Benim kim oldugumu bilmediginiz icin dertlesmek istedim

Herkeze meraba yazim uzun hanimlar
Ben hayatim boyunca her zaman her seyi cabalayarak yaptim kimse 1 lokma ekmegi bile ya al sende ac kalma demedi kimse sahip cikmadi mesela esimden baska. Universiteyi bitirdim ailem yanina istemedi beni ben okurken kendilerine duzen kurmuslar onu bozamazlarmış abime gitmek istedim o da esinden dolayi istemedi beni resmen ortada kalmistim is buldum ev arkadasi oldum bir kizla snra esyalar aldim hatta araba bile aldim oyle cok calisiyordum ki anlatamam.. suan yazip yazip siliyorum anlatamadigim oyle cok sey var ki.. yillar böyle gecti esimle tanistim sonra evlendik ailen saolsun yine sadece taktiklariyla ovunmeleriyle yanimdaydilar. Esim iyi biri bende cok sakinim. Asker benm esim goreve gitmistiik doguya orda 2 kez gebe kaldim ama 2 melegimde beni bırakıp gitti dogamadan melek oldular. Oyle doldum ki ben bu hayata.. esim gecenlerde yine goreve gitti suan bunu yazarken bile agliyorum annem geldi o gidince yanimda kalmak icin. Ben esim istemedi diye isten ciktim ev hanimiyim. Doktorlara gittik defalarca ameliyatlar ilaclar tedaviler bebegim olmuyor. Bir kadin icin bunu yazmak bile oyle agir kii.. annem karsima gecti ve bana senin cocugun bile olmuyor adam seni bosasa hakli dedi ama bu benm elimde degil ki 😔😔😔 hayat insanin yuzune boyle kamci vurur mu ? Vurdu. Hayat böyle acimasiz olur mu?oldu. Simdi burda okuyorum bazen iste bosananlar bebegini dusurmek isteyenler falan falan.. benm bu hayatta bazen tutunacak hic bir seyim yok gibi geliyor. Hayat bu kadar zor olmamali neden boyle ? Okudugunuz icin tesekkur ederim bana dua edin nolur 😥
Dramaqueen yapmıssın kendini bacım.
Kimin ne yasadıgını kimse bilemez.
Söyle söyleyeyim o düsürmek istiyor diye ayıpladıgın insanlar neler yasadı da bunu istiyor?
Asgari ücretle 2 cocuk yapmıs 3.ye hamile kalmıstır mesela.
Senin meselende anne annelikten cıkmıs,onu gec insanlıktan cıkmıs neden görüsüyorsunuz?
Ben de gec ve zorlu mücadeyle anne olanlardanım.
Allah ummadıgın zamanda veriyor🙏🏻
Dramı bırakıp anı yasamaya bakın.
Anneyle de bi süre görüsmeyin.

Canım çok gençsin eşin bu sebepten kabul etmez hamile kalabiliyorsun, denemeye devam et ,rahimde perde varmış benimde var bende 27 yaşındayım erken doğumla bebeğim vefat etti 27 haftalık ti 15 gün yaşadı gördüm onu ama Allah buakadrina nasip etti bana demekki bende perde ameliyatı oldum perdenin tamamen alınması çok önemli ,pıhtılaşma varmı genetik testler çok önemli çok iyi bı perinotologa gitmenizi tavsiye ederim en iyimi onlar biliyor , insan gerçekten ben kisirmiyim gibi bı duyguya kapılıyor ama çok şükür bak hamile kala biliyorsun ve senin çocukların var ,hemde cennete direk gidecek bı evladın annesinin cennette 2 tane bebeğin var senin ve Allah onları hep sevgi dolu bebekler olarak verecek kucağına sonsuz seveceksin esinede iki cenetlik sonsuz sevimli kalacak bebekler vermişin eşin bile bugün söylerse olurya söyler yorulur onada hatırlat bunu hiç canını sıkma sen annesin şimdi benim biricik kızımla senin çocukların oynuyorlardir sen anne olamadım diye üzülüyorsun sen bol bol çocuk yap hiç üzülme , allaha tevekkül et kalpten inan işte allah kabul etmeyeceği duayı ettirmez kuluna üzülme ,annende sabret ne diyeyim öyle zor aileler varmı bu hayatta geçmişini unut derim sana herkes çok zor imtihanlardan geçiyor yada geçecek çünkü bu dünyaya kimse gülüp oynayıp cenetti burda yaşamak icin gelemdi sen başına gelenlerin Allah'tan geldiğini bil Allah'tan da dert gelmez bunuda en başta bil uzulmezsin ,araştır gittiğin doktoru hastalarıyla konuş internetten araştır ulturasonuna bak 4 d mi prof olsun perinotoloji uzmanı olsun bunlara bak perinotologlar her ayrıntıya bakar riske atmaz canım umarım çok mutlu olursun kötü bişey geldiği an aklından düşünme hemen öyle öyle unutursun esinede çok yüklenme oda düşünecek çocuğu olamadığını üzülecek yaş 30 za geliyor sitres yapmışsın sen zaman var merak etme 😊

