benim yaşamdan, yaşamaktan anladığım yanlışmı

Ya o değil de şeyi merak ettim:)) hiç tanıdığınızin olmadığı bir şehire mi gidiyorsunuz peki konaklama o sehiri gezme kısmını nasıl planlayıp yapıyorsunuz kaç gün kalıyorsunuz çocuklarla nasıl başarıyorsunuz vallahi takdir ettim

merhaba arkadaşlar,
ben 32 eşim 37 yaşında ikimiz de kamudayız iki kızımız var biri 10 diğeri 5 yaşında aylık 6000 civarı gelirimiz var. bir evimiz bir arabamız var arabamız model olarak yüksek ama evimiz alt kat çokta iyi olmayan bir ev ama konaklamak için yetiyor bize. şimdi şöyle biz eşimle aylık harcamalarımızı çocukların ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan parayı 2-3 ay biriktirip iki ayda üç ayda bir, bir şehri gezmeye gidiyoruz. 11 yıllık evliliğimizde eşimle toplamda 34 şehir gezdik. ve daha gezilecek çok yer var ikimizde duramıyoruz. ama etraftan tepkiler alıyoruz. benim ailem eşimin ailesi arkadaş çevremiz. bizim yaptığımızı yanlış buluyorlar. onlara göre birikim yapmalıyız bir ev daha alıp çocukların geleceği için kiraya falan vermeliyiz. bizim hiç köşede paramız olmaz biraz birikince bir yerlere kaçarız tabi çocuklarla mesela 10 yaşındaki kızım bu yaşına kadar 20 şehir gördü. öyle kıyafete eşyaya falan çok harcamayız. onlara ihtiyacımız kadar harcarız. ama eşimle ikimiz yeni biryeri göreceksek paramızı son kuruşuna kadar veriririz. bilmiyorum sizce yanlışmı bu yaşam tarzımız. iki günlük dünya için ben para birktirmek mal biriktirmek istemiyorum. çok şükür bir ev birde arabamız var daha fazlası boş uğraş gibi geliyor bana.
Bence herşeyin bi ayarı olmalı biraz bankada mutlaka para olmalı. Neden? Tamamen sağlık için. Allah vermesin ama öyle zamanlarda çıkıyor ki her ay bi çeyrek parası bankaya atın mesela kalanı yine gezmeye harcayın

merhaba arkadaşlar,
ben 32 eşim 37 yaşında ikimiz de kamudayız iki kızımız var biri 10 diğeri 5 yaşında aylık 6000 civarı gelirimiz var. bir evimiz bir arabamız var arabamız model olarak yüksek ama evimiz alt kat çokta iyi olmayan bir ev ama konaklamak için yetiyor bize. şimdi şöyle biz eşimle aylık harcamalarımızı çocukların ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan parayı 2-3 ay biriktirip iki ayda üç ayda bir, bir şehri gezmeye gidiyoruz. 11 yıllık evliliğimizde eşimle toplamda 34 şehir gezdik. ve daha gezilecek çok yer var ikimizde duramıyoruz. ama etraftan tepkiler alıyoruz. benim ailem eşimin ailesi arkadaş çevremiz. bizim yaptığımızı yanlış buluyorlar. onlara göre birikim yapmalıyız bir ev daha alıp çocukların geleceği için kiraya falan vermeliyiz. bizim hiç köşede paramız olmaz biraz birikince bir yerlere kaçarız tabi çocuklarla mesela 10 yaşındaki kızım bu yaşına kadar 20 şehir gördü. öyle kıyafete eşyaya falan çok harcamayız. onlara ihtiyacımız kadar harcarız. ama eşimle ikimiz yeni biryeri göreceksek paramızı son kuruşuna kadar veriririz. bilmiyorum sizce yanlışmı bu yaşam tarzımız. iki günlük dünya için ben para birktirmek mal biriktirmek istemiyorum. çok şükür bir ev birde arabamız var daha fazlası boş uğraş gibi geliyor bana.
Hanımefendi, :ben bu yaşam tarzını beğendim
Tebrik ederim sizi

tamamen tercih meselesi..Siz öyle mutlu iseniz lütfen vazgeçmeyin. Çocuklarınızın geleceği kadar sizin bu dünya üzerinde yaşadığınız müddetçe istediklerinizi yapabilmenizde önemli.Sizden de 1 tane. Onların eğitimini aksattırmıyor destek oluyorsanız zaten en büyük birikim budur..başkaları hayattan başka türlü zevk alıyor diye siz de aynı şekilde mutlu oalcaksınız diye birşey yok

