- 27 Nisan 2018
- 1.105
- 2.287
- 48
- Konu Sahibi hayalgemisii
-
Kimseyi kirmayacagim diye susma. Hak edene hakettigi lafı soyle. Ha seni kirmamaya özen gösteren insanlar vardır onlara karşı sen de özenli ol. Dişe diş göze gozEvet bende bunu ogrendm iyilik yaramiyor ama cidden vallahi sasirdim nasil davranacagimi insanlar kotu ve acimasiz ben ise yapayanlizim
Merhaba hepinize 4 saat once kotu bir olay yasadim bir tane bile arkadasim olmadigi icin buraya yazip icimin ferahlayabilecegini dusundum.21 yasina yeni girdim ozet gececek olursam lisede ve oncesinde hep akran zorbaligi yasadim bunu en agir brn yasamisimdir diye dusunuyorum cunku cok icine kapanik biriydim canlari sikilinca havali kizlardan tokat yiyen her denileni yapan erkekler tarafindanda hunharca dalga gecilen ve yapilanlar karsisinda asla ses edemeyen biriydim.Ne yazik ki ailemdede kimse deger vermiyor.Gecen hafta ablamin bir arkadasina iftara gitmistik yarin ablam yine davetli diger ablam ile birlikte gidecekler beni niye goturmuyorsunuz dedim cevap suydu cok safsin insanlarin onunde sacmaliyorsun ve yarin o kadinda davetli o sana gulecek gelmeni hic istemiyorum dedi bana bunu bir kez daha yapmisti bana hic deger vermiyorlar ben gercekten cok iyi niyetli kalbi temiz biriyim insanlara nasil davranacagimi sasirdim artik.O kadar kalbim kirildi ki paramparca oldum ben kimseye kotuluk etmedim hareketlerimdede anormallik goremiyorum ama hep salak yerine konuluyorum sizce bundan sonra aileme ve insanlara nasil davranmaliyim ?birde bi tane bile arkadasim yok
Kullandigin ilacı degistir. Doktorunu da degistir. Bazi ilaclar ice kapanma ya da duygu durum dalgalanmalari yapar hatta kendinden bambaska bir insana dönüşmüş gibi hissedebilirsin.Aliyorum ilac da kullaniyorum
Evet bunu anladim bugun iyilikten maraz dogar hep evdeyim hic arkadasim yok diye disari cikmaya da cekiniyorum
Katiliyorum benligime islemis biri ozur dilese bile sasiriyorum ezik kole ruhlu oldum ciktim psikiyatrye gidiyorum ilac da kullaniyorum
Evet bunu bende anladim ama ne yazikki gec oldu bundan sonra insanlara karsi tutumum bu olacak sert tavir takinacam mesafeli olacagimDevir iyilik saflık devri değil be canım.
Gerektiği yerde kötü olman, acımasız olman gerekiyor özellikle seni böyle üzenlere karşı.
Bütün bunların seni etkileyip daha da pasifleştirmesine izin verme.
Eskiden insanlar bana safsın, temizsin, masumsun diyince iltifat olarak algılardım.
Şimdi koşarak uzaklaşıyorum bunları duyduğum insanlardan.
Çünkü insanlar bu vasıflara sahip kişileri oynanacak oyuncak gibi görüyor çoğu zaman.
Tam tersi göz açık ol, yırtık ol, tuttuğunu koparan ol, lafını sözünü esirgeme kimseden bu kardeşin, ablan hatta annen baban dahi olsa.
Kimsenin kimseyi kendinden üstün görme gibi bi hakkı yok.
Kalbinin güzelliğini içinde sakla, arada cadoloz olmak gerekiyor etrafa karşı.
Çünkü hakettikleri tavır bu, iyilik yaramıyor artık kimseye.
Tesekkur ederim yorum icin bisey daha soracagim ablamlar toplum icinde cok sacma ve anlamasiz konustugumu soyluyor artik susmali miyim?bu konuda ne yapmaliyimKendini değiştir, kendini geliştir, sen kendine saygı duy. Öz güvenli davran.
