• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim gibi bir kadın daha var mı?

değişebilirsin diyen arkadaşlara şunu sormak istiyorum;bir insan ne kadar süre olmadığı gibi davranabiliri sizce? evi insanın en rahat edeceği yerdir,siz en rahat edeceğiniz yerdede başkasının istediği kılığa bürünmek zorunda kalırsanız bu sizde bir birikime neden olur ve sürekli siz birini tolere eden kişi durumuna düşersiniz..fark etmeden gerilirsiniz..yülenirsiniz..

öyle demeyin arkadaşlar yaa...benim eşimde bana der durur erkek gibisin diye..oysaki normalde çok kibar çıtı pıtı olduğum söylenir hep..eşim eleştirmeye bayılır ama güzel söz isteyince e güzelsin zaten der geçiştirir...yani binlerce eleştiriye gelince bülbül olur ama güzel söze gelince yok..e sende kendine bak derseniz,saçına evde fönsüz gezmpeyen hafif makyaj yapıp güzel giyinmeyi seven biriyim ama gelin görünki eşim bu defada bana der ki,hayırdır yüzünü boya badana yapmışsınkafamçokkarıştı

giyinmem eşofmanlrla karşılarım der ki;bunlarla yatmıştın galibakafamçokkarıştı

sevinçle cilveli karşılarım bu defa;hayırdır çok neşelisin...:1shok:

kısacası bazı adamlara ya:1shok:ranmak pekkte imkanlı değil..e şimdi ne mi yapıyorum..amaaaan diyorum ona geç geç içeri senin dilin pabuç zaten sen ölsen dilin gezer meydanda..kaydirigubbakcemile3

anlıyacağınız yoruldum usandım halden hale girmekten..bende canım nasıl istedi öle yapıyorum..yoksa bu adam beni kişiliğimden eder vallahi...

anladığım kadarıyla sizin evde bu sorun değil.
aslında eşini takmayarak en güzelini yapmışsın,afrodit gelse eleştirecek seninki belli,adamın huyu bu..
ayrıca senin özgüvenin tam.kendini bilen bir kadınsın.
bir zamanlar bu konu ile ilgili sorunun olmuşsa da aşmışsın artık..

ya canım tamam, eşin haklı olabilir kim ister hemcinsi gibi biriyle beraber yaşamak, aynı yatağa baş koymak.. ama çok merak ediyorum eşin nasıl çok mu yakışıklı ya da çok mu bakımlı ?
bazen erkekler aynaya bakmadan sadece eşlerini eleştirmeye bayılıyolar, kendileri sanki çok süperler! ayrıca aklı nerdeymiş evlenmeden önce? insanın iç güzelliğini görmeden dışına yapılan hakaretlere tahammül edemiyorum:oklava:

fenaliklar geciriyom su an. ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yedi aylik hamile gibiyim karnim oyle siski kocaman gobegim var pedikurum berbat agda yapmak icimden gelmiyor en onemlisi cok sismanim annem dedi doktora gorun yag bagladi her yanin
esim ise bundan boyle spor inan zayiflaman icin degil sagligin icin diyor
benim esimde ne kadar berbat pasakli sisman olursam olayim biraz surat astigimda hemen iltifata baslar havadan iltifatla sisirir beni
yamyamlarin eline dussek onun kemiklerinden silah benide kislik erzak olarak saklarlardi

teacher81 yazılarını baştan sonra okudum sana hak veriyorum, erkeklerin doyumsuz olduğu su götürmez bi gerçek; fakat sende bunun arkasına sığınıyorsun. Özgüven sorunu var kesinlikle, ben makyajda yapsam, süslü püslü giyinsemde eşim bana iltifat etmiycek diye düşünüyorsun bunu yaşamışsın da ve gururun kırılmış. Bu değişiklierin hiç bi işe yaramıycağını düşünüyorsun ve bu seni korkutuyor.