Bir arkadaşım vardı, param biriktikçe mutlu oluyorum, harcadıkça değil demişti. Hep aklıma gelir, bazılarının hayata bakış açısı budur. bu tarz bakış açısına sahip insanlara bu yaşadığınızın doğru olduğunu asla anlatamazsınız. Uğraşmayın, öyle böyle 34 şehir gezmişsiniz. Çok da takılmamışsınız. Devam :KK48:

Bizde evde yok arabada ama bizde her sene 1 yurt dışı 1 yurt içi uzun tatil yaparız kalan zamanlardada hafta sonları gezmek istediğimiz şehirleri gezeriz banada biriktir ev al araba al diyolar ama bu dünyaya bidahamı gelcem ben birikim yapcam diye diye gençliği elden gidiyo milletin yaş büyüdükçe çoluk çocuk torun zaten bişeye dermanında paranda kalmıyor:halay:

harikasiniz
cocuklariniza da en guzel seyi veriyorsunuz
benim ailemde ayniydi sayelerinde yurt ici yurt disi pek cok yer gezdim , iyi ki de boyle buyutmusler beni
babam her zaman der , cocuklarima ev bark mal mulk degil hayatlarinda ayaklari uzerinde durmalari icin iyi bir egitim biraktim diye , daha ne olsun

Ya o değil de şeyi merak ettim:)) hiç tanıdığınızin olmadığı bir şehire mi gidiyorsunuz peki konaklama o sehiri gezme kısmını nasıl planlayıp yapıyorsunuz kaç gün kalıyorsunuz çocuklarla nasıl başarıyorsunuz vallahi takdir ettim
gittiğimiz şehirlerde yakınımız olmuyor. genelde cumadan çıkıp pazar veya pazartesi dönüyoruz. ben önceden şehri belirleyip o şehirde gezilecek yerlerin listesini hazırlıyorum. oradaki uygun bir otelede önceden rezervasyon yaptırıyorum. otelin çok lüks olmasına gerek yok çünkü sadece gecelemek için kullanıyoruz. çocuklar doğduklarından buyana gezdikleri için alıştılar hiç sıkıntıları olmuyor. arabaya tv taktırdık yol boyu çizgi film izleyerek gidiyorlar. birazda yanlarına sevdiği yiyeceklerden alıyorum arka koltukta yiyerek içerek gidiyorlar. büyük kızım daha 8 aylıktı gezmeye çıkardığımızda küçük 6 aylıktı. çocuklar artık evden çok arabayı evleri gibi benimser oldular.

merhaba arkadaşlar,

Kime göre neye göre?
Ben hayatım hakkında pek konuşturmam.
Yanlış bulan doğru bulduğunu yaşasın der,konuyu kapatırım.

Yapmanız gerekeni arkadaş söylemiş zaten.
Annem çok pişman yıllarca didinip evlere girip bir kere tatile gidemedik diye.

Ailece tatil bilmeyiz biz.
Siz ne kadar büyük bir şey yaptığınızı kızlarız teşekkür ettiğinde göreceksiniz.
Genel kültür yerinde gezip görmek bir şehri o kadar önemli ki.
Şimdi ufaklar ama çok bilmiş olacaklar mesela arkadaşlarının görmediği şehirleri ve kültürleri bilecekler.
Evet iki çocuğunuz var ,ikisinin de geleceğini eşit şartlarda düşünmek zorundasınız ama bu demek değil ki bir evle hayatları kurtulacak.
Siz eğitimlerine de ayrıca yatırım yapıp ilgileniyorsanız iyi bir kariyerleri olursa alırlar kendi evlerini.
Artık yurtdışında iş bulup yerleşmek kolay ve çevremizdeki çoğu insan öyle aman aman zengin falan olmadan gidip yerleşiyorlar Tr ye dönmeyi düşünmüyorlar.
Öyle düşünün bir de ... TR de bir evin kirası ile uğraşacaklarına kendi imkanları ile yurt dışında bir ev alabilirler.

Bence en güzelini yapıyorsunuz, buna biz karar veririz deyip çıkın işin içinden.
Bence gezilerinizi kıskanıyorlardır.
2 çocukla nasıl geziyorlar bu kadar diye.
Bende 3 kuruş maaaşımla gezdim hep bir kafa dengi arkadaş yetti.
Dünyaları harcamadım gezilerimde 5 yıldızlı otel de kalmadım, yanımda konserve taşıyıp onunla doydum bir yemeğe sırf instagramda paylaşayım diye dünyaları ödemedim.
Öyle bir amacım olsa zaten o kadar gezemezdim ama insanlar bunu görmüyor işte anlatmaya uğraşıpta kendini de yorma.:KK47:

