Benim komşum daha arıza diyenler

he he he....o anlamayan türdendi emin olun.bi ara kapı çaldığı zaman benim ufaklık coşkuyla kapıya koşturmasın diye çocuğun ağızını kapatıp onu yatak odasına sürükleyip kapıyı kapatıyordum.tabi çocuk şoke oluyordu melek gibi gördüğü annesi anında amazon karısına dönüşüp onu bi aksyona sokuyodu.düşünebiliyor musunuz bu durumu?düşüdüğünüz o sefil ve acıklı hali!hayır bi işe de yarasa bari...bi yandan zile basıyordu diğer yandan kapıya vurup evde olduğunu biliyorum açsana niye açmıyon?diye soruyodu.saklanarak daha komik hale düşüyorsunuz böylece...sonrası malum;teslim olup kapıyı açıyorsunuz ve saçma bi bahane uydurup onurunuzu kurtarmaya çalışıyorsunuz...:uyuyordum kusura bakma....

he he he....o anlamayan türdendi emin olun.bi ara kapı çaldığı zaman benim ufaklık coşkuyla kapıya koşturmasın diye çocuğun ağızını kapatıp onu yatak odasına sürükleyip kapıyı kapatıyordum.tabi çocuk şoke oluyordu melek gibi gördüğü annesi anında amazon karısına dönüşüp onu bi aksyona sokuyodu.düşünebiliyor musunuz bu durumu?düşüdüğünüz o sefil ve acıklı hali!hayır bi işe de yarasa bari...bi yandan zile basıyordu diğer yandan kapıya vurup evde olduğunu biliyorum açsana niye açmıyon?diye soruyodu.saklanarak daha komik hale düşüyorsunuz böylece...sonrası malum;teslim olup kapıyı açıyorsunuz ve saçma bi bahane uydurup onurunuzu kurtarmaya çalışıyorsunuz...:uyuyordum kusura bakma....

aman seninkide püsküllü belaymış canım ya ne desen kadın anlamıyormuş artık diyecek bişey bulamadım pes demekten başka.neyse taşınmış kurtulmuşsun.bundan sonra dikkat edersinn onun yerine taşınan kişiye:1:

vallahi canım yazılanlara hem güldüm ,hem kızdım..nasıl insanlar var yahu.
birazda ben bahsedeyim.benim ki pek güldüren cinsten değil..
yaklaşık 5 ay önce yeni bir ev aladık..bütün imkanlarımızı zorlayarak.büyük bir hevesle..
evimize taşındık.bikaç gün sonra üst katımızda doldu..ben seviniyorum tabii.komşu geldi diye..amma velakin sevinmem pek sürmedi...
daha o gece belli ettiler ne olduklarını ama pek umursamadık..gürültü falan yaptılar epeyce.biz de dedik;yeni taşındılar daha yerleşiyorlar falan ,normal..
öyle değilmiş işte..başımıza bela almışız da haberimiz yokmuş...şu ana kadar defalarca tartıştık kadınla..eşimle,ben çalışıyoruz.akşam evde geçirdiğimiz vakit sınırlı ve insan huzurlu olmak,kafa d,nlemek istiyor,evinde.amma nerdeee.
ilk zamanlar gittim,tatlı dille uyardım...yok anlamadılar.bikaç defa daha uyardım yook..
aksine arttı..ha sadece gürültü olsa,onun yanında çocukları çok pis..her h.sonu eşim bahçeden çocuklarının büyük tuvaletlerini temizledi..benim salon camımın altından falan.bi pazar günü sabah 7 gibiydi uyandım y.odasının kalın perdesini açayımda güneş vursun içeri dedim.o ara bi baktım dışarı,parka kumun içine oturmuş,indirmiş donunu kız tuvaletini yapıor.eşim hemen seslendi,git evine diye..ağlayarak çıktı yukarı..
ben böyle pis insanlar,cahil insanlar görmedim.bula bula bizi buldu..
daha neler var neler.vakit buldukça yazarım yine kızlar...

