Benim iznim olmadan avukat numaramı alıp bana mesaj atabilir mi?

GelenKutusu GelenKutusu , bir an mesaj geldi sandım haha neyse. Ben onlara parayı evi gördükten sonra vereceğimi söyledim. Her gün bunu mu tekrarlayayım? Ben mesela neden 3 gün içinde çıktınız diye nisan ayının parası diye darlamıyorum? Israrla bu şekilde yazmaya devam etti, yok benim avukatım var, avukatınla konuşsun vs. Ben görüşmeyeceği, mahkemeye verebileceğini, numaramı paylaşmamasını söylemiştim.
Daha önce bir icra davamız vardı, ne bizim avukatımız ne de karşı tarafın avukatı böyle bir talepte bulundu ya da bize ulaştı. Özetle ben kendisini avukat, polis olarak tanıtan kimseyle görüşmeyeceğimi söylemiştim.

Evin sahibi benim. Faturalarda 20 lira 30 lira diye hesaplayan onlardı. Orada demek istediğim kızlar kullanıp biz kullanmadık diyorlardı tıpkı kendi kırdıkları yeri sen kırmışsın dedikleri gibi. Merak ettiyseniz diyeyim onlar 30 ödediyse ben 50 ödedim doğalgazı. Sözleşmede de faturalar onlara aitti. İnternete de ortak olmak istemediler onu da ben ödedim.

Ev arkadaşlığı güzel insanlarla güzel. Şimdiye kadar 10 kişiyle kaldım. Sadece bu kızlar başımı ağrıttı.
@_Sitare_ avukat instagramdan değil, cep telefonumdan yazdı. Tinderdan, instagramdan tanışmıştır, olabilir diyorum. Çünkü 5 lirayı hesaplayan kızlar.
Yoo siz yazmıştınız, bana fatura tekmen 20 lira geliyordu bu ay 37 geldi falan. Hatta herkes orası neresi nasıl bu kadar az fatura gelir diye şaşırmıştı. Ee karşınızda sizden daha Uyanıp tipler olunca iş buraya gelmis.

freudyenpsk freudyenpsk , ben ne yazdığımı hatırlıyorum. Ben kızlar kullanmamış olsaydı onlara da o kadar gelirdi, kullanmıyoruz diyorlar ama gelen fatura bu şeklinde yazmıştım. Aynı şeyleri tekrar tekrar yazamayacağım. Ben evde değildim interneti de kullanmadım ama 90 lira faturayı ödedim. Aidatı da ödedim. Uyanık olsaydım kızları postalamıştım çoktan.

Aradığım cevap şuydu '.....bir kişinin rızasını almadan cep telefonu numarasının üçüncü kişiyle paylaşılması durumunda Türk Ceza Kanunu'nun 136/1'inci maddesi gereği hapis cezası ile karşı karşıya kalınabileceğine dikkat çekti. Gürsoy, "Tamamıyla iyi niyetli olduğunuzu düşünseniz bile bir suç işliyor olabilirsiniz. Bir gazeteci olarak biri sizin numaranıza ihtiyaç duyarsa ben de size sormadan verirsem benim hakkımda suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Kişisel verilerimi rızam dışında 3'üncü kişiyle paylaşmış, diyebilirsiniz. Ben bir anda farkında olmadan sorumlu hale gelirim. ...' Alıntıdır.

Avukatlar için istinası var mı onu merak etmiştim sadece.

Aradığım cevap şuydu '.....bir kişinin rızasını almadan cep telefonu numarasının üçüncü kişiyle paylaşılması durumunda Türk Ceza Kanunu'nun 136/1'inci maddesi gereği hapis cezası ile karşı karşıya kalınabileceğine dikkat çekti. Gürsoy, "Tamamıyla iyi niyetli olduğunuzu düşünseniz bile bir suç işliyor olabilirsiniz. Bir gazeteci olarak biri sizin numaranıza ihtiyaç duyarsa ben de size sormadan verirsem benim hakkımda suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Kişisel verilerimi rızam dışında 3'üncü kişiyle paylaşmış, diyebilirsiniz. Ben bir anda farkında olmadan sorumlu hale gelirim. ...' Alıntıdır.

Avukatlar için istinası var mı onu merak etmiştim sadece.
gerçek bir avukat müvekkil ilişkisi varsa aralarında noter onaylı bir vekaletname, avukatları onların adına sizinle muhattap olabilir, yoksa konuya dair sizinle de iletişim kuramaz. ama bir avukat niye böyle bir saçmalık yapsın onu bilemem

mehlika_ mehlika_ oturum izinleri yok, adlarına hesap numarası da yok. Avukat arkadaşlarından rica etmişlerdir korkar parayı yollarım diye. noter onaylı bir müvekkil ilişkisi olduğunu düşünmüyorum. Sınırlar açılırsa Mayıs ayında kaçacaklar çünkü. Turist vizeleri bitiyor.

MissCherryBlossom MissCherryBlossom , zaten gerçek avukat olsa evden çıkarken de aynı şekilde şu tarihte çıkacaklardır diye bildirimde bulunabilirdi (gerçek avukat ama demek istediğim işini bilen bir avukat olsa). Zaten parayı elden aldım, neyi ispat edecek. Sözleşme 3 sayfaydı, kendi aramızda yaptık. Sadece son sayfada imza var, kabul ederim şeklinde. Bu durumda ilk 2 sayfayı ben de o da değiştirebilir.

O parayı aldığını iddia ediyorsa ben de kirayı almadığımı iddia ederim. Mahkeme uzar gider. Paramı başkasının hesabına yatırmaktansa mahkemede adı sanı belli olan kişilere öderim daha iyi. Bu yolla herkesi dolandırmadıkları ne malum? 1 ay sonra yurtdışına gitti diyelim. Nasıl bulacağım ben bu kızı?

Instagram fenomeni vbyse gercek avukat da olmayabilir pekala ... psikolog gecinen bir socialmom rezaleti mi ne olmustu, alakasi yokmus kadinin o meslekle yalan soyluyormus.

Bence bu tatli avukata instagramdan, muvekkileleri hakkinda polise sikayette bulundugunu yaz. Ulkede kacak kaliyorlar polise sikayet ettim bence bunu birakip o davayla ugrasin de.

Sadece başlığa cevap vereceğim,
Evet.
O kadar davalıya insanlar nasıl ulaşıp haber veriyor zannediyorsunuz?
Öncesinde uzlaşma vs için konuşuluyor?
Telefon numaranız devlet sırrı değil.

Diğer konularınızı bilmiyorum, kim haklı kim haksız onu da bilmiyorum ancak avukatlar meslekleri gereği taraflar arasında arabuluculuk yapmak ile de mükellef oldukları için direkt hukuki prosedürü başlatmaktansa öncesinde sizinle iletişime geçmek istemiş olabilir. Haliyle mesleği icabı size ulaşmış olması suç teşkil etmiyor, hayır.

Ha ama yok siz avukatla hiç muhatap olmak istemiyorsanız bir daha aradığında direkt belirtin kendisine. Ya da telefonlarına çıkmayın. Bu da bir seçenek tabii.

Ben telefon numarami avukati da olsa baskasina vermemesini uzlasmayacagimi soylemistim. Kimlik bilgilerimi de verip sikayetci olabilecegini soylemistim. Buna ragmen avukatmis falan yaziyor. Hepsini engelledim simdi. Noter araciligiyla yazisiriz.

Back
X