Benim sorunumun çaresi var mı?

teşekkürederim arkadaşlar desdekleriniz için
ben hep şükrediyorum binlerce kez rabbime
allahım dermansız dert vermesin kimseye
evlerimizden huzuru mutluluğu eksik etmesin

canım kaç yaşındasın sen ve kaç yaşında evlendin
yapma allah aşkına ağrımayan başına bela arama seni seveni sev inan en güzeli bu

sen benim bi 5-10 yıl sonra dile getirebilme ihtimalimin çok yüksek olduğu şeyleri yazmışsın buraya. ben henüz iki senelik evliyim ama şimdiden senin durumuna benzer şeyler hissediyorum. eşimi çok seviyorum. onu özlüyorum. onun için teleşlanıyorum vs. vs. ama şu sorunun cevabını da çok merak ediyorum. acaba diğerlerinin hayatında bizde olmayan şey aşk ya da ne bileyim heyecan var mı? yoksa herkes aynı mı? eğer harkeste durum bi süre sonra aynıysa o zaman en azından sevdiğin, anlaşabildiğin insandan ayrılmak çok anlamsız. sonuçta bin kerede aşık olsan sonuç yine aynı olacak.

bütün evli insanların sonu aslında bu anlattıkların.. hoş evlenmesen dahi bir zaman sonra o eski aşk, büyük ilgi, heyacan hissettirecek o duygu kaybolack ya da azalıcak.. doğanın kanunlarından derler ya bu olayda onlardan.. hayat kavgası, koşuşturması, zamana karşı koyamamamız, önceliklerimizin yer değiştirmesi,.. bu duyguları alır götürür insanoğlundan.

ne kadar şanslı olduğunun farkında bile değilsin öyle evlilikler varki kadına destansı aşk yaşatıp evlendikten sonra sallamayan erkek profili.. bu hislerini, yaşadıklarını eşinle paylaşmışsın ve ardından eşinin sana karşı olan büyük ilgisi, çabası, açık bir dille gocunmadan sana muhtacım demesi falan filan.. bunları nasıl önemsememezlikten gelebilirsin.. bunlar nasıl hala senin gönül telini titretmez.. aşkı sonsuza kadar yaşamak imkansız bilim adamları avaz avaz bağırıyor tecrübeye dayandırarak bu tezi.. belli bir zamndan sonra aşk ya nefrete ya sevgiye ya da alışkanlığa dönüşür diye.. sen hala o ilk günkü aşkı istiyorsun.. millet yuvasında en ufak bir ilgiye hasret, muhtaç.. bunu seni yermek için yazmıyorum benim haddime de değil bunları kafana kakmak.. sadece gerçkleri gör ve nasıl mutlu olduğunun farkındalığına var.. eşin çocuğun yuvan başını koyack bir evin, tok bir karnın, anlayışlı bir kocan var.. keşke diyip bunları arzu eden kaç insan var bir bilsen.. meşhur bir söz vadır ve çok severim bu sözü: ''Şikayet ettiğiniz yaşamınız bir başkasının hayalidir ''

haklısın canım bende her zaman şükrederim zaten rabbim eşim gibi birini çıkarmış karşıma
bu konu üzerinde n zaman geçti benim sevgim bitti dediğim adamı çok sevdiğimi anladım aslında
duygu karışıklığı psikikoljik çönküntüydü belkide heyecanın bitmesiydi belki eşimin kıymetini biliyorum
o çok değerli benim için

ara ara insan boyle duygular yasayabiliyor...
ben bu duygulari icime gomuyorum, boyle hissetsem de esime anlatmiyorum cunku bir sure sonra geciyor zaten...
bu duygulari yasamamizin nedeni monotonluk bence...hersey tek duze olunca sanki artik sevgi bitmis gibi gelebiliyor...
hayat gailesi icinde bazi duygular zaman zaman korelebilyor fakat bu sevgimizin bittigi anlamina gelmiyor.
o yuzden bu konuyu unutun ve bir daha acmayin...
zaman icinde kendinizi ve duygularinizi toparlayacaksiniz, duzeleceksiniz eminim...
kapatin bu konuyu ve ikinizde dillendirip iyice sevgim bitti falan diye bu konuyu beyninize iyice sokmayin...
kendi haline birakin, duzelir kesinlikle...

