Kekler - Pastalar Benim Harika Tiramisum (Resimli)

Azeri kizi

Türkiye'mmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
5.700
12
683
47
Almanya
Herkesin ayri bir Tiramisu tarifi vardir.Ama ben en cok kendi yaptigimi seviyorum.Cok emin konusuyorum cünkü bir Italyan kadindan alindi bu tarif ve yillardir yaparim.Bayiliyorum Tiramisu'ya.

200 gr. pudra $ekeri
3 yumurta
750 gr. Mascarpone
Büyük paket Kedi dili(Löffelbiscuits)
Kakao
Bir kase hazirlanip sogutulmus Nescafe

Kahveyi önceden suyla hazirlayip sogutun.
Yumurtalarin sarilarini beyazlarindan ayirin.
Beyazlarini genis bir kapta pudra $ekeriyle mikserle cirpin.
Mascarpone'u ekleyip tekrar cirpin.
En sinda yumurta sarilarini ekleyip tekrar cirpin.
Bisküvileri kahvenin icine cok hafif batirip cikarin ve borcama dizin bir kat.
Üzerine kremanin yarisini dökün.
Tekrar bir sira kahveli bisküvi dizin.
Kalan kremayi döküp üzerini düzleyin.
Buzdolabinda mutlaka 1 gece bekletin.
Servis yapmadan hemen önce de kakao serpistirin.

Son düzenleme:
canım eline sağlık
çok güzel görünüyor
kesinlikle içinde mascarpone olması lazım tiramisunun
harika oluyor mascarponeli

Birde senin tarifini deneyelim bakalim sekerim , öglene misafirim geliyor, ne yazikki 1 gece bekletemiyecem, kalanida esimle ertesi günü yeriz bizde :) Sonuçlarini yazarim.... Ellerine saglikk

canım ellerine sağlık güzel görünüyor ben bir şey soracaktım mascarpone her markette bulunurmu yoksa şarküteridemi olur

Birde senin tarifini deneyelim bakalim sekerim , öglene misafirim geliyor, ne yazikki 1 gece bekletemiyecem, kalanida esimle ertesi günü yeriz bizde :) Sonuçlarini yazarim.... Ellerine saglikk

Ama canim,bir gece donmasi lazim yoksa sert durmuyor,akiyor.
Ama sen bilirsin.Bir dene.Bir dahakini 1 gece bekletirsin.

Evet gülüm, misafirlerim geldiler, agirladik, yedik, içtik, veeee gelelim sonucaaaaa , 1 gece beklemedigi halde inan akmadi, tadi mukkemeldi. tepsi bitti bile :bbo: ben bisküvileri 3-4 saniye bekletiyorum ilik kahvede , yumusak olduklari zaman hosuma gidiyor. Bisküviler sert gelmiyecek agzima, gerçi 1 gece bekletikten sonra yumusar diyeceksin eminim :naniknanik Ben eski tarifimde, toz seker kullaniyordum, ama bundan sonra senin tarifini uygulayicam. Haydi öpüldün yavruuuŞeniz

Son düzenleme:

Vay be demek tepsi bitti hemen.Demek ki cok ta güzel tutturmussun.Süpersin.sırnaşık şeyEllerine saglik.Gercekten cok sevindim begendigine.a.s.

canim mascarpone bildigin kaymak....

cok lezzetli gözüküyor... ellerine saglik bu tarifi biliyorum ama ben bu tarifi uygulamiyorum cünkü bunda yumurta pismiyor... bende pismeyen yumurtayi yemiyorum, yiyemiyorum

Canim eger yumurtayi yiyemiyorsan ayni tarifi yumurtasiz yap.
Ama bisey söylüyümmü,icinde ne oldugunu bilmedigin zaman anlamiyorsun bile bunda yumurta oldugunu.

harika görünüyor ellerinize sağlık
kızlar ben kedi dili hiç kullanmadım
tr'de pastaneler dışında marketlerde yok mu
herhangi bir markanın kapalı olarak yani:uhm:

yaw ben kaymaktan nefret ederm.. her türlü kaymak dahil..
şimdi bu normal bildiğimiz kaymak mı? değilse bunu nereden buluruz yahu?? çok merak ettim şimdii...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…