tamamen tercih meselesi..Siz öyle mutlu iseniz lütfen vazgeçmeyin. Çocuklarınızın geleceği kadar sizin bu dünya üzerinde yaşadığınız müddetçe istediklerinizi yapabilmenizde önemli.Sizden de 1 tane. Onların eğitimini aksattırmıyor destek oluyorsanız zaten en büyük birikim budur..başkaları hayattan başka türlü zevk alıyor diye siz de aynı şekilde mutlu oalcaksınız diye birşey yok
büyük kızım özel okulda okuyor 5. sınıfta derslerinde başarılı. küçük devlet anaokulunda. eğitimlerinden asla kesmem. ama ne yalan söyleyim kızlarıma öyle çeşit çeşit kıyafet almam. onlarda bunu sorun etmezler.

İki çocuğunuz var . Tek çocuğunuz olsa tamam diyeceğim ama iki çocuğa tek bir eve yetmez .

Eğer çocuğunuz olmasaydı veya tek olsaydı , iyi yapıyordunuz derdim ama su an kusura bakmayın ama hatalisiniz, sadece kendinizi düşünmüş oluyorsunuz ...

Eğitim vermekle bitmiyor artık is . Ekonomi kötü , en iyi eğitimi alsanız bile işsiz kalıyorsunuz . Yetmez , kesinlikle yetmez .

Her çocuğa bir ev bırakın en azından .

Ben de gezmeyi yeni yerler görmeyi çok severim. ama bu zamanda birikim şart !

Yarıların ne getireceği maalesef hiç belli olmuyor.

Gezmek için ayırdığınız paranın en azından bir kısmını biriktirmeniz taraftarıyım bende.

İhtiyaç denen şey hiç bir zaman bitmez. hastalığı var, iyi günü var kötü günü var.

Bu zamanlar için kesinlikle birikim yapılması taraftarıyım bende.

Eğitimi öğretimi vermeniz kafi..Kıyafet sorun edilecek birşey değil zaten..Güvensiz bir ülke ekonomimiz var,insanlar bu yüzden endişeli.Aslınd aonlarda kısmen haklı.Ama size yaptığınız yanlış demek uygun değil.Yanlış kime ve neye göre? Belki biraz daha dikatli olunabilir hepsi bu

6000 lira geliriniz varmış zaten okul masrafı en az 2500 eder

1000 mutfak desek ki bence yetmez 3500

500 fatura vs 500 de yakıt vs desek kalır en fazla 1500 aylık

Bu 1500 ile ev alınmaz zaten

Hatta küçük büyümeden gezebildiğiniz kadar gezin zira o da okula başlayınca okul giderleri artacak zaten çok bir şey kalmayacak elinizde

Bir arkadaşım vardı, param biriktikçe mutlu oluyorum, harcadıkça değil demişti. Hep aklıma gelir, bazılarının hayata bakış açısı budur. bu tarz bakış açısına sahip insanlara bu yaşadığınızın doğru olduğunu asla anlatamazsınız. Uğraşmayın, öyle böyle 34 şehir gezmişsiniz. Çok da takılmamışsınız. Devam :KK48:

para sizin esiriniz olsun, siz onun degil derler ya...o arkadasiniz maalesef paranin esiri olmus

İki çocuğunuz var . Tek çocuğunuz olsa tamam diyeceğim ama iki çocuğa tek bir eve yetmez .

Eğer çocuğunuz olmasaydı veya tek olsaydı , iyi yapıyordunuz derdim ama su an kusura bakmayın ama hatalisiniz, sadece kendinizi düşünmüş oluyorsunuz ...

Eğitim vermekle bitmiyor artık is . Ekonomi kötü , en iyi eğitimi alsanız bile işsiz kalıyorsunuz . Yetmez , kesinlikle yetmez .

Her çocuğa bir ev bırakın en azından .

Neden ya da Nasıl ev bırakacağız ki

Örneğin annem ve babamın tek çocuğuyum

Evleri arabaları var

Babam 70 annem 60 yaşında evet o ev bana kalacak da kimbilir ne Zaman

Yaşım 40 a yakın

Annelerden kalacak evi malı mülkü beklemedim okuttular beni bu da bana yetti

Evimi arabamı aldım

Benim de bir çocuğum var

Bu ev elbet bir gün ona kalabilir ama kim bilir ne Zaman

Şu anda ona ev bırakayım diye hiç düşünmüyorum iyi eğitim alsın hayatı tanısın yeter

Ya da bir ikinci ev alsam şu an, çocuk büyüyünceye kadar ev eskir ama insana yapılan yatırım hep işe yarar

Bu arada sizi alıntıladım ama genele ilişkin yazdım şahısınıza değil topluma cevabım bu esasen

Back
X