Benim yerimde olsanız ne yapardınız?

prettywoman89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
1.629
857
kızlar dün kayınbiraderimin imam nikahı oldu ve kuzın evine gittik kv de orda, diğer konumda anlatmıştım beni çocuktan sonra hayata küstürdükleri için affedemiyorum eşimin ailesini ve en son olayda şöyle olmuştu: seçimde oy kullandık eski evimizin orda ve dedimki amcası yeğenini görsün gelmişken arasana dedim eşime, yok gidelim aramama gerek yok dedi, gittik annesi telefonla konuşuyo kapı açık ve benim dedikodumu yapıyodu birine eşim ben duyduk hiçbişe diyemedim artık herşeyi bekliyorum zaten ama kapı açık apartman duyuyo Allah'a havale ediyorum ki benim onlara yaptıklarımı Allah bilir. Eşim sinirlendi suratı gitti ben bişey olmamış gibi davrandım ama mesafe koymakta haklıymışım dedim hiç üzülmedim. Bişey olmamış gibi yaptı sonra ağladı hastayım ilgiye ihtiyacım var dedi eşim eve bile geç geliyo çoğu zaman çoğu pazar çalışıyo ben de tekim anne dedim, herşeyimi kendim yapıyorum inanın duygusal bi insanım ama ağlamasına üzülemedim içim katılaştı resmen. Üzülme dedim sadece. Dünkü olayda şu bana bişeyler anlatıyo çocuk kucağımdayken ben de çocukla oynadım konuştum falan onu geçiştirdim inanın onun konuşmasını duymak istemiyorum ki izlediği diziyi anlatıyo bebek de ona gitmiyo zaten ağlıyo görünce 9 aylık ama, ikinci kez gördüğü eltimin kucağında durdu baya mesela, bebekler insanları daha mı iyi tanıyor bilemedim ben kayınvalidemi 7 yılda ancak tanıdım. Akşam eve dönünce de kısa da olsa eşimle tartıştım ve hep onlarla görüştüğümüz zamanlarda oluyo ikimizde geriliyoruz ama eşim kendi ailesinin suçlu olduğunu bile bile bana çatıyo sinir oluyorum ne yapmalıyım bilmiyorum.

Görüşmeyelim diyorum ama bu aralar nişan nikah olayı olduğundan mecbur kalıyoruz ve eşimin başka kardeşi yok ve kayınbiraderimi ben de çok severim, evlilik olayı bitince belki huzurlu oluruz dicem ama o kadar kırıldım ki ben eşimden bile soğuyorum yavaş yavaş ve bebekten sonra böyle yapmalarına da çok kızıyorum baştan gösterselerdi bu yüzlerini mesafemi koyardım yüzüme gülüp arkamdan iş çevirmişler. Aileden başka bi gelin onun da yuvasını yıkıyolardı benim kv ve onunki bir oldular kız dayak yiyip bana sığındı ki bebeği vardı onunda şimdi düzeldi ama o da çok yoruldu ve çok beddua ediyodu çok çekti çünkü, gerçekten de kvler hastalıktan kıvranıyo, belki evlatlarına rol yapıyolar ama ilahi adaletten kaçamıyo kimse.

Soğukkanlılıkla dedikodunuzu yapan birisine, duyduğunuzu belli etmeden üzülme diyebildiğiniz için sizi tebrik ederim. Erkeklerin geneli böyle sanırım. Bence kendi ailesinin haksız olduğunu biliyor ve hazmedemediği için size çatıyor. Siz sakin durun hiç, muhattap olmayın kavgaya. Sakinleyince, bir maden suyu açın ve eşinize verin. Sizinle mutlu olduğunu, ama ailesinin bu yaptıklarını hazmedemeyip size çattığını, herşeyin farkında olduğunuzu, onu sevdiğiniz için hala ailesine saygı duyduğunuzu söyleyin ve içip hazmetmesi için maden suyunu verin.

Anliyorum seni. Benimde gorumcem dogum edecek bize iki saat mesafede kaliyo. Ona gitmicem mesela, kesin kararliyim. Hele ki birsey takmak asla avucunu yalasin bundan onceki somurduklerine saysin

boşverin
kolay değil tabi.. gerçi siz dedikodu yaptığını göre göre üzme kendini diyebildiğinize göre bayağı umursamamayı öğrenmişsiniz :)
kişi ne yaparsa kendine yapıyor kesinlikle
eşinizin baskısı var mı anneme git işini gücünü yap v.s. v.s.
böyle şeyleri yoksa mümkün olduğunca az görüşün yeter..

