Benim yerimde olsanız ne yapardınız

bu kadar içli dışlı olmak ne kadar acayip.
bir adamı sevip evleniyorsun sonra bütün akraba-i taallukat bonus gibi giriyor hayatına.
sadece hayatına girse iyi evine hatta havuzuna kadar giriyor.
bence siz evi değiştirin. havuzsuz ve küçük bir eve geçin.
kusura bakmayın yerimiz dar dersiniz en azından.

emanetten hep çekindiğim için bende başkasının çocuğuna bakmak istemem açıkcası :31:geçen kocam hiç bana söylemeden görümcemin kızını almış gelmiş tartışmadım ama küçücük kız annesiz duracak mı hem emanet başına birşey gelse ne olacak dedim birşey olmazmış şuymuş buymuş:19:görümceme de şaştım küçücük kızı nasıl gönderiyorsa:53:bende senin gibi düşünüyorum kim geliyorsa annesi ile gelsin tamam ama çocuğunu tek göndermesin bu benim öz yeğenlerim için de geçerli yani ayrım yapıyorum:31:

Burdaki sorun bence misafirlikte sınır tanımamak. 1-2 olmadı 3 günlük aile ziyaretleri olsun. Kalınsın edilsin . Ev sahibesine saygısızlık hizmetçi gibi kullanılmadığı sürece akrabalık ilişkileri gelişsin. İyi de 3 günden sonrası misafirlik değildir. Dinen de 3 gün misafire hürmet ikram gerekir. Hatta normalde evde sık yenmeyen yiyeceklerden alınıp sofraya konması , özen gösterilmesi makbuldur. Daha fazla kalınırsa ev sahibi tüm bu maddi manevi yükü kaldırmak zorunda değildir. 2 hafta tatile gider gibi ekmek elden su gölden , havuz , ev kullanımı bana görgüsüzlük gibi gelir. Ne ben kimsenin evinde 2 günden fazla kalırım nede cümbür cemaat çoluk çocuk bende kalınsın isterim. Hele çalışan kadın şöyle bir dk bulayım ayaklarımı uzatayım diye rahatlayacak bir dk bulamıyor. İşten gel sürekli koştur , market , ev hemen yemek hazırla , ortalığı topla , aman çocuk yemeğini yesin aç kalmasın , aman ilgileneyim çocuğum eksiklik hissetmesin , aman bakımımı yapayım , koca mutlu olsun ... zaten bitmeyen ardı kesilmeyen bir sürü talebe kendi isteklerini unutarak yetişmeye çalışır.

Çalışan kadın gün olur temizliğini bırakır dinlenir. ne yapalım sürekli stres koştur et can dayanmıyor.

Ben bukadar fazla kalınıp edilmesine iyi bakmıyorum. Erkek tarafının kalması sorun değildir hep .Kız tarafı diken üstünde aman evime gideyim diye bakar.

Eşinizle konuşun. Hakkaten havuzsuz bir eve taşının. Madem ailesine yakın olmak için tüm düzeni bozdu , o zaman aile ilişkilerini düzenlemek ona kalıyor. Sonra siz surat yapıyor oluyorsunuz. Yada yıllık izninizin 2 haftasını aynı onların tavrı hal ve hareketiyle görümcenizde geçirin bakalım ne oluyor.

Son düzenleme:
Back
X