hayatımın en büyük hatasını yapıp yeni taşınan komşuma bir fincan kahve ikram etmekle başladı.odur budur hayatıma bir meteor gibi düşen,evimden çıkmayan ve kendi açısından birbirimizi 'kanki' ilan eden yapışık bir maddeye dönüştü hatun.türk örfünde eve gelen misafir kovulamayacağı için rahatsızlığımı 'kızım sana söylüyom lan ollum sen anna artıkın'a çevirmiştim ama sağolsun hiç üstüne alınmıyordu.yapılan ikramlar daha sonra bi şekilde göreve dönüşüyordu ve sankim cafedeymiş havası yaratıp eleştirilere bile başlamıştı.bi adisyon kesmediğim kalıyordu yani.komşu komşunun külüne muhtaç deyimi uç boyutlara adım adım ulaştı.olay tuz ile başladı külotlu çorap,ped,cd,ve dvd player isteğine kadar gitti.eşi yoğun çalışan bu arkadaş benim eşimin bir maç fanatiği olduğunu biliyordu ve bu yüzden evine gazete alıp maç sayfalarını takip etmeye başladı.daha sonra gelir ve bugün filancanın maçı varmış seninki hayattan gene kopar bu akşam görüşelime kadar döndü.sizler belki tebessümle bunların hepsini okuyabilirsiniz ama inanın bunları bilfiil yaşadığınızda insana hiç de öyle komik gelmiyo.her kapı çaldığında insan adrenalin salgılar mı ya?!gözbebeklerimin büyüdüğünü hissediyordum resmen!şimdi merakım şu:ay o da bir şey mi?sen gerçek bi arıza ile tanışmamışsın daha diyenler var mı hiç aranızda?bu arada eşimin: sen yaparsın istersen başarabilirsin bunu gazınla onu bir gün evden kovmayı başardım.kısa bi süre sonra da taşınmaya karar verdi hasta!

ay ınanırım canım ya bızımde boyle bır komsumuz var kadın 7/24 fix ya utanmada yatıyada bıze kalıcam hıcmı evınde temıslık yemek yapmaz yaaa annem babam ayrı benım abım annem ve ben yasıyorz kadın okadar yuzsuz kı kapıyı acmayalım dınlıyor kapımızı yada evı arıyor yada kapıda beklıyordu bırde tam karsı daıre olmadı mutfak camları karsılıklıydı bızım ordan dınlıyordu evdeysek ordan seslenıp gelıyordu hatta annecım bazen kapıyı acık unuturdu annem mutfakda ben ısten gelırdım aaa bı bakardım o sahıs oturuyor gelmıs oturmus annemın bıle haberı yok neysekı tasındı da rahat ettık :D:37:

canım benim çok zor ya öyle bir komşu ile uğraşmak Allah kolaylık versin zaten kovmuş kurtulmuşsun...Benim komşum daha arıza gerçekten...Yan dairemde yeni taşınmıştı yardım edecek kimsesi yoktu hamileydi...ben de insanlık yapıp yardım ettim günlerce...Bu iyice yüz buldu tabii her işi olduğunda beni çağırıyordu işimi bil yapamaz oldum..Neyse doğum yaptı çocuğu banyo yapacak çağırır beni,misafir gelecek çağırır beni,çamaşır asacağı zaman çocuğu verir bana..ben bu arada yeni hamile kalmıştım..habire çocuğunu bana veriyor...okuldan geliyorum yorgun argın geldiğimde uyuyup dinlenmem lazım her zaman kapı çalar beni uyutmaz hemen eve dalar ev nasıl diye göz gezdirir..Artık dayanamaz hale geldim..Temizlik yapacağım zaman oturmaya gelir işimi yapamam..Ben doğum yaptım her gün ama her gün ben de herşeye bakacak herşeyi kontrol edecek..Özellikle yatak odama gelir işte çocuğun çamaşırları vardı.Bana der ki çocuk olunca düzenli olunmuyor dimi nasılmış??Allahım ben deliririm sinirden..Her seferinde kızı kızımı uyandırır onun yüzünden kızımın uyku düzeni kaçtı..Bir gün yine kızımı yeni uyuttum geldi..kızı cırlayınca benim kızım hemen uyandı..ben tekrar uyutmaya gittim kızı geldi odada ses yaptı o poposunu kaldırıp çocuğu almadı tabi kızım artık uyur mu..Uyumadığı için beni yedi bitirdi..ben sinir küpü oldum tabi..Eşimi eşiyle kıyaslamalar,çocuğumu çocuğuyla kıyaslamalar daha çok şeyler var ayyyy yine sinirlendim neyse daha fazla devam etmiyeyim iyice sinirleniyorum..Çözüm olarak kapıyı açmamayı buldum..İyice mesafeli davranıyorum..
Allah yardım etsin çok zor canım ama sen kurtulmuşsun gözün aydın..bi de ben kurtulabilsem...:95:

