Benim sorunumun çaresi var mı?

BeyazBulut

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2007
14.882
4.544
423
selam herkese aslında dert değil benimkisi
çoğu insanın yaşadığı hayata bakarsak ben çok şanslı ve mutluyum
7 yıllık evliyim 5 yıllık bir flört döneminden sonra evlendik eşimle
2 yaşında dünyalar güzeli bir kızımız var 12 yıl boyunca hiç ayrılmadık
eşim beni seviyor çok iyi bir insan ve baba ama benim ona olan duygularım
körelmiş sorunda burda zaten nasıl oldu bilmiyorum ne zaman dan beri böyleyim
eminmiyim onuda bilmiyorum ama bir sorun var
biz önceden birbirimize hiç vakit ayırmıyorduk
ikimizde çalışıyorduk eşim eve gelir pcnin başına oturur saatlerce oyun oynardı
son 2-3 senedir hiç beraber yatmamıştık geceleri ya ben önce uyurdum yada o
yatak odası sadece cinsellik içindi sanki yapılması gereken yapılır sonra
herkes kendi keyfine bakardı romantizim kaybolmuş
birbirimize karşı özenimizi yitirmişiz iki ev arkadaşı gibi olmuşuz
beraber yaptığımız tek şey arada yaptığımız film izlemek olmuş
konuşmayı sohbet etmeyi unutmuşuz ve ben bunu öyle kabullanmişimki
çok mutluyuz diye dolanıyormuşum ortalıkta taki eşime olan duygularımız tükendiğini anlayana dek
onun yanında huzur bulurdum önceden şimdi öyle değil ve ben bunu eşimle paylaştım
oda hissetmiş zaten söylediğim andan itibaren hayatımızda herşey değişti
kendini suçladı yıkıldı resmen ben senin sevgine muhtacım diyor şimdi çok ilgili
herakşam bişeyler yapalım diyor hediyeler alıyor konuşuyoruz
çok kibarve nazikleşti ben onu üzmek istemiyorum benim için değerli
ama içimdeki o aşk duygusu yok çok üzülüyor bana gerçekten seni seviyorum
dediğin günü bekliyorum diyor herşeyi bana bıraktı zorlamıyor ben tekrar sevebilirmiyim
kendimden nefret ediyorum ama elimde değil sevgim bitmiş aynı kişiyi 2.kez sevebilirmi insan..

Sanırım sizin aradığınız aşk.. Çünkü sizin yazdıklarınızdan çıkarttığım sonuç eşinizi seviyorsunuz, tahammülsüzlük gibi bir durum yok, hatta görmeseniz özlersiniz. Yanılıyor muyum, ayrılmayı asla düşünmezsiniz.

Aşk elbette muhteşem bir duygu, ona özlem duymanız öyle doğal ki.. Eşinizle bunu yeniden, ilk günkü gibi sağlayabilirsiniz desem, sanırım yüksekten uçmuş olurum. Ama en azından biraz heyecan katmak mümkün olabilir diye düşünüyorum.

neden sevemesin , bence pekala da sevebilir, sadece hayat şartları sizin ilişkinizi monotonlaştırmış olabilir ....eşini sevmemen için bir neden yoksa , yani halen onun çok iyi bir insan, çok iyi bir aile reisi olduğunu düşünüyorsan, halen ona baktığında yakışıklı olduğunu düşünüyorsan neden yeniden olmasın ki.......
ben olsam ne yapar eder kızımı güvenilir bir ele birkaç günlüğüne teslim edip kocamla kısa da olsa 2. balayı yaşamayı denerdim...

Sanırım sizin aradığınız aşk.. Çünkü sizin yazdıklarınızdan çıkarttığım sonuç eşinizi seviyorsunuz, tahammülsüzlük gibi bir durum yok, hatta görmeseniz özlersiniz. Yanılıyor muyum, ayrılmayı asla düşünmezsiniz.

