Benim yerime onlar gitsin üniversiteye Heves bırakmadılar hiçbir şey içiin !!

"Baba; istemedigim bir bolumu okuyup, depresyona girip, belki de sinifta kalip, mutsuz olmami mi isterdin; yoksa istedigim bolumu okuyup, basarili olup, mutlu olmami mi isterdin?? Birakta secimimi ben yapayim, yanlis olsam bile birakta bu benim yanlisim olsun. " De bakalim sana ne diyecek. Buyuk ihtimalle degismiycek ve sen kararini kendin ver-me-lisin.

ilginiz için çok tesekkurler. zaten bende onun soyledigi bölümler için asla olmaz demiyorum ama o sadece bu bölümler olacak diyor. babam anlayıssız beni anlamıyor ego tatmini yapmak istiyor. arkadasının kızı var hakim olacak şimdi 4 yıldır onu anlatıyor dun dedim baba yeter artık banane o kızdan gene bir sürü laf azar işittim.

Lise sondayken dershaneye gidecektim derslerimde iyiydi
Babam bana baska sehire gidemezsin burda kalacaksin ddi
Ben sok oldum burda puanlar cok yuksek ve istedigim bolum yok dedim
Umrumda degil dedi gunlerce kavga ettik iyi gitmiyorum dershaneye okumam dedim gitmedim inat yaptim
Gecen yil gittim dershaneye ilk tercihime istanbul uni yazdim
Ilk tercihimede girdim
Simdi tipis tipis gonderiyor
Bir senem bosa gitti belji ama iyi oldu
Sakin ideallerinden vazgecme.

Aynısı olmasa da benzer sorunlar yaşıyoruz.Ben sayısalım.Hep aklımda olan üniversitelere rahat gidiyorum ama şimdi de aille engeli çıktı karşıma.Ailevi bir sorunum yok ama yakın olsun istiyorlar.Dedigin gibi yakın yerlerin sıralamalarına rahat girebiliyorum.Ama sonra pisman olmak istemiyorum.
Tesadüfen gördüm senin konunu.O kadar kötü oldum ki.Az önce tercih listemi hazırlayamadım diye sinirden ağlamıştım ki hala ağlıyorum.
Derecen çok iyi.Allah yardım etsin sana.Hayallerine kavuşursun inşallah canım.

Canım birazcık aynı kaderi yaşıyoruz yaşıyoruz sanki..
Bende tmciyim ama geometri anlamadığım için sözelden çalıştım ve sözelden tercih etmeyi düşünüyorum..
Annemlerrde hep der rahata kaçtın sözele çalıştın bi avukat olamayacaksın..vs vs..
Birde diyorlar hiç değilse git de öğretmen ol..
Ya o kadar açıkta kişi varken ben niye öğretmenlik okuyayım,hem ben öğretmenlikte yapamam ki diyorum yok anlamıyorlar..
Ama ben inat ettim halkla ilişkileri yazıp onu okuyacağım..

tercihleri babanla yapma, onun yaptığı listeyi al tamam bunları yazarız de sonra git bir arkadaşının evine netinden gir tercih sayfasına istediğin bölümleri
en başa yaz. babanın yazdıklarınıda en sonlara yaz 20lerden sonraki tercihlerine babanın dediklerini yaz

kendi istediğin ve puanının tuttuğu bölüm geleceği için babanınkılerı yazsanda birşey değişmez canım

sonra tercihler açıklanır aaa bak görüyomusun senınkıler tutumamış dersin zaten onlar bu işlerden pek anlamaz tamam mı canım sıkma canını

öyle saça böyle tarak

Dersane rehberlik hocalarınndan yardım al canım,onlara ne okumak istediğini söyle ona göre bir liste çıkarıyorlar,ordan örnek alabilrsin..Ailen biraz hava meraklısı gibi geldi canım,bunu söylediğim için kusura bakma..Çünkü doktorluk,avukatlık,hakimlik bunlarla ,"Benim kızım doktor " demek istiyolar gibi..Eğer öyle olmasalardı kızım sen ne istiyorsun,hayalindeki meslek nedir onları yaz,yazarken de bize danış derlerdi,dememişler,kendi tercihini kendin yap o halde..

kusura bakmam canım ben kendimde diyorum babam kendi egosu ugruna beni yakıyor.

kızlar cevaplarınız için tek tek teşekkürler . bu gün ne dedi biliyo musunuz ? sözelde 2800 derecem tm de 45000 adam tutmus bana boş ver sözeli tm den tercih yap diyor. ya bu kadar mı değersiz benim sözelde yaptığım derece? arkadaşlarım içinde en iyi yapan benim ama en üzgün olanda benim.
ben liseyi başka sehirde okudum su an burada ne bir arkadasım var tanıdık ne de rehber öğretmen falan. babam dedi istersen x dersanesine gidip tercih yapalım söylemiştim onlara seni çağırdılar dedi ama gitmek istemiyorum yanımda gene babam olacak.