İnan insanlar ister istemez sana saygı duymak zorunda kalacaklar.
Kırıldığın zaman tepkini koy ortaya içine kapanma kendi kendini üzme.
Tepkisiz kalma sana yapılan hiçbir davranışa.
Böyle böyle değişim olacak.
Ya ben univdeyken yurttada kizlar dalga gecerlerdi hrp dalga gecildim ama kendimi koruyamiyorum biraz ailesmdende korkuyorum sebebi bu karsidaki kisiye bisey soylerim bi sorun cikar ailem duyar kizar felan diyekizim azcik hakkindan gel bunu yapmak kotu bisey degil.
sen bir bireysin kendini koruyabilirsin 5 yasinda kucuk kiz degilsin anan baban senin adina konussun.
gerek olmadikca gulumseme konusulanlari iyi dinle analiz et.
dusunerek konus.
insanlar acimasiz dalga gecer demez ki bu kiz temiz kalpli falan.
kimsenin seni kucumsemesine izin verme ablan ailen bile sana bunu yapiyorsa elalem neler yapar dusun.
yarin birgun bu yonunden vururlar seni.
Su aralar disari tek cikmaya korkuyorum bayilirsam felan ya da panik gelirse naparim diye.ama asil sebebi de elalem ne der yani sunu diyecekler tek arkadasi bile yok zavalli gibi tek geziyor diyecrkler bundan cekiniyhorumNiye kendin çıkamıyorsun?
Ben markete de alışverişe de kuaföre de hastaneye de yalnız giderim
Gidip bi kafede yalnız yemek yerim
Kendimi dinlerim, böyle yaptıkça insanlar beni arar sorar oldu
Yoksa eskiden ben de arkadaşlarımın peşinde koşardım gene de buluşmalara falan çağırmazlardı.
Ne zaman onlara ihtiyacım olmadığını fark ettim kıymete bindim
Kıyamam sana ben.. O seni hor gören insanların hepsi, gün gelecek Allahtan senin gibi yüregi güzel insanlar dileyecekler.. Boşver sen böyle tertemiz kal.. Kötü insanlarin iyi insanlara hic bir zaman tahammülleri olmaz.. Sadece yapman gereken herkese karsi icinden gecenleri söylemen.. Kirildigini üzüldügünü.. Tipki buraya yazdigin gibi.. En azindan sana böyle davranmazlar..Merhaba hepinize 4 saat once kotu bir olay yasadim bir tane bile arkadasim olmadigi icin buraya yazip icimin ferahlayabilecegini dusundum.21 yasina yeni girdim ozet gececek olursam lisede ve oncesinde hep akran zorbaligi yasadim bunu en agir brn yasamisimdir diye dusunuyorum cunku cok icine kapanik biriydim canlari sikilinca havali kizlardan tokat yiyen her denileni yapan erkekler tarafindanda hunharca dalga gecilen ve yapilanlar karsisinda asla ses edemeyen biriydim.Ne yazik ki ailemdede kimse deger vermiyor.Gecen hafta ablamin bir arkadasina iftara gitmistik yarin ablam yine davetli diger ablam ile birlikte gidecekler beni niye goturmuyorsunuz dedim cevap suydu cok safsin insanlarin onunde sacmaliyorsun ve yarin o kadinda davetli o sana gulecek gelmeni hic istemiyorum dedi bana bunu bir kez daha yapmisti bana hic deger vermiyorlar ben gercekten cok iyi niyetli kalbi temiz biriyim insanlara nasil davranacagimi sasirdim artik.O kadar kalbim kirildi ki paramparca oldum ben kimseye kotuluk etmedim hareketlerimdede anormallik goremiyorum ama hep salak yerine konuluyorum sizce bundan sonra aileme ve insanlara nasil davranmaliyim ?birde bi tane bile arkadasim yok
Tesekkur ederim yorum icin bisey daha soracagim ablamlar toplum icinde cok sacma ve anlamasiz konustugumu soyluyor artik susmali miyim?bu konuda ne yapmaliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?