Canım önce eşin için değil kendin için yap... Onun için yaptığında vazgeçersin, ayrıca sen güzelsin onun seni beğenmesini bekleme. Piskoloğa gitmek iyi bir çözüm bunun dışında "kendine güven ve ego artırıcı telkinler" dinleyebilirsin bir ayda sende çok şey değiştiricek özellikle bu düşünceni engelliycek. Kırmızı rugan bir ayakkabı spor pantolonun altında hangi kadına yakışmaz ki ? Eminim sanada çok yakışıcak, hayalini kurduğun sana yakın bir topuklu ayakkabıyı al ve evin içinde giy, kendine bak sen beğen önce eşin değil, sen beğenirsen sorun değil, Makyaj konusuna gelince bende makyajı kendime hiç yakıştırmıyodum bir allık sürdüğümde, göz kalemi sürdüğümde kendimi çok itici buluyodum. Erkek arkadaşımsa sürekli makyaj yap diyip duruyodu ki ben makyaj konusunda özürlü gibiyim :) Pek beceremem yani. Neyse sana en çok yakışcak saç rengini bulmaya koyul sonrada yüzüne göre bi saç kesimi :) . hım bu arada benim hikayemde burda bitmedi :) çok makyajı sevmiyorum diyodum, aslında bu bahanemdi bana hiç yakışmıyodu ben öyle düşünyodum, sonra gittim kendime en çok yakışıcak renkleri aradım göz kalemini sürmenin tek yolu değil bir çok yolu olduğunu öğrendim şimdi hafif bir allık, kendime yakıştırdığım göz kalemi rimel ve ruj havamı çok değiştiriyor topuklu ayakkabıyıda geçemiycem, her kadına başka bir hava katıyor çünkü sana katıcağından eminim. Bütün bunları yaparken eşinin ne söylediğini önemseme lütfen sen nasıl hissediyosun önemli olan bu. Cilveli olmaya gelince kendine gerçekten güvendiğinde hepsi kendiliğinden gelicek, insanın kendisini nasıl hissettiğiyle alakalı bi durum. Bu konudada sana yardımcı olmak isterim gerçekten aynısı olmasada benzer şeyleri yaşadım ve ne hissettiğini ne yaşadığını çok iyi anlıyorum :) Sevgiler.a.s.

bende şimdi sana hak verdim.

cilve yeteneği her kızda potansiyel olarak var bence,ve cilve yapılmaz yaptırılır ,

benim bi sevgilim vardı,hani şu salon beyfendisi,kütüphaneden çıkmayan tiplerden,aman salak salak konuşmayayım diye çocukla muhabbet edemezdim doğru düzgün,sinemaya götürürdü diyelim,ben sanırdımki yakınlaşmak için çağırıyor,ne bir el tutar ne bir yaslanır,akşama kadar benle filmin konusunu,oyuncuları,oyuncuların aldığı ödülleri bilmemnerelerini tartışırdı,yada saçını kestiriyosun,insan bi öper canım çok tatlı olmuşsun der,bu bana ''sıhhatler olsun'' diyodu,

böyle adama da cilve yapılmaz ki,

ama şimdiki sevgilim öyle değil,yeni bir ruj sürerim,''hele gel bi kalite kontrol yapayım'' der,''yanağında bişey var'' der,elini uzatır makas alır,gel de bu adama cilve yapma:kedi:

günaydın arkadaşlar..sabah sabah canım sıkıldı yazmak istedim işte..eşimle konuşamadığımı size yazıyorum..dediğiniz gibi belkide çok kapalı biriyim ,sorun eşşimde eğil bende sanırım konuşmayan benim sanırım..aşık olan cilve yapar gibi yorumlarınızı okudumda size katılmıyorum,ben eşimi yakışlıklı buluyorum ve aşığım ona..sabah sabah niye canım sıkıldı yazayım istedim ,değerli yorumlarınızı bekliyorum.bana sen haksızsın,alıngansın dalan demenizi çok isterim çünki kalbim kırık fakat bunu eşim bilmiyor yine söyleyemedim..gelelim konuya..bu sabah eşim bebeğimize bakıp" şuna bak nekadar güzel tatlı bir bebek,kime benzemiş bu ya,anası babası güzel değilki," dedi...bebeğimizi eşime benzetiyorlar buarada..herneyse ,eşime ben de dedimki "ne yani biz çirkiniz mi demek istiyorsun," dedim.o da "ben kendimi yakışıklı bulmuyorum,bana niye benzetiyorlar bu bebişi" dedi..ben bu konuşmalarından şunu anladım..bebeğimiz çok güzel ,annesi yani-ben- güzel değil ,bebek kime benzemiş diye şaşırıyor eşim..siz olsanız kırılmazmısınız arkadaşlar..ya ben çok güzel değilim biliyorum ,ama çirkin de değilim,beni güzel bulan başka erkekler olmuş bana teklif etmişlerdi ama ben eşimin güzel olduğumu düşündüğünü sanmıyorum,nitekim bu şekildeki konuşmalarıyla da belli ediyor ne düşündüğünü..buna benzer benim güzel olmadığımı vurgulayan şeyler söylüyor.sonra ben küsünce sen de çok alıngansn diyor..ben alınganmıyım yoksa o benden memnun deilmi anlayamadım.eşimle ilk tanışmamızda ,çok güzellik aramadığını önemli olanın huzur olduğunu söylemişti.haliyle bende onun her dediğini yerine getiriyorum huzuru buldu fakat beni güzel bulmuyor ben böyle düşünüyorum..ama zamanla beni kadın yerine koymayacak diye düşünüyorum..bu beni üzüyor,ben onu yakışıklı buluyorum ve aşığım fakat bu gidişle bende ondan soğuyacağım