cancağazım babanı al o rehber öğretmene git o zaman yanına destek kuvvet almış olursun o adam babanın isteklerınden ziyade daha gerçekçi çözümler önerir hemde babanı ikna eder bence

cancağazım babanı al o rehber öğretmene git o zaman yanına destek kuvvet almış olursun o adam babanın isteklerınden ziyade daha gerçekçi çözümler önerir hemde babanı ikna eder bence

ya adam babamın arkadası bana destek olur mu sanmıyorum bi de babamla konusulmuyor bagırıp rezil eder beni orada o yüzden gitmek istemiyorum a desen bağırıyo azarlıyo .

seneler oncekı halımsın... ne yap ne et ıstediğin bölümü oku. ben babam sussun dıye nereyı dedıyse yazdım okudum. okula doğru duzgun gitmedım bıle.
tavsıye veremem cunku babalarımızın kafası aynı. yanı yapabılsem ben yapardım. ve sımdı kardesım de sınava gırdı onu da zorluyor, bir yere girsin de neresı olursa olsun gibi bir düşüncesi var. en olmadı babanın dedıklerını de yaz ama kendı tercıhlerını en başa yaz. yanı tutturabılecek gibiysen gönlündekileri böyle de olur. dersın kı baba tamam bunları yazıcam ama en sona da ıstediğim bölümü yazıcam. tercıh kağıdını evin dışında hazırlarsın filan. nasıldı o işler unuttum vallahi..

benden önce yazmışsın. :) pişti olduk kusurabakma :)

artık elektronik ortamda oluyor. şifre var onunla giriliyor şifreni bilmeyen giremiyor. babam yarın dersaneye gidelim bakalım dedi. sınav sonuc belgemi de cıkardı. off. tanımadıgım bi dersane rehberlikçi bakalım neler olacak bana dua edin lütfen beynim ağrıyo resmen.

"öğretmenlikte neymiş pehhh" bu nasıl akıl mantık aklım almadı ben öğretmenim ve mesleğime yapılan bunca hakaret kazık kadar adamlardan gelince sinirleniyorum.Bizler domuz yavrusu değil insan yavrusu yetiştiriyoruz,cocuk bakıcısı ile aramızda fark var hala kafası basmadı milletin ondan bu ülke bu durumda ya zaten, bunun idrakında olamayanlar var işte.
Sen hangi meslekte mutlu ve başarılı olacağına inanıyorsan o mesleği seç yavrum.Gittiğin dershanenin yada okulun rehber öğretmenide vardır onlardan yardım iste,moralini bozma önünde koca bir hayat var ve kimse o hayatı senin yerine yaşamayacak

aileler yüzünden muzdarip olan çok öğrenci oluyor
Allah yardımcınız olsun
aileyi ikna etmenin en kolay yolu sadece ''bu bölümü istiyorum'' demek yerine, ben bu bölümü istiyorum çünkü ilerde böyle böyle bir hayat istiyorum diye biraz gelecek planlarından bahsetmek. ailelerin itiraz etmesinin nedeni genel olarak gelecek kaygısı. kararlı olduğunuzu, o bölümü sırf laf olsun diye istemediğinizi gösterirseniz daha etkili olur. sizin de olgunca düşündüğünüzü farkederler ve fikrinize daha cok deger verirler
hakkınızda hayırlısı olsun

En etkili yöntem bence de bu.Çünkü biraz aileler de maddi açıdan rahat bi meslek olsun hemen iş bulunacak bi meslek olsun istiyorlar.Bu zamanda ekmek aslanın ağzında.Onlar da haklı bir yerde.Siz onlara istediğiniz bölüm için gelecek garantisi verebilirseniz onlarda size karşı biraz daha anlayışlı olurlar.Ben de yaşadım bu durumu ve bu şekilde atlattım.

öğretmenlere yönelik bu tarz söylemler beni de üzüyo bence en saygı gösterilmesi gereken meslekler arasında.

babam dun direk tm tercihi yap diye baskı yapıyo bana. inanın bunları ağlayarak yazıyorum dün uykumdan uyandırdı özel hukuk a git bi yıl çalış devlete geç diyo ben ne yapayım ya kafayı yemek üzereyim sosyal hizmet oku diyo bana göre değil dedim bi bağırdı ne sana göre neee diye kaçıp gitmek istiyorum buradan.

gönlünden hangi üni hangi bölüm geçiyosa onun için ısrar et bu senin hayatın hani uzaklık yakınlık diye karışmalarını anlarımda meslek konusunda karışmaları çok saçma

Tavrini koy istedigin tercihi yap.

Univ. Sinavi bir donum noktasidir insanin hayatinda zaten.

Ya kendi cizdigin yoldan gideceksin yada baskalarinin senin icin cizdigi yoldan

Aileniz sizin iyiliğinizi düşünüyor o yüzden böyle davranıyor. Ama siz boğuluyorsunuz. Ki haklısınız. Tek yapacagınız şey duygusal karar vermemek. Ailenizin söylediklerinede kulak asın ama İLK önce kendi iç sesinizi dinleyin. Bir kagıda şehir dışında okumanın avantajlarını ve dezavatajlarını yazın hangisi agır basıyor? Ve gerçekten istediğiniz bölüm hangisi? Hayat sizin sonuçta....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…