bunun disinda esinizle daha cok vakti gecirin...
esinizle alisverisine cikin, sonra bir iki dukkana ugrayin esiniz size ciciler alsin moralinizi duzeltsin...
el ele tutusup yuruyun...
piknige gidin mesela cimler uzerinde biraz romantik yapin, yuruyusler yapin...
tabi bunlari basbasa yapmak icin cocugunuzu bir yere birakma sansiniz varsa birakin...
esinizin aslinda ne kadar iyi bir es ve iyi bir baba oldugunu dusunun, sarilin ona...gecer yakinda...

selam herkese aslında dert değil benimkisi
çoğu insanın yaşadığı hayata bakarsak ben çok şanslı ve mutluyum
7 yıllık evliyim 5 yıllık bir flört döneminden sonra evlendik eşimle
2 yaşında dünyalar güzeli bir kızımız var 12 yıl boyunca hiç ayrılmadık
eşim beni seviyor çok iyi bir insan ve baba ama benim ona olan duygularım
körelmiş sorunda burda zaten nasıl oldu bilmiyorum ne zaman dan beri böyleyim
eminmiyim onuda bilmiyorum ama bir sorun var
biz önceden birbirimize hiç vakit ayırmıyorduk
ikimizde çalışıyorduk eşim eve gelir pcnin başına oturur saatlerce oyun oynardı
son 2-3 senedir hiç beraber yatmamıştık geceleri ya ben önce uyurdum yada o
yatak odası sadece cinsellik içindi sanki yapılması gereken yapılır sonra
herkes kendi keyfine bakardı romantizim kaybolmuş
birbirimize karşı özenimizi yitirmişiz iki ev arkadaşı gibi olmuşuz
beraber yaptığımız tek şey arada yaptığımız film izlemek olmuş
konuşmayı sohbet etmeyi unutmuşuz ve ben bunu öyle kabullanmişimki
çok mutluyuz diye dolanıyormuşum ortalıkta taki eşime olan duygularımız tükendiğini anlayana dek
onun yanında huzur bulurdum önceden şimdi öyle değil ve ben bunu eşimle paylaştım
oda hissetmiş zaten söylediğim andan itibaren hayatımızda herşey değişti
kendini suçladı yıkıldı resmen ben senin sevgine muhtacım diyor şimdi çok ilgili
herakşam bişeyler yapalım diyor hediyeler alıyor konuşuyoruz
çok kibarve nazikleşti ben onu üzmek istemiyorum benim için değerli
ama içimdeki o aşk duygusu yok çok üzülüyor bana gerçekten seni seviyorum
dediğin günü bekliyorum diyor herşeyi bana bıraktı zorlamıyor ben tekrar sevebilirmiyim
kendimden nefret ediyorum ama elimde değil sevgim bitmiş aynı kişiyi 2.kez sevebilirmi insan..

iliskilerde zamanla böyle seyler olur
ask sevgi arkadaslik dostluk böyle hayat devam eder evlilikte
bunu becerirsen evliligin uzun olur ama birbirinize vakit ayirin
sevdiginiz hobileri beraber yapin birbirinize vakit ayrinin asik oldugunuz zamandaki gibi
insan isten gücten kendini ve esini unutuyor
gözlerini kapa esinin seninle olmadigini düsün
ciyerinin bir kösesi ciz ederse sevgi budur
ömür boyu mutlu olman dilegimle
kendine ve esine vakit ayir sevgiyle kallllll

