benim hikayem:)

Kova hatunu

✔creativity
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2011
24.320
45.697
798
Bir gun benim doguracagimi soyleselerd..ustelik de normal dogum yapacagimi soyleselerdi herhalde sadece gulerdim :D
sirf su dogum fobisi (sekli ne olursa olsun) cocuk yapmayi hic istemiyordum
bedeninden bir canli cikmasi fikri ürkütücü idi...lakin hayat....seni oyle bir şekle semale sokuyor ki...sen bile kendine inanamiyorsun geriye donup bakinca...

oncelikle harika bir hamilelik gecirdim...hem ruhsal hem fiziksel olarak...
hamilelige öcü gibi olan bakış acimdan cok utandim ;)
kontrollerimin hepsi de cok harika geciyordu taaa ki 8.aya kadar
bebegimin gobek cevresi 2hafta geriden geliyordu ve doktorum normal dogumla bebeğin olebilir demişti. ..oysa cok arastirdim 2 haftalik gerilik cok da oyle buyuk problem degildi...sezeryan gerektirecek kadar...doktorum normal dogumu agzima bile aldirtmadi...inanilmaz hayal kırıklığı yasadim
Soğudum doktorumdan vede son kontrolume de gitmedim...
o son ay hic bir doktora da gitmedim...kalakalmistim oylece...
hicbirine guvenim yoktu...sanki ben gitmeyince cocuk gelmekten vazgecicek :D:D:D

25 ocak gunu kv ve kp geldilr memleketten...
aksaminda saat 19.00 gibi kv ile bebek kiyafetlerini odada yerlestirirken
bir tekme ve ilik ilik akan durdurulmasi imkansiz bir sivi :)
Iste geliyordu...:)
Esim ne olursa olsun kendi doktoruma ve hastaneye gitmek istese de o doktor benim gozumde artik bir öcü idi hayatta gitmezdim oraya...
devlete bagli bir kadin dogum hastanesine gitmek uzere taksiye bindik...

Dogumhaneye girdigim sirada ki duygularimi anlatamam ...korku, kacma istegi..butun hemsireler birer canavar :D
iskence ede ede canimi alacaklar :D iste bu da panik olan dogurmak uzere olan birinin gozunden gorulenler :D
emin oldugum tek birsey vardi bana aciyorlardi :) ben bile kendime aciyordum :) zangir zangir titriyordum korkudan :) birde doktordan azar isitmistim ..kontrolune gitmedigim hastanenin kapisindan niye dogurmaya geliyormusum...ya benim veya bebenin riski varsa o niye risk alacakmis
belki hakliydi...ama bende merakli degildim bilmedigim doktorun elinde dogum yapmayi...kaldi ki doguruyorum beni azarlasan ne ...
ama bu azarlamasi herkeseydi...
geleni gideni azarliyordu :D

Oraya vardigimda 3 cmlik aciklik vardi nstye bagladilar...
cok sinir bozucuydu...kalkmak yasakti...oylece durucaktim...
Sancilarimin yeni baslamasina ragmen ben ortaligi inletiyordum
yatagi yumrukluyordum
sonra anlasildi ki kabizmisim...2 kere lavman yapildi ...
fakat sancilara mumkun degil dayanqmiyordum...hemsireler bebegi strese soktugumu soylesiler..biraz daha rahat ve sakin olmaliymisim..
kolaydi sanki...sonra suni sanci verdiler
hem elle mudahale bir yandan da suni sanci....ve iyi ki yaptilar .
o arada hatirladigim tek sey
canimin feci acisi :) oyle ki bi ara bacaklarimi hemsirenin boynuna doladim
kadin korktu :) ben bi yandan ozur diliyorum bir yandan da çığlık çığlığa bağırıyorum...

sonra beni o meshur masaya aldilar :)
Orda baska bir hemsire ilgilendi...onun eli daha hafifti sanki...
sadece bebeğin basini hissettim gerisi hep aci aci aci
sadece 3 saatte müdahalelerle dogurdum...tabi kesi de attilar...
ve iyi ki yapmislar o mudahaleleri mumkun degil o sancilara dayanamazdim 10 saat...
Ve gercekten hersey unutuluyormus :)...su an geriye donup bakinca aman o kadar da zor degildi yahu diyorsun..ama o anlarin korkusu huzrsuzlugu cok ayri...
ve dogumun sonunda hemsire bana dikisleri atarken o bana ben ona tesekkurlerimizi sunuyorduk:D
ben beni surundurmedigi icin
o ise super ikindigim icin :p

Ayy kahkahalarla okudum ya bacağını hemşirenin boynuna dolamakta nedir arkadaş:KK70: :KK70: sağlıkla büyüt inşallah bebeğini bizde sağlkkla doğuralım inşallah..
Evet baya da canini yaktim sanirim cunku goz goze geldigimizde
Cok sinirli bakti parcalarcasina :D
sana kolay bir dogum diliyorum tatlim :)

:D :D :D
Ay allahim karnim agriyacak gulmekten
Hemsirenin boynuna mi doladin bacaklari :D
Allah bebisinle sana mutlu uzun omurler versin:)

Back
X