Benim komşum daha arıza diyenler

flocke

topiclerin güzin ablası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2010
6.333
830
113
Diğer
hayatımın en büyük hatasını yapıp yeni taşınan komşuma bir fincan kahve ikram etmekle başladı.odur budur hayatıma bir meteor gibi düşen,evimden çıkmayan ve kendi açısından birbirimizi 'kanki' ilan eden yapışık bir maddeye dönüştü hatun.türk örfünde eve gelen misafir kovulamayacağı için rahatsızlığımı 'kızım sana söylüyom lan ollum sen anna artıkın'a çevirmiştim ama sağolsun hiç üstüne alınmıyordu.yapılan ikramlar daha sonra bi şekilde göreve dönüşüyordu ve sankim cafedeymiş havası yaratıp eleştirilere bile başlamıştı.bi adisyon kesmediğim kalıyordu yani.komşu komşunun külüne muhtaç deyimi uç boyutlara adım adım ulaştı.olay tuz ile başladı külotlu çorap,ped,cd,ve dvd player isteğine kadar gitti.eşi yoğun çalışan bu arkadaş benim eşimin bir maç fanatiği olduğunu biliyordu ve bu yüzden evine gazete alıp maç sayfalarını takip etmeye başladı.daha sonra gelir ve bugün filancanın maçı varmış seninki hayattan gene kopar bu akşam görüşelime kadar döndü.sizler belki tebessümle bunların hepsini okuyabilirsiniz ama inanın bunları bilfiil yaşadığınızda insana hiç de öyle komik gelmiyo.her kapı çaldığında insan adrenalin salgılar mı ya?!gözbebeklerimin büyüdüğünü hissediyordum resmen!şimdi merakım şu:ay o da bir şey mi?sen gerçek bi arıza ile tanışmamışsın daha diyenler var mı hiç aranızda?bu arada eşimin: sen yaparsın istersen başarabilirsin bunu gazınla onu bir gün evden kovmayı başardım.kısa bi süre sonra da taşınmaya karar verdi hasta!

allah yardımcın olsun ne dımşelını vermıssın kolunu kapmak istemış...
aman uzak dur
alma ıcerı musaıt degılım de....
ayyy cok sınırlendım sımdı bune yuzsuzluk...

Valla sonuçta taşındı hikayeleri anlat anlat bitmez... Az kalsın ben tırlatıyodum. Kadın bakıcı tutuyor ama çalışmıyor tabii ilk gelen bebeğe bakacak sanıyor aaaaaaaaaaa bi bakıyor ki meğer kadın kendine bakılsın istiyor en az 4 kişi kaçtı haaaa bi de eften püften nedenlerle parayı da vermiyordu bi de bazen alışverişi onlara ödettiriyordu... yüzsüzlük mü onun için bir sıfat olamaz

En güzeli uzak durmak hele ki çalışan bir bayansanız zaten vaktiniz bile olmaz komşuyla görüşmeye. Aileniz kocanız çocuklarınız size yeter.

Konu içerik nedeniyle taşınmıştır.

Aynı fikirdeyim ama şööle bir sahne düşünün arkadaşa görüşmek istemediğinizi söylüyorsunuz 3 gün çıt yok sonra bi gün kapı çalınıyor "Yaptığın hatayı anlamışsındır her halde üstüne çok gelmicem konuyu kapatalım kahvaltı edelim şimdi" nası yani o ana kabus gibi insanın içinden sadece şu geçiyor "neden ben neden nedeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnn ?

ben cok ıyı nıyetlıyımdır.ama yuhhh yanı ınanılır gıbı degıl cagın son ıcadııı....
yolardım ben onu yaaaa
cıldırtırdı garantı beniiii.
suanda komsusu olacaklara allah sabır versın...
kocesı de onu gormemek ıcın ısı bahane edıyodur kesınnn

Adam gebze de çalışıyor :))))))))))) Ama hatunu 7 çarpı 24 saat benim üzerimde çalışıyordu... Keşke yollabilseydim ama sinir hastası olmama ramak kalmıştı

demekkı adam benım oturdugum sehırde calısıyor
aman buraya tasınmasında
bakarsın bana denk gelır
yolarım ben onu

Hadi bakalım yeni şanslı şahıs sen olabilirsin demek ki... İst. dan gebzeye taşındılar ama gideli 5 ay kadar oldu yani yolamıcan galiba tabii diğer komşu dayanamaz ve apartmanca kovmazlarsa :)))))))

yok ben suanda kayınpederın evınde oturuyorum
kaynanamlar ustte
ama eltım kıra arıyor
belkı ona denk gelır
amanınn
o saç bıle bırakmaz

umarım ne karşılaşırsınız ne de böyle bir olay yaşamak zorunda kalırsınız.inanın çok zor!!!

anlıyorum
sızınle dalga gectıgımı dusunmeyın lutfen...
sadece cok sınırlendım....