bence anahtar cümle bu
adam en başta, daha yeni tanıştığınızda söylemiş zaten
ama insan bazen satır aralarında ne demek istediğini okuyamıyor işte.
benim kuzenime adamın biri "benim için güzellik önemli değil, eşimin çalışıyor olması önemli" demişti
yani "seni güzel bulmuyorum ama çalışıyor olman yeterli" demek istiyordu
elbette kuzenim bir daha görüşmedi
senin eşin de kusura bakma ama tam bir "hödüklük" yapmış. :oklava:

Kesinlikle eşin haklı....
Ben nasıl ki karşımda fingir f
ngir bir koca istemezsem erkekler de karşısında erkek gibi bir kadın istemez...
Makyaj sadece düğüne giderken yapılmaz... Düğüne giderken yapılan makyajla günlük makyaj farklıdır.... Birinde simli ışıltılı farlar kullanırsın dğerinde pastel tonlar...

Sem kadın gibi olmak stemiyormuşsun, kadın gibi olanları yapmacık ve saçma buluyormuşsun??? Ben de kadınlığını gizleyenleri yapmacık buluyorum, ve komik buluyorum...
Kadınsııktan kastınız ne yapmacık bulduğunuz ne???
Hefaim kırmızı ruj sürüp mini eteklerle bacak bacak üstüne atıp etrafına şuh güücükler atanları kastediyorsanız onlar sadece filimlerde var....

Kadın olmak bu değildir.... Kadın olmak güzel giyinmektir, temiz giyinmek değil yerine göre giyinmektir, kendine bakmaktır. Neden saçını arkadan topluyorsun?? Katlı bir kesim ve salık saçla kendini daha baımlı hissedesin, eşin de seni daha hoş görür, çevrendekiler de... Bu yapmacıklık değildir.. Aksine saçı arkadan toplayıp çıkmak bence tembeliktir.. ben sadece saçım kiriyse o akşam duş alamadısam toplarım ki saçımın kirli olduğu belli olmasın diye...

Ben erkek olsam eve geldiğimde eşimin pijamalarıyla laylaylom oturmasını istemem, bu erkeklerin doyumsuzluğu ile ilgili değil... Ben bir kadın olarak da eşimin kendine bakmasını isterim....

Siz bence çok kapatmışsınız kendinizi... Öğrenciler tabi ki tırnaklarını uzatmaycak.. Ama siz uzatabilirsiniz, malum siz öğrenci değilsiniz....

Bence siz kadın olmak istemiyor flan değilsinz, sadece kadın olmanın getireceği emeğe üşeniyorsunuz....
Saçınızı toplamasanız hergün duş alıp fön çekmeniz gerekecek, tırnalarınızı uzatsanız manikür gerekecek oje sürüp silmek gerekecek... Makyaj yapmaya kalksanız hadi makyajı yaptınız akşam onu temizlemeniz gerekecek..
Yok en iyisimi siz hiçbirini yapmayın... Eşiniz de uzaklaşsın sizden... Ama hata sizde değil, o da doyumsuz olmasaymış....
Gerçekten üzülüyorum böyle hemcinslerimi duyunca...
Eşiniz için değil kendinz için bakımlı olun.... Ben temiz ütülü kıyafet giyiyorum demekle olmuyor sadece...
Demekki eşinize kadınsılığınızı hissettiremiyorsunuz... Ve bu da sizin hatanız... Ya sağlıklı bir evlilik için biraz daha eşinize kendinizi kadın gibi hissettireceksiniz..
Yada kocacım ben kadın olmayı sevmiyorum, biz ayn evde iki asker arkadaşı gibi erkek erkeğe takılalım diyceksiniz....