niye çatıyor noldu mesela dün akşam neden tartıştınız?
Saçma sapan şeylerden, gergin olması en önemli sebep, dün gittiğimiz yerde ekmek görmüş çocuktan düştü dikkat et biraz diyo ben de dikkat ediyorum zaten nerden biliyosun kimden düştüğünü dedim bu yani konu, ki normalde oğluma yemek yedirirken batırır her tarafı gene ben toplarım. Kayınvalide ve yakın çevresi ben de çocuğa bakamıyosun psikolojisini oluşturdular aynı şey eşimde de var özellikle de onları görünce coşuyo kime neyi ispatlayacak bilmiyorum ama

Görüşmeyelim diyorum ama bu aralar nişan nikah olayı olduğundan mecbur kalıyoruz ve eşimin başka kardeşi yok ve kayınbiraderimi ben de çok severim, evlilik olayı bitince belki huzurlu oluruz dicem ama o kadar kırıldım ki ben eşimden bile soğuyorum yavaş yavaş ve bebekten sonra böyle yapmalarına da çok kızıyorum baştan gösterselerdi bu yüzlerini mesafemi koyardım yüzüme gülüp arkamdan iş çevirmişler. Aileden başka bi gelin onun da yuvasını yıkıyolardı benim kv ve onunki bir oldular kız dayak yiyip bana sığındı ki bebeği vardı onunda şimdi düzeldi ama o da çok yoruldu ve çok beddua ediyodu çok çekti çünkü, gerçekten de kvler hastalıktan kıvranıyo, belki evlatlarına rol yapıyolar ama ilahi adaletten kaçamıyo kimse.
kendin söylüyorsun eşin mecbur görüşmeye bir tane kardeşi evleniyor ,düğün dernek işleri bitsin yine gidip gelmeyin.

Canim esinle onun ailesi yuzunden hic tartisma bak ne guzel adam anasinin ne konustugunu kendi kulaklariyla duymus ispat etmene gerek kalmamis hersey onune gelmis sessiz kalmayi tercih et ailesiyle gorusmeye devam da etsen hersey ortada oldugu icin sorun olmaz bence
Cunku nisandir dugundur cenazedir hastaliktir mecburen gorusuluyor bunu disinda da bayramlarda gorusursunuz biter gider dert etme soguk ol mesafeli davran ama esini asla yalniz yollama ailesine bu yapilacak en buyuk hata

boşverin
kolay değil tabi.. gerçi siz dedikodu yaptığını göre göre üzme kendini diyebildiğinize göre bayağı umursamamayı öğrenmişsiniz :)
kişi ne yaparsa kendine yapıyor kesinlikle
eşinizin baskısı var mı anneme git işini gücünü yap v.s. v.s.
böyle şeyleri yoksa mümkün olduğunca az görüşün yeter..
İşini yap demedi hiç ama kv eşime sürekli gelmiyosunuz diye baskı yapıyo telde kaç sefer ben duydum artık eşim yalan söylüyodu eve şimdi geldim falan diye çocuğuyla ilgileniyo mesela bunu söyleyemiyo annesine düşünün, iftara gelin diye baskı yapıyodu eşim arada kalıyodu annesi hasta diye tamam dedim gittim hatta yemek de yaptım ki onların yemeğini yemek istemiyorum arkamdan millete yedi içti demesin gerekmez, Allah razı olsun dedi eşim onun hatrına yapıp sonra da bana çatması bozuyo sinirimi.

Soğukkanlılıkla dedikodunuzu yapan birisine, duyduğunuzu belli etmeden üzülme diyebildiğiniz için sizi tebrik ederim. Erkeklerin geneli böyle sanırım. Bence kendi ailesinin haksız olduğunu biliyor ve hazmedemediği için size çatıyor. Siz sakin durun hiç, muhattap olmayın kavgaya. Sakinleyince, bir maden suyu açın ve eşinize verin. Sizinle mutlu olduğunu, ama ailesinin bu yaptıklarını hazmedemeyip size çattığını, herşeyin farkında olduğunuzu, onu sevdiğiniz için hala ailesine saygı duyduğunuzu söyleyin ve içip hazmetmesi için maden suyunu verin.
Çok doğru bir tespit hazmedemiyo evet durumu olan bana oluyo, arkadaşım temiz kalplisin eşin yanındaymış iyi olmuş ama ben olsam kapıda durur dinler sonra da kavga ederdim dedi benim tek derdim beni rahat bıraksınlar, inanın hasta diye sesimi çıkarmıyorum ama eşime söyledim annen eşini dostunu arayıp dua istesin ameliyat oldu 2 kez hala düzelmedi, yanlış yapıyo dedim beni de dinlemiyor diyo.