Aşk elbette muhteşem bir duygu, ona özlem duymanız öyle doğal ki.. Eşinizle bunu yeniden, ilk günkü gibi sağlayabilirsiniz desem, sanırım yüksekten uçmuş olurum. Ama en azından biraz heyecan katmak mümkün olabilir diye düşünüyorum.

evet haklısınız sanırım ayrılmayı düşünmüyorum
tahammül edilemicek bir durum yok allaha şükür
hep yanımdaydı buzamana kadar verdiği bütün sözleri tutmuştur
eşim ben sana ilkgünkü gibi aşığım diyor o böyle söyledikçe
ben kendime kızıyorum

çok yakın bir arkadaşım bu tarz şikayetlerde bulunurdu...aşk duygusunu özledim ama artık aşık değilim...gibi aynı dert yani...şu şekilde düşün eşin olmasa hayatında onsuzluğu göze alabiliyor musun?
onu gönderdiğinde hayatına başkasını sokabilecek misin?

Konu sahibi arkadaşımızın kastettiği sevgi değil, aşk.. (Yanılıyor muyum?)

İnsan çocuğu olsa bile, 12 yıllık ilişkisi olsa bile, aşkı özleyebilir. Çok doğal. Aşk öyle güzel bir duygu ki, bazı hastalıkların tedavi sürecinde bile destek oluyormuş.

Sizin evliliğinizde ciddi sorunlarınız, kavgalarınız olmadığına göre belki başbaşa yapılacak bazı uğraşılar ilişkinizi canlandırabilir.

Aşkı seçmek ise bambaşka bir yol.. O da mümkün.. Ama toplamda, hayatınıza ne getirir ve neleri götürür iyi tartmak gerek..

Aslında çok şanslısınız,eşiniz durumu düzeltmek için çaba gösteriyormuş.Tersi olsaydı yapabileceğiniz birşey olmazdı.2-3 yıldır birlikte uyumadığınızı söylemişsiniz,kızınız 2 yaşındaysa hamileliği de eklersek sebebi anlaşılıyor.Çocuk olduktan sonra düzen ve öncelikler değişiyor.Bir de gece kalkmalar,yorgunluk derken karı-koca arasında monotonluk kaçınılmaz oluyor.Şimdi kızınız büyümüş,siz de birşeylerin farkına varmışsınız,eh eşiniz de istekli olduğuna göre,artık iş size düşüyor:)
Severek evlenmişsiniz, eşinizle güzel anılarla dolu bir geçmişiniz var,bunlar hatırlanabilir,tazelenebilir duygular.Birlikte zaman geçirmeye çalışın,imkan varsa kızınızı büyüklerinize bırakıp başbaşa biryerlere gidin.Evlenmeden önce gittiğiniz bir yer tercih edin,veya açıkhavada,sahilde,parkta gezmek olabilir.Kendinizi ve evinizi tazeleyin,kendinizden başlayın,saçlarınızı değiştirin,evde eşofman giyiyorsanız bundan vazgeçin:) yeni gecelik,sabahlık alın.Evde büyük yenilikler yapamıyorsanız eşyaların yerlerini değiştirin,örtüleri değiştirin,bir iki ufak obje alın,mumluk veya çiçek gibi şeyler olabilir.Film izliyormuşsunuz,romantik filmler izleyin,izlerken eşinizin yanında oturun,film hakkında konuşun.Önümüz sevgililer günü,bu da değerlendirilebilecek bir fırsat.
Unutmayın duygularınız var ama uyuyorlar,uyandırın onları :)

çok yakın bir arkadaşım bu tarz şikayetlerde bulunurdu...aşk duygusunu özledim ama artık aşık değilim...gibi aynı dert yani...şu şekilde düşün eşin olmasa hayatında onsuzluğu göze alabiliyor musun?
onu gönderdiğinde hayatına başkasını sokabilecek misin?

