- Konu Sahibi GazozGofret
-
Kızlar okadar üzgünüm ki anlatamam. malum LYS açıklandı ben aslında tmciyim ama sözelden hazırlandım çünkü matematik yok bende sözelde iyi bi puan yaptım ama kimse memnun değil gereksiz muamelesi görüyorum. ananem arıyo madem iyi puan yaptı niye tıp tutmuyo o olmadı hukuk okusun dedem çıkıyo öğretmenlikte neymiş peeeh diyo babam sanki kendi tercih yapacak klavuzu bi guzel inceledi liste yaptı gelmiş zaten 6-7 tercih yapacagız turkçe öğretmenliklerini diyo. annem ordan ay bana da gosterin hangi meslekleri secme imkanı varmıs diyo. ve ben boguluyorum. içten içe sinir krizi geçiriyorum. bi Allah'ın kulu da çıkıp koyu mavi sen okuyacaksın sonucta sen ne istersin demiyo. inanın içimde bir gram heves kalmadı açıp klavuzu bile inceleyesim gelmiyo sözelde 2 bin küsürüncü olmuşum babam hala bana matematik yapamıyosun geometriye kafan basmıyo diyo. bide bulundugum ilin turkçe ögretmenliğine rahat giriyorum bunun baskısı basladı. diğer konularımda bahsetmistim evde huzur yok ve ben burda yasayamam. sonuc acıklanır açıklanmaz babamın ağzından cıkan kelime ' sözel puanını boş ver tm ye bak hukuk oluyo mu' sonra da ' xxx unıversitesi turkçe öğrt. tercih edicez o zaman ' ya ben ne yapayım Allah aşkına kafayı yicem tercih yapasım gelmiyo.
çok dogru diyosunuz ama tekrar soyluyorum babamla konusamıyorum. ko-nu-sa-mı-yo-rum. ağzım açsam bağırmaya azarlamaya baslıyo ne yapıcaksın onu sacma sapan seylerle ugrasma bilmem ne . ögretmenliğe soguk degilim ama iyice her seyi arastırmak istiyorum diğer bölümleri de ama fırsat vermiyolar.
öncelikle sen de sakin olmalısın...
bir süre bu konuyu açma evde o zaman tercih süresi ne kadar bilmiyorum ama kendin iyice araştır
eğer annen daha ılımlıysa önce anneni ikna edip ondan babanı ikna etmesini isteyebilirsin
öğretmenlik güzel meslek bir öğretmen adayı olarak söylüyorum ama sevmedikten sonra yapılması güç...
anneme söylesem de fayda yok evde babamın sözü geciyor malesef. tercih yarın baslayıp 10 gun suruyo. bababm durmadan baslasa da yapsak bak okulları çıkardım listeyi yaptım bile bak onlara klavuzu incele diye basımın etini yiyor.
Bıkma Sonuna Kadar Savaş..
" İstemediğim Bölümü Okumak İstemiyorum " De..
İletişim Fakültesi Süper Bir Fikir..
Ailenin Söylediği Bölümlerle de O Kadar Alakasız ki..
Allah Yolunu Açık Etsin..
en acısıda ne biliyo musunuz ? babam eğitim sektorunde iyi yerlere gelmiş biri. seminer seminer gezmiş biri başkasına cocuga karısma istediğini okusun der ama bana gelince boyle baba ataması cok dusuk onların diyorum 4 yılda neler değişir sen karısma oku gitsin diyor iletişimi geç o olmaz diyor halkla ilişkiler ne yapacaksın saçmalama adam gibi otur oku turkçe ogrt. diyor. ben ne yapayım şimdi siz söyleyin hiç bi şey okumak istemiyorum.
en acısıda ne biliyo musunuz ? babam eğitim sektorunde iyi yerlere gelmiş biri. seminer seminer gezmiş biri başkasına cocuga karısma istediğini okusun der ama bana gelince boyle baba ataması cok dusuk onların diyorum 4 yılda neler değişir sen karısma oku gitsin diyor iletişimi geç o olmaz diyor halkla ilişkiler ne yapacaksın saçmalama adam gibi otur oku turkçe ogrt. diyor. ben ne yapayım şimdi siz söyleyin hiç bi şey okumak istemiyorum.
