duygulandim.. cocukluk insanin tum hayatindaki durusunu etkileyebiliyior zaman zaman bendede cok oldu bu.. dusunuyorumda simdi icim sizliyor su an mutluyum esimle her an bir seyler olacak diye korkuyorum iyi dusunmeye zorluyorum kendimi.. Hayatima kotu anilar birakan herkesi affetmeye calisiyorum kimi zaman cok zor oldu.. Cok sey baska turlu olabilirdi hayatimda pisman olmamaya calisiyorum ama sunuda biliyorum ki aciyi yasamak mutlulugun tadina daha iyi varmaya yariyor.. bende boyle tesselli ediyorum kendimi
ben o kadar kolay mutlu olan bir insanım ki.kimse hiç birşeyden mutlu olmuyor hep daha fazlasını istiyor ya.ben balkonda eşimle bir kahve içsem Allah'a şükrederim ne kadar mutluyum diye.hayatım boyunca hep böyleydim en ufak şeylerden mutlu olur,beni mutsuz edecek şeyleri düşünmezdim,yapım bu zaten.
ama ben böyle olmama rağmen hayatımda birilerinin gerçekten görevli gibi benim mutsuzluğuma çabalaması...mafoldumben
ablam öyle olmasa çocukluğum çok daha mutlu güle oynaya geçecekti.eşimle sorunlarımız olmasa ya da eşim daha duyarlı olsaydı ilk etapta evliliğimin en güzel zamanları,balayımız herkes gibi mutlu geçecekti,gözyaşlarıyla değil.ben yine de ikisini de affettim,affetmemek bana ağırlık oluyor çünkü.geçmişin üzüntüsünü geleceğe taşımaktan başka bir işe yaramıyor çünkü.bence sen de affet,gerçekten rahatlarsın.
şimdi senin durumun bende de var her an bir şey olacak mutluluğum bozulacak gibi geliyor.iyi düşünmeye çalışsak da mutsuz edilmeye alışmışız ne yazık ki.tabi bu kaderimiz olmamalı,mutluluk bizim de hakkımız ve sonuna kadar yaşamalıyız.
"acıyı yaşamak mutluluğun tadına daha iyi varmaya yarıyor" demişsin bu teselli değil gerçekten böyle.ben şimdi evliliğimin,eşimin,doğacak bebeğimin öyle kıymetini biliyorum ki.herşeyi büyük heves ve keyifle yapıyorum.bunlara sahip olup hiç kıymetini bilmeyen o kadar çok kişi var ki.ama bana hiç biri gümüş tepsiyle sunulmadı.evliliğimi bu hale getirmek için,eşime kendimi anlatabilmek,onu iyi bir koca yapabilmek için,bir bebek sahibi olabilmek için hepsi için teker teker mücadele ettiim.Allah herkese mutluluk versin.başkalarını mutsuz etmeyi görev bilenler de umarım bu yorucu mesleği bir an önce terkedip kendi dünyalarını düzeltmenin derdine düşerler.