• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim için önemli lütfen okuyun...!

mrvkys

Hiç sevmemişsin beni aşk...
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
805
38
318
Selam kızlar. Ben bu yıl ygs-lys ye girdim ama kazanamadım maalesef. seneye tekrar hazırlanacağım. derdim hayvanlar maalesef. acayip, hayvanlara karşı fobim var. bütün hayvanlardan nefret ediyorum. sevmedim hiç onları sevemiyorum da. kedilerden köpeklerden farelerden daha saymak istemediğim bütün hayvanlardan hem korkuyorum hemde nefret ediyorum. demek istediğim onlarla üniversitede de karşılaşmak istemiyorum.

Ama mutlaka karşıma çıkıyorlar, kediler köpekler fare bile çıktı :( ııııyyy :( sizden ricam şu. seneye tercih yapıcam mutlaka. ve nereyi kazanırsam gitmem gerekiyor. 19 yaşındayım şuan. seneye 20 olcam ve artık kazanmam şart. demek istediğim böyle kötü bir şehir ve kampüsü olan üniversiteleri bana söylesenizde bende yazmasam.

Ben Kayseri'de yaşıyorum. Erciyes'te okumak istemiyorum. neden diye sorarsanız. çünkü bahçesinde fareler var hep. :( kafayı yiyorum oraya hastaneye falan gidince. lysye de orda girdim sınav öncesi beni berbat etti, sinirlendirip korkuttu ve kötü bir şekilde girdim sınava. artık onları bile bile orda 4 yıl okuyamam kafayı yerim herhalde. lütfennn bana yardımcı olun. kötü olan, kampüsü pis yani böyle hayvan bakımından kötü olan yerleri söyleyin bana lütfen :( burdan kaçıp orda da aynı manzarayla karşılaşırsam kötü olur benim için geride dönemem.

Fikirlerinizi bekliyorummm...

hayvan sevmeyen insan da sevmez derler..neyse eğer gerçekten okumak isteseydin böyle şeyleri takmazdın.. bunlar hep bahane.. ya sonunda bi dr mühendis veya ne bilim güzel bi meslek sahibi olarak mezun olacağın okulun kampüsünün şehrinin ne önemi var.. burda kimse sana oraya buraya gitme orda fareler köpekler var diyeceğini zannetmiorum.. buraya böyle gereksiz bi konu açana kadar git de sınava çalış bence...

bende orada üniye gittim onlar fare değil gelincik ve çok tatlılar :) ancak amfide fare görmüşlüğüm vardı...

Selam kızlar. Ben bu yıl ygs-lys ye girdim ama kazanamadım maalesef. seneye tekrar hazırlanacağım. derdim hayvanlar maalesef. acayip, hayvanlara karşı fobim var. bütün hayvanlardan nefret ediyorum. sevmedim hiç onları sevemiyorum da. kedilerden köpeklerden farelerden daha saymak istemediğim bütün hayvanlardan hem korkuyorum hemde nefret ediyorum. demek istediğim onlarla üniversitede de karşılaşmak istemiyorum.

Ama mutlaka karşıma çıkıyorlar, kediler köpekler fare bile çıktı :( ııııyyy :( sizden ricam şu. seneye tercih yapıcam mutlaka. ve nereyi kazanırsam gitmem gerekiyor. 19 yaşındayım şuan. seneye 20 olcam ve artık kazanmam şart. demek istediğim böyle kötü bir şehir ve kampüsü olan üniversiteleri bana söylesenizde bende yazmasam.

Ben Kayseri'de yaşıyorum. Erciyes'te okumak istemiyorum. neden diye sorarsanız. çünkü bahçesinde fareler var hep. :( kafayı yiyorum oraya hastaneye falan gidince. lysye de orda girdim sınav öncesi beni berbat etti, sinirlendirip korkuttu ve kötü bir şekilde girdim sınava. artık onları bile bile orda 4 yıl okuyamam kafayı yerim herhalde. lütfennn bana yardımcı olun. kötü olan, kampüsü pis yani böyle hayvan bakımından kötü olan yerleri söyleyin bana lütfen :( burdan kaçıp orda da aynı manzarayla karşılaşırsam kötü olur benim için geride dönemem.

Fikirlerinizi bekliyorummm...

