- Konu Sahibi GazozGofret
-
hepinize cevaplarınız için ayrı ayrı tesekkurler. babanla konus diyorsunuz ama gercekten a demeden bagırmaya baslayıp beni susturuyo yapı olarakta malesef ki ağlak bi yapım var hele sinirlenince sesim çatallasıyo fena oluyorum aglıyorum iş iyice sarpa sarıyo önümde on gun var konusmayı denemek istiyorum. ama olmuyo. daha dun gece radyo-tv-sinema falan da tercih edebilirmişssin dedi bi an umutlandım ha evet baba der demez bagırmaya basladı sacmalama ne işin var orda sana göre değil bilmem ne.
ele verir talkımı kendi yutar salkımı diye bir laf var ya babn da aynen öyle ele başka sana başa
Ama ben de Fizik öğretmeniyim 10 seneye yakın dershane tecrübesinden sonra devlet memuru oldum öğretmen olarak atanmak istedim ama yaşadığım şehir olmadığı için tercih etmedim.
Şimdi ben sana ne yapacaını söyleyeyim
Öncelikle annene babana sinirlenip ilgisiz kalma
Baban klavuzu incelerken otur yanına çok ilgili görün
Sonrasında biz baktık sen bişiyle ilgilenmedin bile demesinler.
Sonra yavaş yavaş babanın her söylediği için aa evet güzelmiş ama bak şu daha güzel diye kendi fikrini söyle
Ama baskın çıkma kademeli olarak artır söylemlerini
Başta istemiyorum dersen boşa kavga edersiniz huzursuzluk çıkar
Baban bağırıp çağırırsa ortamdan uzaklaş şimdilik kendini savunup onun daha çok üzerine gelmesine fırsat verme.
Yani biraz alttan al.
Yani ne yap et kendi istedilerini başa yazmaya çalış onların dediklerini de sonlara doğru yazarsın.
KEndi isteklerini de iyice ölç biç
ama sakın annelere tercih yapmak istemiyorum vs deme.
hadi birlikte yapalım de hatta, baban zaten gaza gelmiş durumda
Seninle tercih yapmaktan mutlu olur .
Onun çıkarttığı tercihleri de ekle bir tercih listesi çıkart bugün
Sonuçta önünde on gün var yavaş yavaş listeye ekleme çıkartma yap.
Yumuşakça hallet bu işi derim ben :)
Dersane rehberlik hocalarınndan yardım al canım,onlara ne okumak istediğini söyle ona göre bir liste çıkarıyorlar,ordan örnek alabilrsin..Ailen biraz hava meraklısı gibi geldi canım,bunu söylediğim için kusura bakma..Çünkü doktorluk,avukatlık,hakimlik bunlarla ,"Benim kızım doktor " demek istiyolar gibi..Eğer öyle olmasalardı kızım sen ne istiyorsun,hayalindeki meslek nedir onları yaz,yazarken de bize danış derlerdi,dememişler,kendi tercihini kendin yap o halde..
kusura bakmam canım ben kendimde diyorum babam kendi egosu ugruna beni yakıyor.
kızlar cevaplarınız için tek tek teşekkürler . bu gün ne dedi biliyo musunuz ? sözelde 2800 derecem tm de 45000 adam tutmus bana boş ver sözeli tm den tercih yap diyor. ya bu kadar mı değersiz benim sözelde yaptığım derece? arkadaşlarım içinde en iyi yapan benim ama en üzgün olanda benim.
ben liseyi başka sehirde okudum su an burada ne bir arkadasım var tanıdık ne de rehber öğretmen falan. babam dedi istersen x dersanesine gidip tercih yapalım söylemiştim onlara seni çağırdılar dedi ama gitmek istemiyorum yanımda gene babam olacak.
cancağazım babanı al o rehber öğretmene git o zaman yanına destek kuvvet almış olursun o adam babanın isteklerınden ziyade daha gerçekçi çözümler önerir hemde babanı ikna eder bence
hepinize cevaplarınız için ayrı ayrı tesekkurler. babanla konus diyorsunuz ama gercekten a demeden bagırmaya baslayıp beni susturuyo yapı olarakta malesef ki ağlak bi yapım var hele sinirlenince sesim çatallasıyo fena oluyorum aglıyorum iş iyice sarpa sarıyo önümde on gun var konusmayı denemek istiyorum. ama olmuyo. daha dun gece radyo-tv-sinema falan da tercih edebilirmişssin dedi bi an umutlandım ha evet baba der demez bagırmaya basladı sacmalama ne işin var orda sana göre değil bilmem ne.
tercihleri babanla yapma, onun yaptığı listeyi al tamam bunları yazarız de sonra git bir arkadaşının evine netinden gir tercih sayfasına istediğin bölümleri
en başa yaz. babanın yazdıklarınıda en sonlara yaz 20lerden sonraki tercihlerine babanın dediklerini yaz
kendi istediğin ve puanının tuttuğu bölüm geleceği için babanınkılerı yazsanda birşey değişmez canım
sonra tercihler açıklanır aaa bak görüyomusun senınkıler tutumamış dersin zaten onlar bu işlerden pek anlamaz tamam mı canım sıkma canını
öyle saça böyle tarak
seneler oncekı halımsın... ne yap ne et ıstediğin bölümü oku. ben babam sussun dıye nereyı dedıyse yazdım okudum. okula doğru duzgun gitmedım bıle.
tavsıye veremem cunku babalarımızın kafası aynı. yanı yapabılsem ben yapardım. ve sımdı kardesım de sınava gırdı onu da zorluyor, bir yere girsin de neresı olursa olsun gibi bir düşüncesi var. en olmadı babanın dedıklerını de yaz ama kendı tercıhlerını en başa yaz. yanı tutturabılecek gibiysen gönlündekileri böyle de olur. dersın kı baba tamam bunları yazıcam ama en sona da ıstediğim bölümü yazıcam. tercıh kağıdını evin dışında hazırlarsın filan. nasıldı o işler unuttum vallahi..
aileler yüzünden muzdarip olan çok öğrenci oluyor
Allah yardımcınız olsun
aileyi ikna etmenin en kolay yolu sadece ''bu bölümü istiyorum'' demek yerine, ben bu bölümü istiyorum çünkü ilerde böyle böyle bir hayat istiyorum diye biraz gelecek planlarından bahsetmek. ailelerin itiraz etmesinin nedeni genel olarak gelecek kaygısı. kararlı olduğunuzu, o bölümü sırf laf olsun diye istemediğinizi gösterirseniz daha etkili olur. sizin de olgunca düşündüğünüzü farkederler ve fikrinize daha cok deger verirler
hakkınızda hayırlısı olsun
"öğretmenlikte neymiş pehhh" bu nasıl akıl mantık aklım almadı ben öğretmenim ve mesleğime yapılan bunca hakaret kazık kadar adamlardan gelince sinirleniyorum.Bizler domuz yavrusu değil insan yavrusu yetiştiriyoruz,cocuk bakıcısı ile aramızda fark var hala kafası basmadı milletin ondan bu ülke bu durumda ya zaten, bunun idrakında olamayanlar var işte.
Sen hangi meslekte mutlu ve başarılı olacağına inanıyorsan o mesleği seç yavrum.Gittiğin dershanenin yada okulun rehber öğretmenide vardır onlardan yardım iste,moralini bozma önünde koca bir hayat var ve kimse o hayatı senin yerine yaşamayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?