Yazmayayım kırmayayım diyorum ama şu çocuğum olmuyor diye kendini harap bitap edenlere o kadar kızıyorum ki. Sağlığınız yerinde ya şükredin diyeceğim olmayacak. İnsan hep istiyor, elindekilere bakmıyor ve dahasını istiyor ki ben de böyleyim, insanız çoğumuz elindekinin kıymetini kaybedene kadar bilmiyor ve doyumsuzuz.

Annemin sekiz sene çocuğu olmamış, güç bela o tedavi bu zorlama Allah'ın kapısını açmışlar, olacağım varmış 8 sene sonra bin bir gayretle olmuşum ama hastayım. Allah evladından sınamasın, hem de olabilecek en kötü hastalıklardan biri ile ben de sınandım/sınanıyorum, annem de evladı üzerinden sınandı. Yapmayın şu eziyeti kendinize, hayırlısını dileyin salın bırakın. Kendi anneniz de dahil, kimseye çocuğunuz oldu olmadı laf ettirmeyin ve hayatınızı yaşamaya bakın.

sizi doguran ama annelik yapmayıp yanına bile almayan insana anne mi deniliyor?
çevremde çocugu olmayan okadar insan var ki hepsi de evli hepsi de mutlu çünkü sadece çocuk olsun diye evlenmemişler
sadece çocugu olana mutlu degil

sizde mutlu olun herşeyin tadını çıkarın gerekirse uzman yardımı alın
ama önce annenizi güzel bir dille evine kocasının yanına gönderin

Denemekten vazgeçmeyin. Cocuk sahibi olma yolunda ne acilar çektik hala da uğrasiyoruz, rabbim bugünümüzü aratmasin. Çok hikayeler dinledim okudum burada. Nasipde varsa illaki olacak. Bu bir sinav bazen varlikla bazen yoklukla. Dua edeceğim size inşallah

Yanlış anlamayın ama koruyucu aile olsanız, evlatlık için başvursanız. O kadar çok çocuk anne baba hasreti ile yaşıyor ki. Küçük doğum sonrası terk edilen bebekler var. Belki sizin için de rahatlatıcı olur. Ailenize de söylemenize gerek yok, paylaşmazsınız. Bir süre görüşmezsiniz olur biter. Geçmiş olsun. Yalnız değilsiniz.

Yazdıklarınıza çok üzüldüm , güçsüz bir insan değilsiniz yorulmuşsunuz sadece , ama umut her zaman vardır yaşınız çok genç , anne olabilirsiniz artık tıp çok gelişti herşeyin çözümü var kendinizi üzmeyin yeter,

Vaktiyle seni yanında istemeyen ailen neden şimdi peşinde? Üstelik gamlı baykuş şeklinde.Nasıl bir anne deme istemiyorum.Nasıl bir kadın? Bu nasıl cahillik?
Anneni evinden ve hayatından uzaklaştır.
Bir arkadaşımda bebeğini kaybettikten sonra uzun süre hamile kalamamıştı.Üzüntü ve stresten uzak izole bir hayat yaşa dediler.Şimdi çok tatlı bir oğlu var.
İnşallah seninde olur. O gamlı baykuşu asla dinleme.