Şuan kayseride olmak için herşeyi verebilirdim...

hayvan sevmeyen insan da sevmez derler..neyse eğer gerçekten okumak isteseydin böyle şeyleri takmazdın.. bunlar hep bahane.. ya sonunda bi dr mühendis veya ne bilim güzel bi meslek sahibi olarak mezun olacağın okulun kampüsünün şehrinin ne önemi var.. burda kimse sana oraya buraya gitme orda fareler köpekler var diyeceğini zannetmiorum.. buraya böyle gereksiz bi konu açana kadar git de sınava çalış bence...

bence dalga geçiyor :1::1: gerçek olamaz

Şuan siz benimle dalga geçiyorsunuz resmen. saygısızlık yapmaya gerek yok. ben insanca rahatsız olduğum için bi konu açtım ve yardımcı olmanızı istedim. okul hakkında bişey söylemeseniz bile bu hayvan korkumu nasıl yenebilirim onun hakkında bişey söylesenizde olurdu. amacım kimseyle dalga geçmek olamaz ki ? nasıl olsun kendi korkularımı anlatırken sizinle nasıl dalga geçeceğim söyler misiniz.? hayvan sevmeyen insan sevmez diye bir kural yok. ben inanmıyorum böyle bir şeye. tamam her insanı da sevmem çoğu kişiden nefret ederim hümanist değilim sonuçta ama onun sebepleri var sevmememin yani. bunları bi fikir olsun diye açtım. dersimi çalışıyorum sen kafanı takma. gereksiz olduğunu da düşünmüyorum. gereksiz olsa açmam zaten onu ayıracak kapasitem var. ben gerçekten feci şekilde hayvanlardan korktuğum için açtım konuyu. hayvanları sevmiyorum diye onlara zarar veriyorum anlamına mı geldi acaba ? asla değil. veremem zarar zaten yaklaşamadığım bir varlığa nasıl zarar verebilirim sizcee ??? asıl onlar bana zarar veriyor psikolojimi bozuyorlar. tamam iyi meslek için neresi olursa olsun gidilip okunur ama orda rahat olmamda lazım. her an bir fare çıksa bi köpek takılsa ben rahat olamıyorum işte o an bütün sinirlerim oynuyor. fareden korkmayan seven insan çok azdır herhalde? ben sevmediğim için korktuğum için gidincede orda bunlarla karşılaşmamak için açtım konuyu ama doğru sizin gibi zihniyetleride düşünmek gerekiyor açmadan önce. tamamen temizlikle gerçeklikle açılan bi konu için bunları yazıyorsanız gerçekten dalga geçseydim neler yazardınız ? sizin hiç fobileriniz böyle sevmediğiniz şeyler yok sanırım dalga ve gereksiz gördüğünüz içinnn ? gerçekten okumak istiyorum tabi yoksa şehir dışına neden gideyim saf mıyım ben ? ama dediğim gibi böyle şeyleri görünce bütün moralim bozuluyor konsantrasyonum dağılıyor. napıyım elimde olan bir şey değil ki ? herkes sizin gibi davranacak diye bir şey yok. gerçekten bahçesi kötü olan bir yer varsa uyaracaklarını düşünüyorum ben...! sizde bilmeden yargısız infaz yapmayın.

Canım ben seni çok ii anlıyorum. Herkesin rahatsız olduğu bir durum söz konusu.. Tabiki kendi kriterlerini buna göre belirleyeceksin.. Ben Ankara dayım. Ama sana şöyle söyleyim. ODTÜ kampüsü bildiğin otların içinde.. Dışkapıda bulunan üniversite de öyle. Gazi üniversitesi, Ankara üniversitesininde haliyle bahçesi var... Yani diyeceğim o ki; her yer de maalesef var canım..

bende orada üniye gittim onlar fare değil gelincik ve çok tatlılar :) ancak amfide fare görmüşlüğüm vardı...

Evet gelincikmiş bende sonradan öğrenmiştim ama ben korkuyorum işte. tatlıda değiller ayrıca. evet en korktuğum şey işte sınıfta onları görmek. kararım kesindir erciyesi yazmayacağımm.

Şuan kayseride olmak için herşeyi verebilirdim...

herkesin düşüncesi farklıdır canım. ben bu sebeplerden istemezken sende istiyorsun işte. az önce senin konun muydu unuttum ama yazdıklarını gördüm. gaziantep üniversitesi muhasebeyi kazanmışsın ama maddi sebeplerden dolayı gidememişsin. çok üzüldüm gerçekten. ne yaptın tekrar girdin dimi sınava? ne oldu kazandın mı ?

canımm kızmana gerek yok.açıkçası dalga geçtiğini düşündüm okurken.hepimizin fobileri var tabiki.ama hayvanların farelerin,kedi köpeklerin, böceklerin olmadığı bir üniversite zor bulursun.ya da şöyle söyliyim, özel üniversiteler bu anlamda biraz daha iyi olabilir.ama bence bunu bahane ederek geleceğinden çalma, çünkü sırf hayvanlardan korktugun için, kötü bi üniversiteye gitmeni de istemeyiz.bence psikolojik yardımla bunu atlatabilirsin...

