Benim meselem

Biz 17 yillik aldik pisman olduk. Icini yeniletmek icin harcadigimiz emek ve parayi hazir bir eve versek daha iyi olurdu. Ki zaten, o kadar eski evi ne kadar yenileseniz de istediginiz gibi olmuyor. Biz pencere disinda her seyi, akliniza gelebilecek her seyi, degistirdik. Pencereler cok gozume batiyor su anda. Bir daha asla boyle bir sey yapmam.

Nice 25 yıllık evler var 5, 10 senelik gibi bakımlı olan ya da tam tersi. Ama bazen evinin olmaması, olmasından daha iyidir...

Bende böyle düşünürdüm bir an önce ev alayım, benim olsun vs. vs.
Şimdi evimi kiraya verip kendim de kiraya çıkıyorum. Kötü değil ama benim içinde huzurlu olamayacağım bir ev sahibi olmuşum, o zamanlar evim olacak sevdasına fark edememişim. Velhasıl iyi düşünün.

Depremleein sık sık olduğu bir ülkede ben şahsen 22 yıllık bina satın almam.

Uyarınız için sağolun

Bazı evler var yenisinden sağlam oluyor
Eskimemiş her zaman bakımı yapılmış depreme oldukça dayanıklı ise alınır
Fakat öylesi evlerde eski olsa bile ucuza gitmez
Zaten binanın dışına ve içine bakınca akıbet bellidir
Mesela eski oturduğum 2 yıllık binanın dışı içi 20 yıllık gibi dururken şuan oturduğum ondan daha eski olmasına rağmen yeni duruyor
İçi önemli değil tabi binanın iskeleti sağlamsa içi keyfe keder yapılır

Benim için semt önemli açıkçası ama ev 10 yıllık filan olsa daha iyi olurdu sanki yok mu öyle

Kentsel dönüşüme girme durumu var mı mutlaka soruşturun.
Teyzemlerin binasını yıkma kararı aldılar. Daire sahiplerinden biri ben karşılayamam satıcam dedi ve sattı.
Ama satan kadın alıcılara binanın yıkılacağını söylememiş. Yazık kandırmış insanları. Onlar da taşınmadan eve tadilat yapmaya başlayınca komşular tadilat seslerini duyup anlatmışlar durumu. Adamlar şok olmuş.

Ooo hem de Kocaeli
Deprem yönetmeliğine uygun bile yapılmış olsa her binanın bir güvenlik ömrü olur
Bina yaşlı, fay hattı dibinizden geçiyor
Kendi evi varken de zırt pırt ev değiştirmez insanlar. Yani bir kez alıp uzun yıllar oturacaksınız. Bina şimdiden 22 yaşında, 20 yıl daha sapasağlam ilk yapıldığı gün gibi kalmayacak.
ben yerinizde olsam daha genç bir bina tercih ederdim

inanır mısınız geçen sene olsa asla eski binada oturmam büyük deprem bekleniyor derdim.ama şu an sıfır evler öyle küçük ve pahalıki, eski ev olsun içini döşeriz diye düşünmeye başladım.
Ama vazgeçtim galiba bu fikirden.cevap veren herkese teşekkür ederim

Ev hangi bolgede, deprem gecirmismi?
Ben almazdim galiba, apartman kac daire? Komsular nasil?

Tam 99da yapilmis ruhsat tarihine iskan tarihine bakin ne kdr hasar almis ne zmn bitmis depremde hangi asamadaymis
Ben temeli bile atilmis olsa asla almazdim 99 depremini yasadim

Tam 99da yapilmis ruhsat tarihine iskan tarihine bakin ne kdr hasar almis ne zmn bitmis depremde hangi asamadaymis
Ben temeli bile atilmis olsa asla almazdim 99 depremini yasadim
Teşekkür ederim ilginiz için vazgeçtim.muhiti beni cezbetmisti ama inşallah bir gün daha hayırlısını alirim

Teşekkür ederim ilginiz için vazgeçtim.muhiti beni cezbetmisti ama inşallah bir gün daha hayırlısını alirim

Bizde boyle bir ev dusunmustuk ic mimar dizayn etmis cok begenmistik ama sonra cok daha guzelini aldik iyki gafletle almamisiz

Madem o muhitte sıfır ev alacak durumunuz yok bütçenizi yettiği kadar bi ev alıp kiraya verin sevdiğiniz muhitte kirada oturun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…