Ben bir psikologa gitmeni tavsiye ederim Cunku bu yolla kendi hisserini tam olarak anlayabilirsin.
BEn 4 yillik evliyim ve benim esim cok oyle ustume titremez ama sevdigini biliyorum . sadece ozel gunleri
unutmaz bir tek bu huyu var ama diger huylari hicte aman aman degil yani
Ama ben onu oyle kabul ettim. Asikmiyim hayir degilim. Heyecan var mi yok. Ama bir kizim var ve ona asigim.
KEske bende asik olup kalbimin gum gum attigini duyabilseydim ama bu olmuyor maalesef.
Zamanla hersey monoton oluyor. Iyi anlasiyorum ara ara da tartisiyorum. idare edip gidiyoruz.
Hayatin kendisi bu sanirim.

peki nasıl olsa bu heyecan,aşk biteceğine göre aşık olmadan evlenilir mi? sizi çok seven,değer veren,çok iyi anlaştığınız ama aşık olmadığınız biriyle evlenir misiniz? böyle mutlu olunabilir mi? bu sorunun cevabına çok ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Aşk çok güçlü bir duygudur
içinde bizim farkına bile varmadığımız o kadar ince duygular barındırır ki
bu duyguları sadece yokluğunda hissedebiliriz.
Bazen aşk sandığımız tutkularda vardır
uzun yada kısa sürebilir ama bunun ayırımı da çok zordur.
Aşk asla değişikliği kabul etmeyen bir duygudur
sevgi değişkenlik gösterebilir
somut olarak örneklersem ;
bitter çikolata seviyorsunuzdur ama bitter yokken sütlü çikolata yiyebilrsiniz
yada türk kahvesi yerine nescafee
altenatifleri olan şeyleri seçme şansınız vardır
Eski heyecan yerini monotonluğa bırakmış olabilir
eski tutkularınız zayıflamış
artık birlikte kurduğunuz hayaller imkanlarınız çerçevesinde dönmeye başlamıştır
kaybetme korkusu gerçekçi gelmemeye başlamıştır.
Duygularınızı tekrar ölçmek insanı zorlar muhakkak,yüzleşmeler başlar nerede ne yaptık diye başlayan.
ama siz yitirdikleriniz farkına varmışsınız bundan sonrası sizin ne kadar istediğinize bağlı
zaman nasıl götürdüyse o şekilde getirir yeter ki eşiniz kadar sizde çaba gösterin inanın.

peki nasıl olsa bu heyecan,aşk biteceğine göre aşık olmadan evlenilir mi? sizi çok seven,değer veren,çok iyi anlaştığınız ama aşık olmadığınız biriyle evlenir misiniz? böyle mutlu olunabilir mi? bu sorunun cevabına çok ihtiyacım var.

hic sanmiyorum...
monotonluga, siradan yasamaya ve askin heyecaninin bittigini sevdiginiz insanla kabul eder ve o sekilde yasarsiniz...cunku bunlar kacinilmaz seyler, evlilikte ask sonsuza dek surmez...teduzelige baglar kendini ask, bu da sevgi olarak kalir...
asik olmadiginiz adamla evlendiniz diyelim, bir sure sonra ona olan sempatiniz de biterse geriye sizi avutan bir sevgi kalabilecek mi?
hayir...
o yuzden asksiz sevgisiz evlilik yanlis...

sizdeki eş profili bence çok hoş duruyor...ne güzell..siz bunu kendinizde farkedip,konuştuğunuz an tepki göstermiş...bence içinizdekileri çlçüp tartma zamanı...sevgi ve aşk her zaman yan yana yürümüyor ne yazık ki..ben evli değilim ama anladığım şukii...zamanla eşler bir şekilde çok monotonlaştırıyorlar hayatı...onda hareketlenme başlamışş..bence sizde farklı adımlar atın..kısa hafta sonu tatilleri,değişik ufak geziler,ansızın alınacak hediyeler,kendinizde yapacağınız fiziksel değişiklik vs...aklınıza ne gelirse...tıpkı flört dönemindeki gibi:69: inanın bana herşy kendiliğinden ortaya çıkıp sizde tekrar kendinizi kocanıza aşık bulabilirsiniz....:97:

Back
X