Canım ben seni çok ii anlıyorum. Herkesin rahatsız olduğu bir durum söz konusu.. Tabiki kendi kriterlerini buna göre belirleyeceksin.. Ben Ankara dayım. Ama sana şöyle söyleyim. ODTÜ kampüsü bildiğin otların içinde.. Dışkapıda bulunan üniversite de öyle. Gazi üniversitesi, Ankara üniversitesininde haliyle bahçesi var... Yani diyeceğim o ki; her yer de maalesef var canım..

off ya oralarda da mı var ? Allah'ım ben napıcam ya yemin ederim ben çok rahatsız oluyorum. bunu yaşamayan yani korkmayan bilemez. ben ciddiyim ve bu kötü huyumu değiştirmem imkansız Allah yardım etsin bana ve benim gibi olanlara... :(

Evet gelincikmiş bende sonradan öğrenmiştim ama ben korkuyorum işte. tatlıda değiller ayrıca. evet en korktuğum şey işte sınıfta onları görmek. kararım kesindir erciyesi yazmayacağımm.

herkesin düşüncesi farklıdır canım. ben bu sebeplerden istemezken sende istiyorsun işte. az önce senin konun muydu unuttum ama yazdıklarını gördüm. gaziantep üniversitesi muhasebeyi kazanmışsın ama maddi sebeplerden dolayı gidememişsin. çok üzüldüm gerçekten. ne yaptın tekrar girdin dimi sınava? ne oldu kazandın mı ?

Hayır canım gidemedim maalesef.. İçimde hala uhtedir o durum.. Ama ben de elimden geldiğince kurslara gidiyorum. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum.. Şuan bi yerde ön muhasebe çalışıyorum ama müdürüm sağolsun bana canla başla öğretiyor herşeyi..

canımm kızmana gerek yok.açıkçası dalga geçtiğini düşündüm okurken.hepimizin fobileri var tabiki.ama hayvanların farelerin,kedi köpeklerin, böceklerin olmadığı bir üniversite zor bulursun.ya da şöyle söyliyim, özel üniversiteler bu anlamda biraz daha iyi olabilir.ama bence bunu bahane ederek geleceğinden çalma, çünkü sırf hayvanlardan korktugun için, kötü bi üniversiteye gitmeni de istemeyiz.bence psikolojik yardımla bunu atlatabilirsin...

Nasıl olacak bilmiyorum ciddi anlamda hasta gibi deli gibi bağırıyorum sokakta görünce. erciyeste sınava girmiştim lysye yollar kalabalık onları görünce arabaların önüne falan attım kendimi. burdan yürürüm daha iyi dedim. kızmadım kusura bakma dalga geçiyosun falan deyince birde o ilk yorumu yapan arkadaşa sinirlendim. tamam eğitim şart bende ne olursa olsun Allah'ın izniyle okuyacam vazgeçmek yok ama sağlık ruh sağlığıda önemli. asla bahane etmiyorum sadece bunu burada açarak belki bir fikir bulurum napabilirim diye o yüzden açtım. size sormadan önce her yerde bunların olduğunu bilmiyordum bizim burda ve bazı yerlerde vardır diye düşünüyordum ama öğrendim ki her yer varmış :(((( başa gelen çekilecek. tek düşündüğüm geleceğim tabiki ama buda önemli bir faktör benim için...

Hayır canım gidemedim maalesef.. İçimde hala uhtedir o durum.. Ama ben de elimden geldiğince kurslara gidiyorum. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum.. Şuan bi yerde ön muhasebe çalışıyorum ama müdürüm sağolsun bana canla başla öğretiyor herşeyi..

Üzüldüm canım ya keşke gidebilseydin. canını hiç sıkma şuan olmuyor diye hiç bir zamanda olmayacak diye bir şey yok. 40 yaşında kazananlar var. şuan yaşın kaç bilmiyorum ama yavaş yavaş para biriktirip bir kaç yıl sonra bir dershaneyle falan belki kazabilirsin.olmadı açıktan okursun zaten diplomada örgünle açığın bir farkı yokmuş. kurslarla falan kendini geliştirmende çok güzel. bakarsın daha güzel yüksek bir iş olur hayatın ne göstereceği belli olmuyor. hakkımızda hepimizin hayırlısı olsun canım. üzme sakın kendini. kpssyle katiplik falan oluyormuş üniversite okumana gerekte yok. liseden sonra kpss ye girip. birde klavyen iyi olursa öyle bir iş kazanırsan okumanada gerek yok baya iyiymiş maaşları falan. tabi bunları sen çoktan düşünmüşsündür benim akıl vermeme gerek yok ama düşündüklerimi yazdım belki bir faydam olur diye. sakın üzülme. okumak bazen kısmet olmasada iyi işler çıkabiliyor insanın karşısına.

