• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim neyim var? Nasıl düzeleceğim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi _Diva
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ATALET...kelime anlamı=eylemsizlik,tembellik,kendini değersiz hissetmek

Arkadaşım senin durumun bu işte atalet halinde yaşıyorsun,psikiyatriye felan gitme ilaç verirler iyice uyuşuk olursun ,psikologa gitsen bir dünya para bazıları süistimal ediyor her dr.için demiyorum tabi bunu yanlış anlaşılmasın,OKUYACAKSIN,üniversiteye gidiyorsun araştır kişisel gelişim kitapları oku,örn.reklam olsun diye yazmıyorum MÜMİN SEKMANIN kitapları mükemmel mutlaka oku okudukça kendinden birşeyler bulacaksın eminim seni iyileştirecektir,mesnevi kitaplar oku sabah uyandığında YA ALLAH BİSMİLLAH ÇEK güne zıpkın gibi başla,sabah nasıl kalkarsan günün de öyle geçer,herşey biz insanlar içindir pozitif olmaya bak her ne olursa olsun HAYAT GÜZEL BE ARKADAŞ..
Ben zaten üniversite düzeyinde psikoloji, sosyoloji ve felsefe eğitimi alıyorum. Ayrıca da psikoloji ile akademik çapta ilgilenen biriyim. Kendime bir sürü teşhis koyabilirim. O yüzden ben de "psikolojiden anlarım, doktor bana klişe konuşur yada direk ilaç dayarsa sinirlenirim o yüzden profesyonel bir psikolog tavsiyesi olan var mı?" yazmıştım.:ssz: Bakalım deneyeceğim, psikiyatra gittiğim gibi psikolog terapisi istediğimi söyleyeceğim zaten. Bana hiçbir doktor ilaç kullandırtamaz asla istemiyorum. Bakalım...:31:

Son düzenleyen: Moderatör:
ne psikologluk,ne de psikayatrilik bir durumun yok canım.Sadece yaşının verdiği olağan tavırlar.Kimi kolay atlatır,kimi daha zor.Biraz bünyeyla alakalı,duygusal boşlukla alakalı.Beyin olarak kendimizi her duruma her şarta hazırlamalıyız.Kendinle başbaşa kalıp,davranışlarını sorgulayarak başlayabilirsin.İyi bir dost edin ve hayatta hiç kimsenin mükemmel olmadığına inandır kendini.

ne psikologluk,ne de psikayatrilik bir durumun yok canım.Sadece yaşının verdiği olağan tavırlar.Kimi kolay atlatır,kimi daha zor.Biraz bünyeyla alakalı,duygusal boşlukla alakalı.Beyin olarak kendimizi her duruma her şarta hazırlamalıyız.Kendinle başbaşa kalıp,davranışlarını sorgulayarak başlayabilirsin.İyi bir dost edin ve hayatta hiç kimsenin mükemmel olmadığına inandır kendini.
Çok haklısınız aslında ben de bir durup kötü, beğenmediğim davranışlarımı yazmayı planlıyordum. En azından kendime dışardan bakıp sağlıklı düşünebilmek adına..Ama işte hayatın koşuşturmacasında insan bunları düşünemeyebiliyor. Oysaki en önemlisi maneviyat değil mi?

Çok haklısınız aslında ben de bir durup kötü, beğenmediğim davranışlarımı yazmayı planlıyordum. En azından kendime dışardan bakıp sağlıklı düşünebilmek adına..Ama işte hayatın koşuşturmacasında insan bunları düşünemeyebiliyor. Oysaki en önemlisi maneviyat değil mi?
Aynen öyle.Bak bilincindesin aslında hayatta ki önemli şeylerin.Büyüyorsun,büyüyoruz.Ben çok daraldığımda,kendimi mutsuz hissettiğimde şükrederim.Şükretmek o kadar iyi geliyor ki insana.Elim,kolum,sağlığım olduğu için,beni ben yapan şeyler olduğu için şükrederim.Başımı yastığa koyduğumda,Allah'ım şu an kimbilir kimler ne dertlerle ne sorunlarla ne hastlalıklarla uğraşıyordur.Huzurla başımı yastığa koyabildiğim için şükürler olsun derim.Geri kalan dertlerinde üstesinden gelirim derim.Hayatta dert olmasa,olgunlaşamayız,tecrübe edinemeyiz.Kimsenin,ama inan şu dünya da kimsenin hayatı güllük gülistanlık değil.Bazen bir avuç ilacın yapamadığını,bir dua yapar.