:içelim:

günaydın arkadaşlar..sabah sabah canım sıkıldı yazmak istedim işte..eşimle konuşamadığımı size yazıyorum..dediğiniz gibi belkide çok kapalı biriyim ,sorun eşşimde eğil bende sanırım konuşmayan benim sanırım..aşık olan cilve yapar gibi yorumlarınızı okudumda size katılmıyorum,ben eşimi yakışlıklı buluyorum ve aşığım ona..sabah sabah niye canım sıkıldı yazayım istedim ,değerli yorumlarınızı bekliyorum.bana sen haksızsın,alıngansın dalan demenizi çok isterim çünki kalbim kırık fakat bunu eşim bilmiyor yine söyleyemedim..gelelim konuya..bu sabah eşim bebeğimize bakıp" şuna bak nekadar güzel tatlı bir bebek,kime benzemiş bu ya,anası babası güzel değilki," dedi...bebeğimizi eşime benzetiyorlar buarada..herneyse ,eşime ben de dedimki "ne yani biz çirkiniz mi demek istiyorsun," dedim.o da "ben kendimi yakışıklı bulmuyorum,bana niye benzetiyorlar bu bebişi" dedi..ben bu konuşmalarından şunu anladım..bebeğimiz çok güzel ,annesi yani-ben- güzel değil ,bebek kime benzemiş diye şaşırıyor eşim..siz olsanız kırılmazmısınız arkadaşlar..ya ben çok güzel değilim biliyorum ,ama çirkin de değilim,beni güzel bulan başka erkekler olmuş bana teklif etmişlerdi ama ben eşimin güzel olduğumu düşündüğünü sanmıyorum,nitekim bu şekildeki konuşmalarıyla da belli ediyor ne düşündüğünü..buna benzer benim güzel olmadığımı vurgulayan şeyler söylüyor.sonra ben küsünce sen de çok alıngansn diyor..ben alınganmıyım yoksa o benden memnun deilmi anlayamadım.eşimle ilk tanışmamızda ,çok güzellik aramadığını önemli olanın huzur olduğunu söylemişti.haliyle bende onun her dediğini yerine getiriyorum huzuru buldu fakat beni güzel bulmuyor ben böyle düşünüyorum..ama zamanla beni kadın yerine koymayacak diye düşünüyorum..bu beni üzüyor,ben onu yakışıklı buluyorum ve aşığım fakat bu gidişle bende ondan soğuyacağım

Ne kabalık ya rabbim :1rolleyes:

Böyle yaparak hem seni üzmeyi hem de zaten zayıf olan özgüvenini kaybettirmeyi iyi başarıyor doğrusu.

Umarım şu hatalarının en kısa zamanda farkına vararak gül gibi karısı senin kıymetini anlamaya başlar :delphin:

ya canım eleştirmiş olmak istemem ama sen hem kendin kadınsılıktan hoşlanmadığını söylüyorsun; hem de eşinin seni kadınsı bulmadığını söylüyorsun...
öncelikle bu misyonu sen kendin kabullenmemişsin ki eşinin şartsız koşulsuz kabul etmesini beklemen de yanlış bence. eşinin güzellik önemli değil sadece huzur istiyorum laflarını da bence unut her erkek için önemlidir karısının kendine bakması...o yüzden zor da gelse değişmek zorundasın çünkü normal olan zaten senin kadınsı olman çünkü sen bi kadınsın canım...
ben pek eşinde bi kabahat göremedim açıcası.alınacak bişi de sölememiş gibi.o da sana ben kendimi yakışıklı bulmuyorum dediğine göre belki o da senden yakışıklı olduğunu söylemeni bekliyordur canım? erkekler takmıyormuş gibi görünüyorlar ama malesef kadınlar kadar ihtiyacı var egolarının böyle şeyleri duymaya. sonuçta onlar insan :)

merhaba teacher81
öncelikle gerçek şu ki biz bayanların hepimizin bir dönüm noktası kendini keşfetme zamanı olduğunu düşünüyorum. kimisi erkenden kendini bulur kimisi ise daha geç
yazdıklarınızdan gördüğüm kadarayla psikolojiniz bozulmaya herşeyden kırılmaya belki bir parça daha büyütmeye başlamışsınız... bunu aşacaksınız ama. aşabilirsiniz demiyorum. aşacaksınız!
lütfen güvenin kendinize...

