Tuvalet Eğitimi Benim yöntemim kademeli eğitim

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Evet haklisiniz.sanirim ara vermeliyim.sizi anliyorum.sabir gosteriyoruz ama sinirlarimiz zorlaninca insan biranlik kiziyor. Rabbim sizede kolaylik versin ins. Siz hamile misiniz?

Hamileydim düşük yapıyorum şimdi 7 haftalıktı boş gebelik:(

4. gün çarşamba:

Sabah uyanınca yaptı çişini, kahvaltıdan sonra da yaptı bezi kuruydu yine,hiç kaçırmadan yaptı bakalım gün içinde ne olacak:)

Öğlen uykusundan önce de iki kere yaptı, öğlen uykusunda altına yapmıştı ağlayarak uyandı tamam olur kaza olmuş dedim ama yok ağladı epey sonunda ağladığı için kızdım oğlum bir şey yok istemedin yapmışsın dedim uykusu bölündüğü içinde ağladı tabi neyse üstünü değiştirip geri uyuttum uyanınca hemen yapmadı bekledi altına kaçırmıştı biraz çişim geldi dedi yaptı lazımlığa, öğleden sonra iki kere yaptı akşam uyumadan bir kere yaptı ve büyük olay pijamasını giydirdim bezini bağladım tabi kabız olduğu için ağlayarak yapmaya çalıştı çok zorlandı bende altını açıyım dedim yok diye çok ağladı ben lazımlığa yapıcam dedi ilaç vericem sandı poposundan oturdu lazımlığa 10 dk oyalandı sonra yapmaya başladı bu sürede çok huysuzluk etti banyo yaptıracaktık rahatlasın diye yapmıycam diye çok ağladı tam kakasını yaparken ayağa kalkmaya çalıştı korktu yarısı lazımlıkta yarısı yerde ama o kadar rahat yaptı ki bezliyken ayakta yapmaya çalışıyor çıkmasın diye bacaklarını sıkıyordu, korktuğu için bende çok gerildim ayağa kalkınca da kızdım azcık gerçi huysuzluğuna kızmıştım aslında:(( neyse şükür yaptı yapamaz sanıyordum inşallah bundan sonra da yapar akşam çok gergin geçti ikimiz içinde kötü oldu, tabi banyosunu yaptırdıktan sonra banyoyu lazımlığı dezenfekte ettim çamaşır suyuyla operasyon yaptım banyo paspasını yıkadım vs. çok yoğun ve yorucu bir gün oldu bizim için akşamın gerginliği hala üztümüzde:(( banyo yaparkende yapmıycam diye çok ağladı:(

5. gün perşembe:

Sabah uyandığında bezinede yapmıştı ama lazımlığına yaptı yinede kahvaltıdan önce iki kere kahvaltıdan sonra bir kere öğlen uyumadan iki kere öğlen uyanınca bir kere yaptı şimdilik, bakalım kaka yapıcak mı bugün, bugün hiç altına kaçırmadı:46::46: afrein oğluma:))

5. gün perşembe:

Sabah uyandığında bezinede yapmıştı ama lazımlığına yaptı yinede kahvaltıdan önce iki kere kahvaltıdan sonra bir kere öğlen uyumadan iki kere öğlen uyanınca bir kere yaptı şimdilik, bakalım kaka yapıcak mı bugün, bugün hiç altına kaçırmadı:46::46: afrein oğluma:))

masAllah ins. darisi basimiza. bugun Sabah kakasini yapmis. hemen cikardi.pis bu dedi. sonar tekrar bezini bagladim ve cisim geldi tuvalete gidecegim dedi. birazoturdu. ve dediki surprizim nerede?
sonar dusundum acaba surpriz icin mi oturdu oraya. yanlis mi davrandim.cunku ilk iki sefer ben tuvalete oturtuyordum. sarkilar soyleyip. oyun oynuyorduk. sonar cisini yaptigi icin surpriz veriyordum. ama simdi dusunuyorum acaba yanlis mi davrandim?

hic caninizi sikmayin. Rabbim herseyi bilendir. :(
evet hamdolsun nasibimiz böyleymiş
masAllah ins. darisi basimiza. bugun Sabah kakasini yapmis. hemen cikardi.pis bu dedi. sonar tekrar bezini bagladim ve cisim geldi tuvalete gidecegim dedi. birazoturdu. ve dediki surprizim nerede?
sonar dusundum acaba surpriz icin mi oturdu oraya. yanlis mi davrandim.cunku ilk iki sefer ben tuvalete oturtuyordum. sarkilar soyleyip. oyun oynuyorduk. sonar cisini yaptigi icin surpriz veriyordum. ama simdi dusunuyorum acaba yanlis mi davrandim?