bu çok tuhaf bir duygu o hep vardı benim hayatımda
kaybetme korkusu yaşamıyorum nedense emin değilim
hiçbirşeyden ama onu üzmekde istemiyorum o bunu hiç haketmiyor çünki
neden böyle oldum hiç bilmiyorum

eşiniz sizi aldatmamışsa. ortada büyük bir problem yoksa. hani şu akşamları oturup tvlerde izlenen filmlerdeki gibi bir hayat beklentisi mi sizinki. evlenince tabiki. böyle olur hayat. erkekler genelde bayanlara göre az konuşur. birlikte aynı sofraya oturmak bile yeterli bence problemsiz bir evlililk için :)

nacizane fikrim. hayatta insana olan aşktan öte huzur güven çok daha önemli. sizin evliliğinde sevgi var bence, sadece azcık sıkılmışsınız. o da her insanda olan farklı bişey arama isteğidir. (Allah insanları yaratınca onların içine aşkı koymuş ama Allah aşkını. onu bulmak için insan aranır durur. aşk bumu acaba der durur. ama hep o değildir aradığı. dünya hayatının özelliği bu.)

Aslında çok şanslısınız,eşiniz durumu düzeltmek için çaba gösteriyormuş.Tersi olsaydı yapabileceğiniz birşey olmazdı.2-3 yıldır birlikte uyumadığınızı söylemişsiniz,kızınız 2 yaşındaysa hamileliği de eklersek sebebi anlaşılıyor.Çocuk olduktan sonra düzen ve öncelikler değişiyor.Bir de gece kalkmalar,yorgunluk derken karı-koca arasında monotonluk kaçınılmaz oluyor.Şimdi kızınız büyümüş,siz de birşeylerin farkına varmışsınız,eh eşiniz de istekli olduğuna göre,artık iş size düşüyor:)
Severek evlenmişsiniz, eşinizle güzel anılarla dolu bir geçmişiniz var,bunlar hatırlanabilir,tazelenebilir duygular.Birlikte zaman geçirmeye çalışın,imkan varsa kızınızı büyüklerinize bırakıp başbaşa biryerlere gidin.Evlenmeden önce gittiğiniz bir yer tercih edin,veya açıkhavada,sahilde,parkta gezmek olabilir.Kendinizi ve evinizi tazeleyin,kendinizden başlayın,saçlarınızı değiştirin,evde eşofman giyiyorsanız bundan vazgeçin:) yeni gecelik,sabahlık alın.Evde büyük yenilikler yapamıyorsanız eşyaların yerlerini değiştirin,örtüleri değiştirin,bir iki ufak obje alın,mumluk veya çiçek gibi şeyler olabilir.Film izliyormuşsunuz,romantik filmler izleyin,izlerken eşinizin yanında oturun,film hakkında konuşun.Önümüz sevgililer günü,bu da değerlendirilebilecek bir fırsat.
Unutmayın duygularınız var ama uyuyorlar,uyandırın onları :)

teşekkürederim öncelikle
bunları son iki haftadır yapıyoruz sadece birbirimize zaman ayırıyoruz
ama bendeki duygular kış uykusunda sanırım :27:

Canım ben evli değilim ama uzun süreli bir ilişkim var ve 4.5 ay sonra da evleniyorum inşallah.
Tabi ki aynı evde yaşamak nasıl olur bilemem ama az çok duygu körelmelerini biliyorum.
İnsan biriyle çok uzun zaman geçirince ve hayat rutinleşmeye başlayınca böyle hissedebiliyor, ben de yaşadım zaman zaman.
Bak canım şöyle düşün:
Bunca yıldır kavgasız gürültüsüz mutlu yaşamışsınız, pek çok kadın mutluyum diye dolaşmaz ortalıkta.
Sen eşine duygularını açıkça söyleyebilmişsin, pek çok kadın eşinden korkar söyleyemez.
Eşin seni dikkate almış ve dinlemiş, pek çok kadın feryat eder de sesini duyuramaz.
Eşin şu anda bir çaba içerisinde, Pek çok kadın resti çeker ama adam yine de kılını kıpırdatmaz.