Reis anadır kutsaldır tamam ama senin ana farklı bi boyutta...
Tez vakitte evine postala ruh sağlığın içinde görüşme..
Benimde bi arkadaşım var eşlerimiz askeri personel su 5 sene de deli gibi görevlendirme gorduler görevlendirmenin psikolojisini iyi bilirim.. Herneyse
Arkadaşım bu sırada 3 çocuğunu kaybetti ve hepsi de doğumdan en iyi 2 ya da 3 saat sonra vefat ettiler büyük travmalar yaşadı kız, ama şuan bi kızı var yeni kucağına aldı herşey gayet iyi ilerliyor
Umudunu kesme
Sadece hayatında ki negatifleri çıkartmaya bak

Doğurmakla anne olunmuyor sözünün canlı örnegı sizin "anneniz"... sizde kendinizi doğuramıyorum diye perişan etmeyin,olmazsa dünyada sıcacık bir kucağa,sevilmeye muhtaç çok çocuk var onlardan biri de sizi bekliyor olabilir

Beni belki de en iyi anlayanlardan birisi sizsiziniz insallah sizinde benmde olur burda yazariz bizde anne olduk diye ama bazen tukeniyor insan bazen iste diyorum artik bitti su koca dunyanin yuku benim sirtimda
Cnm cok iyi anlıyorum bende cok zor zamanlar gecirdim problem eşimde olmasına ragmen kaynanam beni boşatmak dahi istedi ne kadar acı cektigimi tahmin edersin ama artık başkalarının ne dediği umrumuzda degil eşler birbirine baglı oldugu sürece arada gercek aşk oldugu sürece cocuk konusunun hiçbir onemi kalmıyor. Tabiki bende tatmak istiyorum o duyguyu ama hayırlısını istemek gerekiyor. Hayatta herkes her istediğini elde edemiyor buna da imtihan diyoruz işte
Olmazsa baska yollar çizmeliyiz kendimize mutlu olmanın pek cok yolu var. Sen yeter ki iste. Yarına cıkacagımız belli değil, şu hayatı güzel duygularla severek sevilerek geçirmek varken sırtımızda bir yük olarak görüp hayatta baska güzellikler yokmus gibi yasarsan Allahın verdiği diğer nimetlere şükürsüzlük etmiş olursun. Sen her durumda şükret ve dua et inancını yitirme pozitif ol gerisini Allaha bırak.

anneniz çok ayıp etmiş boşanmak için çocuk bir neden değil ki. Etrafınıza bakın ne kadar çocuklu aile var boşanıyorlar. nasip her şey üzülmeyin üzülmek hiç bir şey için çözüm değil. anne olmak sadece doğurmak değil bunu unutmayın.
evlat hasretti çeken bizler gibi anne baba hasreti çeken milyonlarca yetim var . içinizdeki enerjiyi kötü kalpli insanların çalmasına izin vermeyin.

Anne olmak için dogurmaniza gerek yok.
Anneniz sizi doğurmuş da ne yapmış.

İçinizi karartmayin, anne olacak kişiyle de görüşmemeye çalışın.
İnşallah hayırlısıyla evladınız olur 🙏

Valla yaşadıklarımız bize iyi ve kötüyü gösteriyor. Yaşadıklarınız sayesinde hayatınıza aldığınız insan iyi. Her şeyin sınavını yaşadığımız için şuan gülebiliyoruz çünkü biz bunu hak ettik. Öyle düşüneceksin bazen canın kanın seni görmüyor. Gerçekten tebrikler üniversiteni bitirmiş kendi ayaklarının üzerinde durabilmişsin. Anne olmak için illa doğrumanıza gerek denildiği gibi. Umarım bu sınavı en iyi ve sağlıklı şekilde atlatırsınız.

Canım kardeşim, bazen bizi üzen olaylar aslında faydamıza olabilir. Biran önce anne olmak istediğini biliyorum. Ancak inan ki eğer kendini iyileştirmeyi başaramadan anne olursan bu annelik macerası da senin canını yakacak. Çocuğuna gösterdiğin özeni ve sevgiyi kendi annenin yaptığı annelikle karşılaştıracaksın. Bu annelik deneyiminin her yeni adımında içinin çocuk kalan bir yanı hafiften acıyacak.

O yüzden eğer bu ebeveynlik öncesi dönemi anneliği doya doya yaşayabilmek için kendini ruhunu iyileştireceğin bir ara olarak değerlendirirsen emin ol senin için bir lütuf olur. Bir süre çocuk fikrini kafana takmayıp sadece kendinle ilgilenmeni tavsiye ederim.