:57:benim eski komşum tam bir arızaydı..
iş çevremde yemeklerimin tadı dilden dile dolaşır.
müdürüm,arkadaşlarım,genel müdürüm bile bayılır
eşimin iş arkadaşları bize gelir giderler ve diğer gün eşimin iş arkadaşlarının eşleri :bbo: telefonla beni arar nasıl yaptın bunu diye :bbo:
ama bu komşum ne yapsam beğenmezdi, tencerenin kapağını açıp böğğk ne biçim şey yemem der giderdi,evimi hep küçümserdi
giyimimi aşağılardı,
evine gittiğimde misafir odasının halısına bastırmazdı ayak izi olurmuş :57:
turşu kurardık kokar iğrenç derdi ve kuruşumuzu beğenmezdi
kış gelince de eşim turşu seviyor verin derdi
en sonunda kendisi lise mezunu olduğu için böyle yaptığını birine söylemiş kulağımıza geldi
ben de kapıyı açmamakta buldum çareyi geldiğinde yüz vermedim anladı hatasını..
şimdi de taşındı defoldu gitti arada görüyorum halini bile sormuyorum..

ay ay ben kendi komşuma taktığım ad ise yobaz o kadar yobaz ki yeni ev yaptık ,hayırlı olsuna gelmedi , ben tabi iyi niyetliyim ya işe giderken ben sürekli selamlıyorum gelirken iyi akşamlar yine ben diyorum ama sonra kızım hastalanınca 100mt komşu geçmiş olsun diyor bu dibimdeki hiç umursamıyor anladım sonunda bunun iyi niyetli olmadığını!beni acaip kıskandığını tabi selam yok artık! Buna mutlaka bir ders vermem gerektiğini düşündün! Bu fırsat elime geçti, geçen hafta kızının çalıştığı kuaföre gittim tabi bu beni görmezlikten geldi kuaförün sahibi nerde oturduğum sorunca açtım ağzımı yumdum gözümü dedim senin yobaz olan elemanın hemen yanındaki ev dedim inşallah iyi eğitirsin ama işin zor bunun anneside çok yobaz komşu tanımaz hastalanınca geçmiş olsuna gelmez dedim bunları söylerken kız karşımda ağlamaya başladı !vallahi orası bir ticaret hane beni görmezlikten gelince ki kuaför salonuda küçüktü ve bir tek ben olunca zoruma gitti ağlattığıma pişman değilim !oh canıma değsin hakettiler

