• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim gibi bastan baslamayi isteyen var mi?

Neredeyse 2yillik evliyim. Esimi sevdim ve bircok zorluklarla evlendik. Nisanlandigimdan bero her seyi eksik yasadim. Yasamak istediklerimi, hissetmek istediklerimi esim hic yasatmadi.evlendigimizden beri her defasinda yasamak istediklerimi ve onun bunlari yapmadigini soyledim.esim de her seferinde hak verdi ve sozler verdi duzeltecegim diye.ama hic bir sonuc goremedim. Birkac ayda bir bu konu konusuldu ve hepnayni sozleri ve pismanliklari duydum esimden. Simdi yine ayni noktadayim.

Bir cocugumz var. Ben artk beklemekten biktim ve tukendim. Esimse yine pisman okdugunu soyluyor ve ozur diliyor ve telafi edecegini soyluyor.ama bu sefer gercekten inanmiyorm. Hic bir heycanm kalmadi 40yillik evli gibiyim. Simdi diyeceksiniz ki ee sonuc ne istiyosun bizdrn diye.. bilmem.. koniscak kimse bulamadm ve buraya yazdim. Aslinda tam olarak da anlatamadim. Neyse...

bende kafamda zamanı okadar çok geri alıp alıp ileri sarıyorumki anlatamam.

Ben de yaptim. Surekli ben yapmaktan sikayetciyim zaten.. ben nasil film hazirlayip izleyelim diyorsam o da diyebilmeli.suprizler sadece parayla olmuyor ki... parasi oldugunda da ayniydi benm esim. Bence o beni guzel seylere layik gormuyor.. tek sebep bu

bak ne dedm cnm bazı insanlar odun olarak doğar ama yemek masasıda olurlar yani eğitilebilirler onu eğitmek senin elinde yeterki sabret.ayrıca yukarıdaki arkadş kaçkoca yapıyordur demişya ben ona katılıyorum sen herkes süper %100 uyum içindemi zannediyorsun burda ne kocalar var foruma şöyle bir bak anlarsın en halde olduğunu,evet ben sana kesinlikle hak veriyorum ama pes etmede diyorum,ayrıca siz daha yeni evlisiniz 2 yıl kısa süre zaten adamın evlilik sektörüne alışması ancak bu kadar sürer bekle bakalım acele etme.O senin için birşeyler yapmıyorsa ve sen kendn için birşeyler yapılmasını istiyorsan sen yap kendn için birşeyler,sana yine kendmdn örnek vereym,benm doğum gnmdü 2 hafta önce eşim nöbetteydi hatırlamadığını düşündm ne çiçek ne hediye hiçbirşey gelmedi 1 gün önce evdeydi yine hiç oralı olmamıştı bende gittim kendime hediye aldım sonra çiçek siparişi verdm,o arada annemler teyzmler geldi onalrla kutladm d.gnümü.Ertesi akşam eşim 1 pasta almş 1 bukette gül doğm günümü kutluyor evet mutlu oldummu tabiki oldum almasaydı gerçektn unutmş olsaydı üzülürmüydüm evet üzülürdüm ama şuda bir gerçekti zannettiğim kadar mutlu olmadım onun hedyesi karşsında çünkü ben kendm için almştım hediye çiçek vs ben kendi kendimin doğm gününü kutlamıştım ona ihtiyacım yoktu.Sende aynısını yap çiçekmi istiyorsun git kendine al,hediyemi istiyotsun git al kendine ödüllendir bebeğini al yürüyüşe çık sevdiğin şeyleri kendn yap onu arama her anında,beklentin az olursa daha fazla mutlu olursun.Biz kadınalr bazen beklentilerimizi maksimum düzeyde tuttuğumuz için mutsuz olabiliyoruz

bak ne dedm cnm bazı insanlar odun olarak doğar ama yemek masasıda olurlar yani eğitilebilirler onu eğitmek senin elinde yeterki sabret.ayrıca yukarıdaki arkadş kaçkoca yapıyordur demişya ben ona katılıyorum sen herkes süper %100 uyum içindemi zannediyorsun burda ne kocalar var foruma şöyle bir bak anlarsın en halde olduğunu,evet ben sana kesinlikle hak veriyorum ama pes etmede diyorum,ayrıca siz daha yeni evlisiniz 2 yıl kısa süre zaten adamın evlilik sektörüne alışması ancak bu kadar sürer bekle bakalım acele etme.O senin için birşeyler yapmıyorsa ve sen kendn için birşeyler yapılmasını istiyorsan sen yap kendn için birşeyler,sana yine kendmdn örnek vereym,benm doğum gnmdü 2 hafta önce eşim nöbetteydi hatırlamadığını düşündm ne çiçek ne hediye hiçbirşey gelmedi 1 gün önce evdeydi yine hiç oralı olmamıştı bende gittim kendime hediye aldım sonra çiçek siparişi verdm,o arada annemler teyzmler geldi onalrla kutladm d.gnümü.Ertesi akşam eşim 1 pasta almş 1 bukette gül doğm günümü kutluyor evet mutlu oldummu tabiki oldum almasaydı gerçektn unutmş olsaydı üzülürmüydüm evet üzülürdüm ama şuda bir gerçekti zannettiğim kadar mutlu olmadım onun hedyesi karşsında çünkü ben kendm için almştım hediye çiçek vs ben kendi kendimin doğm gününü kutlamıştım ona ihtiyacım yoktu.Sende aynısını yap çiçekmi istiyorsun git kendine al,hediyemi istiyotsun git al kendine ödüllendir bebeğini al yürüyüşe çık sevdiğin şeyleri kendn yap onu arama her anında,beklentin az olursa daha fazla mutlu olursun.Biz kadınalr bazen beklentilerimizi maksimum düzeyde tuttuğumuz için mutsuz olabiliyoruz

Ben kendi kendimi mutlu ediceksem onun yanimda ne isi var ki? Dediginizi yapicam.kendime cicek alicam. Ama esimin canini yakmak icin.

