Benim yerimde olsaniz ne yapardiniz?

Sihirlidegnek

Cok Sükür Bin Sükür
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2014
956
894
Aslinda kaynanamla aram kötü degil. Birbirimizi sayariz.
Ama gel gelelimki kaynanam esimin evlendigini kabullenemiyor (Esim en kücük cocugu). Esim benim yaptigim yemegi beyenince annesi ertesi gün hemen ayni yemegi pisiriyor. Veya bazen giydigim kiyafetlerin yeni oldugunu anlayinca "aa cok güzelmis banada olur aslinda keske banada alsaydin" diyor (aramizda 35 yas var!). Evime birsey aldigimda görünce "aa ne güzel bende alayim benim evimede cok yakisir" diyor. Ve bu liste böyle uzayip gidiyor. Benimle hep bir rekabet icinde.
Yüzüme gülüyor, ama bir acigimi yakalamak icinde can atiyor sanki. Diger eltilerime böyle davranmiyor.

Kaynanama yakin oturuyoruz. Sürekli arayip yemek yapma gelin bizde yemek yiyin veya yemek göndereyim diyor. Bende evlendigimizden beri hic yemek almadim ondan. Bana göre evlenmesini bilen evinde yemek yapmasinida bilmesi gerekir . Ayda en fazla 1-2 kere yemek yemeye gidiyoruz, oda esim kirilmasini istemedigi icin. Gecenlerde kendi eltisinden biriyle konusurken kulak misafiri oldum. Ona "aslinda biz cok yemek yemeyizde bana kalsa hergün yemek yapmamda iste bunlar (esimle bana göstererek) ac kalmasin diye yapiyorum " dedi. Neye ugradigimi sasirdim. Sonra benim söylediklerini duydugumu anlayinca lafi gevelemeye basladi.

Esim vardiyali calistigi icin saat 11 gibi evde oluyor. Bizde anca ozaman iftar yapiyoruz. Kaynanam beni simdi bu aksam iftara davet etmis. Bana söylemiyorda esime söylüyor bana söylemesi icin.
Kayni ve eltiside geliyorlarmis yemege. Ona yardim etmem icin cagirdi beni. Cünkü ben kücük gelinim ya, eltisinin yaninda sov yapcak bak bak benim gelinim nasil bana yardim eder diye. Eltisine hep ben bunlarin yemegini yaparim, gezmeye giderken benden izin alirlar, ben onlara para harcatmam, bensiz yapamazlar, ben onlari güdüyorum yoksa evlilikleri biter vsgibi seyler söylüyormus. Aslinda öyle bisey yok, hic biseyimize karistirtmayiz, fazla gidip gelmeyiz, cok samimi degilizdir.

Arkadaslar benim yerimde olsaniz ne yaparsiniz. Iftara gidip orda onun eltisinin yaninda onun dediklerinin aksini yapip onu rezil mi edersiniz yoksa gitmezmisiniz?

Biraz uzun oldu kusura bakmayin.

Ben gider yemeğimi yerim istediği lafı söylesin
az çok karakterini tanımıştır herkes
iftar için de giderim hizmetimi yapar çekilirim
eltinize sizinle hava atacaksa atsın tam tersini yapmasında

Ben açıkçası gitmem eşime de bu durumdan rahatsızlığımı net bir şekilde bildiririm.
Gelmiyor musun falan diye ararsa da hastayım gibi bir bahane uydururum.
Bu durumu siz değil eşiniz çözmeli, lütfen eşinizin annesini küçük düşürmek için başkalarının yanında kendinizi telafisi olmayan bir duruma sokmayın. Bu akşam ona cevap verebilirsiniz ama arkanızdan onun yaptıkları değil sizin -tabirim konusunda kusuruma bakmayın- saygısızlığınız, hadsizliğiniz anılacak.

:-) malesef öyle galiba.

Yani iftara gideyimmi?

Bence git... hele eltiside geliyorsa bu yemege sakin lafini sokmadanda cikma.
Cünkü lafini sokmazsan eltisi dicek "aha bunlar yine gelmis. gercektende hergün geliyorlar ..."

Söyle diye bilirsin: "annecim, davetiyen icin cok sagol, vallah coktan gelmemistik zaten güzel bir bahaneyle bir araya geldik"
falan fisman :KK48:

gidin derim. ay anne her gün gelip yemeğini yapıyorum bu yaştan sonra yemek yapmayı unuttun herhalde deyin bi gülücükle :)
ay bende olmasam evinde yemek pişmeyecek falan deyin ..
ama sizinle bir yarışa girdiyse geçmiş ola her seferinde bir adım ileriye gidiyor bunlar. ne yaparsan yap akıllanmaz ama.
benim ki de aynı. onun yanında o kıskanmasın diye eşimle resmen iki düşman gibi oluyoruz köşe kapmaca oynuyoruz evin içinde aman kıskanmasın aman gücenmesin.vs bitmiyor yani.

