Benim ihmalim var mi?

Yün yorgan mı kaldı yahu... çöpe atın gitsın

Geldiklerinde ne diyecem atarsam
Kuzum kaynanana sööyle gitmeden. Senin yorganlar küf tutmuş oluru yok atmak zorundayım istersen başka yorganla gelırsın kalmaya de:işsiz::KK200: tabi oluru yoksa.. burdan oraya yorgan taşıma ya

Yani kac gun kaliyor da yatagini dosegini koyuyor ev sahibi nereye yatiriyorsa yatsin iste.
Gercekten yatamadigindan mi acaba?
Ya da alttan alta burasi benim de evim mesaji mi vermeye calisiyor?
Bazi kayinvalidelerde oluyor boyle garip davranislar cunku.
Mesafe uzak oldugu icin baya kaliyorlar 20 30 gun

Nasıl yıkandıgını bılmıyorsan yıkamamalısın. O yorganlar sökülüp soda ile yıkanacak ardından yumusatıcıda bekletilecek daha sonra kurumaya bırakılıp tam kurumadan nemlıyken cubukla dovulecek. Pesınden elle koparmadan dıdıkler gıbı acılacak (sadece yıkama kurutma aşaması bu kadar) :halay: dikmesi de ayrı zahmet bu arada yün yorgan vakumlanırsa yunler bırbırıne yapısabılir. İlk yapıldıgı guzellıgı kalmaz bilginize

öfff tam boş beleş insan işi şu devirde
kimin o kadar zamanı var ki....
kuş tüyü yorgan al bari (aslında karşıyım kuş tüyüne)
yünleri de at
kuş tüyünde yatabilir herhalde
yün ne ya
eşek ölüsü gibi ağır da oluyolar

Ya bu konuda hic fikrim yok o yuzden nasil yikanacagini da bilmiyorum daha berbat edebilirim o yuzden bayramda giderken götürüp orda yikamayi dusundum
Yün yorganı yıkamak dert. Açıcan yıkayıp kurutup çırpıcan hiiç uğraşma bence. Yün yorgana ne gerek var eskiler anlamıyor. Artık evler sıcak hiç gerek yok onlarla harcıycağın emeğe zamana. Gelip sana yorganın hesabını sormıycaksa kurtul gitsin.

Bende kışın yün yorgan kullanırım.Burdaki bircok görüşün aksine yün sağlıktır bence... Tabii bu benim düşüncem... Sakin atmayin kv nize söyleyin o halleder... Bizde daha yeni yün yaptık önce yumuşatıcıyla legende yikadik nemliyken çubukla dövdük.Sonra beyaz silteye serip çevirip dikti annem... Zor zahmetli ama alışan için vazgeçilmez... Bu yuzden kayınvalidenize mutlaka sorun... Kadın tüm bu uğraşlardan geçmiş,bunun üzerine kuflendi attim derseniz kırılabilir... Bu arada bı arkadasta demiş zaten yün vakumlanmaz,vakumlanirsa keçe olur,yumasakligi gider...

Kuflendiyse gitmez o kuf lekesi maalesef. Ne kadar yikarsan yika

Yün yorgan yapan yerler var. Oray verin. Hem yıkayıp hem de dikimini yapıyorlar. Bu kadar panik olacak bir durum yok.

Sizin evinize karışmasın bir zahmet.

Back
X