Seninki kadar olabilirdi belki ama Allah bana acıdı sanırım ki tez zamanda kestim görüşmeyi.
Yeni tanışmıştık komşumla ki bir gün merdivenlerde karşılaştık , hamileydim 8 aylık , ''kız mı erkek mi?'' diye sordu kız diyince suratını büzüp acınaklı bir bakışla bana ''OLSUN'' dedi.
Ertesi gün işten yorgun argın gelmişim hamileyim üstelik yemek yapmaya çalışıyorum biranda kapıda bitti birşey konuşmak istediğini söyledi yeni işten geldim dememe aldırmadan içeri girdi , kendileri bilgisayar almışlar ama internet bağlatmamışlar acaba bizimkini ortak kullanabilirlermiymiş :| Şaka yapıyor heralde diye düşünmek istesemde sonradan olayın ciddiyetini anladım ve kendisine yolu gösterdim bu hamleme rağmen evimi gezmek istedi , gezdi baktı yorumlar yaptı , yatak odasının önünde durdu içeri girmeyi kafasına koymuş belli ki orası yatak odası desemde beni duymadan kapıyı açmamı bekledi , daha yüksek sesle orası yatak odası diye tekrar edince surat ifademden sinirlendiğimi anladı diye tahmin ediyorum gitti..
Dana bu olayın üzerinden 2 gün geçmediği halde , hamile ve çalışan bir kadının izin gününde uyuyor olabileceğini düşünmeyi kendisine gereksiz görmüş olan sevgili komşum sabah 11 de kapıyı çalıp yetersiz görüp ayrıca yumruklayarak beni uyandırdı ve söylediği şey ''Biz sizin balkondan kaplo geçircez'' Önce kaplo ne diye düşündüm o bu sırada içeri girmişti bile , kablo olduğunu anladım. Ne kablosu kim geçiriyo ne oluyo derken , hanım ismini cismini bilmediğim kocasını , eşim evde yokken benim üstümde pijamalarım varken, balkonum evim ne durumda diye hiiiiç umursamazken içeri çağırıcağını , komşudan internet çekeceklerini ve kablosunu balkonumdan geçireceklerini anlattı. Çok güzel düşünmüşsünüz harika bir plan ama sizi eve alamam üstelik daha uyanmadım , balkonumdan da kablo geçirme konusunu eşim gelince eşiniz konuşsun dedim. O o sırada benim perdelerimi kaldırmış pencereden kablo uzunluğu yeterli mi diye ölçüm yapıyordu. Yine söylediklerimden bişey anlamadı ama sesimin sertliğinden öfkelendiğimi anlayarak gitti diye düşünüyorum.
Geçenlerde de yine maalesefki kapı önünde karşılaştık , daha merhaba demeden ''sizin evden bağrış çağrış geliyo kavga ediyosunuz galiba'' dedi. Daha ağzımı açmadan ekledi , ''bebeği görmeye gelmek istiyoruz biz ama kavga ediyosunuz diye gelmiyoz'' dedi. Allah'ım sabrımı sınıyorsun heralde dedim sonra aklıma parlak bir fikir geldi. Evet sürekli kavga ediyoruz biz dedim , eşim çok sinirli , asabi , gözü karadır , sinirlenirse gözü hiçbirşeyi görmez dedim. İyi günler diyip içeri kaçtım resmen.