, hastalığıdır."beni kıskanıyor, fesat, kötü..."demek yerine hasta olduğunu üdşün.Yaptıklarına kızmak yerine "yazık" de geç.Ki düşünsene ne kadar mutsuz birisidir kend iiçinde de, dışardan böyelyse..

Allah yardımcın olsun canım.
Kv-kp senden memnun bu bile batıyordur ona.
Allah eltine hidayet versin nasıl mutsuz huzursuz bir hayatları vardır tahmin etmek bile istemiyorum.

Sen hep ihtimalleri karşındaki insan sağlıklı gibi tartıyorsun; Derdi ne?, ne yaptım ki?, niye ellerle paylaşıyor...Ama önce karşındakiinn normal olmadığını kabullen.Onun kendisini "normale" göre ayarlamasını bekleme, sen ona göre kendini ayarla.Hakkıdna konuşma, soğuk ve mesafeli ol.Yarın bir gün kv. ve kp. ile araları düzeldiğinde, kimse de "aaa ama bak bizim küçük geline şöyle yapıldı böyle dendi" demez.Unutulursun.Sen tavrını koy.Ama asla kavgacı olma, kavga etme, kötü söz söyleme...

Hasta olduğu konusunda kesinlikle hemfikiriz zaten.

Yokmuş gibi davranacaksınız..onun için hiçbişey yapmanıza gerek yok
Yok yere eşinizle de gerilmeyin
Hic idare edilecek tarafı bile yok hatunun
Bayağı gel git akıllı. .:26:uzak olsun sizden, kafaniz rahat olur. .

Back
X