ailen heveslenmiş, belli ki sana çok değer veriyorlar, koruyup kollamak da istiyorlar..öğretmenliklerin atamaları çok sıkıntılı, 3-4 bölüm dışında öğretmenlik tavsiye etmezdim ben olsam (öğretmenliklerde okul öncesi, özel eğitim, din kültürü bölümleri daha şanslı şu sıralar). Tercih yaparken kendi ilgi alanların tabi ki birinci sırada yer alacak ama ailenin imkanlarını, ülke şartlarını vs. de düşünmek gerek. Ayrıca birçok meslek de göründüğü gibi değildir ve biraz çalışmadan gerçekten sevip sevmeyeceğini anlamak zordur. Neyse ki üniversite tercihi herşeyin sonu değil, birçok insan üniversite sonrası farklı alanlara yönelebiliyor. Benim tavsiyem, bu süreç aslında keyifli olmalı, aileni dışlama ama senin yerine karar vermelerine de izin verme. Oturun hep birlikte kılavuzu inceleyin. Birlikte listeler, tablolar yapın. Belirlediğiniz bölümlerin + ve - lerini değerlendirin ve mutlaka iş imkanlarını araştırın. başarılarKızlar okadar üzgünüm ki anlatamam. malum LYS açıklandı ben aslında tmciyim ama sözelden hazırlandım çünkü matematik yok bende sözelde iyi bi puan yaptım ama kimse memnun değil gereksiz muamelesi görüyorum. ananem arıyo madem iyi puan yaptı niye tıp tutmuyo o olmadı hukuk okusun dedem çıkıyo öğretmenlikte neymiş peeeh diyo babam sanki kendi tercih yapacak klavuzu bi guzel inceledi liste yaptı gelmiş zaten 6-7 tercih yapacagız turkçe öğretmenliklerini diyo. annem ordan ay bana da gosterin hangi meslekleri secme imkanı varmıs diyo. ve ben boguluyorum. içten içe sinir krizi geçiriyorum. bi Allah'ın kulu da çıkıp koyu mavi sen okuyacaksın sonucta sen ne istersin demiyo. inanın içimde bir gram heves kalmadı açıp klavuzu bile inceleyesim gelmiyo sözelde 2 bin küsürüncü olmuşum babam hala bana matematik yapamıyosun geometriye kafan basmıyo diyo. bide bulundugum ilin turkçe ögretmenliğine rahat giriyorum bunun baskısı basladı. diğer konularımda bahsetmistim evde huzur yok ve ben burda yasayamam. sonuc acıklanır açıklanmaz babamın ağzından cıkan kelime ' sözel puanını boş ver tm ye bak hukuk oluyo mu' sonra da ' xxx unıversitesi turkçe öğrt. tercih edicez o zaman ' ya ben ne yapayım Allah aşkına kafayı yicem tercih yapasım gelmiyo.
hepinize cevaplarınız için ayrı ayrı tesekkurler. babanla konus diyorsunuz ama gercekten a demeden bagırmaya baslayıp beni susturuyo yapı olarakta malesef ki ağlak bi yapım var hele sinirlenince sesim çatallasıyo fena oluyorum aglıyorum iş iyice sarpa sarıyo önümde on gun var konusmayı denemek istiyorum. ama olmuyo. daha dun gece radyo-tv-sinema falan da tercih edebilirmişssin dedi bi an umutlandım ha evet baba der demez bagırmaya basladı sacmalama ne işin var orda sana göre değil bilmem ne.
hepinize cevaplarınız için ayrı ayrı tesekkurler. babanla konus diyorsunuz ama gercekten a demeden bagırmaya baslayıp beni susturuyo yapı olarakta malesef ki ağlak bi yapım var hele sinirlenince sesim çatallasıyo fena oluyorum aglıyorum iş iyice sarpa sarıyo önümde on gun var konusmayı denemek istiyorum. ama olmuyo. daha dun gece radyo-tv-sinema falan da tercih edebilirmişssin dedi bi an umutlandım ha evet baba der demez bagırmaya basladı sacmalama ne işin var orda sana göre değil bilmem ne.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?