Seninki kadar olabilirdi belki ama Allah bana acıdı sanırım ki tez zamanda kestim görüşmeyi.

Yeni tanışmıştık komşumla ki bir gün merdivenlerde karşılaştık , hamileydim 8 aylık , ''kız mı erkek mi?'' diye sordu kız diyince suratını büzüp acınaklı bir bakışla bana ''OLSUN'' dedi.

Ertesi gün işten yorgun argın gelmişim hamileyim üstelik yemek yapmaya çalışıyorum biranda kapıda bitti birşey konuşmak istediğini söyledi yeni işten geldim dememe aldırmadan içeri girdi , kendileri bilgisayar almışlar ama internet bağlatmamışlar acaba bizimkini ortak kullanabilirlermiymiş :| Şaka yapıyor heralde diye düşünmek istesemde sonradan olayın ciddiyetini anladım ve kendisine yolu gösterdim bu hamleme rağmen evimi gezmek istedi , gezdi baktı yorumlar yaptı , yatak odasının önünde durdu içeri girmeyi kafasına koymuş belli ki orası yatak odası desemde beni duymadan kapıyı açmamı bekledi , daha yüksek sesle orası yatak odası diye tekrar edince surat ifademden sinirlendiğimi anladı diye tahmin ediyorum gitti..

Dana bu olayın üzerinden 2 gün geçmediği halde , hamile ve çalışan bir kadının izin gününde uyuyor olabileceğini düşünmeyi kendisine gereksiz görmüş olan sevgili komşum sabah 11 de kapıyı çalıp yetersiz görüp ayrıca yumruklayarak beni uyandırdı ve söylediği şey ''Biz sizin balkondan kaplo geçircez'' Önce kaplo ne diye düşündüm o bu sırada içeri girmişti bile , kablo olduğunu anladım. Ne kablosu kim geçiriyo ne oluyo derken , hanım ismini cismini bilmediğim kocasını , eşim evde yokken benim üstümde pijamalarım varken, balkonum evim ne durumda diye hiiiiç umursamazken içeri çağırıcağını , komşudan internet çekeceklerini ve kablosunu balkonumdan geçireceklerini anlattı. Çok güzel düşünmüşsünüz harika bir plan ama sizi eve alamam üstelik daha uyanmadım , balkonumdan da kablo geçirme konusunu eşim gelince eşiniz konuşsun dedim. O o sırada benim perdelerimi kaldırmış pencereden kablo uzunluğu yeterli mi diye ölçüm yapıyordu. Yine söylediklerimden bişey anlamadı ama sesimin sertliğinden öfkelendiğimi anlayarak gitti diye düşünüyorum.

Geçenlerde de yine maalesefki kapı önünde karşılaştık , daha merhaba demeden ''sizin evden bağrış çağrış geliyo kavga ediyosunuz galiba'' dedi. Daha ağzımı açmadan ekledi , ''bebeği görmeye gelmek istiyoruz biz ama kavga ediyosunuz diye gelmiyoz'' dedi. Allah'ım sabrımı sınıyorsun heralde dedim sonra aklıma parlak bir fikir geldi. Evet sürekli kavga ediyoruz biz dedim , eşim çok sinirli , asabi , gözü karadır , sinirlenirse gözü hiçbirşeyi görmez dedim. İyi günler diyip içeri kaçtım resmen.

Kız bunlar Kuzu aılesı gıbı
Valla bende hıc komsu yok.Gelen gıden sıfır.Kaynanam ıle aynı apartmandayız.
Dert anlatsam hepsı kaynanamı tanıyor.
En azından anlastıgım bır komsum olsun ısterdım valla.Tabı bu arıza gıbı degıl

