Benim yerimde olsanız nasıl hareket ederdiniz?

gulumsecdd

Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
54
40
18
45
Aslında konunun öncesi uzun size kısaca anlatayım.
Eşim ve abisi yıllar önce bir iş kurdular yürütemediler daha sonra maddi olarak borç harç derken kapattılar.Abisi tasını tarağını toplayıp gitti ve arkasından kalan vergi borcu bir yakına boç derken hiç ilgilenmedi.
Gelelim konuma şimdi eşim bir iş kurdu ortaklı olarak bir arkadaşıyla şimdi bu abisinin oğlu tutturdu bende yanına gelecem amca orda çalışıcam diyor ama başka sıkıntılar yüzünden ve daha önce yaşadığımız sorunlardan dolayı yine başımıza iş açarlar diye hemde oğlu gelirse babasıda çok sürmez damlar eşimin yanına ver 50 ver 100 kasayıda boşaltır durmaz cebinde beş kuruş parası yok ama herkese ağalık taslamayı sever gel çay git yemek rahat durmaz.
Bu şirketi kurarken eşime şaet koydum yok abim yok yeğenim demeden işine gücüne bak önümüze bakalım diye oda kabul etti şimdi oda istemiyor ama yeğeni hergün arıyor ona bişey diyemiyor sadece oyalıyor sen söylemessen ben söylerim dedim söyle hayatım napım ben diyor ama ben söylersemde bana düşman olurlar ve eşimi doldururlar napıcam ben?

Siz girmeyin araya .. eşinize geçmişi hatırlatın .. oyalamayı da bıraksın net olsun , ya da ortağını bahane etsin

O kadar kazık yemiş niye soyleyemiyor. Bı şekilde kendisi soyliycek. Yada cvp vermesin tlfnlarina anlar onlarda. Zaten iyi niyetinden başına gelen gelmiş yinede uslanmamis.

abisinden dolayı yeğenine sırt çevirmek olmaz.
ama bencede oğlu gelirse babası da damlar.
valla açık açık konuşacak veya oyalayacak. bıkar kendisi belki?

İş sadece eşinizin değil, ortağı da var.
O kabul edecek mi ki?
Baştan aileden çalışan olmayacak diye konuştuk, ortağımla kararımızı ezip geçemem şimdi desin.

İş başka-akrabalık başka...

Söz konusu işse hal hatır dinlemeyeceksiniz...

Eşiniz net şekilde olmaz diyecek...

Gerektiğinde devreye girin...

Ben bu tur mevzularda 2.kisinin üstüne atılması taraftariyim
2.kişi de ortak:)
Ortagim kabul etmiyor oğlum,o yüzden kabul edemeyecegim desin çıksın aradan

O kadar kazık yemiş niye soyleyemiyor. Bı şekilde kendisi soyliycek. Yada cvp vermesin tlfnlarina anlar onlarda. Zaten iyi niyetinden başına gelen gelmiş yinede uslanmamis.
Anlayacak gibi değiller zor durumlarda öyle güzel sıvışıyorlar ki farklı şehirlerdeyiz normalde ama kaynanamın yanına geldiler bizede uğradılar
Esiniz yegenine diyecek ki , ortagim var ve ortagim kesinlikle aile bireylerinin yanimizda calismasini istemoyor kusura bakma calisamazsin
Şöyle bir sorun var turizm işi ofisleri var ve yolcu taşıyabilecek arabası olan insanlarla çalışıyorlar ve komisyon alınıyor o yüzden bir araba alıp geleuim diyor eşimde mecbur kalırsam en fazla gelir arabasını çalıştırır parasını alır daha fazlasına karışmaz diyır ama abisi ve onun çocukları birilerinin yanında çalışmaya alışmamışlar hep babalarının yanında biraz ordaan biraz burdan dükkan açar kapatır ağızlarından yalan eksik olmaz o yüzden istemiyorum bir ayağını atarsa gerisi gelir

Bu insanlar asalak gibi alışmışlar yaşlı annesini bile rahat bırakmıyor biraz para kokusu alsın arar para gönder diye eşim bile bıktı ama tavrını koyamıyor bayramda da beraber olacağız konu açılırsa bende rengimi belli etsemmi acaba eşime dedim söyle istersen diyor

Ortaklik işleri genelde sorunlu olur.

Siz cok yüklenmeyin ve kötü olmayın.

Net tavrınızi koruyun.

Sana maaşını düzgün verecek kadar kazanamıyorum bi de yeni eleman aldım çıkartmam mümkün değil dese olmaz mı? Nasıl bi iş bilmiyorum ama. Yani eşinize acımamışlar borç içinde bırakıp gitmişler eşiniz de acımasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…