Ben gider yemeğimi yerim istediği lafı söylesin
az çok karakterini tanımıştır herkes
iftar için de giderim hizmetimi yapar çekilirim
eltinize sizinle hava atacaksa atsın tam tersini yapmasında

eltisi gelinlerine karsi cok acimasiz. Klasik kaynana yani. Benim kaynanamda sözde ondan artar yani olmadigini ispat etmek istiyor ona (bu eltisi ondan büyük).
Benim eltime degil kendi eltisine hava atiyor

ramazan ayındayız o ayıp etmiş ama sen ayıp etme..git iftara ve sohbet arasında konuşurken bizde hep evde 11 de açıyoruz iftar yapıyoruz falan de..yaşlı kadın işte hayal ettiklerini başkalarına anlatıyor..şahit olduğunda tatlı dille cevap ver..

Sinir olacağım kesin ama yemeğe giderdim ve yine ben olmasam bunlar aç kalır tarzında bir şey duyarsam cevabını verirdim.

yemege gıt ye sohbet et
ama asla hızmetcısı olma
halım yok de bıraz yardım et
ama cokta kendını yorma
yanı gıttıgınde hızmete degıl cagırdıgı ıcın gıttıgını bılsın buna alıssın

Bence bu lafların karşılığını mutlaka eşiniz yanınızdayken verin. Sonra söylemedikleriniz söylenmiş gibi söylediklerinizde abartılarak itinayla oğula anlatılır duygu sömürüsü yapılıp kendini haklı çıkartır. Şakaylada söyleseniz tartışsanızda mutlaka eşiniz kendi kulağıyla duysun.

Gitmem ben gitmiyorum da boyle birsey hissettiğim de kims ebenimle ona buna hava atmasin sevmem boyle şeyleri yerinde olsam gitmezdim ama malum ramazan gonulleri de kirmamak lazim yalniz gercekten sinir bozucu bi durum:KK51:

Ben açıkçası gitmem eşime de bu durumdan rahatsızlığımı net bir şekilde bildiririm.
Gelmiyor musun falan diye ararsa da hastayım gibi bir bahane uydururum.
Bu durumu siz değil eşiniz çözmeli, lütfen eşinizin annesini küçük düşürmek için başkalarının yanında kendinizi telafisi olmayan bir duruma sokmayın. Bu akşam ona cevap verebilirsiniz ama arkanızdan onun yaptıkları değil sizin -tabirim konusunda kusuruma bakmayın- saygısızlığınız, hadsizliğiniz anılacak.

Evet haklisiniz, kabahatli ben olurum sonra. Ama gidip gitmemek arasinda karar veremedim. Gitmesem ayip olur gibi geliyor cünkü hic cagirmaz yardimda.

Ben senin eltin sandım
gitmesen eşinin tepkisi nasıl olur peki

ozaman cingar cikarirdim galiba :)

Esim belli etmez ama kirilabilir. O benim ailemin hep yardimina kosuyor bir durum oldugunda.
Kaynanamda hic cagirmaz öyle yardima. Simdide zaten amaci eltisinin yaninda bak gelinim bana yardim ediyor diyebilmek.

Yemeğe gıderım ve ınsanların içinde Anne ben olmasam nasıl altından kalkacaktın bu işlerin acaba der lafımı sokup gonul rahatlığıyla evime giderdim:))

Gitmem ben gitmiyorum da boyle birsey hissettiğim de kims ebenimle ona buna hava atmasin sevmem boyle şeyleri yerinde olsam gitmezdim ama malum ramazan gonulleri de kirmamak lazim yalniz gercekten sinir bozucu bi durum:KK51:

evet siradan bir aksam yemegine kesin gitmezdim. Konu iftar olunca degisiyor biraz. Kayinvalidem bide rahatsiz biraz

ozaman cingar cikarirdim galiba :)

Esim belli etmez ama kirilabilir. O benim ailemin hep yardimina kosuyor bir durum oldugunda.
Kaynanamda hic cagirmaz öyle yardima. Simdide zaten amaci eltisinin yaninda bak gelinim bana yardim ediyor diyebilmek.
O zaman git sen de altı üstü 3-4 saat bir olay
kocanın hatırı var

X