Bu listeye bakınca açıkçası ben kocanı iyi bir adam olarak görüyorum.
Sen de öyle görüyor olmalısın ki 12 yılı vermişsin.
Senin ona olan duyguların kavga gürültüyle tükenmemiş ki...
Hayat koşuşturmacası içinde tozlanmış sadece.
Bak eşin o tozları dağıtmak için tüm nefesiyle üflüyor.
Şimdi sen bana söyle, BÖYLE BİR ADAMI TEKRAR SEVEMEZ MİSİN GERÇEKTEN?

eşiniz sizi aldatmamışsa. ortada büyük bir problem yoksa. hani şu akşamları oturup tvlerde izlenen filmlerdeki gibi bir hayat beklentisi mi sizinki. evlenince tabiki. böyle olur hayat. erkekler genelde bayanlara göre az konuşur. birlikte aynı sofraya oturmak bile yeterli bence problemsiz bir evlililk için :)

nacizane fikrim. hayatta insana olan aşktan öte huzur güven çok daha önemli. sizin evliliğinde sevgi var bence, sadece azcık sıkılmışsınız. o da her insanda olan farklı bişey arama isteğidir. (Allah insanları yaratınca onların içine aşkı koymuş ama Allah aşkını. onu bulmak için insan aranır durur. aşk bumu acaba der durur. ama hep o değildir aradığı. dünya hayatının özelliği bu.)

eşimden yana hiçbirşey yok
sorun bende keşke bu sorunları önceden farkedip
üzerine gitseydim şimdi bukadar geç olmazdı
biz birbirimizden çok kopmuşuz aynı sofrada bile yemek yemez olmuştuk
şimdi düzeltmeye çalışıyoruz belkide özlem duygusuna ihtiyacım var

Canım ben evli değilim ama uzun süreli bir ilişkim var ve 4.5 ay sonra da evleniyorum inşallah.
Tabi ki aynı evde yaşamak nasıl olur bilemem ama az çok duygu körelmelerini biliyorum.
İnsan biriyle çok uzun zaman geçirince ve hayat rutinleşmeye başlayınca böyle hissedebiliyor, ben de yaşadım zaman zaman.
Bak canım şöyle düşün:
Bunca yıldır kavgasız gürültüsüz mutlu yaşamışsınız, pek çok kadın mutluyum diye dolaşmaz ortalıkta.
Sen eşine duygularını açıkça söyleyebilmişsin, pek çok kadın eşinden korkar söyleyemez.
Eşin seni dikkate almış ve dinlemiş, pek çok kadın feryat eder de sesini duyuramaz.
Eşin şu anda bir çaba içerisinde, Pek çok kadın resti çeker ama adam yine de kılını kıpırdatmaz.

Bu listeye bakınca açıkçası ben kocanı iyi bir adam olarak görüyorum.
Sen de öyle görüyor olmalısın ki 12 yılı vermişsin.
Senin ona olan duyguların kavga gürültüyle tükenmemiş ki...
Hayat koşuşturmacası içinde tozlanmış sadece.
Bak eşin o tozları dağıtmak için tüm nefesiyle üflüyor.
Şimdi sen bana söyle, BÖYLE BİR ADAMI TEKRAR SEVEMEZ MİSİN GERÇEKTEN?

çok teşekkürederim gerçekten ağlattınız beni
evet o çok iyi bir adam bugüne kadar bana hiç saygısızlık yapmadı
hep yanımdaydı hep dinledi beni ne yediğime ne giydiğime karıştı
şimdide var gücüyle uğraşıyor senin gönlündeki sevgi bittiyse bu benim suçum
diyor çok şanslıyım aslında ben zamanla düzeleceğine inanıyorum
ama onu üzgün görmek beni korkutuyor umudum tükeniyor sanki

kendi kendime kızıyorum insanların ne dertleri var sen
neye üzülüyorsun diye ama tavsiyeye ve iyi bişeyler duymaya okadar ihtiyacım
varki arkadaşım yok annemle hiçbirzaman bir paylaşımım olmadı
buraya içim döktüm

çok teşekkürederim gerçekten ağlattınız beni
evet o çok iyi bir adam bugüne kadar bana hiç saygısızlık yapmadı
hep yanımdaydı hep dinledi beni ne yediğime ne giydiğime karıştı
şimdide var gücüyle uğraşıyor senin gönlündeki sevgi bittiyse bu benim suçum
diyor çok şanslıyım aslında ben zamanla düzeleceğine inanıyorum
ama onu üzgün görmek beni korkutuyor umudum tükeniyor sanki

