benim sorunum da görümce.. !

hemen o evden taşının. Kız kardeşi de bırak ne hali varsa görsün. O yokmuş gibi davran birşey yaparsa yorumsuz kal. Onla ilgili bir fikrin olması gerekmiyor.
Seni kıskanıyor mu kıskanmıyor mu..Sen mi daha iyisin o mu..Eğer bu kadar incelersen bisüre sonra etkilenip sende onun gibi olmaya başlayabilirsin. bol şans

biçok arkadaşş aynı evde oturmayı kabul etmişsin şimdi nie dert yanıyosun,niye kabul ettin demişş,eşimin babası yıllar önce vefat etti,o zamandan beride ailenin tüm yükünü taşıyorr ,ailesini dağıtmadan ve kimseye muhtaç etmeden bugünlere kadar getirmiş bir insan,halende biçok sorumluluğu var bende isterim ayrı evde yaşamayı herkes gibi ama durum bu ve ben bu durumda görümceme karşı nasıl davranmam konusunda şaşkınım bu yüzden burdayımm neyse ilginize tşk ederim.

baba yoksa senin o eve hiç taşınmaman gerekiyordu canım. Nasıl yaptın böyle bi hatayı diycem ? Sana söyliyim bu olayların tam içine düştün. Evli olduğunu bile anlayamıcaksın. Bak 15 gündür evlisin, buraya gelip nelere vakit harcıyorsun.
Ben sana söylüyorum inş dediğimi yaparsın. Bu tip şeyler yaşayan ve düşünen (beni kıskanıo, pasaklı vs) birtek sen değilsin. Ama yorum yapmayı ve kızı aşağıda görmeyi bırak. Herkesin kendine göre bir dünyası var. Size bir zararı dokunmasın. Seninle uğraşmasın. İsterse evin ortasında bile istediğini yapabilir. Ayrıca orası onun evi gerçekten. Siz sonradan gittiniz. Kesinlikle onla ilgili yorum yapmayı bırak. Zayıflıklarını vermiyorsun tabii. Hiç bir açığını vermicksin. Ondan herşeyini sakla başta. Biraz tanı. sonra bakarsın bikaç sene sonra.

Insan yeri geliyor esiyle bile gecinemiyor, ev üstüne ev olmaz. Siz sonradan geldiginiz icin ve evde huzur olmadigi icin - sizden dolayi bile olmasa- sizde esinizle cikmaniz lazim. Ilk firsatta ayri eve cikacaksiniz, baska care yok. Ayrica kendi kardesiniz olsa nekadar pasakli olursa olsun, nekadar asabi olursa olsun onu kollardiniz, görümce olunca hemen bir nefret birikiyor, buna mutlaka icinizden karsi gelmeniz lazim. Deliysede, sizin deli görümceniz.

Pardon ama ' 3 - 4 ay aynı evde oturup sonra taşınacaktık ama şu an öyle görünmüyor ' diyorsunuz.

Bu klişeyi duymayan yoktur herhalde nasıl inandınız demek bir yana ' 3 - 4 ay daha nişanlı kalıp evinizi tutsaydınız ' demek istiyorum.

Görümceniz sizi sevmek zorunda değil ki.. Belki de bunca yıllık düzeni bozulduğundan ' yenge sıfatıyla eve bir yabancı geldi ' ğinden rahatsız olmuştur.

Objektif bakabilmek lazım olaylara.

Ben sizin yerinizde olsam görümceme takmam kafayı ' 3 - 4 ay sonra taşınırız deyip sözünde durmayan , balayına gideceğiz deyip onu da yerine getirmeyen eşimi dert ederdim '

Sizi neden kıskansın ki ? Kıskanılacak bi durumunuz yokmuş hani ?

NOT : Hem görümceyim, hem yengeyim :32:

Son düzenleme:
Ben hic kiskanmadim eski yengemi aksine gorenler kardes saniyordu, demek ki ben normal degilim.