İlgini çekerse sana birkaç kitap önerim var. Çocuklukta ihmalin izi: Boşluk hissi, Çocuklukta ihmalin izi: Çözümler, Boş Ayna, Zor kişiliklerle Yaşamak, Annenin Duygusal Yokluğu ve Kurtlarla koşan Kadınlar. Çocuklukta ihmalin izi serisi, ismi kulağa biraz kalp kırıcı gelmesine rağmen zor okunur bir kitap değil.Ebeveynleri asla suçlamadan, bir sebepten duygusal anlamda uzak davranan ailelerde büyüyen çocukların yetişkinlikte karşılaşmış olabileceği zorlukları tanımlıyor ve bu zorluklar için pratik çözümler sunuyor. Boş ayna, Zor kişiliklerle Yaşamak ve Annenin Duygusal Yokluğu'nun ise ailenle arandaki ilişkiyi çözümlemede sana yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Kurtlarla Koşan Kadınlar ise sorunlarından bağımsız olarak tanıdığım her kadına kendi ile daha iyi bağ kurmasına yardımcı olacağını düşünerek tavsiye ettiğim bir kitap.

Son olarak şunu da söyleyeyim çocuğun olmuyor filan değil. İlk gebeliklerde düşük düşünüldüğünden çok daha yaygın. Etrafımda bir sürü örneği var bunun. Vakti gelince çocuğunu sağlıkla kucağına alacağına eminim ben.

Böyle annelik mi olur sizin anneniz çok bencil bir insan bence bu şekilde kim olursa olsun konuşulmaz. Zamanla olur belki umudunuzu kaybetmeyin çok uğraşan insanlar var.

Herkeze meraba yazim uzun hanimlar
Ben hayatim boyunca her zaman her seyi cabalayarak yaptim kimse 1 lokma ekmegi bile ya al sende ac kalma demedi kimse sahip cikmadi mesela esimden baska. Universiteyi bitirdim ailem yanina istemedi beni ben okurken kendilerine duzen kurmuslar onu bozamazlarmış abime gitmek istedim o da esinden dolayi istemedi beni resmen ortada kalmistim is buldum ev arkadasi oldum bir kizla snra esyalar aldim hatta araba bile aldim oyle cok calisiyordum ki anlatamam.. suan yazip yazip siliyorum anlatamadigim oyle cok sey var ki.. yillar böyle gecti esimle tanistim sonra evlendik ailen saolsun yine sadece taktiklariyla ovunmeleriyle yanimdaydilar. Esim iyi biri bende cok sakinim. Asker benm esim goreve gitmistiik doguya orda 2 kez gebe kaldim ama 2 melegimde beni bırakıp gitti dogamadan melek oldular. Oyle doldum ki ben bu hayata.. esim gecenlerde yine goreve gitti suan bunu yazarken bile agliyorum annem geldi o gidince yanimda kalmak icin. Ben esim istemedi diye isten ciktim ev hanimiyim. Doktorlara gittik defalarca ameliyatlar ilaclar tedaviler bebegim olmuyor. Bir kadin icin bunu yazmak bile oyle agir kii.. annem karsima gecti ve bana senin cocugun bile olmuyor adam seni bosasa hakli dedi ama bu benm elimde degil ki 😔😔😔 hayat insanin yuzune boyle kamci vurur mu ? Vurdu. Hayat böyle acimasiz olur mu?oldu. Simdi burda okuyorum bazen iste bosananlar bebegini dusurmek isteyenler falan falan.. benm bu hayatta bazen tutunacak hic bir seyim yok gibi geliyor. Hayat bu kadar zor olmamali neden boyle ? Okudugunuz icin tesekkur ederim bana dua edin nolur 😥
Annenizden uzak durun, hayatınızdan uzak tutun.

Öncelikle hayatından gereksiz olan her şeyi çıkarmakla başla, en başta da annen olacak o kadını çıkar. Artık her şeyin çaresi var. Kendini devamlı hamile kalmaya bağlama. Her şeyi akışına bak. Hayatını yaşamaya devam et kendine yeni hobiler bul. Çalışmayacaksan evde yapılacak bir çok aktivite var. Spor salonuna gidebilirsin kurslara katılabilirsin. Eşin gelince güzel tatil planları yaparsın. Eşinle güzel vakit geçir çocuk yok diye kendini yıpratma. Doktora gidip tedavini ol ama akışına bırak. Belki stresten olmuyordur kafana takmadan seviş çocuk için değil. İnan ki kim düşünmeyip istemezse o ay hamile kalıyor

Back
X