mesajlarınızı tekrar tekrar okudum, hepinize çok teşekkür ediyorum. benim tanrı tarafından seçilmiş güzide bir insan olmadığımı gösterdiniz bana ve bu beni inanılmaz derecede psikolojik olarak rahatlattı.ex-komşumla yaşadığım gerilim filmi tadındaki anları vakit buldukça anlatacağım.yemeğimi eleştirmeler,düzenimde ve çocuk terbiyemdeki 'kusurlar' bizim için zaten günlük hayatın bi akış parçasıydı.akşama kadar evimden çıkmayan bu vatandaş yetmezmiş gibi eşim işinden dönünce inanılmaz sinirlenirdi.kaşlarını çatar dudaklarını tavuk kıçı gibi büzer bi sigara yakar ve homurdanırdı:bu niye geldi ki daha mesai bitimine 45dakika var! sağ gözüm artık sinirden seğirmeye başlardı benim: ya o da bu evde oturuyo adam tabiki iş dönüşü evine gelecek! cevap vermez sigarasından derin bir nefes çeker ve camdan dışarı bakarak dumanı sinirle üflerdi.bense dehşet gözlerle onu izlerdim...teki seğirerek ama!

mesajlarınızı tekrar tekrar okudum, hepinize çok teşekkür ediyorum. benim tanrı tarafından seçilmiş güzide bir insan olmadığımı gösterdiniz bana ve bu beni inanılmaz derecede psikolojik olarak rahatlattı.ex-komşumla yaşadığım gerilim filmi tadındaki anları vakit buldukça anlatacağım.yemeğimi eleştirmeler,düzenimde ve çocuk terbiyemdeki 'kusurlar' bizim için zaten günlük hayatın bi akış parçasıydı.akşama kadar evimden çıkmayan bu vatandaş yetmezmiş gibi eşim işinden dönünce inanılmaz sinirlenirdi.kaşlarını çatar dudaklarını tavuk kıçı gibi büzer bi sigara yakar ve homurdanırdı:bu niye geldi ki daha mesai bitimine 45dakika var! sağ gözüm artık sinirden seğirmeye başlardı benim: ya o da bu evde oturuyo adam tabiki iş dönüşü evine gelecek! cevap vermez sigarasından derin bir nefes çeker ve camdan dışarı bakarak dumanı sinirle üflerdi.bense dehşet gözlerle onu izlerdim...teki seğirerek ama!

:60::60::60::60::60:güldürdün beni canım yaaa:60::60::60:
biliyorum sinir bozucu bir durum amas anlatma tarzın hoşuma gitti:9:
bu arada snin komşu arızadan çok ruh hastası gibi geldi bana:94:
iyi dayanmışsın böylesine

zaman geçtikçe insanın aklına düşüyor işte,acaba şimdi kime musallat oldu diye.sonra atlattığınız tüm bu travmalar bir film şeridi gibi gözünüzün önünden geçiyo.ne yalan söyleyiyim, beni de bazen sinir bir gülümse alıyo.hele ki alışverişe çıkmam gerektiği zaman diğer normal insanlar gibi al ceketini tut çocuğun elinden kapıyı kitle git diye bir kavram olmuyordu bende...hayır! savaşa hazırlanan biri gibi stratejiler üretiyordum önce.kapı önünde geçireceğim her saniye benim aleyhime işliyordu çünkü.bu yüzden çizmelerimiz dahi evin içinde giyer çocuğu bir amerikan futbolcusu gibi koltuğumun altına sıkıştırır kapıyı kitlemeden çarptığım gibi merdivenleri ikişer ikişer zıplayarak kaçardım.bu çoğu zaman işe yarardı ama poşetlerle eve nasıl döneceğim şimdi diye düşünerek kış günü bir bankın üstünde sigara içtiğim zamanlar çok olmuştur.tahmin ettiğiniz gibi genelde yakalanıyor ve yine teslim oluyordum...