bir insanın yapacağı en büyük hata kendine yapacağı en büyük kötülük nedir diye sorarsanız eğer benim cevabım şu olur "kişinin kendini sabitlemesi herşeyi olduğu gibi kabullenmesi evet ben buyum, bu kadar yapabiliyorum demesi" hiçte böyle birşey yok eşiniz bazı konularda haklı ki bu konu sizi üzmek yerine sevindirmeli çünkü dürüstce sizden beklentilerini dile getiriyo başka kadınlarda değil sizde bunu istiyor. sizin mantığınız ise ben evlenmeden öncede böyleydim ozaman beni almasaydı ne kadar büyük bir yanılgı bu... bence kendinizi keşfetmeye gerek yaşınızı gerek güzelliğinizi ve dişiliğinizi meydana çıkarmanın tam zamanı.

çocukken bir programda bahsi geçen söz hayatımı büyük oranda değiştirdi (sanırım kitap gibi birşeydi) söz ise şunun gibi birşedi "bir fön makinesi kadının hayatını değiştirebilir" burdan demek istediğim saçınıza fön çekin değil. umarım anlatabilmişimdir.

sevgiler...

ya arkadaşlar anlamadığım bir nokta var cilve kendine bakmak mı?
süslenmek mi?
tamam kadın dediğin bakımlı olmalı ama bu cilveli kadın etmez insanı.
Bence cilve harekette olur, dilde olur.
kırıta kırıta gezmek, konuşurken ağzına baktırmaktır bence.
bebek gibi konuşanlar kendini cilveli sanmasın ama.
bakımla güzellikle iş bitmiyo tamam bağlayıcıdır ama herşey değildir.

Benim eşimde cilveli olmadığımdan şikayetçi
Kızımız olursa o yetiştirecekmiş cilveli olacakmış çocuk.
Şimdiye dek hemen her insandan beğeni bakışları almışımdır.
Geçmişte mankenlikte yaptım boyum fiziğim yüzüm yerindedir
ama yinede bu beni cilveli yada seksi yapmadı.

Yani canım merak etme yalnız değilsin eşimde hiçbirzaman beni cilveli bulmadı
bulmayacakta, dediğin gibi seksi kıyafetlerde alsam iöçindeki odunu yumuşatamıyo
zaten içinde de rahat olamıyosun
cilve yapayım derken saçma sapan hareketlerle komik durma düştüğünde çabası.
Boşver yapma.çok istiyosa o cilve yapsın sana

o da sana ben kendimi yakışıklı bulmuyorum dediğine göre belki o da senden yakışıklı olduğunu söylemeni bekliyordur canım? erkekler takmıyormuş gibi görünüyorlar ama malesef kadınlar kadar ihtiyacı var egolarının böyle şeyleri duymaya. sonuçta onlar insan :)

merhaba teacher81
öncelikle gerçek şu ki biz bayanların hepimizin bir dönüm noktası kendini keşfetme zamanı olduğunu düşünüyorum. kimisi erkenden kendini bulur kimisi ise daha geç

süslenmek mi?

valla son yorumlar süper
:hulya:

süslenmek mi?

Benim eşimde cilveli olmadığımdan şikayetçi
Kızımız olursa o yetiştirecekmiş cilveli olacakmış çocuk.
Şimdiye dek hemen her insandan beğeni bakışları almışımdır.

Yani canım merak etme yalnız değilsin eşimde hiçbirzaman beni cilveli bulmadı
bulmayacakta, dediğin gibi seksi kıyafetlerde alsam iöçindeki odunu yumuşatamıyo
zaten içinde de rahat olamıyosun
cilve yapayım derken saçma sapan hareketlerle komik durma düştüğünde çabası.
Boşver yapma.çok istiyosa o cilve yapsın sana

Bu arkadaşıma hak verdim bu yorumunda ...buyrunnnnnnnnn

Cilve kadının silahlarından biridir bence :delphin: kullanmayı bilirsen tabi .