Bu fobını yenmek ıcın doktorlara gıdebılırsın..

Bence oncelıkle sınava hazırlan guzel bır puan ol...

Hayvanlar hayatımızın bır parçası.....Hayvanların olmadıgı bır il yok...

Bu fobını yenmek ıcın doktorlara gıdebılırsın..

Bence oncelıkle sınava hazırlan guzel bır puan ol...

Hayvanlar hayatımızın bır parçası.....Hayvanların olmadıgı bır il yok...

Keşkee olsaydııı :( tek hedefim o zaten. önemli olan kazanmam. o konuları kazandıktan sonra düşünecem inşallah. doktorunda bir çare olacağını sanmıyorum. doktorlarda artık böyle konulara saçma diye başından göndermeye çalışıyo.

doktor çare değil deme fobin ciddi boyutta tedavisi var bunun.Yani kampüsündeki hayvanlara göre üni tercihi yapılır mı bi düşünsene bence biran önce doktora gidip çaresine bakmalısın..umarım düzelirsinn zor bi durum.

doktor çare değil deme fobin ciddi boyutta tedavisi var bunun.Yani kampüsündeki hayvanlara göre üni tercihi yapılır mı bi düşünsene bence biran önce doktora gidip çaresine bakmalısın..umarım düzelirsinn zor bi durum.

İnşallah düzelirim yoksa benim hayatımı karartacak. herkes abarttığımı düşünüyor.ne var onlardan korkulur mu insanlara bişey yapmaz diyorlar ama bende açtığı yaraların kimse farkında değil. benim ciddi olarak etkilenmem saçma ve abartma geliyor herkese. ailem bile neden korkuyorsun diyor ? bilerek yapıyorum sanki bilerek bağırıp kendimi rezil ediyorum. kimse anlamaz ki ya ben gördükçe kafayı sıyırırım yada alışırım ama ilk tercih daha baskın kimse inanmasa da... yinede teşekkür ederim fikrinizi söylediğiniz için...

Canım ya çok üzüldüm gercekten bir de bu etkileyecek tercihlerini zor bir durum.. Bence mutlaka vardır bir çözüm yolu. Bazı özel üniversitelerin farklı farklı yerlerde yerleşkeleri oluyor ve kampüs ortamı olmuyor bu durumdada bahcesi falan yok hayvanda olma imkanı yok. Mesela ben beykent üniversitesinin önünden arabayla gecmiştim. Tam yol üstü yani. Bilemiyorum tabi arkada falan bahcesi var mıdır ama sanmıyorum.. Bence sen bi arastır canım bende arastırcam bakalım bir bilgi edinirsem yazarım. Mutlaka vardır yaa. Birde bece doktora git fobini yenmeye calıs canım..

Seni çok iyi anlıyorum canm :) Benimde haşeratlardan korkum var :) her türlü böcek sinek kelebek vs. Koluma konmasına bile huylanırım hele hele içime girerse çığlığı basarım çok kötü birşey bu.. Ama yapacak birşey yok canm.

aşırı bi fobiyse durumunuz önce bi doktora gidin. normal değil çünkü. son olarak da malesef hemen hemen her devlet okulu ve yurdunda hayvan vardır. istanbul üni beyazıt kampüsü de kedileriyle meşhur. biz seviyoruz onları. çok fazla değil 5-10 tane oluyor. onun haricinde temiz ve güzeldir okulum. ama işte bence hayvanlardan çok kazanmak mesele, neyse hayırlısı diyelim.

ha bi tane hayvana bile tahammülüm yok diyosan özel okul ve yurtlardan başka hiç bi yere gidemezsin canım. kusura bakma ama doğa ve çevrede insanlar kadar hayvanlarında yaşama hakkı var.

ah güzelim seni çok iyi anlıyorum
ben de Gaziantep üniversitesinde okudum ve o zamana kadar yokken orda okurken haşere fobim oluştu allahım yazın heryer kocaman uçan hamamböcekleriyle doluyordu o zamandan beri hala fobim var ama çok şükür şu an yaşadığım yerde o yaratıkların hiçbir çeşidi yok ay yazarken bile tüylerim diken diken oldu
valla canım arkadaşım psikolojik tedavi en iyisi
bence düşün

Back
X