• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim yuva kavramım mı anormal düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Ben uzun bir terapi dönemi geçirdim. Herkes eşi suçluyor ama erkek çocuğunu kendisine eş gibi yetiştiren anne esas suçlu bence. Çünkü her çocuk masum doğar, çocuğu yetiştiren annedir. Babanın pasif ya da olmadığı durumlarda anne kendisine bağlı erkek çocuğu yetiştiriyor ve bu tip erkekler kendi eşlerine karşı çok vicdansız oluyorlar. Evet dengeyi kuramayan erkek ama çocuklarını böyle yetiştiren kadınlara da hiç saygı duymuyorum açıkçası.
Kesinlikle böyle sürekli bana bakacaksın tarzında yetiştiren oğlunu kocası bellemiş tipler bu anneler sonra da yuva yıkıyorlar Allah sorar.

Ya aslında kibar olmaya gerek yok,dengeyi sağlayamamış ayılar kesinlikle evlenmemeli.
Ailesine bakmaya uğraşmaktan evlenememek nedir yahu,o kadar beceriksiz nasıl olunabilir? Biz de baktık ailemize,gayet de evlendik,şükürler olsun mis gibi de yürütüyoruz. Adımız “annecilerin tarafında”ya çıkıyor tabii ama. Çıksın napalım 😆
Demek ki siz dengeli yapmışsınız bu dengeyi sağlayamayan o kadar çok kişi var ki , adam gerçekten ailesine finansör olmaktan evlenemedi , zaten görüştüğü kızlar da durumu anlayıp bırakıyor adamı, en son öğretmen bir kızla görüştü kız durumu anlamış ve reddetmiş 3. buluşmada, cok zoruna gitmişti bu durum 😅

Bu konuda denge ve eşlerin benzer şeyleri düşünmesi önemli bence.
Erkeklerin bazılarının kök aile ve eşiyle kurduğu yeni aile arasında denge kuramama gibi bir sorunlarını olduğu çok aşikar bence.
Yine bazı Kadınların da mevzu eş ailesi olunca en ufacık şeye tahammülü olmuyor. Kocaları ailesine para, zaman hiçbir şey harcamasın istiyorlar. İki taraflı bakış açısıyla ilgili sorunlar olabiliyor bana kalırsa.
Ben aileme düşkünümdür, her şeylerini düşünürüm, paraya ihtiyaçları yok ama onlara bir şeyler almak beni mutlu ediyor. Eşimin annesıyle duygusal bağı oluşmamış bir şekilde ama hem babası sebepli hem vicdani,inanç açısından eli hep ailesinin üzerindedir, özellikle maddi konuda. Yaptıkları buradaki birçok kişi için ciddi sorunlara sebep olabilir. Ama genel olarak beni hayatımı etkileyecek düzeyde olmadığı, eş olarak hep değer gördüğüm, hayatıma müdahale olacak bir şey yaşanmadığı için ben bunları normal karşılıyorum. Baştan konuştuğumuz konulardı aile ilişkileri ikimiz içinde önemli olduğundan.

Bazı insanların kendi aileleriyle ilişkileri bile belli bir mesafede. Böyle birine ailesinin her şeyini düşünen biri çok fazla gelir. O yüzden bu konuda da benzer düşünmek gerekiyor.

Demek ki siz dengeli yapmışsınız bu dengeyi sağlayamayan o kadar çok kişi var ki , adam gerçekten ailesine finansör olmaktan evlenemedi , zaten görüştüğü kızlar da durumu anlayıp bırakıyor adamı, en son öğretmen bir kızla görüştü kız durumu anlamış ve reddetmiş 3. buluşmada, cok zoruna gitmişti bu durum 😅
Şu devirde de görücü usulü eş arıyorlar ondan sonra. Kimbilir ne pürüzleri var artık? Arada denk geliyor ,annemin emekli öğretmen arkadaş grubu var. Birisi çıkıp geliyor filancamın oğlu var 39 yaşında,doktoralı masterlı, çok uluslu şirketin yöneticilerinden biri,ayın bilmemkaç günü yurt dışımda,bedava uçak biletleri var,kaç ülkede ev ayarlanmış,yiyor içiyor geziyor. Eee bulsun bir hanım kız evlensin. Yok bulamıyorlarmış. Artık o da bulamıyorsa gökten peygamber mi düşsün önüne yahu. Artık anası danası mı problem,yoksa adam mı homoseksüel bilinmez. Gelip böyle temiz kızlara salça oluyorlar.