Erkeğine karşı nazlanma,kırıtma,erkeğinle oyun oynamaktır bence cilve.

Kıyafetle saçla bakımla olcak iş de değildir tamam etkisi muhakkak vardır yok değil ama tamamen bunlara bağlı değildir.

Bu arkadaşıma hak verdim bu yorumunda ...buyrunnnnnnnnn

Cilve kadının silahlarından biridir bence :delphin: kullanmayı bilirsen tabi .

Erkeğine karşı nazlanma,kırıtma,erkeğinle oyun oynamaktır bence cilve.

Kıyafetle saçla bakımla olcak iş de değildir tamam etkisi muhakkak vardır yok değil ama tamamen bunlara bağlı değildir.

Kızlar tama bu konuda hem fikiriz anladım ''cilvesiz hatun şekersiz tatlıya benzer'' boshayallersmile
Kadın dediğin bana görede biraz kocasının yüreğini hoplatabilmeli ama bu illaki seksi kıyafetler yada saç makyajla olmazz a.s Yani senin evdeki o dağanık pijamalı saç baş biryerde halin senin tek bir sözün, ses tonun yada dokunuşunla adamı deli edebilir kaydirigubbakcemile Ben cilvesiz kadın olacağına inanmıyorum aga bizim kanımızda var bu genlerimizde :lepi: Ama karşımızda ki adamın davranışları ile orantılı olabilir, yani kocan mobilyanın hammaddesi ise seni heyecanlandırmak için yaptığı tek şey tv karşısına geçip göbeğini kaşımaksa.. kusura bakmayın ama o kadın ne kadar cilveli olabilir ki :mymeka:

son yorumlar yerinde olmuş ama cilve sadece kadına mal edilmemeli bence..

şahsen ben bir bayan olarak cilvesiz bir erkekle yapamam.

cilve bir noktada sempatik olmak,maymuna dönmeden tonlama ve vurgularla mesaj vermek,jest ve mimiklerde kesin ve kaba çizgilerden ziyade yumuşacık pamuk gibi olabilmek,karşı tarafa bazen arzulandığı,bazen çok sevildiği, bazen bir bebek gibi değer gördüğü mesajını kelimelerle net bir şekilde ifade etmeden anlatabilmektir..

hangimiz isteriz ki kocamız,sevgilimiz bizimle bayan iş arkadasıyla konusur gibi konuşsun?

teacher belki de eşin özel oldugunu hissetmek istiyordur.belki de bunu bakışlarınla,jest ve mimiklerinle renkli bir biçimde yapmanı bekliyordur..

tatlım aslında eşin seni kırmaya değil mesaj vermeye çalışıyor, anla diye imalarda bulunuyor, olmuyor biraz daha açık konuşmaya çalışıyor. ama sende anla artık yoksa geç olabilir. nolur ama nolur beni yanlış anlama seninle ilgili değil ama şöyle bir tabir var 'ben karımı seviyorum ama sevgilime aşığım' bunu da ilk eşim söylemişti bana erkeklerin bu ruh hallerini anlatmak için, kanım donmuştu. ama düşündükçe anlaşılıyor, erkek evdeki huzurunu, ocakta tüten yemeğini, çocuğunun annesini sever ama yetmez, o şuh, o tatlı dilli işveli k....'a aşık olur. diyceğim o ki kendinle ilgilen, değişiklikler yap, saçının rengini değiştir mesela, hafif makyajını yap, tarzını ufak ufak değişitir. ben de mesela evdeyim ama hergün eşim gelmeden duşumu alıp hafif makyajımı yapıyorum, üzerimdekilerde düzgün oluyor ama tabi bunları çok isteyerek yapıyorum.

sonuçta eşin bunu dile getiriyor, kayıtsız kalamazsın, yoksa bakımlılara özenebilir, bu tvden bir karakter bile olabilir.

allahım ne erkekler var yaparsınbi kabahat yapmazsın bi .illa ferhunde ,bihter gibimi olmak lazım. evt içten gelen bişeydir o madem öyle istiyor szde yapın saçınızı boyatın

Back
X