böylemi:53: :1: gecmis olsun:6:

resmen abiye kuzu yaaa :52:$aka gibi Allah yardımcınz olsun arkadaslar ama bende tahammul edemem boyle sylere guzellıkle soylerdım eger anlamamakta dıretıyorsa kovardım

güzellikle söylerdim demişsiniz.baştan sona hikayeyi okuduysanız eğer tüm gayretlerim buna yönelik olduğunu görmüşsünüzdür...benim komşumla ilişkim artık tüm dizileri aşmış dramatik bir stand up tadına varmıştı.inanın lügatımda bulunan her güzel kelimeyi kasarak kullanır ve her biri şaheser sayılacak cümlelerimin sonucunda kendime vay be dedirtecek hayranlık besledikten sonra cevabını beklerken nefesimi tutardım.ancak bu tuhaf varlık bilinen fizik kuralına aykırı bir davranış sergilerdi ve nedense etki tepkiyi doğurmazdı onda.suratıma bakaaaar bakaaar sonra:'alınma ama bazen çok konuşuyon,kafamı bulandırıyon,bööööle bi içimi sıkıyon.hayır bu kadar 'yakın'(!) olmasak vallah beni istemiyon sancam iyisimi sen bi çay daha koy.'derdi.o an kendimi boynuzları ile son sürat duvara toslayan bir buffalo gibi hissederdim.ta ki eşimin verdiği gazla onun kapısına gidene kadar...

yok yok allaha şükür böyle komşumuz yok gerçi komşumuzda yok o ayrı ama en güzli kafam rahat

hayatımın en büyük hatasını yapıp yeni taşınan komşuma bir fincan kahve ikram etmekle başladı.odur budur hayatıma bir meteor gibi düşen,evimden çıkmayan ve kendi açısından birbirimizi 'kanki' ilan eden yapışık bir maddeye dönüştü hatun.türk örfünde eve gelen misafir kovulamayacağı için rahatsızlığımı 'kızım sana söylüyom lan ollum sen anna artıkın'a çevirmiştim ama sağolsun hiç üstüne alınmıyordu.yapılan ikramlar daha sonra bi şekilde göreve dönüşüyordu ve sankim cafedeymiş havası yaratıp eleştirilere bile başlamıştı.bi adisyon kesmediğim kalıyordu yani.komşu komşunun külüne muhtaç deyimi uç boyutlara adım adım ulaştı.olay tuz ile başladı külotlu çorap,ped,cd,ve dvd player isteğine kadar gitti.eşi yoğun çalışan bu arkadaş benim eşimin bir maç fanatiği olduğunu biliyordu ve bu yüzden evine gazete alıp maç sayfalarını takip etmeye başladı.daha sonra gelir ve bugün filancanın maçı varmış seninki hayattan gene kopar bu akşam görüşelime kadar döndü.sizler belki tebessümle bunların hepsini okuyabilirsiniz ama inanın bunları bilfiil yaşadığınızda insana hiç de öyle komik gelmiyo.her kapı çaldığında insan adrenalin salgılar mı ya?!gözbebeklerimin büyüdüğünü hissediyordum resmen!şimdi merakım şu:ay o da bir şey mi?sen gerçek bi arıza ile tanışmamışsın daha diyenler var mı hiç aranızda?bu arada eşimin: sen yaparsın istersen başarabilirsin bunu gazınla onu bir gün evden kovmayı başardım.kısa bi süre sonra da taşınmaya karar verdi hasta!

benzer bir komşu bende de vardı,seni çok iyi anlıyorum
neyseki ben taşındım kurtuldum
eşim akşam eve geç geliyordu,zaten doğru dürüst görüşemezken hooppp saat 10 teklifsiz kahve içmeye geldim
Bir yere gidicez hazırlanmışız,hoppp bir kahve içelim,azcık oturayım sonra gidersin
Benim süpürgeyi yeni temizledim deyip hergün süpürgemi alırdı,insan süpürgesini özlermi yaaa,ben özlerdim
akşam işten eve gelince başlardı kapı çalmalarım,artık çoğu zaman açmıyordum napayım

eski yüzsüz komşularım yüzünden yeni evimde kimseyle görüşmüyorum,
biri yamanmaya çalışıyor ama yemezler,tecrübeliyim artık:)

Back
X