Ben anlamadım, görüşmeyelim diyorsun ama kendin gitmek istemişsin, esin sinirlendi suratı gitti sen hiçbir şey olmamış gibi davrandın eve gelince eşinle kavga ettin, neden? ?

Canim esinle onun ailesi yuzunden hic tartisma bak ne guzel adam anasinin ne konustugunu kendi kulaklariyla duymus ispat etmene gerek kalmamis hersey onune gelmis sessiz kalmayi tercih et ailesiyle gorusmeye devam da etsen hersey ortada oldugu icin sorun olmaz bence
Cunku nisandir dugundur cenazedir hastaliktir mecburen gorusuluyor bunu disinda da bayramlarda gorusursunuz biter gider dert etme soguk ol mesafeli davran ama esini asla yalniz yollama ailesine bu yapilacak en buyuk hata
Eşim bensiz gitmek istemiyo zaten muhtemelen lafını geçiremedi diye dedikodusunu yapacağını biliyo annesinin bütün akrabalara, kendi oğlunu da rezil eder çok iyi biliyo, yoksa çok da mesut olmuyoruz giderken komik gelecek belki ama hocayı tanıyorum o bile keyifsiz mutsuzdu nikaha gelmiş olmasına rağmen ki çok iyi bir insandır, kızın yengesi benle konuşuyo gülüyoduk odada bebeğe süt veriyodum, kv geldi yengenin dibine oturdu sivilce çıkmış yüzünde dedi kadın utandı canı sıkıldı stresten oldu falan dedi ama böyle de bi insan işte. Tek derdi benle olsa kendimde sorun aricam ama değil.

Ya sonuçta ne kadar haksız olduğunu görürse görsün o onun annesi ve anladığım kadarıyla kpederiniz vefat etmiş? Kocası ölmüş kvalide sendromu. İlla sararlar oğullarına ve evliliklerine kıskanırlar. Yani senin haklı olduğunu görse de tartışırken güdüsel olarak annesini savunabilir.

Bence eşinle tartışmaya girmekten çekin, tartışcaksan carlayacaksan kvalidenle yap. Erkekler beceremiyor, iki kadın arasında kalıyorlar genelde. Sen annesi hakkında iyi konuş, iyi ol, kötü bir şey yaptığında kötülüğünü alltan alttan işaret et. Ben öyle yapıyorum yani.

Bak diyorum "ben gittim evine yemek yaptım ama aşkım annen böyle yapıyor görüyorsuuun" shrekteki gibi gözlerimi de belertiyorum sevimli sevimli. O da diyo haklısın canım. Bizimkiler şöyle böyle idare et.

Ya da gitmek istemiyorum bir durum oluyor. Yalan söylüyorum bariz, bahane uyduruyorum kvalidemlere. Eşime de diyorum yalan söylüyorum ama biliyorsun gerçeği söylesem çok problem oluyor. Şu zaman şöyle yapmışlardı bu zaman böyleydi diye örneklendiriyorum.

Sonuç olarak sen iyi polis ol. Asla annesi hakkında kötü konuşma bu taktik her zaman tutar.
Dünyalar savaşı mübarek ne yazdım:)) Gelinler bol bol satranç oynamalı evlilik bizde bildiğin taktik işi yav :KK70:DD

Ben anlamadım, görüşmeyelim diyorsun ama kendin gitmek istemişsin, esin sinirlendi suratı gitti sen hiçbir şey olmamış gibi davrandın eve gelince eşinle kavga ettin, neden? ?
Ben kayınbiraderimi çok severim çok yardımı dokundu doğumdan sonra eşim çalışıyosa o yaptı alışverişimi bebeğin ihtiyaçlarını kendi kardeşim gibi, birlikte kalıyolar o zaman bebeği amcası da görsün gideriz demiştim çok en son 2 ay önce falan nişanında görmüştü sevememişti bile ama başka olaylar oldu işte. Seviyelerine inmek istemediğimden sustum eşimle de tartışacaksak kendi evimizde tartışmak istedim açıkçası onların şahit olmasına ve bunun da dedikodusunun yapılmasını istemedim yanlış da yapmış olabilirim ki arkadaşım da keşke orda söyleseydin dedi.