Ağlamayın ne olur kıyamam ben :71:
Bence nasıl böyle bizimle paylaşıyorsanız eşinizle de paylaşın.
Emeğini çaban takdir ediyorum, hep iyi bir eş oldun ama işte korkularım var diyin.
Ya da her ne geçiyorsa içinizden.
Biz nişanlımla böyle dönemlerden geçtiğimiz zamanlarda hep ilk başlarda gittiğimiz yerlere gideriz, o dönemler beraber yediğimiz şeyleri yeriz, dinlediğimiz şarkıları dinleriz...
Belki bu yöntem sizin de işinize yarar:69:

eski günlerinizi düşün canım bence.. aşkınızın dolu dolu yaşandığı heyecanlı günleri hatırla. o günleri özlüyorsundur mutlaka, bir de haline şükretmeyi unutma canım, sağlık dile önce eşin kendin ve çocuğun için, aşk bulunamaz bi duygu değil üstelik aşık olarak evlendiğin adamdan bahsediyoruz.

canım benim ben 6 yıl birliktelikten sonra evlendim ve şimdi hemen hemn 2,5 yıllık evliyim 15 aylık oğlum var. Büyük bi aşkla evlendim, çocuk doğana kadar da bu duygu tavan yapıyordu. Çocuk olduktan sonra aşkın boyutu ve şekli değişmeye başladı. Anne olarak çocuğuna öyle bi aşkla bakıyosun, öyle sevgi veriyosun ki hayat artık çocuğunmuş gibi oluyo. bebeğin bakımı, gece uykusuzlukları , artı ben çalışıyorum bunlar insanı farkında olmadan eşine karşı duyguları köreltmiş gibi hisse kaptırıyo. Şunu farkediyorum ki çocuk olduğundan beri dışarda elimizi tutamıyoruz bile hep çocuk kucağımızda birimizde çanta. Bi kaç kere yalnız çıkma fırsatı oldu yarım saatlik. bu arada elini tutunca yine aniden heyecanlandığımı hissettim eski günlerdeki gibi.:69: e şimdi çocuğun uyku saatleride düzenlenmeye başladı ve birbirimize azıcıkta olsun zaman ayırmaya çalışıyoruz ki benim eşim bankacı saat 9 dan önce eve gelemiyo. Bunlar duyguları yeniden canlandırıyo.:16:
Bakın eşiniz ilişkiniz için güzel şeyler yapmaya başlamış, kendinizi suçlamaktansa keyif almaya çalışın. Çocuğu bırakabileceğiniz birileri varsa biraz başabaşa kalın, sevginiz olduktan sonra aşkınız tekrar tepreşir, ben inanıyorum. ÖNCE AŞKINIZA İNANIN...

Birbirinizi ve özellikle sizin eşinizi özlemeniz için bi süreliğine ayrı kalın,

Yani bi hafta mesela annenize ya da başka bi yere gidin,

Onun yokluğunu hissedeceğinize ve özleyeceğinize eminim,

Belki bu şekilde yeni heyecanlar hisseder,evliliğinize hareket getirirsiniz...

Bir de burdaki eşinden ne kadar eziyet,şiddet gören,mutsuz olan kadınların hikayesine bi göz gezdirip

çok çok şükretmelisiniz diye düşünüyorum...
:40:

evlilik çok zor... her şey yolunda gitse bile şeytan dürtüyor insanı sorun çıkarıyor gibi... ama sen çok şanslı bir insansın eşine durumu anlatınca evet ben de aynen düşünüyorum demeiş çözmeye çalışmış. eğer öyle bir durum olsaydı bir anda her şey çığıran çıksaydı evliliğin elinden kayıp gitseydi bir daha asla dönüşü olmayan bir yola gittiğini düşün dönsen de hiç bişey eskisi gibi değil... neler hissedersin? onu bırakınca o da seni bırakınca nasıl hissedeceksin gerçekten mutlu olacak mısın? bunları düşün bence...

Back
X