• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim yaşamdan, yaşamaktan anladığım yanlışmı

6 yildir evliyim.
Balayim kenyada kahve toplamak seklindeydi. Esimle sanirim 20 ulke gezmisizdir. Her hafta sonu 2 gunluk bir yerlere kacariz. Planyabilmissek antep urfa hatay trabzon izmir bazen yurtdisi olur ozellikle balkanlar cok ekonomik olabiliyor. Daha dun 500 tl gidis donus 2 yetiskin bir bebek belgrada bilet aldim. 83 tl de gece konaklamamiz ve kahvalti... plan yoksa bile en yakinlardan agva olur sile olur polonezkoy olur. Hep kaldigimiz otellerimiz var birine gider kafa dinleriz.
Gezmeyi yemeyi icmeyi harcamayi cok severim.
Hatta dogum yaptigimda bir sure calismasam mi diye dusundum. Esimin maasi gecinmeye rahatca yeter. Ama bu yasam sekline hayir... basladim yine calismaya. Bebek 4 aylik oldu. Atildik yine maceralara :)

Bence cok guzel yapiyorsunuz.

Ama;
Gezmeyi bu kadar seven ben bile gezmek ugruna cocugumu gunes almayan evde buyutmezdim. Yeni ev olmuyorsa bile bunu kiraya verir 300 500 ekler gunes alan ferah bir eve gecerdim.

Iki cocukla hic birikimsiz yasamazdim. Hastalik kaza bela gelir allah korusun. Ha sartlar gerektirirse o ayri. Asgari ucret gelirim var deseniz anlarim.
Yoksa iki cocukla sifir birikimle yasamak bence cesaret ister.

Ikinci evi alip cocuklara yatirim yapin konusuna katilmiyorum ama. Bize de cok diyorlar. Hic ustume alinmiyorum. Para benim icin bir arac. Parayi amac edinmislerse onlarin olayi cok farkli

Bence en iyisini yapıyorsunuz .. zaten 1 ev 1 araba varmış..çocuklarınız da büyüdüklerinde kendileri sizler gibi çalışıp çabalayıp yapsınlar. Dediğiniz gibi 3 günlük dünya ...

merhaba arkadaşlar,
ben 32 eşim 37 yaşında ikimiz de kamudayız iki kızımız var biri 10 diğeri 5 yaşında aylık 6000 civarı gelirimiz var. bir evimiz bir arabamız var arabamız model olarak yüksek ama evimiz alt kat çokta iyi olmayan bir ev ama konaklamak için yetiyor bize. şimdi şöyle biz eşimle aylık harcamalarımızı çocukların ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan parayı 2-3 ay biriktirip iki ayda üç ayda bir, bir şehri gezmeye gidiyoruz. 11 yıllık evliliğimizde eşimle toplamda 34 şehir gezdik. ve daha gezilecek çok yer var ikimizde duramıyoruz. ama etraftan tepkiler alıyoruz. benim ailem eşimin ailesi arkadaş çevremiz. bizim yaptığımızı yanlış buluyorlar. onlara göre birikim yapmalıyız bir ev daha alıp çocukların geleceği için kiraya falan vermeliyiz. bizim hiç köşede paramız olmaz biraz birikince bir yerlere kaçarız tabi çocuklarla mesela 10 yaşındaki kızım bu yaşına kadar 20 şehir gördü. öyle kıyafete eşyaya falan çok harcamayız. onlara ihtiyacımız kadar harcarız. ama eşimle ikimiz yeni biryeri göreceksek paramızı son kuruşuna kadar veriririz. bilmiyorum sizce yanlışmı bu yaşam tarzımız. iki günlük dünya için ben para birktirmek mal biriktirmek istemiyorum. çok şükür bir ev birde arabamız var daha fazlası boş uğraş gibi geliyor bana.
Gezmek ve yeni yerler görmek harikadır ne diyebilirim ki ben de çok severim. Ama tavsiyem insanın her zaman az ya da çok kenarda parasının olması. Yani size şunu söyleyemem krediyle ev alın yıllarca o krediyi ödeyin kıt kanaat ot gibi yaşayın. Çünkü hayat buna dönüyor bu yolu seçince. Ama kenarda hiç paramız olmaz sözü de bana göre değil, belki öyle demek istememişsinizdir bilemiyorum. Bu arada çocuklar da büyüyünce ailesi bir ev almış olsa düşüncesi de olmuyor değil. Mesela şuan oturduğunuz evi kendiniz mi aldınız yoksa anne babalardan mı kaldı?