Hanımlar merhabalar ben eski eşimden ailesine çok düşkün oluşu iki taraf arasında köprü kurmayışı yüzünden ayrıldım. Bir yıl oluyor. Taliplerim oluyor ama ben düşünmüyorum henüz çok erken bana göre. Sadece benim karşılastıklarım mı hep böyle anlayamadım. Aileye özellikle anneye çok bağımlı tipler sanki hep görücü geliyor tanıdıklarımızdan. Siz olsanız eşiniz evinize her şeyine yetse her istediğinizi maddi olarak yapsa ama sürekli ailesinin tarafına her şeyine koşsa evin babası gibi ne düşünürsünüz.. Ailelere her daim destek olunmalı ama bunun bir sınırı olduğunu düşünüyorum. Eşiniz sürekli iki tarafa koşsa bir ora bı bura kendinizi bir yuvada hisseder misiniz? Yani sanki hep karşıma bu tip insanlar çıkacak gibi düşünüyorum.
Bu devirde görücü usulü evlenen adam zaten aile sözünden çıkamadığı için kendi seçimini yapamıyordur, işim olmadı böyle tiplerle hiçbir zaman.

Şu devirde de görücü usulü eş arıyorlar ondan sonra. Kimbilir ne pürüzleri var artık? Arada denk geliyor ,annemin emekli öğretmen arkadaş grubu var. Birisi çıkıp geliyor filancamın oğlu var 39 yaşında,doktoralı masterlı, çok uluslu şirketin yöneticilerinden biri,ayın bilmemkaç günü yurt dışımda,bedava uçak biletleri var,kaç ülkede ev ayarlanmış,yiyor içiyor geziyor. Eee bulsun bir hanım kız evlensin. Yok bulamıyorlarmış. Artık o da bulamıyorsa gökten peygamber mi düşsün önüne yahu. Artık anası danası mı problem,yoksa adam mı homoseksüel bilinmez. Gelip böyle temiz kızlara salça oluyorlar.
Büyük bir çoğunluğu sorunlu, Allah korusun kızlarımızı bu tarz insanlardan , normalde kapış kapış kapılması lazımdı o adamın çoktan 😅

Aşkım azcık X'e gir anlarsın, bunlar kendi her haltı yiyip kadından sıfır geçmiş bekleyen tipler oluyor. Aileye bırakma sebepleri tamamen bu. Emin olmak. Yoksa sokaktan kız çevirse evlenirdi o donanımlarla o yaşa kadar.

Ya aslında kibar olmaya gerek yok,dengeyi sağlayamamış ayılar kesinlikle evlenmemeli.
Ailesine bakmaya uğraşmaktan evlenememek nedir yahu,o kadar beceriksiz nasıl olunabilir? Biz de baktık ailemize,gayet de evlendik,şükürler olsun mis gibi de yürütüyoruz. Adımız “annecilerin tarafında”ya çıkıyor tabii ama. Çıksın napalım 😆
Öylesiniz ama 😄

Haklısınız ben de eşime hep demistim annene babana bakarım ileride kendi aileme de aynı şekilde diye.. Ama dediğiniz gibi biraz öngörü lazım benim eşimin babası falan var aksi huysuzda olsa maaşını karısına veren bir adam. Ama benim eşim ne hikmetse gene de orayı da geçidnitmek istedi.
Siz çalışıyor musunuz? Eşimin mesela maaş hesabı benim telefonumda ama yani kendimde çalıştığım için kendi kazancıma hükmüm daha fazla. Yani kısmaz, sormaz falan ama bir şey alacaksam ilk benim maaşım geliyor aklıma.

Bu geçmiş gitmiş ama çalışmıyorsanız çalışın asgari kazanın ama en azından erkek versin diye beklemeyin. Makul ve mantıklı şekilde sınırlarınız olsun eş ailesine.

Benim aileme eşim dikenlerini gösterse ben de kendine karşı sevgi, saygı beslemem yani. Ben aileme giderken hediye alıyorsam ihtiyaçları olmadığı halde markete girince eksik gideriyorsam o yapınca bu sorun olmamalı. Sonuçta size el olsa bile onun anne ve babası.

Zaten mantıklı düşünen kadın veya erkek kendi dolabı boşken gidip ihtiyacı olmayan ailesine alışveriş yapmaz. Ailenin durumu yoksa paylaşır ama kayıtsız kalmaz. Ben tokken ailem açsa buna vicdanım el vermez.

