- 27 Aralık 2016
- 1.909
- 3.121
- 53
- 28
- Konu Sahibi withoutyou
-
Ders programlarını görme imkânın var mı? Nereleri ne kadar farklı görmüş olursun. bana sorarsan üniverstelerin bölüm bölüm tanıtım günleri oluyor onlara git, 2 bölümü de tanı, mezunları ne tür işler yapar iyice bak öyle karar ver.
Bence ikiside gayet iyi bölümler. Zaten aralarında çok fark yok genel olarak dış politika ve siyaset üzerine kurulu dersler var uluslararası ilişkilerde de. Siyaset bilimi ekstra olarak belki siyasi derslerin daha derine inilerek işlenen halidir. Genel kültüre de baya etkisi olan güzel bi bölüm:)
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ders programlarına bakıyorum, ek olarak siyaset bilimi dersleri alıyorlar. O yüzden biraz daha istekliyim siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilere. Ve evet haklısınız. Tercih döneminde tanıtım günlerine gidip bilgi almam daha iyi olacak galiba.
Siyaset bilimi ve u.a.i. daha cazip duruyorİyi geceler güzel hatunlar
Üniversite tercih dönemine çok az kaldı biliyorsunuz. Bir kararsızlığım var ve artık karar vermek zorundayım.
Ya "Uluslararası ilişkiler" seçeceğim ya da "Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler" seçeceğim. Yani ekstradan siyaset bilimi dersleri almış olacağım aradaki fark bu oluyor sanırım. Araştırıp duruyorum ama hala bir karara varamadım. Bu iki bölümden hangisini seçersem çok isteyerek gitmiş olacağım. Benim gönlüm biraz daha siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilerden yana. Ama emin değilim. Bu iki bölümde de kendimi geliştirebilirim, yurt dışına gidebilirim. İngilizcem zaten var, ikinci bir dil öğrenmeye başlayacağım. Muhtemelen İspanyolca olacak. Sizce hangi bölümü seçmeliyim, neden?
O zaman ben de 2 numarayı seçerdim. Eğer uluslararası zamanla daha çok çekerse masterda o alana daha çok yönelirsin mesela. Uluslarasında basarili olmak için ucundan siyaset gerekiyor zaten :) Ikisi de gayet güzel bölümler ikisinden de pişman olmazsın bence. Hangi okul olduğu da çok çok önemli. Hangi okul daha prestijliyse onu seç derim.
Siyaset bilimi ve u.a.i. daha cazip duruyor
Siz bilirsiniz ama tavsiyem okul bitince is bulma imkanlarını araştırın
Bence en önemlisi bu
Gönül ister hayalimizdeki mesleği yapalım ama malesef ulke şartları belli
Issızlık malum
Eğitimci olarak söylüyorum
Öğrencilerin binbir hevesle tercih yapıyorlar 4-5 yıl sonra hüsran oluyor
En iyi ben bilirim bu durumu kpss belası deli etti
Çok sevdiğim işimi yapmak için çok çabaladım oldu ama zor oldu
Özetle ünide kendini geliştirmek iyi bölüm şart ama baslangicta akılcı tercih çok çok önemli
Şans diliyorum size
4-5 yıl ilerisini görmek çok zor ama yinede buna odaklanin derim ben
Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler olumak istiyorum bende.
Şöyle yerimi alayım müsadenle :)
Evet ben de bu şekilde araştırdım.Evet her şeyini araştırıyorum. İş imkanları açısından rahat edeceğimi düşünüyorum. Her meslek gibi bu bölümde kendini geliştirmeni istiyor. Diğer bölüm mezunlarına sadece İngilizce yetebilirken benim ikinci bir dil ya da üçüncü bir dil öğrenmem ve sürekli okumam gerekecek. Ama ben zaten böyle bir bölüm istiyorum. :) Çok teşekkür ederim yorumunuz için. :)
Hadi inşallahHoş geldin bölümdaşım
Evet ben de bu şekilde araştırdım.
Hatta baya araştırdım.
Bu bölüm eğer kendini geliştirirsen gerçekten çok iyi bir bölüm.
Okulu okuyup bitireyimle olacak birşey değil, yani ben bu kanıya vardım.
Birde okuyanların yorumlarını dinledim, zaten okulu okurken ikisinden birine ağırlık veriyorsun diyorlar. Kendini hangi alanda geliştirmek istiyorsan o sana kalmış birşey. Dediler kendileri
Bölümler ve içerdiği dersler bu kadar birbirine yakınken bence tercihini hangi üniversite? Diye düşünerek yapabilirsin.
Bir de bahsettigin bölümlerin mezunları ile irtibata geçmeye çalışmak daha net fikir edinmene yardımcı olur...
Evet kesinlikle.Ben Türkiye'den daha çok yurt dışında çalışma imkanı da olan bir bölüm olduğu için istiyorum. :) Gerçekten çok iyi bir bölüm olduğunu düşünüyorum ama bu bölümde okurken kendini devamlı geliştirmek zorundasın.
Evet kesinlikle.
Bence iyi bir seçim.
Umarım dersleri konuştuğumuz günleri görürüz
Seni izliyorum kaybetmemek adına
Bu dediğinle işler değişir :)Benim bu sene puanım Ankara'ya yetmiyor. Bir sene daha kaybedecek vaktim olmadığı için ikinci senemde Ankara Siyasal'a geçiş yapmak istiyorum, üniversite olarak asıl hedefim o. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?