Bizde yakın bir durumdayız. Her ay birikim olsun diye aldığımız ev için 2,500 tl ödememiz var. Arada konuşuruz eşimle aşmasaydık her ay yurt dışında biyerlere gidebilirdik diye. Ama sonra yaptığımızın çok doğru olduğuna kanaat getiriyoruz. Malum artık emeklilik şartları çok farklı. Allah ömür verirse, hem bize ek gelir olur diye düşündük. “Ev kendi kendini ödemeye başlayınca gezeriz bol bol” sonucuna ulaşıyoruz en sonunda hep :) ama sizin yaşantınızda güzel bence. Yani şimdilil tam tersi yaşayan biri olarak sizin yaşantınız da benim çok hoşuma gitti :) İnsanlar hep konuşur. Ev alsanız ne gerek vardı bi tane yetmiyomu gezin derler :)

Ben hem sizin gibi dusunyorum. Hemde iki cocukla birikim sart diyorum, en azindan beklenmedik bir durum icin, iyi veya kotu gunler icin. Bu dunyada hersey bizim icin, ulkem zor bir ulke. Iki cocugum varsa gelirim iyiyse en azindan 10 20 bin parayi kenarda tutardim.
Birde evim cok luks olmasada beni mutlu etmeli, rahat olmali, kiyafet vs cok abartmadan belli sartlarda olmali, ve mutfaktan kismamaliyim.
Bu arada gezmeye ve ani biriktirmeye verdigim paraya hic acimam ama birikimde olmali gezmede.

En guzelini yapiyorsunuz. Eviniz arabaniz olmasa belki derdim once evinizi almak icin birikim yapin diye. Ama ikinizde calisiyorsunuz. Parayi evi mezara mi gotureceksiniz. Bizim de esimle hayalimiz. Once evimizi alalim sonra gezelim. Boşverin kim ne derse desin. Hayata bir kere geliniyor. Her yeri gormek gerek. Ben dunya turu da cok istiyorum ama bes parasiz, gezgin olmak istiyorum ama buna esim sicak bakmiyor :D

merhaba arkadaşlar,
ben 32 eşim 37 yaşında ikimiz de kamudayız iki kızımız var biri 10 diğeri 5 yaşında aylık 6000 civarı gelirimiz var. bir evimiz bir arabamız var arabamız model olarak yüksek ama evimiz alt kat çokta iyi olmayan bir ev ama konaklamak için yetiyor bize. şimdi şöyle biz eşimle aylık harcamalarımızı çocukların ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan parayı 2-3 ay biriktirip iki ayda üç ayda bir, bir şehri gezmeye gidiyoruz. 11 yıllık evliliğimizde eşimle toplamda 34 şehir gezdik. ve daha gezilecek çok yer var ikimizde duramıyoruz. ama etraftan tepkiler alıyoruz. benim ailem eşimin ailesi arkadaş çevremiz. bizim yaptığımızı yanlış buluyorlar. onlara göre birikim yapmalıyız bir ev daha alıp çocukların geleceği için kiraya falan vermeliyiz. bizim hiç köşede paramız olmaz biraz birikince bir yerlere kaçarız tabi çocuklarla mesela 10 yaşındaki kızım bu yaşına kadar 20 şehir gördü. öyle kıyafete eşyaya falan çok harcamayız. onlara ihtiyacımız kadar harcarız. ama eşimle ikimiz yeni biryeri göreceksek paramızı son kuruşuna kadar veriririz. bilmiyorum sizce yanlışmı bu yaşam tarzımız. iki günlük dünya için ben para birktirmek mal biriktirmek istemiyorum. çok şükür bir ev birde arabamız var daha fazlası boş uğraş gibi geliyor bana.
Au süper gezin gezin benim hayatımdı bu. Ama paragöz eski eşim kamuda çalıştığımız halde ek iş yapmaya çalıştığı için hayallerde kaldı.
Elalem yapamadigi icin size laf atıyor sakin kâle almayin