Oh ya benden birisi ben çok seviyorum abilerimin sevgililerini keşke evlenselerde can ciğer kuzu sarması olsam o derece :9: abla olarak görüyorum sanırım ( hep ablam olsun istedim ):16:

Pardon ama ' 3 - 4 ay aynı evde oturup sonra taşınacaktık ama şu an öyle görünmüyor ' diyorsunuz.

Bu klişeyi duymayan yoktur herhalde nasıl inandınız demek bir yana ' 3 - 4 ay daha nişanlı kalıp evinizi tutsaydınız ' demek istiyorum.

Görümceniz sizi sevmek zorunda değil ki.. Belki de bunca yıllık düzeni bozulduğundan ' yenge sıfatıyla eve bir yabancı geldi ' ğinden rahatsız olmuştur.

Objektif bakabilmek lazım olaylara.

Ben sizin yerinizde olsam görümceme takmam kafayı ' 3 - 4 ay sonra taşınırız deyip sözünde durmayan , balayına gideceğiz deyip onu da yerine getirmeyen eşimi dert ederdim '

Sizi neden kıskansın ki ? Kıskanılacak bi durumunuz yokmuş hani ?

NOT : Hem görümceyim, hem yengeyim :32:
:46::46::46:ah insanlar bir anlasalar 3.kişiler yerine yanlarındaki insanların hatalı olduğunu.:34:ama olurmu 3. kişileri suçlamak her zaman daha kolay:50:3-4 ayda ayrı eve çıkarız sözüne nasıl kanıyor bu insanlar hala anlamış değilim.o 3-4 ayda kaynanamın yanında yaşayacağıma annemin evinde yaşarım ekmek elden su gölden misali:51:
konu sahibi daha 15 günlük evli.daha ne gördüki gelip görümcesiyle ilgili konu açıyor:50:
bu konu aslında eşinin söz veripte yapmadıklarının sıkıntısı:51:

Benim anlamadığım nokta, babaları vefat etmiş, e aileye eşiniz bakmış, bir araya getirmiş vs. Böyle bir durumda bu kızın abisine maddi manevi bağlı olması gerekti ki sıkardı biraz, evime bakan adama diklenmek... Bu arada kayınvalideniz ne yapıyor? Bakıyor mu?

Benim anlamadığım nokta, babaları vefat etmiş, e aileye eşiniz bakmış, bir araya getirmiş vs. Böyle bir durumda bu kızın abisine maddi manevi bağlı olması gerekti ki sıkardı biraz, evime bakan adama diklenmek... Bu arada kayınvalideniz ne yapıyor? Bakıyor mu?

Evet ya evi geçindiren adamı evden kovuyor akla mantığa sığar gibi değil :19:

valla eşinin sorumluluk sahibi olması başka aynı evde oturması başka, ayrı evde otursa sorumluluklarından vazgeçmiş olmaz, ailesini dağıtmadan bugunlere getirmiş diyorsun, ayrı eve taşınınca ailesi dağılmış olmaz, anlaşamayacağınız aşikar bence ayrı eve çıkın, çıkmıyorsanız da görümcenin siz evlenmeden öncede var olan özgürlüğüne, hareketlerine müdehale etme hakkın, ona çeki düzen vermeye çalışma hakkın yok bence. çünkü sen gelmeden de o öyleydi, neden değişmesini bekliyosun ki,

bir evimiz daha var ama uzun zaman kirada kaldığı için tadilata ihtiyacı var ,şuan evlilik yüzünden baya açıldık borçlar varr bu yüzden evin tadilatı ertelendii ,olsaydıı oraya taşınabilirdik,görümcemin hayatına karışmıyorumm ,kavgalarınada karışmıyorum zateen benim beklentim bana saygı göstermesi,artık bu evde bende varımm ama umrunda değill,yüzüme karşı laf sokmaları ..sabretmekten başka çare yok şuann :50:

Sen de söyle tatlım esirgeme lafını sözünü böyle insanlar bundan anlıyor çünkü.Ama şuna dikkat et özellikle seviyeni koruyarak söyle bütün lafını kibarlığını bozmadan abartmadan:34:

Son düzenleme:
Back
X