Aynen öyle.Bak bilincindesin aslında hayatta ki önemli şeylerin.Büyüyorsun,büyüyoruz.Ben çok daraldığımda,kendimi mutsuz hissettiğimde şükrederim.Şükretmek o kadar iyi geliyor ki insana.Elim,kolum,sağlığım olduğu için,beni ben yapan şeyler olduğu için şükrederim.Başımı yastığa koyduğumda,Allah'ım şu an kimbilir kimler ne dertlerle ne sorunlarla ne hastlalıklarla uğraşıyordur.Huzurla başımı yastığa koyabildiğim için şükürler olsun derim.Geri kalan dertlerinde üstesinden gelirim derim.Hayatta dert olmasa,olgunlaşamayız,tecrübe edinemeyiz.Kimsenin,ama inan şu dünya da kimsenin hayatı güllük gülistanlık değil.Bazen bir avuç ilacın yapamadığını,bir dua yapar.
Haklısın canım. Ben meditasyona başlamayı düşünüyorum, yoga kursuna gideceğim. Yavaş yavaş daha doyumlu bir hayata kavuşmayı hedefliyorum. Psikolog terapisi, doğru düşünme, yoga, dua vb. ile..

Merhabalar!
Ben Venüs, 21 yaşındayım, üniversite öğrencisiyim. Hem okuyup hem çalışıyorum. Psikolojik durumum hakkında endişelerim var. Bunları sizlerle paylaşmak ve mümkünse bir çözüm bulmak istiyorum.
:26:
Sorunlarımı madde madde yazayım;

• Öfke kontrolü problemim var. O kadar çabuk sinirleniyorum ve bağırıp çağırmaya başlıyorumki bazen ben bile şaşırıyorum.:53:
  • Mükemmellik takıntım var. Her konuda iyi olmak istiyorum.:115: Ama elbette olamıyorum, bu yüzden de modum düşüyor.:105:
  • Bir sürü hedefim, hayalim var fakat azim ve kararlılığım yok. Zaman su gibi geçiyor ve ben bir kısır döngünün içinde boğuluyorum.:95::95::95:
  • Başarısız, amaçsız, enerjisiz hissediyorum.:84:
  • Ailem ve arkadaşlarımla iletişimimi düzeltmek istiyorum, şuan gerçekten saçma sapan bir boyuttayız.:83:
  • Nereden, nasıl başlayacağımı bilmiyorum.:100: Gerçekçi olmayan planlar yapıp, yüz üstü düşüp duruyorum. Boşluktayım.

Benim neyim var, nasıl düzeleceğim bilmiyorum!
:122:
Zaman yine aktı, geçti ve ben yine aynı yerdeyim, belki daha da gerideyim.:14: Bu yeni ayda yeni alışkanlıklar edinmeyi umut ediyorum. Yine umut var ama inanç nerede bilmiyorum...:26:

Merhabalar!
Ben Venüs, 21 yaşındayım, üniversite öğrencisiyim. Hem okuyup hem çalışıyorum. Psikolojik durumum hakkında endişelerim var. Bunları sizlerle paylaşmak ve mümkünse bir çözüm bulmak istiyorum.
:26:
Sorunlarımı madde madde yazayım;

• Öfke kontrolü problemim var. O kadar çabuk sinirleniyorum ve bağırıp çağırmaya başlıyorumki bazen ben bile şaşırıyorum.:53:
  • Mükemmellik takıntım var. Her konuda iyi olmak istiyorum.:115: Ama elbette olamıyorum, bu yüzden de modum düşüyor.:105:
  • Bir sürü hedefim, hayalim var fakat azim ve kararlılığım yok. Zaman su gibi geçiyor ve ben bir kısır döngünün içinde boğuluyorum.:95::95::95:
  • Başarısız, amaçsız, enerjisiz hissediyorum.:84:
  • Ailem ve arkadaşlarımla iletişimimi düzeltmek istiyorum, şuan gerçekten saçma sapan bir boyuttayız.:83:
  • Nereden, nasıl başlayacağımı bilmiyorum.:100: Gerçekçi olmayan planlar yapıp, yüz üstü düşüp duruyorum. Boşluktayım.

Benim neyim var, nasıl düzeleceğim bilmiyorum!
:122:

Aslında her şey sende bitiyor bu arada alakasız ama mükemmelikten merak ettim burcunuz aslan mı ?

Boga...

fazla sabır yapıp patlıyormuşsunuz gibi geliyor
sanki daha fazla kaldıramıyormuşsunuz gibi

-yetheeeeeeeeeeer- mesela
Sabrettiğimi sanıp sabredemiyorum sanırım. Uzun süre sabretmem ve çalışmam gerek hayallerime ulaşmam ve hayatımı değiştirmem için. Ama ben sabırsızım...

Back
X