tebrik ederim agzınızın tadı ile yaşamak gezmek görmek nasip olsun.
size evi arabayı hangi büyügünüz aldı da çocugunuzun gelecegine yön vermeye çalışıyor.
çocukların amacı olması gerekiyor kolaya alışmasınlar
dünyanın nimetlerini herkes kendi çabası kadar yaşar tadar

Esiniz ve sizin kafa yapiniz ayni kimseyi takmayin ayrica ev fln almayin tabiki cocuklariniza destek olcaksiniz ama kimse icin biseylerden vazgecmeyin madem inkaniniz var gezin ölümlü dunya

Herşey zamanında güzeldir die boşuna dememişler siz doğru bildiginizden hiç şaşmayin derim ki en güzelini de yapıyosunuz hayat birşeyleri erteleyecek kadar uzun değil yeter ki sağlığınız olsun ikinci ev ikinci araba da olur zamanla

Bu cocugunuz icin yapabileceginiz en guzel birikim zaten. Kulturel miras mal mulk mirasindan binlerce kat daha degerlidir. Cocugunuzun rizkindan kismiyorsunuz sonuc olarak, kimseyi ilgilendirmez gerisi.

merhaba arkadaşlar,

Canı gönülden kutluyorum. Hep hayalim olan hayatı yasiyorsunuz.Insallah Rabbim o gunleri gormeyi banada nasip eder. Kulak asmayin soylenenleri o parayi kazaniyosunuz catir catir yemekte sizin hakkiniz. Çocuklarınızin eksigiydi egitimiydi vb. harcamalarını siz karsiliyorsunuz sonucta millete laf etmek dusmez. Ama iste agizlari torba degil ki buzesin.

merhaba arkadaşlar,

Bence tam da olması gerekeni yapıyorsunuz.
Hiçbir yorumu okumadım .
Siz kendinizi bu şekilde deşarj ediyorsanız
Kimseden de 1 lirasını istemiyorsanız kime ne ?
Hatta bu gezileri yavaş yavaş yurtdisina da kaydırın..
Iyi gezmeler çok sevdim ben bu hayatı :KK200::KK200::KK200::nazar::nazar:

Adınıza çok sevindim hayalimdeki şeyi yapıyorsunuz tam olarak.
Anne baba olarak göreviniz evlatlarınız için ev alıp kenara atmak değil. Onları iyi bir egitim süzgecinden geçirerek kendi ayakları üzerinde durmasını öğretmek.
Ne güzel ülkelerini gezerek tanıyıp yeni yeni yerleri keşfediyorlar.
Canım ülkemizde gezilip görülecek çok yer var.
Siz bildiginizden şaşmayın.

merhaba arkadaşlar,
Gıpta ettim :KK9::KK9::KK9::KK37::KK37::KK37:

Siz tabikide istediğiniz gibi yaşarsınız. Bende öyle çok mal biriktirmenin peşinde değilim ama herzaman bence kenarda az da olsa para bulunmalı, allah korusun bir hastalık olur yada acil bi para lazım olur. Beklemediğimiz durumlar için bende eşimde kenara azda olsa bir miktar para koyduk.

Back
X