Şu dizilerdeki komşuluk hikayeleri çok ütopik galiba, ya da çalışınca, sürekli ev-iş mekik dokuyunca bu ilişkilere zaman kalmıyor.
Bizim oturduğumuz bloklar epey ses geçiriyor.Alttaki teyzeye misafir gelse, ben televizyon izlerken bile konuştuklarını duyabiliyorum, yan daire hapşırınca "çok yaşa " diyebiliyorum, o derece.,
Yan daireye oğlu ile bir bayan taşındı yazın.Balkonlar da dip dibe olunca ister istemez akşam yemeklerinde falan sanki aynı balkonda gibi yemeklerimizi yedik.Bu abla, ne zaman ki gece saat 11 oluyor, ortalama 5 aydır balkona çıkıp "Erkeksiz bunlar çok zor diyip, balkon masasını ve sandalyelerini ordan oraya çekiyor.Hayır beş aydır neyi gacır gucur taşıyor, ne yapıyor anlamıyorum, bir usta tumak bu kadar mı zor, hem bağırıyor hem her gece 2 saat birşeyleri içeri sokup, çıkarıyor.
Sabahları da onlar 7de kalkıyor diye (alarm kurmuyoruz, onların ki çalınca kalkmak zorunda kalıyoruz) herkesin de o saatte kalkması gerektiğine inanıyor.Önce evde yarım saat erkeksizlikten yakınıyor, sonra dış kapıyı açıp yarım saatte orada bağırıp , hazırlanıyor.Oğlu da bik bik 1 saat kapı önünde bağırıyor ve işe gitmeyecek, ya da geç gidecek olsam da ben de 7 de bu aile ile kalkmak zorunda kalıyorum.Birgün kapıyı açıp "Başka İstanbul yok arkadaşım, sen 7 de kalkıyorsun diye tüm blok da mı 7 de uyanmak zorunda?" diye haykırasım geliyor, sonra da "Mütemadiyen erkeksizlikten yakınıyor, demek ki yeni boşanmış belli ki alışma sürecinde, biraz anlayışlı olayım" diyorum.Ama gerildikçe geriliyorum.
En kısa sürede taşınacağız, zira evi satın almışlar ve onların taşınması zor diye düşünüyorum.Pfff.

O kadar güzel ifadelerle anlatmışsınız ki,
cidden hem gülümseyerek okudum hemde sinirlendim.
Ben komşularımla mesafeliyimdir.öyle çat kapı ne giderim,
ne de gelmelerine yeşil ışık yakarım.Bizim ilişkilerimiz
samimi ama mesafelidir mutlaka..
mutfağında tuzu,yumurtası,soğanı vs. bitebilir,isteyene hemen veririm,
ama ev eşyası bazında hiç isteyen olmadı açıkcası,isteyen olsada
bir mazeret uydurup vermem,sevmem öyle alış-verişleri.
eşimde mesafelidir..
siz cidden çok sabırlıymışsınız ki,katlanmışsınız.
böylelerine haddini bildirmek lazım...

yapı itibari ile ilk tanıştığım insana zaten mesafeli ve belki de biraz ciddi dururum.tanımaya çalışırım,anlaştığımı görürsem yavaş yavaş daha rahat davranırım ama daima bir mesafe payı hissettiririm.yanlız düşünün ki bu vatandaş ile tanışalı 20 dakika olmuş kahvenizi içmiş kendisini tanıtmış ve sizin duruşunuzu hiç önemsemeden eline kumandayı alıyo ve filanca kanalda bilmem ne programı vardı açmamın bi sakıncası yok dimi?diyor ve siz cvp. verene kadar çoktan zap yapıp kanalı buluyo.zaten kibarlık ve afallama ile hayır demeye şansınız kalmıyo ki!içinizden o an zaten notu verirsiniz ve tamam buraya kadardı diyebilirsiniz ama karşınızdaki bunu önemsemiyo aldırmıyo ve bunların hepsi gayet normalmiş gibi bir hava yaratıyo.yani daha ne olduğunu anlamadan olay kontrolden çıkıyo.o programı izlerken yüzünüzdeki kibarlık tebessümü suratına yapışıp kalmış boş bakarak içinizden noluyo lan?!diye geçirebilirsiniz.salonunuzu tekrar hakimiyet altına almak istediğinizde kırık dökük bi cümle ile işe başlamak isteyebilirsiniz tıpkı benim denediğim gibi ama bu sefer karşınızdaki birden:ŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ!!!!! diyip kumandanın sesini yükseltmeye başlayınca inanın mesafe duruş muruş hiç bişi kalmıyo.sadece kurtulmak istiyorsunuz ama bu aldığınız terbiyeden dolayı pek mümkün olmuyo.bizdeki terör böyle başladı ve işin içinden çıkılması güç bir boyuta ulaştı.

traji komik bir hikaye gibi olmuş.okurken hem güldüm hemde sinir oldum.tamam mutfak malzemesi verilirde diğer şeyleri istemeye nasıl cesaret ediyor anlamadım yüzsüzlük diz boyu kadında.zaten hiç sevmem eşyalarımı başkasıyla kullanmayı.sizin iyi niyetinizi suistimal etmiş,iyi dayanmışsınız.ben olsam kapıyı açmazdım.uyuyordum,duştaydım dışardaydım derdim bir süre sonrada istenmediğini anlar heralde gelmez.diye düünüyorum,yoksa yanlış mı düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…