İnşaallah darısı başınıza sizi iyi anlıyorum ben hiç öğretemiycem diye düşünüyordum kendimi suçluyordum ama bizle bitmiyor iş onlarında hazır olması lazım, bence sürpriz güzel bir yöntem ama sürpriz demeyin de belli bir ödül olsun mesela en çok neyi seviyorsa bizimki stickerlara etiketlere bayılıyor hem ekonomik hem küçük her seferinde vermesi zor olmuyor benim oğlum da onun aşkına yaptı yoksa yapmazdı ödül şart bence tabi:) sticker seviyorsa deneyin ve çizelge mutlaka yapın banyoya lazımlığının üstüne astım yıldızlarıda oraya yapıştırıyor hepsi dolunca istediği bir oyuncağı alıcaz motivasyon şart:) Allah kolaylık versin size de

5. gün perşembe:

Öğlen uyanınca bir kere daha yaptı, akşam uyumadan 3 kere yaptı bir seferinde altına kaçırmış biraz oyuna dalınca bugün ki kazamız bir tane oldu:) toplamda 10 kere çiş yaptı kaka yok.

evet hamdolsun nasibimiz böyleymiş

İnşaallah darısı başınıza sizi iyi anlıyorum ben hiç öğretemiycem diye düşünüyordum kendimi suçluyordum ama bizle bitmiyor iş onlarında hazır olması lazım, bence sürpriz güzel bir yöntem ama sürpriz demeyin de belli bir ödül olsun mesela en çok neyi seviyorsa bizimki stickerlara etiketlere bayılıyor hem ekonomik hem küçük her seferinde vermesi zor olmuyor benim oğlum da onun aşkına yaptı yoksa yapmazdı ödül şart bence tabi:) sticker seviyorsa deneyin ve çizelge mutlaka yapın banyoya lazımlığının üstüne astım yıldızlarıda oraya yapıştırıyor hepsi dolunca istediği bir oyuncağı alıcaz motivasyon şart:) Allah kolaylık versin size de

Stickers iyi fikir.bende deneyeyim. Allah razi olsun. MashAllah cok iyi gelismrler var. :3:

Stickers iyi fikir.bende deneyeyim. Allah razi olsun. MashAllah cok iyi gelismrler var. :3:

Deneyin bir şey kaybetmezsiniz alışır inşallah, dün biraz sıkıntılıydı kakasını tutuyor iyice kabız olucak:( gece uyandı çişim var diye lazımlığa oturana kadar bezine yaptı sabahta ayınısını yaptı bugün bir kere yaptı lazımlığa

6. gün cuma:

Sabah uyanınca 3 kere çiş yaptı, kahvaltıdan sonra iki kere çiş yaptı, öğlen uyumadan bir kere yaptı,öğlen uyanınca üç kere yaptı,akşam uyumadan bir kere yaptı, kaza bir kere oldu

7. gün cumartesi:

Gece 3 te çişim var diye uyandı lazımlığa gidene kadar bezine yapmıştı sabah uyanıncada aynısı oldu, kahvaltıdan sonra bir kere, öğlen uyanınca dört kere, akşam uyumadan iki kere çişini yaptı

8. gün pazar:

Sabah uyanınca üç kere, kahvaltıdan sonra iki kere,öğlen uyanınca bir kere çiş ve bir kere kaka yaptı olaylı bir şekilde ağlaya sızlaya biraz beze biraz lazımlığa bu kaka işi çok uğraştıracak:((

Konuya aylar sonra daha yeni bakabiliyorum güzelim ya.. Şimdi ki durumlar nasıl? Her şey yolunda mı..

Konuya aylar sonra daha yeni bakabiliyorum güzelim ya.. Şimdi ki durumlar nasıl? Her şey yolunda mı..

Canım yeni gördüm mesajını, bizim durum karıştı yaptığım eğitim işe yaradı bezi bırakmıştık ama kaka tutma olayı yüzünden bez bağlıyorum şimdi maalesef:( önceliğimiz kaka sorununu halletmek çünkü bir hafta tuttuğu oldu kakayı, tuvalet eğitiminden önce zaten tutuyordu eğitim başlayınca iyice tutmaya başlamıştı, şimdi hamdolsun kakası gelince tutmuyor ağlamıyor yapmıycam diye ama işte beze döndük, yine canı isterse lazımlığa çişini yapıyor, kakası düzelsin yine aynı eğitimi yapıcam zorlanmadım çünkü bu yöntemde.Senin yavrun ne yaptı bıraktı mı bezi?

Canım yeni gördüm mesajını, bizim durum karıştı yaptığım eğitim işe yaradı bezi bırakmıştık ama kaka tutma olayı yüzünden bez bağlıyorum şimdi maalesef:( önceliğimiz kaka sorununu halletmek çünkü bir hafta tuttuğu oldu kakayı, tuvalet eğitiminden önce zaten tutuyordu eğitim başlayınca iyice tutmaya başlamıştı, şimdi hamdolsun kakası gelince tutmuyor ağlamıyor yapmıycam diye ama işte beze döndük, yine canı isterse lazımlığa çişini yapıyor, kakası düzelsin yine aynı eğitimi yapıcam zorlanmadım çünkü bu yöntemde.Senin yavrun ne yaptı bıraktı mı bezi?

Kaka zaten söylüyordu. Çişi de yeni yeni öğreniyor. Çok seviniyorum. Ama bezi bırakmadım. Kupkuru olana kadar bırakmıcam. Bazen söylüyor bazen unutuyor çünkü. Zaten annem ilgileniyor daha çok görev ona düşüyor yani.

Back
X