Bugün anneler günü ve anneme ve kv.me aynı hediyeyi gönderdim. Ama bu bazen değişiyor o da benim anneme iyi kv. Ye kötü olsun diye değil. Annemin robot süpürgeye ihtiyacı var aslında hiç sevmez ama kalp, bel ve tansiyon sorunu var diye aklımda bu. Kv. Nin evinin kapı eşikleri farklı mesela ona alamam çünkü iş görmez. Başka ihtiyacını alırım. Eşim hiç karışmaz çünkü niyetimi biliyor.

Dünya kadar paraları olsun evladın aldığı 2 kilo elma kıymetli olur. Bu sebepten sizi mağdur etmeyecek bir eş varsa salın gitsin böyle hayat geçmez yani.

Siz çalışıyor musunuz? Eşimin mesela maaş hesabı benim telefonumda ama yani kendimde çalıştığım için kendi kazancıma hükmüm daha fazla. Yani kısmaz, sormaz falan ama bir şey alacaksam ilk benim maaşım geliyor aklıma.

Bu geçmiş gitmiş ama çalışmıyorsanız çalışın asgari kazanın ama en azından erkek versin diye beklemeyin. Makul ve mantıklı şekilde sınırlarınız olsun eş ailesine.

Benim aileme eşim dikenlerini gösterse ben de kendine karşı sevgi, saygı beslemem yani. Ben aileme giderken hediye alıyorsam ihtiyaçları olmadığı halde markete girince eksik gideriyorsam o yapınca bu sorun olmamalı. Sonuçta size el olsa bile onun anne ve babası.

Zaten mantıklı düşünen kadın veya erkek kendi dolabı boşken gidip ihtiyacı olmayan ailesine alışveriş yapmaz. Ailenin durumu yoksa paylaşır ama kayıtsız kalmaz. Ben tokken ailem açsa buna vicdanım el vermez.

Bugün anneler günü ve anneme ve kv.me aynı hediyeyi gönderdim. Ama bu bazen değişiyor o da benim anneme iyi kv. Ye kötü olsun diye değil. Annemin robot süpürgeye ihtiyacı var aslında hiç sevmez ama kalp, bel ve tansiyon sorunu var diye aklımda bu. Kv. Nin evinin kapı eşikleri farklı mesela ona alamam çünkü iş görmez. Başka ihtiyacını alırım. Eşim hiç karışmaz çünkü niyetimi biliyor.

Dünya kadar paraları olsun evladın aldığı 2 kilo elma kıymetli olur. Bu sebepten sizi mağdur etmeyecek bir eş varsa salın gitsin böyle hayat geçmez yani.
Ben öğretmenim özel bir kurumda çalışıyorum. Benim dediğim giderken alirnan elma olsaydı keşke de ben her gitmemde alsaydim. Mesele onların evin geçimi de. Hadi bunu geçtim kayınvalidemin saçma sapan istekleri az oturuyormuşum düğünlerde altın takmıyor muşum kollarıma ona dahi kariştı manevi olarak bu düşüncelerimde bile eşim beni tutmadı.

Hı şu da var mesela, ben yapınca kv. Herkese söylüyor sevincinden. Çünkü oğlu yapmak zorunda ama ben değilim. Yine annem aynı şekilde ben yapınca sen zaten kızımsın diyor ama gelinimiz yapınca 50 kere söyler 😅😅 Kardeşim ayrı bir mutlu oluyor. Benim eşiminde yaptıklarını söyler hep ve ben de mutlu oluyorum.

Öyle olsaydım eşime ve oğluma hiç zaman ayıramazdım dolayısıyla hepsi de bu durumdan şikayetçi olurdu ;)
Anneci olsaydım eşimin ailem dediği halasını amcasını hiç sallamaz komple kendi aileme bakardım. Malum çünkü gerçekten anneci olanlar sadece kendi anneleriyle ilgilenirler. Eşinin ailesine asla yüz vermezler

Öyle olsaydım eşime ve oğluma hiç zaman ayıramazdım dolayısıyla hepsi de bu durumdan şikayetçi olurdu ;)
Anneci olsaydım eşimin ailem dediği halasını amcasını hiç sallamaz komple kendi aileme bakardım. Malum çünkü gerçekten anneci olanlar sadece kendi anneleriyle ilgilenirler. Eşinin ailesine asla yüz vermezler
Sınıflandıramıyorum ben çok bilmiyorum. Gördüğüm örnekler kötüydü.