Eşim bensiz gitmek istemiyo zaten muhtemelen lafını geçiremedi diye dedikodusunu yapacağını biliyo annesinin bütün akrabalara, kendi oğlunu da rezil eder çok iyi biliyo, yoksa çok da mesut olmuyoruz giderken komik gelecek belki ama hocayı tanıyorum o bile keyifsiz mutsuzdu nikaha gelmiş olmasına rağmen ki çok iyi bir insandır, kızın yengesi benle konuşuyo gülüyoduk odada bebeğe süt veriyodum, kv geldi yengenin dibine oturdu sivilce çıkmış yüzünde dedi kadın utandı canı sıkıldı stresten oldu falan dedi ama böyle de bi insan işte. Tek derdi benle olsa kendimde sorun aricam ama değil.
Sanirsam kaynanana koca lazim pretty :KK66: ayarlayiverin birini de oglunun yakasindan dussun bu ne kiskanclik mubarek yaaa

Ben kayınbiraderimi çok severim çok yardımı dokundu doğumdan sonra eşim çalışıyosa o yaptı alışverişimi bebeğin ihtiyaçlarını kendi kardeşim gibi, birlikte kalıyolar o zaman bebeği amcası da görsün gideriz demiştim çok en son 2 ay önce falan nişanında görmüştü sevememişti bile ama başka olaylar oldu işte. Seviyelerine inmek istemediğimden sustum eşimle de tartışacaksak kendi evimizde tartışmak istedim açıkçası onların şahit olmasına ve bunun da dedikodusunun yapılmasını istemedim yanlış da yapmış olabilirim ki arkadaşım da keşke orda söyleseydin dedi.

işte anlamadığım o, eşinle tartışacak birsey yok ki yerinde olsam ooo aşkım annen yedi düvele dedikodumu yapıyo maşallah ceneye geldi mi hastalık kalmıyo derdim

yani o an ses etmeyip normal davranıp eve gelince vay annen bana böyle böyle dedi diye didişmek niye, eşin muhtemelen şöyle düşündü, normal davrandığına göre annemin laflarını takmadı kafaya, ama bir baktı ki evde kavga onu bekliyo

Ya sonuçta ne kadar haksız olduğunu görürse görsün o onun annesi ve anladığım kadarıyla kpederiniz vefat etmiş? Kocası ölmüş kvalide sendromu. İlla sararlar oğullarına ve evliliklerine kıskanırlar. Yani senin haklı olduğunu görse de tartışırken güdüsel olarak annesini savunabilir.

Bence eşinle tartışmaya girmekten çekin, tartışcaksan carlayacaksan kvalidenle yap. Erkekler beceremiyor, iki kadın arasında kalıyorlar genelde. Sen annesi hakkında iyi konuş, iyi ol, kötü bir şey yaptığında kötülüğünü alltan alttan işaret et. Ben öyle yapıyorum yani.

Bak diyorum "ben gittim evine yemek yaptım ama aşkım annen böyle yapıyor görüyorsuuun" shrekteki gibi gözlerimi de belertiyorum sevimli sevimli. O da diyo haklısın canım. Bizimkiler şöyle böyle idare et.

Ya da gitmek istemiyorum bir durum oluyor. Yalan söylüyorum bariz, bahane uyduruyorum kvalidemlere. Eşime de diyorum yalan söylüyorum ama biliyorsun gerçeği söylesem çok problem oluyor. Şu zaman şöyle yapmışlardı bu zaman böyleydi diye örneklendiriyorum.

Sonuç olarak sen iyi polis ol. Asla annesi hakkında kötü konuşma bu taktik her zaman tutar.
Dünyalar savaşı mübarek ne yazdım:)) Gelinler bol bol satranç oynamalı evlilik bizde bildiğin taktik işi yav :KK70:DD
Gözlerimi belertiyorum kısmına çok güldüm benim bu olaylar baştan beri var ama bebekten sonra içinden çıkılmaz hale geldi çnk hamileyken de ameliyat oldu iki kez kv ben baktım eşim ona koşturdu benim annem de rahmetli bu arada, hamileyken bile sıkıntısını çekip gene kötü olmak çok garip, ben rol yapamıyorum artık galiba sorun bu bebekten sonra değiştim umursamıyorum eşim de anlam veremiyor önceden hep üzülür ses etmezdim çnk, kp le boşanmışlar onun da etkisi var evet annesi tek büyüttüğünden dolayı bağlılık var. Zaten o bağlı olsun ama ben ne yapacağımı şaşırıyorum. Sevmiyorum orda olmak istemiyorum eşim yalnız bırakınca darılacak gidince de gerilip birbirimize çatıyoruz bakalım neler olacak.

yani o an ses etmeyip normal davranıp eve gelince vay annen bana böyle böyle dedi diye didişmek niye, eşin muhtemelen şöyle düşündü, normal davrandığına göre annemin laflarını takmadı kafaya, ama bir baktı ki evde kavga onu bekliyo
Hatayı orda yapıyorum sanırım haklısın. ne bilim tek derdim çocuğumu huzurlu bi ortamda büyütmek onu da beceremiyorum işte.

X