Ben kendi kendimi mutlu ediceksem onun yanimda ne isi var ki? Dediginizi yapicam.kendime cicek alicam. Ama esimin canini yakmak icin.

Onun sadece seni mutlu etmek için yanında olmadığını zamanla anlicaksn yani zaman zamans eni mutsuz edicek evet ama sen bazen bundn bile keyf alıcksn ama bunun için daha uzun yıllar lazım ben şuan öyleym mesela eşimle tartışıyoruz bazen kavga ediyoruz kızıyorum yani kötü anlarımız oluyor ama baştaki gibi takılmıyorum o hayatımın demrtaşı ben onu seviyorum o beni ben onsuz yapamamki mutsuzda etse genele bakıyorum beni gerçekten seven bir kocam var ve bunu her fırsatta söyleyen,bu benm mutlu olmam için bir sebep diğerleri teferruat senin içinde öyle olsun bence önemli olan sevgi gerisi teferruat,evet o detaylar olsa çok iyi olur ama olmuyorsada yıkmaya atmaya değermi,sabredicksn beklicksn.Çiçeüegelince evet al ve ona de ki sen almadın ben aldım buna ihtiyacım vardı birinin beni önemsemesine sen önemsemedn beni ben kendimi önemsedm de.Üzülücktr emin ol.

o zaman o seni düşünene kadar yani bu üzüntüsünü sadece sözle değil pratiğe dökene kadar mesafeyi koy ki anlasın senin için de zor olur aynı evde küs kalmak. Ama sonuc almak ıcın bı süre daha dene bakalım.
Bencede arkadasin yazdıklarına katılıyorum ve başlığın bana okadar uygunki...baştan yaşamak isterdim tüm hayatımı..egitimimi, iliskileri,arkadaşları iş hayatımı,hepsni...

Onun sadece seni mutlu etmek için yanında olmadığını zamanla anlicaksn yani zaman zamans eni mutsuz edicek evet ama sen bazen bundn bile keyf alıcksn ama bunun için daha uzun yıllar lazım ben şuan öyleym mesela eşimle tartışıyoruz bazen kavga ediyoruz kızıyorum yani kötü anlarımız oluyor ama baştaki gibi takılmıyorum o hayatımın demrtaşı ben onu seviyorum o beni ben onsuz yapamamki mutsuzda etse genele bakıyorum beni gerçekten seven bir kocam var ve bunu her fırsatta söyleyen,bu benm mutlu olmam için bir sebep diğerleri teferruat senin içinde öyle olsun bence önemli olan sevgi gerisi teferruat,evet o detaylar olsa çok iyi olur ama olmuyorsada yıkmaya atmaya değermi,sabredicksn beklicksn.Çiçeüegelince evet al ve ona de ki sen almadın ben aldım buna ihtiyacım vardı birinin beni önemsemesine sen önemsemedn beni ben kendimi önemsedm de.Üzülücktr emin ol.

Uzmek degil ki amacm. Istesem bunu yaparm.ama ben duzelecegine ihtimal vermiyorum. Ben bu duruma alisicam.

Ben de onemsemedim.zaten bu yuzden en bastan yasanak istyrm. Dediniz ya uzun zaman lazim. Iste ben o uzun zamani yasamisim gibi davrandim ve evliligimin ilk aylarinda yillik bir evlilik gibi gordum evliligimi ve sevgi onemli dedim hep. Ama smdi de kiziyorm kendime.neden boyle yaptim diye.ben boyle davrannca o da hic onemsemedi. Ben kendimi onemsetyirmedim ki dusundutturmedim ki.pismanligim bu.keske en bastan yasasamda eksikleri tamamlayarak devam etsem. Cunku ilk evlendogmzde eve cicekle gelmesiyle simdi gelmesi arasinda fark var. Heycan yok.. ya da disari bir sinemaya gitmek icin bile ayni. Onceden aklimiza eseni yapabilcek durumdaydik.ama simdi cocugumuz var ve bu yuzden sinirli hayatimz.simdi gidrcekken masraf olmasn cock var, cocugu nasil birakicaz bunlar var..

Bencede arkadasin yazdıklarına katılıyorum ve başlığın bana okadar uygunki...baştan yaşamak isterdim tüm hayatımı..egitimimi, iliskileri,arkadaşları iş hayatımı,hepsni...

Evet her seyi en bastan yasamak isterdim. Hep pismanliklarim var. Kendime deger vermemisim hic. Iyi ki yapmisim dedigim seyler de var ama yine de keske en bastan yasayabilseydim hayatimi.. 5sene oncesine geri donebilseydim keske.

Nasıl bir hayat istediğini ondan neler beklediğini açık açık konuştunmu bilmiyorum ,aslında bazen evliliklerde iletişimsizlik olduğu için kavgalar çıkabiliyor

Nasıl bir hayat istediğini ondan neler beklediğini açık açık konuştunmu bilmiyorum ,aslında bazen evliliklerde iletişimsizlik olduğu için kavgalar çıkabiliyor

Evet hem de defalarca .. soyledim anlattm ne istedigmi ayrintisiyla.tamm dedi ozur diledi. Haklisin duzelticem dedi. Aradan birkac ay gecti ve ben yine ayni seylerden rahatsizligimi dile getirdim.yine duzelmedi birkac ay sonra tekrar ayni seyler... kisir dongu... simdi de ayni konu.

Back
X