Sınıflandıramıyorum ben çok bilmiyorum. Gördüğüm örnekler kötüydü.
Yani tabii benimle aynı fikirde olma zorunluluğunuz yok ama adil düşünmek gerekiyor. Kadınların büyük çoğunluğu eşlerinin işe yaramaz yaratıklar olduğunu kabul etmeyip hemen anneci anneci deyip duruyorlar. Mesela sormak lazım kadınlara ,anneci olduğunu düşündükleri kocaları dört dörtlük koca olsaydı,bu adamların anneleriyle ilgilenmelerinden rahatsız olmayacaklar mıydı?

Yani tabii benimle aynı fikirde olma zorunluluğunuz yok ama adil düşünmek gerekiyor. Kadınların büyük çoğunluğu eşlerinin işe yaramaz yaratıklar olduğunu kabul etmeyip hemen anneci anneci deyip duruyorlar. Mesela sormak lazım kadınlara ,anneci olduğunu düşündükleri kocaları dört dörtlük koca olsaydı,bu adamların anneleriyle ilgilenmelerinden rahatsız olmayacaklar mıydı?
Temelde bağımlı ilişkisi olan adamlar bunlar. Kopamıyor. Hep borçlu hissediyor kendini. Buna sebep olan da genelde anne ya da baba oluyor.
Eşim iyi bir adamdır. Ailesi de iyi insanlar. Ama öyle baskın oluyor ki bir taraf, haklı haksız gözetemeyecek kadar gözleri kör ediliyor. Hiç haklı olmadım ben mesela yaşadıklarımda eşime göre. Hiç. Bilmiyorum. Bu ara iyi değilim. Çok içerden bakıyorum.

Temelde bağımlı ilişkisi olan adamlar bunlar. Kopamıyor. Hep borçlu hissediyor kendini. Buna sebep olan da genelde anne ya da baba oluyor.
Eşim iyi bir adamdır. Ailesi de iyi insanlar. Ama öyle baskın oluyor ki bir taraf, haklı haksız gözetemeyecek kadar gözleri kör ediliyor. Hiç haklı olmadım ben mesela yaşadıklarımda eşime göre. Hiç. Bilmiyorum. Bu ara iyi değilim. Çok içerden bakıyorum.
Bence sebep olan anne baba değil. Adamın kendisi buna sebep oluyor. Dengeyi bilmiyor. Eşinin eş olduğunu,annenin anne olduğunu,babanın baba olduğunu ayırt edemiyor. İstediği kadar baskın bir aile olsun,iş eşinizde bitiyor her zaman. Eşiniz sizi haklı görmüyorsa anne baba ne yapabilir ki?

Kendinizi üzmeyin. Olmuyorsa olmuyordur deyip geçmek lazım,inceldiği yerden kopması lazım bana göre.

• Beğen
Reactions: Gao
Bence sebep olan anne baba değil. Adamın kendisi buna sebep oluyor. Dengeyi bilmiyor. Eşinin eş olduğunu,annenin anne olduğunu,babanın baba olduğunu ayırt edemiyor. İstediği kadar baskın bir aile olsun,iş eşinizde bitiyor her zaman. Eşiniz sizi haklı görmüyorsa anne baba ne yapabilir ki?

Kendinizi üzmeyin. Olmuyorsa olmuyordur deyip geçmek lazım,inceldiği yerden kopması lazım bana göre.
İşte hepimiz biliyoruz ki aile dinamiği bu. Kimseye güvenmemekle övünür kendi ailesi dışında kimseye güvenip açılamayan kadın ya da erkekler. Benim gördüklerim en azından. Öyle öğretilmiş anne babası tarafından. Sürdürülmesi talebi geliyor sürekli. İnsanın büyürken de, yetişkinliğinde de doğrusu bu oluyor. Sizi de anladım. Sağlıklı sevgi görmüşsünüz, göstermeyi biliyorsunuz.

Konudan bağımsız benim yaptığım doğru, benim gibi düşünmüyorsan haksızsın, vicdansızsın; ben ben ben diye konuşup yazan insanlar çok rahatsız ediyor. Sen başka koşullarda yaşıyorsun. Kadın boşanma sebebi anacı erkek iken neden sen istiyorsun diye birlikte olsun? Kaç sayfa aynı kişilerin diyaloğu.

Polemik var şikayeti geldiği için geldim, hararet varsa diye yazıyorum sakinleşin hanımlar :))

Back
X