• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim yaşamdan, yaşamaktan anladığım yanlışmı

merhaba arkadaşlar,
ben 32 eşim 37 yaşında ikimiz de kamudayız iki kızımız var biri 10 diğeri 5 yaşında aylık 6000 civarı gelirimiz var. bir evimiz bir arabamız var arabamız model olarak yüksek ama evimiz alt kat çokta iyi olmayan bir ev ama konaklamak için yetiyor bize. şimdi şöyle biz eşimle aylık harcamalarımızı çocukların ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan parayı 2-3 ay biriktirip iki ayda üç ayda bir, bir şehri gezmeye gidiyoruz. 11 yıllık evliliğimizde eşimle toplamda 34 şehir gezdik. ve daha gezilecek çok yer var ikimizde duramıyoruz. ama etraftan tepkiler alıyoruz. benim ailem eşimin ailesi arkadaş çevremiz. bizim yaptığımızı yanlış buluyorlar. onlara göre birikim yapmalıyız bir ev daha alıp çocukların geleceği için kiraya falan vermeliyiz. bizim hiç köşede paramız olmaz biraz birikince bir yerlere kaçarız tabi çocuklarla mesela 10 yaşındaki kızım bu yaşına kadar 20 şehir gördü. öyle kıyafete eşyaya falan çok harcamayız. onlara ihtiyacımız kadar harcarız. ama eşimle ikimiz yeni biryeri göreceksek paramızı son kuruşuna kadar veriririz. bilmiyorum sizce yanlışmı bu yaşam tarzımız. iki günlük dünya için ben para birktirmek mal biriktirmek istemiyorum. çok şükür bir ev birde arabamız var daha fazlası boş uğraş gibi geliyor bana.
Dünya uzerinde hiçbir canlının yarına çıkacağının garantisi yok.En güzelini ailenizle yapıyorsunuz.
Kısacık hayatımızda mal mülk peşinde koşarak sevdiklerimizle yaşayacağınız birkaç değerli anı kaybettiğimizin farkına bile varmıyoruz.Benim fikrimce hiçbir para yada birikim size bu yıllarınızı veremez.
Bence şehir şehir gezmeye devam
Mutlu ebeveynler mutlu çocuklar yetiştirir.

Gezmek ve yeni yerler görmek harikadır ne diyebilirim ki ben de çok severim. Ama tavsiyem insanın her zaman az ya da çok kenarda parasının olması. Yani size şunu söyleyemem krediyle ev alın yıllarca o krediyi ödeyin kıt kanaat ot gibi yaşayın. Çünkü hayat buna dönüyor bu yolu seçince. Ama kenarda hiç paramız olmaz sözü de bana göre değil, belki öyle demek istememişsinizdir bilemiyorum. Bu arada çocuklar da büyüyünce ailesi bir ev almış olsa düşüncesi de olmuyor değil. Mesela şuan oturduğunuz evi kendiniz mi aldınız yoksa anne babalardan mı kaldı?
evimizi kendimiz aldık evlendikten hemen sonra bankaların konut kredi faiz oranları düşmüştü ondan faydalandık üzerinede düğün takılarımızı ekledik 2 yılda bitirdik borcu.

Cok guzel.Devam boyle.Kendinden kisip cocuklara mal yigmak gereksiz.

merhaba arkadaşlar,
ben 32 eşim 37 yaşında ikimiz de kamudayız iki kızımız var biri 10 diğeri 5 yaşında aylık 6000 civarı gelirimiz var. bir evimiz bir arabamız var arabamız model olarak yüksek ama evimiz alt kat çokta iyi olmayan bir ev ama konaklamak için yetiyor bize. şimdi şöyle biz eşimle aylık harcamalarımızı çocukların ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan parayı 2-3 ay biriktirip iki ayda üç ayda bir, bir şehri gezmeye gidiyoruz. 11 yıllık evliliğimizde eşimle toplamda 34 şehir gezdik. ve daha gezilecek çok yer var ikimizde duramıyoruz. ama etraftan tepkiler alıyoruz. benim ailem eşimin ailesi arkadaş çevremiz. bizim yaptığımızı yanlış buluyorlar. onlara göre birikim yapmalıyız bir ev daha alıp çocukların geleceği için kiraya falan vermeliyiz. bizim hiç köşede paramız olmaz biraz birikince bir yerlere kaçarız tabi çocuklarla mesela 10 yaşındaki kızım bu yaşına kadar 20 şehir gördü. öyle kıyafete eşyaya falan çok harcamayız. onlara ihtiyacımız kadar harcarız. ama eşimle ikimiz yeni biryeri göreceksek paramızı son kuruşuna kadar veriririz. bilmiyorum sizce yanlışmı bu yaşam tarzımız. iki günlük dünya için ben para birktirmek mal biriktirmek istemiyorum. çok şükür bir ev birde arabamız var daha fazlası boş uğraş gibi geliyor bana.
Kimseleri ilgilendirmez... İnsanlar mal mülk yapacaklar diye bomboş hayatlar yaşıyolar siz çocuklarınıza evler bırakamasanız da çok güzel anılar, hikayeler bırakacaksınız. Bence en önemlisi bu... Biz de eşimle sizin gibiyiz biz gezdikce eğlendikce kuduran ve arkamızdan konuşan yakınlarımız var benim zerre umrumda değil şahsen.. evlendiklerinden beri bir yer görmemişler soruyorum kenarda kaç paran var? Yok ki diyo.. kaliteli zaman geçirmek çok önemli sadece gezmek için demiyorum ama hem çocukların gelişimi hem sizin eşinizle olan ilişkiniz için sosyalleşmek yeni yerler görmek güzel anılar biriktirmek çok çok önemli boşverin başkalarının anlamsız sözlerini.. herkesin hayattan tad alış şekli başkadır..

Bence doğru olanı yapıyorsunuz. Eviniz arabanız var. Daha ne olsun. Sürekli birşeyler alma çabası niye. Hayatın tadını da çıkarmak lazım. Eşimle biz de tam bu kafadayız :)

Yani belki azar azar da olsa birikim yapmanız gerekebilir. Çünkü kızlar büyüdükçe egitim masrafları cok artıyor. Hele üniversite acayip masraflı oluyor. Simdiden yavas yavas birikim yaparsanız ileride siz de gezmelerinizden kısmadan kızlarn egitim masraflarını karşılarsın :)

Back
X